ne yapayım şimdi ben, kaderim mi bu benim :((

Annen sana destek olacağına köstek oluyor gibi, ama sonuçta annen. Atsan atılmaz satsan satılmaz demekki huyu böyle üç günlük dünya idare edicen mecbur. Ama bence o onu aramadı bu onu aramadı muhabbet ine hiç girme bırak herkes dilediği gibi olsun sende içinden geleni yap hiçkimsenin tehsiri altında kalma.

Kardesınızın kız arkadası çalışmıyor dıye sız nıye hakınızdan vazgeçiyorsunuz ne sacma, aılenın o evli almak ıcın sızın ve kardesınızın rızkından kıstı, o evin yarısı sizin hakkınız

hakkınızdan asla vazgecmeyın....erkege 2 kat verılırmış ne saçma.. o ımzayı atma sakın.annenın sureklı bunu dıle getırmesı çok ayıp
gelelım esınle annen arasındakı mevzulara...hepınızde haksız taraflar var...
şimdi sıgara ıçmeye baska odaya gıtmış sızde yanına gıtmıssınız.ben olsam gıtmem annemle kalırım çunku alınıyorlar yaslılar sonuçta
annen gıderken tartışmanız hıç hoş olmamış. ama emınımkı benım sabırsız annem de olsa o esnada damat nıye kalkmadı dıye soylenır dururdu bende esım duymasın dıye napıcagımı bılemezdım....esınız kalkmamış tartışmanızı duymuş....kalksaydı duymamış gbı bı gule gule deseydı ıyı olurdu
ote yandan esınızın amcası vefat etmış annenız aramamış.çok çok ayıp bence...
çoğunlukla annenız haksız olsada anne işte hıçbır seye degışılmez....

vermeyin miras hakkınızı...biz iki kızkardeş annemin baskısıyla verdik....kimseye tavsiye etmiyorum...kimse minnet duymuyor....Allah razı olsun bile demiyor....zaten kendi hakkı olduğunu düşünüyor...12 yıl önce verdik...hakkımı helal etmem dedi...beni oğlum bakacak sizin ihtiyacınız yok dedi....malını da maaşını da onlara verdi...artık yaşlandı sürekli hastane,doktor bakım gerekiyor ama kıymetli oğlu ve gelini bakmak istemiyorlar...annemdir çok seviyorum ve bakıyorum...demem o ki neticede dönüp dolaşıp yine kızlar bakıyor....eşlerimize mahcubiyetlerimiz de yanımıza kar kalıyor....

siz pek eşinizle anneniz arasında iletişimi sağlayamıyorsunz bence, otogara gidileceği gün düzgün bir şekilde annenize anlatmanız gerekirdi eşinizin neden uyuduğunu, ayrıca eğer hakkınız olan parayı vereceklerse bence imzayı atın ben olsam atardım, annenizin ilk evladısınız sanırım ve ilk evlenen o yüzden annenizin eşinizle yarışması biraz normal kabullenemeyebilir sizin onu her tutmanızı ama tabi annenizin bu yaptığı doğru değil ama annenizin alışma süreci var alıştıktan sonra normale döner, annenize direk haksızsın anne diyeceğinize orta yolu bulup ikinizde kendinize göre haklısınız deseniz daha iyiydi, çünkü anneniz alıngan biri bence dedğim gibi sizin evliliğine alışması lazım, ve en büyük hata zaten sizde söylüyorsunuz ailevi olaylarınızı eşinize yansıtmayın, bari bundan sonra yansıtmayın ve annenizin olumsuz yönleri yerine olumlu yönlerini anlatın eşinize, annenizede eşiniz hakkında olumlu şeyler söyleyin, yani biraz sizin orta yolu bulmamanızdan kaynaklanıyor, kandilde eşinizin annenizi araması lazımdı bence, anneniz hayattayken kıymetini bilin kaprislerine biraz psikolojik bakın zamanla değişir zaten, bu arada nişanlılık dönemlerinde çok konuşulunca her anne kızar

Anneniz baştan sona kadar haksiz.. Evet annedir siz gönlünü alın derim, konuşmadıkca huzursuz oluyorsunuz evet ama sonrasında mesafeyi koymasini bilin. Anneniz, esiniz yatak odasindan neden hemen çıkmadı diye kızmış. Adam belki musait değil bunlari düşünmesi lazım. Miras konusunda ise hakkınızı vermeyin. Yok öyle erkek çocuk daha fazla alır filan..

Anneniz biraz dünyayı kendi etrafında dönüyor zannedip, kendince benim dediğim olur demeye getiriyor ama bir yerde de anneni de olsa dur demeniz gerekir..

mirastan vezgeçme.senin hakkın bu.herşeyi eşine anlatmışsın.o da kayınvalidesinden soğumuş.bu normal bir sonuç.bence bundan sonra aile içi durumları aktarma. ama kendi açından bakarsan,o senin annen.anne-çocuk arasında her türlü şey tolere edilebilir,küslük olmaz.inşallah sorununu çözersin

evden olan miras hakkım için imza vermezsem düğünüme nikahıma gelmemekle tehdit edildim bi de annem tarafından. çok üzüldüm ağladım annem bunu nasıl yapar diye. belki sinirle söyledi ama sinirle bile olsa ciddi bi şekilde söyledi yine de.
evet annem fazla hesapçı haklısınız. benim kardeşime bırakmamı istediği evin çevresi de geliştiriliyor şu an. belki bi 10 yıl kadar sonra o eve karşılık 3-4 daire verilebilme ihtimali de var. annem de bana 100 bin vercekmiş imza atarsam. kardeşimden hiçbi şey kıskanmam hatta işi falan olmasa hepsini alsın gerekirse ama yapılan şeye çok üzülüyorum.
bir de ben eşimle tanıştığımda çalışmaya daha yeni başlamıştım. öğrencilik hayatımda anneme babama karşı ne derse desin hep çok sessiz kaldım karşılık vermedim sesimi yükseltmedim. o yüzden benim ona karşı bu çıkışlarıma da alışkın değil. evliliğime olabildiğince karıştırtmıyorum ama benim davranışlarım hakkında sürekli yorum yapar.
şimdi de eşimi bu kadar koruyup kollamama da çok kızıyor. söyleniyor hep , Allah ömür boyu mutlu etsin sizi hep beraber olun ama şimdi cicim aylarınız, bi 10-15 yıl sonra göreceksin onun ve ailesinin sana karşı davranışlarını diyor. eşim çoğu zaman bir dediğimi iki etmez, ailesi de hep çok iyi davranır sürekli iletişim halinde olmak isterler benimle. sanırım annem biraz da benim onlarla iyi olmamı kıskanıyo

kız evlat erkek evlat ayrımı çok can sıkıcı bi durum. şu an evladım yok büyük konuşmak istemem ama olsa ben yapmam diye düşünüyorum. hele annem gibi hiç yapmam.

eşim de bekledi belki ararlar da bu vesileyle küslük de son bulur diye ama aramadı ne annem ne babam. hatta geçen gün babaannemle telefonda konuşurken öğrendim. babaannem eşimi aramak istemiş başsağlığı dilemek için. annem babaanneme bile eşimi aramaması için ısrar etmiş, ararsan konuşmam seninle demiş babaanneme

hep hayal ederdim eşim ve annem babam kardeşim çok mutlu olalım hep birlikte güzel sohbetler edip gezip eğlenelim diye. eşim ailemle iyi anlaşıyor olsa hiçbi şeyi de kıskanmazdı ailemden. çok uğraştım bu konuda çok da üzüldüm hatta ama yapamıyorum olmuyor bir türlü düzelmiyor araları
annem aslında 10 gün- 2 hafta kadar kalıp gidecekti. ama bizim olduğumuz yerde birinin anneme borcu vardı 300-400 lira kadar. o borcunu geç ödeyince annem de mecburen bir hafta daha uzattı kalışını. ve bu uzattığı 1 hafta içinde bizim eşimle ilk evlilik yıldönümümüz vardı. dışarı başbaşa yemeğe çıkacaktık eşimle ama annem alınır ayıp olur diye dışarı çıkmayıp evde kutlama kararı aldık.

öyle olmuyo iste
Allah yardimcin olsun

Canim benim sakin bana kizma ama istenmeyen cocuk filanmisin nedemek sana kagit imzalaticakmis nasıl kabul edersin boyle bisiyi annen kesinlikle haksız
:) yok canım istenmeyen çocuk falan değilim hatta babam evlenmeden önce çok düşkündü bana ama kız çocuğuyum işte ya o yüzden. babamların kız kardeşleriyle miras paylaşımında da kız kardeşlere hak verilmemiş. aileden gelen bişey yani bu. annemin de aynı şekilde olmuş. anneannem anneme düşen miras hakkının 10da 1ini vermek istemiş anneme. annemse hakkının yarısını istemiş geri kalanı erkek kardeşine bırakmış ama anneannem razı gelmeyince annemle anneannem kavga etmişler ve 10 yıl kadar süren bi küslük yaşadılar. ama benim 3-4 yıl önce annemi ikna etmem üzerine annemle anneannem barıştı.

kız evlat erkek evlat ayrımı çok can sıkıcı bi durum. şu an evladım yok büyük konuşmak istemem ama olsa ben yapmam diye düşünüyorum. hele annem gibi hiç yapmam.
Bak tatlım,kur an da kıza şu kadar erkeğe şu kadar....geçsin millet bunları.Önce insan olmayı öğrensin herkes.Müslümanlık bu değil.İşine göre davranmak değil.İsterse o evin etrafı hiç gelişmesin sana toplu iğne ucu kadar mal kalsın.Önemli değil.Burda önemli olan hak.Hakkın ne olursa olsun bırakma.Bugün kardeşin aciz olur bişey olur,yardımını elinden geldiğince yaparsın.Ama hak başka birşey.
Annen miras için imza istediğine göre,sanırım bu baba mirası ve baban yok.İster düğününe gelmesin,ister hakkını helal etmesin o kendi vicdanıyla alakalı.Ama sen asla ve asla hakkını bırakma.Annenle arana da mesafe koy.Fazla sinmiş,fazla sessiz olma.

en çok da bu konu üzüyor beni. annem nasıl olur da benim huzurumu bozacağını bile bile bu davranışlarda bulunabiliyor anlamıyorum. dediğiniz gibi bence de anne dediğin çocuğunun huzurunu bozmaz ve daha iyi olmasını ister her zaman. babaannemle annem bu konuyu konuşmuşlar ve babaannem anneme kızının hatrı için ara damadını konuş, damat üzülmüyodur ama kızın çok üzülüyordur demiş. ama annem inatla aramıcam demiş damadı. benim üzüldüğüme de mi üzülmüyor acaba annem diyorum. evet sanırım üzülmüyor, onun inadı benim üzülüyor olmamdan daha önemli eşimin amcası öldüğünde annem eşimi arasın diye resmen yalvardım anneme ama aramam dedi de başka bişey demedi

annemle bende misafirken tartıştığım için çok ayıpladım kendimi aslında ama tutamadım kendimi gerçekten. ben sabırlı insanımdır aslında. ama sabrımı taşırdı annem ve kapının önünde eşimin onun söylediklerini duyma ihtimali varken onu istemiyorum gelmesin o diye söylenip sinirlenmesine dayanamayıp lanet olsun yaa dedim ben de. sonrasında özür diledim tabi annemden ama o an eşimin 5 dakikaya geliyorum demesine rağmen annemin kaçıyor gibi evden çıkışı yüzünden sinirden çıldırıcam sandım o an gerçekten.

evet annemle eşim arasındaki iletişimi sağlayamıyorum dengeyi kuramıyorum. 1,5 yıllık evliyim henüz ve bu konuda çok tecrübesiz çok beceriksizim. evlendiğim günden beri ailevi olayları eşime yansıtmıyorum ancak nişanlılıkta anlattıklarım bile eşimin ailemden soğumasına yetti

işin garip tarafı da şu ki annem de babam da sağ Allah'a şükür. ama ileride vefat ettiklerinde kardeşimle miras kavgası yapmayalım diye şimdiden bana imza attırıp evdeki hakkımdan çekilmemi istiyorlar. annem babamın amacı dine uygun olsun diye değil zaten, erkek çocuk olduğu için onun daha fazla hakkının olduğunu düşünüyorlar. benim kabul etme sebebim dine uygun olduğu içindi. ama birçok arkadaşın da dediği gibi artık vermeyi düşünmüyorum. zamanı gelince ne düşerse hakkım onu alırım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…