- 11 Aralık 2020
- 924
- 2.900
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yani anlamıyorum nasıl savunabiliyorlar. Sezaryen oldum deli gibi kanama ağrı var meme tutturmaya çalışıyoruz annem koşturuyor kv ne yapacak o esnada?Gördüğüm en haklı yorum olabilir
Yok yok aramaz kocasıyla halleder en kötü annesi var aslan gibiÇocuk doğsunda kendin ararsın kv cim gelirmisin bebek durmuyo da siz şimdiden kimseyle yüz göz olmayın tükürdüğünüzu yalamak zorunda kalabilirsiniz..
Anlıyorum ilk cocuk ilk heyecan ama bebek bakmak tv de nette gördüğünüz gibi bisey değil emin olun..
Sarılmak enterGördüğüm en haklı ikinci yorum yorumları ben yazsam bu kadar olur bana yazacak sey birakmadin manevi kız kardeşimi buldum
Kendini strese soktuğuna değmez bunu eşine soyle . Ayrıca ben çocuğuma karisilmasindan hoşlanmıyorum anne . Kendi anneme de soyliyorum beni strese sokma süt sorup de. Ben çocuğumu kucagimdan indirmem çok zor oldu bu benim degerlim de. Kesinlikle izin verme çocuğun senin olduğunu kabul edecek zamanla . Her seferinde geri çevirince virakirKayinvalide dogum aninda orda olmak istedigin söyledi disarda beklerim fln onuda ben istemiyorum umrumda degil uzulmesi. Esimin ailesi yuzunden benim döktugum göz yasinin haddi hesabi yok birde cocuk biyutmeme fln karsicaklar biliyorum eminim cunku diger torunlarini kendi buyuttu. Ben gaddar fln devilim inan ki dofumdan sonra gelir gider hastaneye ama esim fln gidip alip götyryp getiricekse hic gelmesin daha iyi kayinvalidemi esim alicak diye ben hastandde tek mi kaliyim…
Ya bakıyorum da burda dahi stres yaşayıp açıklama yapıyorsunuz cidden üzüldüm. En çok kadın kadını anlaması gerekirken hem de.. kayinvalide kötülemek kovmak vs yok burda. İlk gün sıkıntılı vakitlerde sadece eşim olsun istiyorum demek en doğal hakkınız. Annenizin ne kadar torunuysa Kayınvalidenizin de o kadar torunu ona birsey diyen de yok. Ama mahrem durumlar da var insan en yakını olan eşini ister o da olmazsa annesini ister. Kayinvalide ile aynı bağ yok. Bunu herkes biliyor gelip de burda sizi daha da strese sokmalarina anlam veremiyorum. Siz nasıl rahat edecekseniz onu eşinize söyleyin ve o sizin ağzınızdan degil kendi öyle istiyor gibi annesine söylesin. Doğum anı kaç kere yaşanır ki çok özel bir an ve hiç unutmayacaksıniz o yüzden o anın güzelliğine odaklanın, bebeğinizi düşünün gerisi hiç mühim değil niyetiniz kimseyi kırmak değil sadece biraz saygı duyulması. Anlamayana açıklamak için kendinizi yormayın şu son günlerinizde sağlıkla gelsin inşallah kolaylıkla atlatin dogumu daArkadasim gercekten abartmiyorum cunku o venim özel anim ve ben zaten stresli ve heyecanliyim. Esim uzulmesin diye gelme demedim kayinvalideme sadece dogum aninda tek bir kisi oluyormus dedim. Kayinvalidem esimde hevesleniyor diye kirarak demedim oda ben disarda beklerim dedi. Esim zsten anne biz duruma göre seni haberdar ederiz neyle karsilasicaz bilmiyoruz diye dedi. Ben kenfi annemide dogum aninda istemiyorum olup bitsin bitaz biz cekirdek aile bi 1-2 saat yanliz kalalim sonra gelsin Anneler. Annem taksiye atlar gelir kayvivalidem bilmiyo o seyleri otuzden birde ustune esim gidip alip göturup getiricekse Hic gelmesin. Sutun geliyormu gudiyormu bebegi kuvaga alistirma diue simdiden bi suru sey duyuyorum gicik oliyorum. Dunde cat kapi geldi bize. Bu durum hep böyle olucak haftanin kac gunu ben kaynanaylami olmak zorunda olucam? Kimse kirilmasin diye bir suru problem zaten yasadim kaynana, götumceyle ve inanin benden kötusu olmadi oyuzden birde bu özel dönemimde hic ugrasmak istemiyorum strese giriyorum
Eş tarafını sevmedım bende ama doguma gelmeyın demedım denmemesıde gerekıyor bence...Özel hastanede olacaksa dogum zaten odanıza gelebılıyorlar o ılk heyecan yasanılır...Tebrıkler edılır..Sonra esınız annesıne der emzırcek vs.özel bakımları olacak sız artık gıdebılırsınız der..Arkadaslar 38haftalik hamileyim ilk cocugum Allahin izniyleKayinvalideyle dozunda bi iliskimiz var mesafeyi hep korumaya calisirim gördugumdede elimden geldigi kadar sevgi, saygi guleryuz hurmet gösteririm ama cok aramam cokta gidip gelmem evime davet etmem. Esimin diger iki buyuk kardesleriylede bir cok sebep yuzunden mesafeliyiz görustugmuzde dozunda konusur birakirim onun disinda bi iletisimim yoktur. Tavrimda netdir. Kayinvalideylede kafa yapisi olarak cok farkliyiz cok sorun yasayip az suratini cekmedim. Simdi cok iyi davranmaya calisiyor ama kendisi cok dengesiz biti bi gün iyi bi gun kötu. Hastaneye gelmek istedigni söyledi sonra senin annende ister fln dedi ki biz zaten annemle konustuk.
Ben hastaneye sadece kenfi annemi istiyodum ki oda dogum aninda degil hersey olup bittikten sonra gelsin destek olsun istiyotum. O telasla kalabalik olursa rahat edemem sadece dogum aninda esimi yanimda istiyorum.
Kayinvalidemle yakin oturuyoruz 10 dk mesafede ve bazen cat kapi geliyor , yeni evliyken esimde uyardi yapmamaya basladi ama artik surekli böyle cat kapi gelmelerini aliskanlik haline getiricek diye geriliyotum. Birde surekli eski kafa tavsiyeler cok karismalar vs. Diger torunlarini kendi cok bskmis buyutmus ama ben o sekilde bi hayat istemiyorum. Cocugumla cekirdek ailemle hetseyi ögrenmek istiyorum. Surekli gelmesini istemiyorum evime lohusa halimle. En sonda acik acik söuledim ilk zamanlar misafir kabul etmicegmi anneler disinda grip vs zamani oldugna fln. Yok 10 gun yok 2 hafta kimseui almazsin fln diyo. Basima milleti toplamasini istemiyorum. Beni bi kere aramayan görumce, kayin fln bunlar umrumda ztn degiller. Benim cevremden Bebegime bana okadsr ilgi alaka hediyeler vs verildi yapildi hatta isyerimde bile babyshower yapti is arkadaslarim bide kenfi arkadaslarim ust uste. Esimin cevresinden hic kimse zerre ilgilenmedi ki sorun degil ama simdiden bu kayinvalide konusu beni baymaya basladi.
Örnek olarak dun esimle evi temizliyoruz her yer heryerde ikimizi aramis duymamisiz sessizdeydi 5 dk sonra kapi caliyor. Habersiz gelip gitmeleri hic sevmem esimde bilir. Biraz pogaca pisirmis onu getirdi eline saglik sonra yatak odamda dolaplari yerlestiriyordum oraya kadar gelip bakiyor.. Ve hastanede disarda beklemek istedigni söyledi bende guzel dille dogum aninda bi kisi oluyor sadece dedim esimde biz haber veririz duruma göre dedi. Kardesinin gelinide hamile ve surekli bizi karsilastiriyor. Yok ben Iyimisim hareketliymisim söyleymisim böyleymisim. Birde bebegi kucaga alistirma vs… sinir bozucu gercekten. Bu zamana kadar 1,5 yillik evliyim her isimi kendim gördum esimin ailesine asla muhtac olmadim hic bir konuda onun yuzundende cok sorunlar yasadik cunku diger gelinleri hep onlarin naz cazlarini ceker ben surekli o kalabaligin icine girmem, dedikodu yapmam mesafemi koruyup kendi hayatimi yasarim..
Birde benim cekirdek ailem var diye ben kimsesizmisim gibi hissettiriyor.. Annem calisan bir kadin oyuzden Hergun görusmuyoruz ama ben annemle surekli iletisim halimdeyim en büyük destekcim o her konuda fakat kayinvalideme anlatmiyorum annemke görustum söyle böyle diye…
Annem mesafesini iyi bilir esimle beni bunaltmamak icin darlamaz hic bir zsman ama kayinvalide sanki bu durumu firsat bilip beni bogucak gibi görunuyor….
Tecrubeleri olanlar belki bana bi fikirleri olir? Dogum sonrasi surekli bu kaynana konularina bogulmamak icin nasil davranirim? Surekli haftanin kac gunu görusmek istemiyorum ki suan zaten 10-14 Gunde bi fln görusuyoruz…
Yani anlamıyorum nasıl savunabiliyorlar. Sezaryen oldum deli gibi kanama ağrı var meme tutturmaya çalışıyoruz annem koşturuyor kv ne yapacak o esnada?
Benim henüz nasip olmadı 8 haftalık bebeğimi kaybettim 2 hafta önce. Ama olursa bir gün yeniden inşallah ben de aynı kafadayım seninle. İlk anlar çok önemli ve zor. Hem rahat ettiğin hem nazını çekecek sana alınmayacak kişiyi ister insan. Bu kişi senin mahremine ortak olan eşin tabiki. Ve arkasından yıllarca bakıp büyüten annen. Ben de şahsen kayinvalidemden çekinirim isterse melek olsun. En mahrem anlar var İlk saatler ihtiyaç duyulacak özellikle de anlattigin gibi o kanama meme vs olayları. Ne olur yani o an değil de birkac saat sonra yani akşam gelse ya da ertesi gün torununu alıp kaciracaklar miSarılmak enter
Çeken bilir arkadaşım
Gözlerim doldu. Cok tesekur ederim Allah razi olsun. Kesinlikle öyle yapicam. Baskalari uzulmesin diye kendimi uzmicem kolay gecmiyor bu surecler yasayanlar bilir. Sağolun varolunYa bakıyorum da burda dahi stres yaşayıp açıklama yapıyorsunuz cidden üzüldüm. En çok kadın kadını anlaması gerekirken hem de.. kayinvalide kötülemek kovmak vs yok burda. İlk gün sıkıntılı vakitlerde sadece eşim olsun istiyorum demek en doğal hakkınız. Annenizin ne kadar torunuysa Kayınvalidenizin de o kadar torunu ona birsey diyen de yok. Ama mahrem durumlar da var insan en yakını olan eşini ister o da olmazsa annesini ister. Kayinvalide ile aynı bağ yok. Bunu herkes biliyor gelip de burda sizi daha da strese sokmalarina anlam veremiyorum. Siz nasıl rahat edecekseniz onu eşinize söyleyin ve o sizin ağzınızdan degil kendi öyle istiyor gibi annesine söylesin. Doğum anı kaç kere yaşanır ki çok özel bir an ve hiç unutmayacaksıniz o yüzden o anın güzelliğine odaklanın, bebeğinizi düşünün gerisi hiç mühim değil niyetiniz kimseyi kırmak değil sadece biraz saygı duyulması. Anlamayana açıklamak için kendinizi yormayın şu son günlerinizde sağlıkla gelsin inşallah kolaylıkla atlatin dogumu da
Hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde nasip olsun inşallah arkadaşımBenim henüz nasip olmadı 8 haftalık bebeğimi kaybettim 2 hafta önce. Ama olursa bir gün yeniden inşallah ben de aynı kafadayım seninle. İlk anlar çok önemli ve zor. Hem rahat ettiğin hem nazını çekecek sana alınmayacak kişiyi ister insan. Bu kişi senin mahremine ortak olan eşin tabiki. Ve arkasından yıllarca bakıp büyüten annen. Ben de şahsen kayinvalidemden çekinirim isterse melek olsun. En mahrem anlar var İlk saatler ihtiyaç duyulacak özellikle de anlattigin gibi o kanama meme vs olayları. Ne olur yani o an değil de birkac saat sonra yani akşam gelse ya da ertesi gün torununu alıp kaciracaklar mi
Amin sizden de Allah razı olsun üzülmeyin bebiş de hissederGözlerim doldu. Cok tesekur ederim Allah razi olsun. Kesinlikle öyle yapicam. Baskalari uzulmesin diye kendimi uzmicem kolay gecmiyor bu surecler yasayanlar bilir. Sağolun varolun
Amin çok teşekkür ederim kesinlikle katılıyorum. Zaten samimiyetle yardımcı olmak isteyene yol çok o süreçte. Başta anlayışlı davranmak olmak üzere.Hayırlı zamanda hayırlı bir şekilde nasip olsun inşallah arkadaşım
yani insan biraz durmasını bilmeli dimi zaten gelip göreceksin torunu
Iste dedigniz sandigniz gibi kolay olmuyor.. mesela Tamam pogaca brakmaya gelmis Allah razi olsun ama evim cok daginikti ustelik esimle temizlik yapiprduk. Ikimizde telefonu acmamasiz , 5 dk sonra kapida. Biraz abartili degilmi? Ustelik gecen senede yeni evliyken bir iki kere oldu esime söyledim cat kapi istemedigmi. Ben esimle uygunsuz bir sekildede olabilirdim neticede. Esimin ailesi Cok ic iceler birbirleriyle ama ben o kalabalikta yaoamocagmi farkedip bastan beri mesafemi ayarladim. Simdi bebegim olucak evde olucam diye Sürekli kayinvalideyle ugrasmak istemiyorumbaktın işin ucunu kaçırıyor odana geç kapıyı kitle yat ,
kocan idare etsin anasını
Sonuna kadar okuyamadim konunuzu,boyle konulari okudugumda iyiki oglum yok diyorum.Ya kadinin da hakki torununu gelip gormesi,hic gelmesin mi hastaneye yani.Arkadaslar 38haftalik hamileyim ilk cocugum Allahin izniyleKayinvalideyle dozunda bi iliskimiz var mesafeyi hep korumaya calisirim gördugumdede elimden geldigi kadar sevgi, saygi guleryuz hurmet gösteririm ama cok aramam cokta gidip gelmem evime davet etmem. Esimin diger iki buyuk kardesleriylede bir cok sebep yuzunden mesafeliyiz görustugmuzde dozunda konusur birakirim onun disinda bi iletisimim yoktur. Tavrimda netdir. Kayinvalideylede kafa yapisi olarak cok farkliyiz cok sorun yasayip az suratini cekmedim. Simdi cok iyi davranmaya calisiyor ama kendisi cok dengesiz biti bi gün iyi bi gun kötu. Hastaneye gelmek istedigni söyledi sonra senin annende ister fln dedi ki biz zaten annemle konustuk.
Ben hastaneye sadece kenfi annemi istiyodum ki oda dogum aninda degil hersey olup bittikten sonra gelsin destek olsun istiyotum. O telasla kalabalik olursa rahat edemem sadece dogum aninda esimi yanimda istiyorum.
Kayinvalidemle yakin oturuyoruz 10 dk mesafede ve bazen cat kapi geliyor , yeni evliyken esimde uyardi yapmamaya basladi ama artik surekli böyle cat kapi gelmelerini aliskanlik haline getiricek diye geriliyotum. Birde surekli eski kafa tavsiyeler cok karismalar vs. Diger torunlarini kendi cok bskmis buyutmus ama ben o sekilde bi hayat istemiyorum. Cocugumla cekirdek ailemle hetseyi ögrenmek istiyorum. Surekli gelmesini istemiyorum evime lohusa halimle. En sonda acik acik söuledim ilk zamanlar misafir kabul etmicegmi anneler disinda grip vs zamani oldugna fln. Yok 10 gun yok 2 hafta kimseui almazsin fln diyo. Basima milleti toplamasini istemiyorum. Beni bi kere aramayan görumce, kayin fln bunlar umrumda ztn degiller. Benim cevremden Bebegime bana okadsr ilgi alaka hediyeler vs verildi yapildi hatta isyerimde bile babyshower yapti is arkadaslarim bide kenfi arkadaslarim ust uste. Esimin cevresinden hic kimse zerre ilgilenmedi ki sorun degil ama simdiden bu kayinvalide konusu beni baymaya basladi.
Örnek olarak dun esimle evi temizliyoruz her yer heryerde ikimizi aramis duymamisiz sessizdeydi 5 dk sonra kapi caliyor. Habersiz gelip gitmeleri hic sevmem esimde bilir. Biraz pogaca pisirmis onu getirdi eline saglik sonra yatak odamda dolaplari yerlestiriyordum oraya kadar gelip bakiyor.. Ve hastanede disarda beklemek istedigni söyledi bende guzel dille dogum aninda bi kisi oluyor sadece dedim esimde biz haber veririz duruma göre dedi. Kardesinin gelinide hamile ve surekli bizi karsilastiriyor. Yok ben Iyimisim hareketliymisim söyleymisim böyleymisim. Birde bebegi kucaga alistirma vs… sinir bozucu gercekten. Bu zamana kadar 1,5 yillik evliyim her isimi kendim gördum esimin ailesine asla muhtac olmadim hic bir konuda onun yuzundende cok sorunlar yasadik cunku diger gelinleri hep onlarin naz cazlarini ceker ben surekli o kalabaligin icine girmem, dedikodu yapmam mesafemi koruyup kendi hayatimi yasarim..
Birde benim cekirdek ailem var diye ben kimsesizmisim gibi hissettiriyor.. Annem calisan bir kadin oyuzden Hergun görusmuyoruz ama ben annemle surekli iletisim halimdeyim en büyük destekcim o her konuda fakat kayinvalideme anlatmiyorum annemke görustum söyle böyle diye…
Annem mesafesini iyi bilir esimle beni bunaltmamak icin darlamaz hic bir zsman ama kayinvalide sanki bu durumu firsat bilip beni bogucak gibi görunuyor….
Tecrubeleri olanlar belki bana bi fikirleri olir? Dogum sonrasi surekli bu kaynana konularina bogulmamak icin nasil davranirim? Surekli haftanin kac gunu görusmek istemiyorum ki suan zaten 10-14 Gunde bi fln görusuyoruz…
O kadar üzülüyorum ki şuan ben doğum anından sonraki videoyu izleyince sinirden deliriyorum eşimin didisinin didisi bebek odaya girerken kameranın önüne atlamış eşimden önce çocuğu almak için elini uzatmış ben görünmüyorum bile eşi kadını çekiyor çekilmiyor hemşire daha babası almadı bebeği diyor ben çok almak istiyodum diyor eşim aldı bebeği ağlamaya başladı eşimin elinden aldı kadın hala deliriyorum o kadar tembihlemistim sakın kimseye haber verme ben kimseyi istemiyorum diye bebeği alan kadına da söylemiştim bu benim en özel anım kimseyi istemiyorum diye koşarak gelmişler doğumuma ve malesef çocuk geldikten sonra saatlerce susmadan kendi doğumunu falan anlattı senin sütün yokta benimki fışkırıyordu dedi kaç gün ağladım sütüm yok diye çok kötüydü siz başınıza gelenlecekleri hissediyor olabilir siniz engel olunArkadasim gercekten abartmiyorum cunku o venim özel anim ve ben zaten stresli ve heyecanliyim. Esim uzulmesin diye gelme demedim kayinvalideme sadece dogum aninda tek bir kisi oluyormus dedim. Kayinvalidem esimde hevesleniyor diye kirarak demedim oda ben disarda beklerim dedi. Esim zsten anne biz duruma göre seni haberdar ederiz neyle karsilasicaz bilmiyoruz diye dedi. Ben kenfi annemide dogum aninda istemiyorum olup bitsin bitaz biz cekirdek aile bi 1-2 saat yanliz kalalim sonra gelsin Anneler. Annem taksiye atlar gelir kayvivalidem bilmiyo o seyleri otuzden birde ustune esim gidip alip göturup getiricekse Hic gelmesin. Sutun geliyormu gudiyormu bebegi kuvaga alistirma diue simdiden bi suru sey duyuyorum gicik oliyorum. Dunde cat kapi geldi bize. Bu durum hep böyle olucak haftanin kac gunu ben kaynanaylami olmak zorunda olucam? Kimse kirilmasin diye bir suru problem zaten yasadim kaynana, götumceyle ve inanin benden kötusu olmadi oyuzden birde bu özel dönemimde hic ugrasmak istemiyorum strese giriyorum
Ah ah yaşadıklarımı anlatmışsınız film şeridi gibi geçti önümden yaşayan anlar sadece gerisine kolayEvinize habersiz gelmesine müsade etmeyin, ben de sizinle birebir aynı durumdayım 35 haftalık hamileyim annem çalışıyor ve 1 saat mesafede oturuyor kv 10 dk. Böyle habersiz gelme huyu vardı, kendisi asla bizi evine kabul etmez bu arada hep dışarda buluşuruz. Aramayı ve görüşmeyi tamamen kestik, aradığında açmadık veya tersledik. En sonunda ne oldu diye eşime sormuş her şeyi söyledi habersiz gelmenden her şeye karışmandan rahatsızız vs. Epey bir süre küstü sonra sen benim kızımsın, bundan sonra sen çağırmadan gelmem vs dedi. Doğumdan önce mutlaka halletmelisiniz, yoksa baş edemezsiniz. Biz tavır koyduğumuz halde hala tedirginim mesela, kötü biri değil ama bencil biri ve tamamen zıttız. Nefes alması bile batıyor sizi çok iyi anlıyorum. Güzel bir şey söylemesine bile katlanamıyorum ben, çok zor bir durum. Ama habersiz gelmesi kabul edilebilir bir şey değil, biz habersiz geldiğinde surat asıp çıkıyoruz evden dedik, eşim haber vermeden gelme dedi yine anlamadı. Çok net olun bu konuda.
Ben de mesafeyi severim, her işimi kendim hallederim falan ama anlattıklarınızda can sıkıcı bir şey göremedim açıkçası. Doğuma gelince ne olacak ki, dışarıda bekleyecek torununu heyecanla. Bunu yaşamak sadece sizin annen değil, eşinizin annesinin de hakkı. Eve çat kapı gelinmesi hiç hoş değil ama temizlik ortasında poğaçayla gelmiş kadın, işinize de karışmamış. Kucağa alıştırma, şunu yap, bunu yapma diye her yaşlı kadın akıl verir, kendi anneniz de böyle şeyler söyleyecek illaki, cevabını verir geçersiniz bunda da gereksiz gerilmişsiniz. Evime kimseyi getirme anne şu kadar süre misafir almayacağım dersiniz, olmadı eşiniz de söyler, misafir işi de çözülür. Bence boş yere kendinizi dolduruyorsunuz şu anda. İnsanların heyecanlarını baltalamayın. Yakın zamanda yaşadım ben de bu süreci ve insanlara şunu yapın bunu yapmayın deyince her şey çözülüyor, strese gerek yok. Sağlıkla gelsinArkadaslar 38haftalik hamileyim ilk cocugum Allahin izniyleKayinvalideyle dozunda bi iliskimiz var mesafeyi hep korumaya calisirim gördugumdede elimden geldigi kadar sevgi, saygi guleryuz hurmet gösteririm ama cok aramam cokta gidip gelmem evime davet etmem. Esimin diger iki buyuk kardesleriylede bir cok sebep yuzunden mesafeliyiz görustugmuzde dozunda konusur birakirim onun disinda bi iletisimim yoktur. Tavrimda netdir. Kayinvalideylede kafa yapisi olarak cok farkliyiz cok sorun yasayip az suratini cekmedim. Simdi cok iyi davranmaya calisiyor ama kendisi cok dengesiz biti bi gün iyi bi gun kötu. Hastaneye gelmek istedigni söyledi sonra senin annende ister fln dedi ki biz zaten annemle konustuk.
Aynen öyle, sadece yaşayan bilir. Ama kayınvalidesinin evine gidip yemek yiyip eteğini silkeleyen, çocuğuna baktıranlar için süreç farklı tabi. Bizim aile hep böyle, içten içi kvler beğenilmez ama her işini gördükleri için güya sever sayarlar. Kime anlatsam beni suçladı dediğim gibi sadece yaşayan bilir. Hiçbir hareketi samimi değil her şey şov, asla inanmıyorum.Ah ah yaşadıklarımı anlatmışsınız film şeridi gibi geçti önümden yaşayan anlar sadece gerisine kolay