ne yapayım şimdi ben, kaderim mi bu benim :((

Annene kötü davran demiyorum annendir.Ama sen madem okumuş mesleği olan birisin.İyiyle kötüyü ayırdedecek bilinçte olmalısın.Kocan seni kullanıyor mu kullanmıyor mu sen bilirsin.Bir de okumuş meslek sahibi kız verdim demesi de saçma.Herkes kendine okuyor.Eşin ipsiz sapsız biri mi.Her ne sebeple olursa olsun,mal kayırmak,evlat ayırmak yanlış.Bağır çağır demiorum ama evliliğinle annen arasındaki dengeyi kuracak olan kişi sensin.

annendeki bu paragözlük diyemeyeceğim ne diyeceğimi bilemediğim tavrı algılayamadım...tamamen sen ve eşin haklısın...annen sana üvey evlat muamelesi yapmış resmen..öte tarafta mal mülk yok senin hakkını neden almaya çalışıyor anlamadım..baban biliyor mu bir sor bence..annenin bu ısrarını ..ne tür hesabı olduğunu..

gerçekleri görebiliyor olmanız çok güzel
annenizin dolduruşuna gelmemişsiniz
eşinize de baskı yapmayın ararsa arar sorar, içinden gelmiyorsa yapmasın
herkes kendi imtihanını yaşıyor

ay ne hatası ya saçmalığa bakarmısınız. annen hatasını anlıcakmış
koskoca kadına birlik olup resmen saygısızlık etmişsiniz.
herşeyi geçtim. eşiniz sonuçta anneniz gideceği sabah bi zahmet yatmayıverseydi. ne olacaktı.
yani kadın sanki hergün evinizde. kırkyılda bir gelmiş.
diğer kısımları bilmiyorum ama sonuçta ne olursa olsun anne. ilgi görmek ister.
siz bence eşinize uymayın.
ayrıca o ev için zaten evin yarısı kadar para vereceklermiş . neden hala insanları süründürüyorsunuz ki. verin imzayı gitsin.

eşim de ben de memuruz. ama halk gözüyle benim mesleğim daha iyi ve kazancım da daha iyi ona göre. kocamın beni kullanmadığımı biliyorum. nişanlıyken de demiştir eğer ben seni az da olsa mesleğin paran kariyerin için seviyorsam Allah seni bana nasip etmesin diye çok kez dua etmiştir. hatta bazen keşke ev hanımı olsaydın demişliği bile oldu. bana karşı eşimi kötülemesini, eşime laf söylemesini istemiyorum artık annemin. o yüzden bile tartıştık işte annemle. annemi evliliğimden uzak tutmazsam, onu dinlersem sonum kötü olur farkındayım maalesef.

saygısızlık dediğiniz şey sigara içmek için öteki odada oturmamız sanırım. eşim kendi annesi geldiğinde de o odaya geçer sigarasını içerdi. benim de eşimin yanına gidip oturmam benim hatamdır evet. annem bana bunu ilk dediğinde anneme kızsam da hak verdim sonrasında, kendisine de söyledim bunu ve eşimin yanına gitmedim devamındaki günlerde. eşimi de uyardım bu konuda ve daha kısa süreli yarım saat kadar durmaya başladı o da öteki odada.
evet annem ilk kez geliyordu evimize. eşimin ifadesine göre annemin gideceği gün eşim sabah nöbetten dönmüştü ama zaten kendisi de yatmayı düşünmüyormuş aslında. ama annemin odasının kapısını kapalı görünce ve beni de yatıyor görünce o da yatmış. hatta eşim sabah birlikte kahvaltı ederiz, öğlen de dışarda yemek yer yolcu ederiz diye düşünüyormuş kendisi. ben de sabah eşimin geldiğini ve yattığını farkedince kendisine söyledim 1-1,5 saat sonra kaldıracağım seni diye. o da tamam dedi. daha sonra ben anneme kahvaltı edelim eşimi kaldırıcam dedim. annem kahvaltı etmeyi reddetti sinirle. gönlünü almaya çalıştım annemin sinirlenmesin daha fazla diye ama yok. eşim de bizim annemle o halimizi gerginliğimizi görmesin diye erken uyandırmadım onu da. otogara gitmek için uyandırdım.
yani sonuçta bi hata yapmış olabilirim. ama annemin büyüklük yapıp kızının huzurunu bozmamak için alttan alması gerekmez miydi? eşimin kendi annesi varken de öteki odaya geçip sigara içtiğini söyledim anneme ama kabullenmiyor o annesi ben kayınvalidesiyim, benim yanımda yapmamalı diyor. annem eşime dedi gel yanımda sigara iç oğlum diye ama eşim büyüklerin yanında sigara içmeyi saygısızlık olarak gördüğü için kabul etmedi.

bazen humeyyra'nın dediği gibi biz mi hata yaptık acaba, yoksa o sebepten mi annem sinirlendi de böyle oldu diye düşünmüyor değilim. anneme karşı içim çok buruk. eşimin beni onlardan ayırmasını, evlendiğimi kabullenemedi belki ama yine de böyle yapması gerekir miydi bilmiyorum

canım annen seni eşinle paylaşmak istemiyor ondan bu hal ve tavır 2. hep sert şekilde eşim haklı gibi diyorsun biraz alttan alarak değil

Büyükler büyüklüğünü bilmelidir bence konu sahibinin annesine yaptığı bir terbiyesizlik yok ne yani evlendi diye evladıdamı değil artık miras hakkınıda alıyorlar elinden çok saçma çok

canım ben aranızda yaşananları bilmiyorum. ancak ben kendimi annen yerine koyuyorum ki kadın benden kaç yaş büyük olduğu için ve evinize ilk defa geldiği için mutlaka ilgi bekler.
ben kendimi onun yerine koyduğumda o ev kızımın bile olsa karı koca bir odaya girmiş yalnız bırakmışlar bu gücüme gider. kaldı ki kadın gel yanımda iç demiş, buna rağmen eşiniz de çok saygılı maşallah içmiyor. bana samimi gelmedi bu tavrı.
herşeyi geçtim bunlar tamam olmuş son gideceği sabah bari kadını böyle kızdırmasaydınız diyorum.
o erkenden kapıyı çıkışı, eşinizi beklemeyişi falan aslında hep bir kırgınlık sonucu yapılan şeyler. yoksa arada hoş sohbet muhabbet olsa, kadın der ki sıcacık evde kahvaltımızı yapalım, eşin de yatsın uyusun biraz uykusunu alsın falan der. yani bir an önce evden çıkmak istemiş.
evet anneniz büyük olabilir ama burada siz bir evsiniz ve tek kalan o oluyor. bunu ben anlayabiliyorum. mesela ablamlara gittiğimle eniştemle ablamı ve kendimi düşünüyorum falan. onlar eğer bu tarz davransalar bana ben de çok kırılırdım ki bu bir anne. ne var yani 2 haftacık sabredemediniz mi diye düşünüyorum ben.

evet haklısınız aslında. en çok üzüldüğüm gerçekleri yüzüme vurmuşsunuz. bu konu içimi çok yakıyo gerçekten. miras hakkından öte benim derdim bu aslında aklıma geldikçe üzülüyorum.

gerçekten çok mu üzmüş kırmışım annemi sizce?? misafir gelince yanında oturmayıp öteki odada oturmak bence de ayıp evet. ama eşim oturduğumuz odada normalde de sigara içmezdi. arkadaşları misafirliğe gelse de öteki odaya geçip otururlardı sigara içerlerdi. ben de annem geldi diye eşimi sıkmak istemedim ve yanımızda otur demedim ona. hatta bazen ben de gidip onun yanında oturdum annesi gelince beni ihmal etti diye düşünmesin diye. annem bişey demez diye düşünmüştüm ama baya bi alındı sanırım. annemin bizde kaldığı o 3 haftalık süreçte de çok zorlandım. eşim de annem de alıngan insanlar. onları idare etmek zorladı beni. hatta pek başaramadım sanırım.

Büyükler büyüklüğünü bilmelidir bence konu sahibinin annesine yaptığı bir terbiyesizlik yok ne yani evlendi diye evladıdamı değil artık miras hakkınıda alıyorlar elinden çok saçma çok
eşim işten gelince annemi salonda bırakıp yarım saat-1 saat kadar sigara içmesi için birlikte öteki odada oturmamız sizce çok büyük bir ayıp mı? annemin alttan alması gerekir miydi yoksa alttan alınamayacak bir mevzu mu ki bu? ben annemin alttan almasını beklerdim ama olmadı maalesef. annem o yüzden mi alınmıştır da böyle bişey yapmıştır acaba?

Canım ben kendi annemi anlatayım sana annem bizde kaldıgında Annem kalk eşinin yanına git der eşinde annem rahat tv izlesin rahat rahat uzansın diye annemin yanında biraz takılır sonra arka odaya geçer ve annem buna alınmaz hatta ben eşine gel yanımıza diyşnce bana kızar adam yorgun git sor bişey istiyormu diye valla 2006 dan beri evliyiz bence annenin asıl sıkıntısı miras imza olayının uzaması sen imzanı versen bak nasıl değişiyor ama bence verme imza o yatırımları yaparken ailen kardeşinin rız

çok sağol canım çok iyi geldi bana bu yazın. keşke benim annemle eşim de sizinkiler gibi birbirlerine anlayışlı olabilseler. ben daha yeni evli sayılırım 1,5 yıl oldu. daha yeniyiz diye birbirlerine alışamadılar mı yoksa hep böyle mi olacak bilmiyorum. geçen ay memlekete gittiğimizde eşimin beni annemlerin evinin sokağına bırakıp eve girmeden kendi annesinin evine dönmesi olayından sonra annem o damadı artık evime sokmam, daha 1,5 yıllık damatken neler yapmaya başladı diyip duruyor. annem zor bir insan gerçekten. eşim de öyle inatçı ve gururludur. inşallah bir gün araları düzelir, iyi olurlar.

İyi olacaklardır eminim canım ama sanada görevler düşüyor mesela asla birini diğerine kötülemeyeceksin daha yeni evlisin zamanla birbirlerine alışacaklar eminim bir araya pek getirme onları zor biliyorum ama hayat zor zaten

şu an ikisine de hiçbi şey söylemiyorum konuşmuyorum birbirleri haklarında. zaten biz memleketimizden 15 saat kadar uzağız. kurban bayramına kadar da memlekete gitme planımız yok. ama kurban bayramında nasıl olcak bilmiyorum. yine görüşmek istemeyebilirler. şu an birbirlerini az çok tanıyorlar sonuçta. o yüzden şu aşamada birbirleri için iyi konuşsam da pek bi anlamı olmuyor, kabul etmiyorlar söylenenleri. ama ileride yürekleri yumuşar mı bilmiyorum.

Canım hiç kendini üzme annen son noktaya kadar haksız.Bu yazdıklarına istinaden ben eşini tam tersi aşırı saygılı, sabırlı ve ağır başlı buldum..Bir başkası olsa çok daha farklı davranırdı, beş kuruşa tamah eden insanlarla işin yok diy eseni nikahı bastığı gün çekip alırdı bir dahada konuşturmazdı..Görmedikmi çook gördük burda.Ölüm hak miras helal, sen evlensende evlenmesende o senin hakkın, asla verme, ileride çocukların olacak annen bunu hiçmi düşünmez, oldu o zaman şöyle olsun, çocuklarımıza miraz bırakıyoruz ne zamana kadar evlenen kadar, sonra alıcaz böyle mantıksız işmi olurmuş, bu çok afedersin en aza indirgiyorum terbiyemi ama, aç gözlülüktür!

Ben sen olsaydım eğer eşimi aileme ezdirmezsim ama böyle bir eşi! Aramamakta yine kusurabakmasın kimse eşin haklı, niyetini biliyorsa annenin bir kere bitti o, normal ilişiki bekleyemezsin..Hanen de huzurmu istiyorsun, eşinle arana kimseyi sokma, şeytan bile giremezken karıkoca arasına, düşün! Eğer eşinin bir saygısızlığın göremdim bu anlattıklarından tamam annendir derim ama yok, annen aşırı kırıcı, annem benden o imzayı istiycek he? Allahım yazmamış olsun benim için çok büyük birşey bu, parasında değilim asla onu istemek, benden, kızından!? Yine de annendir telefonla gönlünü al elbette ama imza vermek, eşinin hakkına girdirip arkasından konuşturmak asla yapma derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…