Hayat seçimlerimizden ibaret, ona yön veren de biziz. Bundan sonraki hayatınızın umduğunuz gibi gitmeyeceğini ve hayallerinizin yarım kalacağını düşünüyorsanız bir dakika bile vakit kaybetmeden dönün bu yoldan. İç sesiniz ne diyorsa onu dinleyin, kaç yıllık ilişkiniz olursa olsun, akrabalar nişan için bekliyorsa beklesin, içinize sinen bir yola çıkmıyorsanız vazgeçin. Herkes üç gün konuşur dördüncü gün dedikodu yapacak başka bir konu bulur, adın bile geçmez hoş geçse ne olacak ki senin hayatının her kötü evresinde yanında olup el mi uzatacaklar sanki kuru kalabalıklara aklında da beyninde de fazlaca yer verme. Kalbini dinle sadece. Bana üniversite yıllarımdaki halimi hatırlattın 4 yıllık ilişkim var okul bitmiş erkek arkadaşım artık ailene söyle adını koyalım evlenelim baskısı yapıyor, babama söylemişim olumlu bakmış ama benim içime sinmeyen bir şeyler var, ben gerçekten böyle bir evlilik mi istiyorum sorgulamaları peşimi bırakmıyor. Evlendikten sonra mutlu olmayacağıma emin gibiyim ama babama kadar da gitmiş olay ki babam çok tutucudur, erkek arkadaşımı da deliler gibi seviyorum ama onunla olamayacağımızı da biliyorum. Ben ağlaya ağlaya ayrıldım haftalarca gözyaşı döktüm ama kararımdan dönmedim. Ve hiçbir zaman da pişman olmadım bu kararı verdiğim için. Sonraki zamanlarda karşıma çıkan kişiye de ölçüp tartıp karar verdim şimdi 5 senedir onunla evliyim ve bu kararımdan da hiç pişman olmadım. Diyeceğim o ki şimdiyi düşünüp hareket etme canım arkadaşım ileriye bak, sana göz kırpan güneşli günler mi görüyorsun yoksa fırtınanın kara bulutların eksik olmadığı günler mi? Hayat senin hayatın mutlu olacağına inandığın yoldan yürü