Ne için konuşuyoruz ki biz neyiz?

Karakter ve ahlak meselesi tabi.

Öyle kadınlara saygım yok öyle kadınları savunanlara da. daha size birşey yazmaya gerek duymuyorum zira anlayış çok farklı.

farklı toplumların farklı ahlaki öncelikleri olabilir. bu nedenle, ahlaki değerlerin ve normların evrensellik derecesi, genellikle küresel bir perspektiften ziyade belli bir toplumsal veya kültürel çerçevede değerlendirilir. biz sizinle farklı toplumlarda, fakrlı kültürlerde farklı normlara göre yetiştik ve halen de öyle yaşıyoruz. farklı kültür, etik ve ahlak anlayışlarına sahibiz.
beni anlamınızı beklemiyorum. karşılık olarak da sizden bahsettiğiniz karakteri göstererek bana mesaj yazmak konusunda üstelememenizi öneriyorum.
konu amacından çok saptı

farklı toplumların farklı ahlaki öncelikleri olabilir. bu nedenle, ahlaki değerlerin ve normların evrensellik derecesi, genellikle küresel bir perspektiften ziyade belli bir toplumsal veya kültürel çerçevede değerlendirilir. biz sizinle farklı toplumlarda, fakrlı kültürlerde farklı normlara göre yetiştik ve halen de öyle yaşıyoruz. farklı kültür, etik ve ahlak anlayışlarına sahibiz.
beni anlamınızı beklemiyorum. karşılık olarak da sizden bahsettiğiniz karakteri göstererek bana mesaj yazmak konusunda üstelememenizi öneriyorum.
konu amacından çok saptı
Konuyu sosyolog gibi anlatmışsınız ama gerek yoktu bunca bilgilendirmeye.belli başlı ahlak kuralları vardır ve ahlakın karakterin de cinsiyeti yoktur. evli erkeklerle düşüp kalkan kadınlara metres olmuş kadınlara para için internette soyunan para avcısı kadınlara vs saygı duyamam ben. her şey de sadece erkeğin suçu değil aşağılık kadın da çok var görüyoruz sosyal medyada da normal hayatta da. uzatmayalim herkesin kendi ahlak anlayışı var sizinki de bana hiç uymuyor kusura bakmayın iyi akşamlar

konu amacından çok saptı
Ahlak anlayışlarının farklı olabileceğini düşünüyorsanız sizden farklı ahlak anlayışındaki birinin yazdığını alıntılayıp parmak sallamamanız gerekir. Şu an kendinizle çelişiyorsunuz. “Bir arkadaşınızın” yaşadığı şeyi de bu kadar içselleştirmeyin naçizane tavsiyem.

Ahlak anlayışlarının farklı olabileceğini düşünüyorsanız sizden farklı ahlak anlayışındaki birinin yazdığını alıntılayıp parmak sallamamanız gerekir. Şu an kendinizle çelişiyorsunuz. “Bir arkadaşınızın” yaşadığı şeyi de bu kadar içselleştirmeyin naçizane tavsiyem.

kendim yaşasaydım kendim yaşadım derdim. ima etmenize gerek yok. 35 yaşından sonra evlenmiş ve o güne kadar da birçok flörtü olmuş bir kadın olarak bu gibi ayrıntıları anlatabiliyorsam bu gibi bir ayrıntıyı da anlatabilirdim. neticede kendimden mesul bir insanım.siz birisine parmak sallarken kendi parmağınıza da dikkat edin bir dahaki sefere. zira siz parmak sallamaya çalışırken yaptığınız şey çok tatsız idi.
öte yandan içselleştimek derken neyi kastettiğinizi anlayamadım ama kelime anlamına bakılırsa pek konuyla alakalı kullanılmamış. her kadın neyin içinde olduğunun farkınd aolmayabiliyor. bu da bir örnek idi.
birileri çıkıp konu sahibinin görüştüğü adam için evli demeseydi belki de önümüzde olacaktı bu örnek.

Bu arada aklıma geldi geçenlerde Twitter'da bir kız aynı senin yaşadığını yaşamış. Adam el üstünde tutuyormuş kızı. Ev ve iş adreslerini vermiş telefonunu bile eline veriyormuş. Sonra öğreniyor ki adam evli, ev ve iş adreslerinin hepsi uydurma. Telefonu da ikinci telefonuymuş. Evini veya işini bizzat gidip görmediysen bu kadar güvenme derim. Adı soyadı bile yanlış olabilir. Bu devirde adli sicil kaydı bile istemek lazım insanlardan.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

1 hafta önce bi date uygulamasından biriyle tanıştım. Ben 30 o 34 yaşında. Çalıştığımız yerler çok yakın. Tanıştığımız gün birbirimizin numaralarını aldık whatsapdan yazışmaya başladık. Hiç bir sosyal medya kullanmıyor iş yerine kadar bilmeme rağmen adına linkedin hesabı bile yok. O gün mesai öncesi bir kahve içelim dedi bende ofisteydim çıkamadım ertesi gün buluşmak için sözleştik mesai öncesi. Görüştük sonrasında çok beğendiğini ifade etti. O gün belirli bir saate kadar iletişimde kaldık. Sonra koca hafta sonu günaydın kelimeleri dışında bir şey yazdı . Pazar sabah çok erken saatte 6 gibi mesaj atmış ayağı da kırdım diye ve ufak bir alçılı resim. Geçmiş olsun nasıl oldu falan dedim ses Seda yok. Dün sabah yine günaydın mesajı ama bu sefer akşama kadar yoğun bir şekilde mesaj attı. O durumda şehir dışında iş seyahatinde. Araç kullanmama engel değildi gittim bende. Yine bugün de keza 2-3 saatte bir mesajlaşma şeklinde iletimi süründürüyoruz ama sabah günaydına eklediği öpücük ifadesi dışında hiç bir samimi ifade yok canım vesaire diye.
İkimizde çocuk değiliz bu yaştan sonra boş boş konuşmak istemiyorum açıkçası. Sormalı mıyım sizce biz niye konuşuyoruz diye ?
Date uygulamasından tanısıp hıcbıseuı olmayan adamla gorusmek….. aracla yanına gıtmek…

kendim yaşasaydım kendim yaşadım derdim. ima etmenize gerek yok. 35 yaşından sonra evlenmiş ve o güne kadar da birçok flörtü olmuş bir kadın olarak bu gibi ayrıntıları anlatabiliyorsam bu gibi bir ayrıntıyı da anlatabilirdim. neticede kendimden mesul bir insanım.siz birisine parmak sallarken kendi parmağınıza da dikkat edin bir dahaki sefere. zira siz parmak sallamaya çalışırken yaptığınız şey çok tatsız idi.
öte yandan içselleştimek derken neyi kastettiğinizi anlayamadım ama kelime anlamına bakılırsa pek konuyla alakalı kullanılmamış. her kadın neyin içinde olduğunun farkınd aolmayabiliyor. bu da bir örnek idi.
birileri çıkıp konu sahibinin görüştüğü adam için evli demeseydi belki de önümüzde olacaktı bu örnek.
Hanımefendi bilerek mi uzatıyorsunuz. sizin dediklerinizle alakası yok bu konunun. herkese kapat diyip kendiniz uzattıkça uzatıyorsunuz. madem bir arkadaşınız mış bu kadar kendinizmiş gibi savunmayın.Aynı ülkede yaşıyoruz hepimiz bu toplumda belli toplumsal kurallar ahlaki değerler var genel olarak herkes tarafından benimsenmiş. yurtdışında yaşıyorsanız bilemem. evlilerin başkalarıyla ilişki yaşaması diye birşey olamaz bunu yaşayan kadına da erkeğe de saygı duyulması beklenemez ya. ahlaksızlığın adı ne zaman farklı değerler bilmem ne oldu ya. lütfen daha uzatmayın "arkadaşınızın" olayını.

Hanımefendi bilerek mi uzatıyorsunuz. sizin dediklerinizle alakası yok bu konunun. herkese kapat diyip kendiniz uzattıkça uzatıyorsunuz. madem bir arkadaşınız mış bu kadar kendinizmiş gibi savunmayın.Aynı ülkede yaşıyoruz hepimiz bu toplumda belli toplumsal kurallar ahlaki değerler var genel olarak herkes tarafından benimsenmiş. yurtdışında yaşıyorsanız bilemem. evlilerin başkalarıyla ilişki yaşaması diye birşey olamaz bunu yaşayan kadına da erkeğe de saygı duyulması beklenemez ya. ahlaksızlığın adı ne zaman farklı değerler bilmem ne oldu ya. lütfen daha uzatmayın "arkadaşınızın" olayını.

size mi yanıt verdim acaba?

Sakin olun yahu niye bu kadar yükseldiniz 😀 sadece son cümleye takılmışsınız ama ana fikir ondan öncesindeydi. Tekrar edeyim o zaman: benim yetiştirilme tarzım, ahlak ve norm anlayışım farklı, bu tarz şeyler evrensel değildir temalı birçok mesaj yazdınız. O halde farklı ahlak anlayışı olan birini neden alıntılayıp muhalefet ettiğinizi söyledim. Yani siz normları farklı birine muhalefet ederseniz onlar da gelip size edebilir. Bu durumda sinirlenmeniz çok saçma.

Sakin olun yahu niye bu kadar yükseldiniz 😀 sadece son cümleye takılmışsınız ama ana fikir ondan öncesindeydi. Tekrar edeyim o zaman: benim yetiştirilme tarzım, ahlak ve norm anlayışım farklı, bu tarz şeyler evrensel değildir temalı birçok mesaj yazdınız. O halde farklı ahlak anlayışınki birini neden alıntılayıp muhalefet ettiğinizi söyledim. Yani siz normları farklı birine muhalefet ederseniz onlar da gelip size edebilir. Bu durumda sinirlenmeniz çok saçma.

siz neden yükseldiğimi çok iyi biliyorsunuz. tavrınızı elbette iyi niyetli bulmadığım için bunları işittiniz.
kimse size "bu insanı bu şekilde değerlendirme" demiyor ama dille bulaşan zorbalığı çok hafife alıyorsunuz gibi görünüyor. siz bir şeyleri kötü niyetli olarak tırnak içine aldığınız için bir başka kendini kurnaz sanan hanım da tırnak içine almış. alın size örnek gibi örnek.
siz dilediğiniz gibi düşünmekte özgürsünüz ama bunu nefret ile dillendirdiğinizde ve bunun çevresinde kitle toplamaya başladığınızda bu söylemler bambaşka bir yere gidiyor.

siz neden yükseldiğimi çok iyi biliyorsunuz. tavrınızı elbette iyi niyetli bulmadığım için bunları işittiniz.
kimse size "bu insanı bu şekilde değerlendirme" demiyor ama dille bulaşan zorbalığı çok hafife alıyorsunuz gibi görünüyor. siz bir şeyleri kötü niyetli olarak tırnak içine aldığınız için bir başka kendini kurnaz sanan hanım da tırnak içine almış. alın size örnek gibi örnek.
siz dilediğiniz gibi düşünmekte özgürsünüz ama bunu nefret ile dillendirdiğinizde ve bunun çevresinde kitle toplamaya başladığınızda bu söylemler bambaşka bir yere gidiyor.
Hanım benim galiba o kelimeyle alakası yok ahlaksız kadınları savunan sizsiniz nedense arkadaşınızın olayını bu kadar benimseyen ve savunan biri kendi yaşadığı izlenimi oluşturuyor.

Hanım benim galiba o kelimeyle alakası yok ahlaksız kadınları savunan sizsiniz nedense arkadaşınızın olayını bu kadar benimseyen ve savunan biri kendi yaşadığı izlenimi oluşturuyor.
Ayrıca kurnaz değilim ben ahlaki değerlerim var çok şükür size de tavsiye ederim.

X