sorunlarımız genel olraka tartışma karşılıklı hırs sebebiyle yaşanan şeylerde büyük veya bugüne kadar boşanmayı aklıma getirecek şeyler değildi.zaten sorunlarımız vardı demısssınız, sorunlarınız ne uzerıne bılmıyorum maddıyat mı? cınsel uyumsuzluk mu? aıle ıcı gecımsızlık mı? ucuncu sahıslar mı?
alkolun de etkısı ıle bence tepkılerınız asırıya kacmıs. keske bırınızden bırı susmayı tercıh etseydı de bu hale gelmeseydınız, emınım sıze soyledıgı hersey kızgınlıkla soylenmıstır kı bız esımle zamanında bırbırımıze s... çektık evden kovduk falan ama konusa konusa, karsılıklı anlayısla herseyı zamanla cozduk.
ama sıze vurması onu haklı cıkarmaz hıc bır sekılde, gercı sızde karsılıklı olarak onu tahrık etmısınız. erkekler bu konularda daha hassaslar ve tepkılerı buyuk oluyor ;(
bence ıkınızde sakınlesın bır sure bır hafta falan ayrı kalın, sonra oturup ınsanca sorunlarınız ve yasananlar hakkında konusun ama suclamadan anlayısla empatıyle bırbırınızı dınleyerek... baktınız kı olmuyor o zaman bosanma dılekçenızı verın.
yalnız hemen aılelere duyurmak olayı yanlıs olmus, ben buna karsıyım ıkı kısı yasadıgı herseyden kendılerı mesuldur, bunu her kavgada her sorunda aılelere tasımak yanlıs olur, barıssanız dıyelım herkes bırbırını kotu bılecek, ayrılsanız sen onun aılesının gozunde o senın aılenın gozunde kotu anılacak bunlara mahal vermemek ıcın kendı ıcınızde cozseydınız bazı seylerı de netlesınce aıleler araya gırseydı.
ama olan olmus ınsallah sızın ıcın hayırlısı olur.
sız olsanız napardınız demıstınız yaaa??? ben olsam aldatma, genel anlamda sıddet,kumar ve alkol alıskanlıgı ve kişiliğime saygısızlık gıbı buyuk ve genel sorunlar yoksa bosanmazdım madem sevıyorum o da ısteklı ıse sorunlarımı cozmek ıcın ugrasırdım.
o ısteksızse de haklarımı koruyacak sekılde bır bosanma davası acar anlaşmalı bosanırdım..
hayırlısı olsun hakkınızda.. diyecek pek bir şey kalmıyor..öyle onur kırıcı birşey değildi bizimkisi.
hakaret edip sayıp sövmedik.
gayet sakin şekilde yaptık son yazdığım konuşmayı.
amin arkadaşım hepimizin hakkımzda hayırlsıhayırlısı olsun hakkınızda.. diyecek pek bir şey kalmıyor..
öyle onur kırıcı birşey değildi bizimkisi.
hakaret edip sayıp sövmedik.
gayet sakin şekilde yaptık son yazdığım konuşmayı.
sorunumuz yoktu aslında..size de çok üzüldümumarım kısa zamanda bu sorunları aşarsınız mutlu olursunuz...
sorunumuz yoktu aslında..
öyle sürekli savaşan çiftlerden değildik biz.
birimiz öfkeliyken diğerimiz yapıcı olur toparlardık..
ta kii bu sabaha kadar ne olduğunu hala anlamış değilim ve şaşkınım..
teşekkürler tatlımbence sizinki zamanla biriken şeylerin patlaması. sıkmayın canınızı biraz ayrı kalırsanız hatasını anlar belki... ya da karşılıklı anlarsınız bilemiyorum. barışın diye temennide bulunmuyorum, mutlu olun diye temennide bulunuyorum. sonuç ne olursa olsun mutlu olun...
Alkolün verdiği zarar Allah'tan canınıza yönelik olmamış...
Keşke ani hareket etmeseydiniz,aileleri hemen karıştırmasaydınız
Eşiniz tek taraflı suçlu değil,anlattıklarınızdan sizin de en az onun kadar suçlu
ve haketmiş olduğunuzu düşünüyorum.
içim inanılmaz acıyor ve daralıyor. ağlıyorum nefes alamıyorum. tarifsiz ama tarifsiz bir acı. herkes sever ama ben bilmiyorum fazla sevdim insan üstü sevdim.
eşimle zaten sorunlarımız vardı ama bugün ikimizde alkollüydük. sonra inanılmaz saçma bir sebepten tartışmaya başladık. sonra o tartışma büyüdü çığlık çığlığa bağrışmaya dönüştü. araba kullanıyordu eşim. sağa sola savruldu araba. sonra bana küfretti. hemde çok büyük bir küfür ilk defa.. bende bunu duyunca ona küfrettim o da bana tokat attı. ilk defa küfür ve şiddet yaşadık inanamadım. öyle bir delirdimki arabanın kapısını açtım indir beni burda diye bağırdım. kapıyı kapattırdı.
o öfkeyle aldım elime telefonu annemi aradım. olanları söyledim ve avukat tutalım boşanıyoruz dedim. ilk ışıkta durduğundada attım kendimi arabadan. bir akrabası vardı annemin avukat. annemden numarasını aldım. aradım boşanmak istediğimi söyledim. tamam yarın gel dedi başlarız işlemlere dedi. eşimede (hala niye eşim diyosam) mesaj attım işlemleri başlatıyorum diye. o da annesinin yanına gitmiş anlatmış. karşılıklı öyle bir hırs yaptıkki..
şu an annemdeyim bende. yeni yeni sakinleşiyorum. kapattım telefonumu. telefondski ismini bile değiştirdim resimleri sildim. sanki kabus gibi uyanınca biticek gibi ama gerçek dimi?.. uyanamıyorum kabustan..
bir anda nasıl oldu nasıl bu hale geldik bilmiyorum. bunca sene sonra bana nasıl vurdu bilmiyorum. ve en son avukata verdiğimi söylemek için mesaj attığımda kendimi tutamayıp bunu nasıl yaptın falanda dedim. yaptığım herşeyin arkasındayım hakketin dedi. öyle bir sinirlendimki sen erkek olsan bir kadına ne söylenip ne söylenmeyeceğini el kalkmayacağını bilirdin. üstelik karına ettiğin küfre bak. sen erkek değilsin oğlan çocuğusun yeter ben mii büyüteceğim seni dedim. bu arada eşim 27 yaşında ben 30.
ben bu yaptığını asla ama asla kabullenemiyorum. yani nasıl olabilir böyle bir şey bu nasıl bir cesaret şuursuzluk.. daha ekleyebileceğim sıfatları buraya yazamıyorum.. ve bir tokatla siz boşanır mıydınız bilmiyorum ama ben boşanıyorum..
keşke hepsi kötü bir rüya olsa.. uyansam sarılsam ona bana bunu yaşatmamış olsa.. bu acı beni öldürüyor.. öldürüyor.. tarifsiz... özlüyorum bile özlediğim için kendime kızıyorum bu kadar mı gurursuzsun dite. yarın arayıp seni seviyorum diyip ona koşasım sarılasım var ama katlanamıyorum böyle bir hareketi yiyemem yutamam bunu affedemem.. hayatımda bu kadar kafam karışmadı bu kadar nefret etmedim ve bu kadar acı çekmedim. şimdi napıcam ben? yarın gidip boşanıcam dimi.. bu acı kalıcı olacak dimi... zamanla azalsada geçmiycek dimi... peki ya düzelsek? hiçbir şey aynı olmayacak bir kere yaptığı için yeniden yapacak ben bir kere kabullendiğim için cesaret alacak kimbilir nasıl bir ilişkimiz olacak. herşeyden önemlisi bunu ben kendime yediremiycem hatırladıkça nefret edicem..
benim yerimde olsanız ne yapardınız?
haketmiş? zerre saygı duymuyorum bu fikre başkada yorum yapmıycam. sırf marjinal olmak için saygısızca duyarsızca ve mantıksızca yorum yapmayın!Alkolün verdiği zarar Allah'tan canınıza yönelik olmamış...
Keşke ani hareket etmeseydiniz,aileleri hemen karıştırmasaydınız
Eşiniz tek taraflı suçlu değil,anlattıklarınızdan sizin de en az onun kadar suçlu
ve haketmiş olduğunuzu düşünüyorum.
sanırım bende boşanıyorum..
bilmiyorum ama bu kez gerçekten bittiğimizi hissediyorum..
bu sabah sudan sebeplerden tartışmaya başladık ve ben nasıl oldu nasıl gelişti anlamadan kavganın için de bulduk kendimizi..
artık senle tartışıyor olmaktan yoruldum, yaptığın ve yapacağın açıklamalardan sıkıldım çünkü hepsini ezberledim ve bıktım artık dedim..
sürekli benden sıkılıyor olmandan sıkıldım kendimize bunu yapmayalım beni dinlemeyeceksen anlamayacaksan benle olmayacaksan kapı orda dedi..
göstermene gerek yok girdiğim kapıdan çıkarım bitsin dedim..
bitsin dedi..
Allah yardim etsin hayat zor ve gercekler cok acımasızCok uzun yillardir beraberdik esimle beraber yasadik sonra evlendik hir gur hic bitmedi hayatimizda. Siddetede ulastik defalarca bosanmaktan donduk ama aileler hic girmedi isin icine eger girseydi zaten bosanmistik.hamile kaldim dogum yaptim hir gur bitti mi hayir disardan bizi goren hic kimse esimin bana siddet uygulayacagini tahmin etmez herhalde cok iyi saygin bi aileyiz kime sorarsaniz ! Yasadiklarimi sadece ben biliyorum ve keske ilk bitti dedigimde bitseymis. Bi evladim var suan delirme derecesinde zor gunler yasiyorum ama allahima binlerce kez sukur ki bebegim benimle bole olmasi gerekiyormus sadece.ben kazandim bi evlat ama eger siz evlilige devam ederseniz kaybedersiniz cunku hikayeniz bana cok tanidik geldi.
hanımefendinin yorumuna bir şey demeyeceğimde trafik polisi eşi olarak zaten alkollü araç kullanmanız benim için yeterince marjinal bir durum..sadece boşanıyorsanız hakikaten dua etmek lazım zira tehlikeli bir çiftsiniz bariz ortada..Allah canınızı bağışlamış bundan sonra ya alkole bir tövbe edin ya da alkol kullanmaya gideceğiniz zaman Allah rızası için taksiye binin... kazara bir masumun canına kastetmediğiniz içinde kendi adıma mutluyum..haketmiş? zerre saygı duymuyorum bu fikre başkada yorum yapmıycam. sırf marjinal olmak için saygısızca duyarsızca ve mantıksızca yorum yapmayın!
benim acım üzerine bu kadar rahat duyarsız konuşabilmeniz o acıyı nasıl büyütüyor dahada çok acıtıyor bir fikriniz var mı? tabiki yok olmadığı ortada.. yoksa bir insan boşnıyorsanız dua etmek lazım gibi talihsiz bir yorum yapmaz. ben hayattan şunu öğrendim büyük konuşmamak lazım.. bu son yorumum adınızı gördüğüm yorumları kendi ruh sağlığım için okumayacağım. siz devam edin..hanımefendinin yorumuna bir şey demeyeceğimde trafik polisi eşi olarak zaten alkollü araç kullanmanız benim için yeterince marjinal bir durum..sadece boşanıyorsanız hakikaten dua etmek lazım zira tehlikeli bir çiftsiniz bariz ortada..Allah canınızı bağışlamış bundan sonra ya alkole bir tövbe edin ya da alkol kullanmaya gideceğiniz zaman Allah rızası için taksiye binin... kazara bir masumun canına kastetmediğiniz içinde kendi adıma mutluyum..
yok bizimkilerde eşimin aileside bugüne kadar işimize karışmadı şu anda sessizler. olumlu yada olumsuz yorum yok. annem sadece düşün kızım her kararında arandayım dedi.ikinizde de hata var. bir hırsla boşanmak bana çok saçma geldi. şiddet tabiki de sebep ama ipin ucunu koparmışsınız. öfkeyle kalkıp zararla oturmuşsunuz.
ben asıl annenizin tepkisini merak ettim, arayı bulmayı denemedi mi?