teşekkür ederim.. aynen bu şekilde ben de ne yapacağımı bilmiyorum. bugün aradı az önce özür diledi görüşmek istedi içim o kadar acıdığı halde evet diyemedim zaman istedim. neden onu seçtim biliyor musunuz? ben masum bir insan değilim hep kötü seçimler yapıp hep tek başıma savaştım ama ilk tanıştığımızda o çok masumdu çok aşıktı her şeyiyle benim oldu bensiz nefes almadı alamadı. yükümü hafifletti artık sadece ben yoktum ona güvendim sırtımı dayadım. ama zamanla tabiki her şey değişti. bizde değiştik.. nasıl bir koca olduğu ortada ama mükemmel bir baba. harika heycamlı tutkulu bir aşık ama saygısız bir adam...affetsem içime sindiremeyeceğim affetmesem zaten biliyorsunuz.. zamanı geri çevirmek ve o günü yaşanmamış hale getirmek istiyorum.. bilmiyorumki hayatta yapmam kabullenmem dediğim şeylerin eşiğindeyim.. zaten ben evlenmiycem böyle iyiyiz derken bir hastalığım ortaya çıktı çocuk sahibi olmak için zaman alehime işliyormuş bunu öğerndim onla evlenmeye karar verip hemen çocuk yaptım. bilmiyorum sanırım şimdi olsa yine evlenirdim oğluma sahibim.. hayat bazen aptalca kararlar verdiriyor insana..Cundagg, henüz çok yeni bir üye olmana rağmen, yaptığın yorumlardan seni az çok tanıdım. Sen aklı başında, olgun ve zeki bir kadınsın. Tamamen duygularınla hareket etmek yerine seçimlerini mantık süzgecinden geçirebilecek birisin bu yüzden ben, bu kadar yanlış bir eş seçimi yapmış olmana ihtimal veremediğimden hem çok şaşırdım hem öfkelendim.
Vurması son derece çirkin, geri adım atmak yerine yaptıklarımın arkasındayım demesi daha da çirkin. Bu yüzden ne diyeceğimi bilemiyorum. Boşan desem bir türlü, o tokadı sineye çek bir müddet sonra barış desem başka türlü.
Kaldı ki niye sineye çekesin.
Bilemedim hayatım, galiba birbirinize karşı tahammülsüzlük başlamış,başka türlü arada böyle hakaretler uçuşmaz, bir süre ayrı kalın olan biteni tartın ona göre karar verin.
öyle oturduğunuz yerden boşan demek kolay.Adam pişman değilim hak ettin demiş bu şiddetten de kötü bişey değil mi? Heralde boşan diyen bizler bunun için diyoruzdur anlamamışsınız ya anlatayım dedim. Ve şiddet sonucu biten bi evliliğe evlilik bu kadar kolay mı bitecek demek abesle iştigal. Heralde bıçaklanma morarma kan falan görmek istiyorsunuz. Zaten böyle düşüne düşüne bu kadar şiddet sineye çekiliyor ya. Erkekler de aman ne yapsam gitmez kafasında bu yüzden. İçkili imiş falan filan da bahane. Asıl içkili iken insan normal hayatta söylemek isteyip söyleyemediğini normal hayatta yapmayı düşünüp yapamadığını yapaty. Onun için içki bütün kötülüklerin aynası. Melek gibi insanı birden şeytan yapmıyo yani. Zaten içinde olan şeyleri toplum baskısı vb şeylerle yapamayan insanın önünü açıyor o an düşünmüyor rahat oluyo yani olay bu. Zaten adam da pişman değilim demekle de kanıtlamış bunu. Son sözüm de şiddeti savunmuyorum yanlış anlaşılmasın ama diye başlayan insanları anlayamıyorum. Acaba diyorum şiddeti savunsa ne diyecek?
Sıcağı sıcağına görüşmemek bence mantıklı bir karar oldu. Kendine biraz zaman ver diyelim 1 hafta 10 gün, hem evliliğiniz üzerine düşün hem her ikinizin artı ve eksi yanlarını bir kağıda yaz. Sorunlara karşı farklı bir strateji izlemeye başlamak lazım çünkü.teşekkür ederim.. aynen bu şekilde ben de ne yapacağımı bilmiyorum. bugün aradı az önce özür diledi görüşmek istedi içim o kadar acıdığı halde evet diyemedim zaman istedim. neden onu seçtim biliyor musunuz? ben masum bir insan değilim hep kötü seçimler yapıp hep tek başıma savaştım ama ilk tanıştığımızda o çok masumdu çok aşıktı her şeyiyle benim oldu bensiz nefes almadı alamadı. yükümü hafifletti artık sadece ben yoktum ona güvendim sırtımı dayadım. ama zamanla tabiki her şey değişti. bizde değiştik.. nasıl bir koca olduğu ortada ama mükemmel bir baba. harika heycamlı tutkulu bir aşık ama saygısız bir adam...affetsem içime sindiremeyeceğim affetmesem zaten biliyorsunuz.. zamanı geri çevirmek ve o günü yaşanmamış hale getirmek istiyorum.. bilmiyorumki hayatta yapmam kabullenmem dediğim şeylerin eşiğindeyim.. zaten ben evlenmiycem böyle iyiyiz derken bir hastalığım ortaya çıktı çocuk sahibi olmak için zaman alehime işliyormuş bunu öğerndim onla evlenmeye karar verip hemen çocuk yaptım. bilmiyorum sanırım şimdi olsa yine evlenirdim oğluma sahibim.. hayat bazen aptalca kararlar verdiriyor insana..
Ben hak etti lafı şiddet demedim şiddetten daha kötü dedim adam yine olsa yine yaparımın sinyallerini vermiş işte. Her şeyi o zaman sinirle olmuş içkiyle olmuş diye bahanelerle geçelim aman kocalarımızı bırakmayalım burası Türkiye dul kalmayalım. Zaten bu konuya da yazdım eşim iki adım üstüme yürüdü diye gece yarısı evi terk edip otele gittim o el kalksa idi de dönmezdim oturduğum yerden konuşmuyorum. Uzayda da yaşamıyorum şiddetin olmadığı bir yerde büyümüş olabilirim annem kendime saygı duymayı öğretmiş olabilir dayağı hiçbi canlıya yakıştırmıyor olabilirim. İsteyen istediğini yapar ama benim için bir de bin de aynıöyle oturduğunuz yerden boşan demek kolay.
siz başınıza böyle bişey gelse eminim ki asla boşanmazsınız.
kaldı ki hakettin demek asla şiddet değil, o an sinirle sarfedilen bir söz şiddetse eğer. o zaman sizinle aynı hayatta yaşamıyoruz. siz sanırım başka bir alemde yaşıyorsunuz. lütfen güldürmeyin. burası hadi bir avrupa ülkesi olsa yine bi derece dicem. ama türkiye de yaşıyoruz ve eminim ki sizde neler neler yaşıyorsunuz bu canım ülkemde. hiç mi sinirle biri size bu tarz bişey demedi ya da hiç mi sinirlenmediniz, sinirle bir söz sarfetmediniz.
şurada hiç tanımadığınız birine bile sinirle bir sürü laf sıralamışsınız ki, reel hayatta hiç düşünemiyorum
lütfen böyle uzaydan gelmiş hallerine girmeyin.
ya da siz etrafınızdan "hakettin" gibi şiddet içeren bu sözleri duyduğunuz hemen etrafınızdakileri terk edin, dava açın, bin katını yapın hatta.
bakalım etrafınızda insan kalıyor mu.
burada şiddeti falan savunan yok.
ama kim kime sinirle bişeyler söylemiyor, geçin Allah aşkına..
kesinlikle yani bugüne kadar eşim en yakın arkadaşım oldu aynı zamanda.. bunu kaybedersek bir şeyimiz kalmayacak.. ayrıca fikirlerinede önem veririm danışırım genelde. zeki bir adamdır olaylara benim gördüğüm açının dışındanda bakabilir..o da aynı şekilde içeceği ilacı bile ben incelemeden içmez mesala danışır her konuda. birbirimizin fikirlerine önem veriyoruz ama ikimizinde öfke kontrol sorunları var. mantık gidiyor sinirlenince.. birbirimize biraz mesafe verince görücez belki onsuzda iyi olurum yani mutlu olabileceğime dair en ufakta olsa bir ipucu görürüm aynısı onun içinde geçerli tabiki. şimdilik kafamı işe güce ve bu foruma vererek dağıtıyorum.. teşekkür ederim ilginiz için. hayırlısı diyelim:)Sıcağı sıcağına görüşmemek bence mantıklı bir karar oldu. Kendine biraz zaman ver diyelim 1 hafta 10 gün, hem evliliğiniz üzerine düşün hem her ikinizin artı ve eksi yanlarını bir kağıda yaz. Sorunlara karşı farklı bir strateji izlemeye başlamak lazım çünkü.
Bazen iki insan birbirini ne kadar severse sevsin böyle durumlar oluşabiliyor ama esas olan "dost" olabilmek.
Şu son yaşadığınız tartışma az çok birşeyleri aydınlatmıştır kafanda, birbirinize karşı daha sakin olmanız ve birbirinizi dinlemeniz gerek.Aksi biçimde dostluk bitecek, dostluk biterse kalan hisler ilşkileri kurtarmaya yetmiyor canım.
bak arkadaşım eşin iki adım üzerine yürüdüyse, emin ol biraz zaman sonra o el de kalkar. yani kalksın demiyorum ama üzerine yürüyebilen adamın bir adım sonrasında elini kaldırması hiç beklenmicek bişey değil.Ben hak etti lafı şiddet demedim şiddetten daha kötü dedim adam yine olsa yine yaparımın sinyallerini vermiş işte. Her şeyi o zaman sinirle olmuş içkiyle olmuş diye bahanelerle geçelim aman kocalarımızı bırakmayalım burası Türkiye dul kalmayalım. Zaten bu konuya da yazdım eşim iki adım üstüme yürüdü diye gece yarısı evi terk edip otele gittim o el kalksa idi de dönmezdim oturduğum yerden konuşmuyorum. Uzayda da yaşamıyorum şiddetin olmadığı bir yerde büyümüş olabilirim annem kendime saygı duymayı öğretmiş olabilir dayağı hiçbi canlıya yakıştırmıyor olabilirim. İsteyen istediğini yapar ama benim için bir de bin de aynı
çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. aminn.. inşallah egoları törpüleyebiliriz inşallah bir daha yaşanmaz aşarız.Lütfen boşanma .. Alkolle birlikte şiddet olduğu için ve bunca yıldır ilk defa olduğu için bir şans verin birbirinize neolur.. Bak yeni işte kurmuşsunuz bir tanede yavrunuz var .. Alkol olmasa işin içinde boşan derim ama adamın bilinci yerinde değilki .. Umarım barışırsınız ve bir daha böyle bir şey yaşamazsınız.. Bu olay ikinizinde egolarınızı birazcık törpülemenize vesile olur inşallah
teşekkür ederim ayrı kaldığım sürede tartıyorum her şeyi. ah birde şu fevrilikten kurtulsam hayatta ne kaybettiysem bir fevrilikten iki sabırsızlıktan..Bence özür dilediyse kendini sinirlendirmeyi birak bir kenara. Sakin kalarak düşün üzülme artık. Dışardan herkes ben olsam şöyle yapardim ben olsam böyle yapardim der durur. Başına gelince is degisir. Yorumlari dikkate al ama senin kararlarinin onune gecmesine izin verme. Zaten fevrisin, kendimden biliyorum da soyluyorum üçüncü kisilerin gazina gelme.
Ben bu olayı aşıcağınıza inanıyorum .. Eşinizin en az sizin kadar üzgün olduğuna eminim şuan çünkü o kadar boşu boşuna olan bir olay ki .. Eşinizle görüşün hazır olduğunuzda sımsıkı sarılın oğlunuzla beraber güzel bir yemek yeyin.. Millet evliliklerinde neler neler yaşıyor ohoooo ama sorsan hepsi örnek aile ..çok teşekkür ederim güzel temennileriniz için. aminn.. inşallah egoları törpüleyebiliriz inşallah bir daha yaşanmaz aşarız.
az önce aradı özür diledi görüşmek istedi bende bir süre ayrı kalmak istedim biraz daha soğusun içim diye. ama ne yapacağımı bilmiyorum.
inşallah dediğiniz gibi olur çok teşekkürler desteğiniz için böyle zamanlarda bunun değerini anlatamam.Hakettinden özür dileme kısmına geçmişsiniz . İlk mesajlarınızda eşinizden ayrılmak istemediğinizi yazıyordunuz ve çok sevdiğinizi . İnsanlar hata yapabilir öfkesine yenilebilir. Ben bir kez oldu mu devamı gelir diyenlerden değilim . Bu olaydan sonraki tavırla doğru orantılı . Siz karşınızdakine yaptığı şeyi kabul edemediğinizi ne kadar iyi hissettirirseniz . Bunun bir daha olma olasılığı o kadar azalır . Bu kadar severken eşinizi son düşüneceğiniz şeylerden biri olsun boşanma .
çok teşekkürler iyi niyetiniz için..inşallah..Ben bu olayı aşıcağınıza inanıyorum .. Eşinizin en az sizin kadar üzgün olduğuna eminim şuan çünkü o kadar boşu boşuna olan bir olay ki .. Eşinizle görüşün hazır olduğunuzda sımsıkı sarılın oğlunuzla beraber güzel bir yemek yeyin.. Millet evliliklerinde neler neler yaşıyor ohoooo ama sorsan hepsi örnek aile ..
ayıkken değil olayın hemen arkasına hakettin demişti. neyse zaten o önemli değil. ben affetmedim. dönmedimde ayrıyız hala. genelleme yapmayın beni tanımıyorsunuz sınırlarımı bilmiyorsunuz. dayak sonrası mutlu son ne ya.. varoşlarda mı yaşıyoruz kocama muhtaç güçsüz özgüvensiz ev kadınımıyım ben. şu konuda o kadar saçma eleştiri yorum geldi bir buna sinirlendim. benim kendime saygım var sizinde bana olmak zorunda.. beni tanımadan böyle saçma genellemelere sokamazsınız. ben bunca yıllık eğitim ve yaşanmışlığımı, birikimimi beni tanımayan bir kadın çıksın bana zavallı muamelesi yapsın diye yapmadım. kaldıki ben herşey olabilrim Fevri kötü niyetli anlayışsız vs ama asla zavallı değilim. bu dünyaya yalnız geldim gerekirsede yalnız giderim. başımda erkek olsun evimin direğidir kafası bana uzak.. alabildiğine uzak..Tamda" alkolun etkisi diyorsunuzda adam ayikkende yapitiklarimin arkasindayim demis tokat yiyen mi ozur dilesin donsun" yaziyordum kiii sildim
Niye sildimmm cunku aklima geldi kesin adam sonradan ozur dilemistir kadinda affeder zaten klasik dayak sonrasi mutlu son olur
Dedim ve son sayfaya tiklayinca adamin ozur diledigini okudumartik ezberledim bu kk kadinlarini
ayıkken değil olayın hemen arkasına hakettin demişti. neyse zaten o önemli değil. ben affetmedim. dönmedimde ayrıyız hala. genelleme yapmayın beni tanımıyorsunuz sınırlarımı bilmiyorsunuz. dayak sonrası mutlu son ne ya.. varoşlarda mı yaşıyoruz kocama muhtaç güçsüz özgüvensiz ev kadınımıyım ben. şu konuda o kadar saçma eleştiri yorum geldi bir buna sinirlendim. benim kendime saygım var sizinde bana olmak zorunda.. beni tanımadan böyle saçma genellemelere sokamazsınız. ben bunca yıllık eğitim ve yaşanmışlığımı, birikimimi beni tanımayan bir kadın çıksın bana zavallı muamelesi yapsın diye yapmadım. kaldıki ben herşey olabilrim Fevri kötü niyetli anlayışsız vs ama asla zavallı değilim. bu dünyaya yalnız geldim gerekirsede yalnız giderim. başımda erkek olsun evimin direğidir kafası bana uzak.. alabildiğine uzak..
hala özlüyorum ve seviyorum ama ona koşmuyorum olmuyor yaptıklarını düşünmeden edemiyorum.. tabiki özrünü bekliyordum ve emindimde dileyeceğine zaten ama bilmiyorum akışına bıraktım sadece oğlum için üzgünüm çocuk bir huzursuz mutsuz bende sadece bu foruma yazdıkça düşünüyorum bu konuyu onun dışında iş güç beynimi dolduruyorum..alkollüyken içimizden geçeni yaptığımıza inanmıyorum üniversite yıllarımda alkollüyken sonradan pişman olduğum aslında hiç istemediğim sadece o anlık saçmaladığım çok şey yaptım.. sadece şu var alkol tüm duyguları körüklüyor.. ama sonuçta bende alkollüydüm ben ona vurmadım demekki bir bahane değil. işte böyle kendimle çeliştiğim duygumla mantığımın çakıştığı bir kısır döngüdeyim..Alkolluyken cogu insan aslinda dogru ve icinden gecirdigi seyleri soyler ve icinden geldigi gibi davranir ama bunun icin pisman olur bunu bilen bilir ister kabul edin etmeyin ..
Sarilip kosasim var ozledim seviyorum diyen sizdiniz afeetmemis ve donmemis olsanizda ve eminim ozrude bekliyordunuz .. zavalli demedim klasik mutlu son dedim