ne diyeceğimi bilmiyorum; boşanıyorum

benim acım üzerine bu kadar rahat duyarsız konuşabilmeniz o acıyı nasıl büyütüyor dahada çok acıtıyor bir fikriniz var mı? tabiki yok olmadığı ortada.. yoksa bir insan boşnıyorsanız dua etmek lazım gibi talihsiz bir yorum yapmaz. ben hayattan şunu öğrendim büyük konuşmamak lazım.. bu son yorumum adınızı gördüğüm yorumları kendi ruh sağlığım için okumayacağım. siz devam edin..

vallahi ruh sağlığınız için size terapi öneririm..nasıl yorumlar duymak istersiniz..alkol etkisiyle boşanmaya kalkan sizsiniz..hiç utanmadan da alkollüyken araç kullanıyorduk orda birbirimize şiddet uyguladık diyen sizsiniz..ee bizede yarasın demek düşüyor o vakit..haklısınız Allahtan kimsenin canına kastetmedik kendimizide öldürmedik buna da şükür diyeceğinize ruh sağlığım diyorsunuz hala..kendinizi aşırı düşündüğünüz bariz zaten.

Bir kere alkollü araç kullanılmaz.
Bir yere çarpıp Allah korusun ölseydiniz boşanma gibi bir sorununuz olmazdı.
Konuya gelince o an ikinizde sağlıklı düşünemediğiniz ve ani kararlar verdiğiniz için ikinizde pişmansınız ama gururunuz dan birbirinizi aramıyorsunuz.
Aramayın da zaten.
Ben evli değilim evet. Ama bir evlilikte küfür varsa (o küfür ne bilmiyorum ama baya ağır bir söz demişsiniz) o adam artık sizi karısı olarak görmemeli bence. Hadi oldu barıştınız. O tokatı o küfürü nasıl unutup gireceksiniz koynuna ?
Bırakın inceldiği yerden kopsun.
Son pışmanlık fayda etmez. Ortada çocuk da yokken kendi yolunuzu bulun.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
öyle deme kzııyor alkollü araç kullanılmaz mı hiç hanımefendinin ruh sağlığını bozma..:KK53:

iyi ki bi kaza gelmemiş başınıza..ya da herhangi birine zarar vermemişsiniz..
benzer bi olay bizim de başımızdan geçmişti..zor oldu ama atlattık..
umarım boşanma son durak olur sizin için.. yani öncesinde başka çözüm yolları bulabilirsiniz..
ani kararlar vermişsiniz ama uygulamadan önce bi süre uzak kalın derim ben..

Bir kere alkollü araç kullanılmaz.
Bir yere çarpıp Allah korusun ölseydiniz boşanma gibi bir sorununuz olmazdı.
Konuya gelince o an ikinizde sağlıklı düşünemediğiniz ve ani kararlar verdiğiniz için ikinizde pişmansınız ama gururunuz dan birbirinizi aramıyorsunuz.
Aramayın da zaten.
Ben evli değilim evet. Ama bir evlilikte küfür varsa (o küfür ne bilmiyorum ama baya ağır bir söz demişsiniz) o adam artık sizi karısı olarak görmemeli bence. Hadi oldu barıştınız. O tokatı o küfürü nasıl unutup gireceksiniz koynuna ?
Bırakın inceldiği yerden kopsun.
Son pışmanlık fayda etmez. Ortada çocuk da yokken kendi yolunuzu bulun.. Hakkınızda hayırlısı olsun..
oğlumuz var. şu an benimle.

Yazıda bundan bahsetmemişsiniz, yada ben mi görmedim acaba ?
Durum daha da vahim ortada bir çocuk varken işiniz biraz daha zor olacak..
evet önceki konumda var ama bu konuda yazmamışım. teşekkür ederim hayırlısı olsun

Hayir neden yanlis anlayayim hepimiz fikirlerimizi soyluyoruz burada
Ben de kendim icin gecerli olani soyledim adam bana elini kaldiracak yetmezmis gibi pisman da olmayip resmen bugun de olsa yine aynisini yaparima getirecek lafi hak ettin diyecek ben de o adami erkek diye yanimda tasiyacagim asla mumkun degil beni de bir anne dogurdu buyuttu okuttu bu yasa getirdi bu gunleri goreyimdiye mi?kendime saygim yoksa annemin uzerimdeki emeklerine saygi duyar bosanirim ben
Sizin dediginize gore adam degisirama kader degismez ondan ayrilir baskasiyla evlenirim gene sorun yasarim siddetdegil de alkol problemi olur veya baska bir dertgelir basima olsun ben yirmi kocadan da olsa gene ayrilirim gene ayrilirim hayatta cekemem bu rezaleti ama cekebilene sizin tabirinizle sabredene mubarek olsun hayirli olsun ama Allah colugunun cocugunun basina oyle es vermesin diyorum yine de
bende seninki gibi düşünüyordum ama hayat öyle değilmiş bende boyun egen kadinlara muhalefettim taki çocuğumu kucağıma alincaya kadar esim biraz maco bi adamdir ama ben alttan aliyorum oyle hergun kavga etmiyoruz isin aslına bakarsan ne esimin benden ne benim esimden kisisel rahatsizligimiz yok annesi tek sorunumuz o istiyor diyede yuvam dan vazgecmek istemedim bi tanidigim sirf kocasi pantolon giydirmiyor disariya gondermiyor diye esiyle tartisir dururdu ben dahil etrafindaki herkes iyilikle ona inatlaşma dedik çünkü esi cabuk kandirilabilecek bi adam di iste guleryuz goster iki canim de yoğur adami boyle inat ederek yatak ayirarak yemek hazirlayamarak bi

bende seninki gibi düşünüyordum ama hayat öyle değilmiş bende boyun egen kadinlara muhalefettim taki çocuğumu kucağıma alincaya kadar esim biraz maco bi adamdir ama ben alttan aliyorum oyle hergun kavga etmiyoruz isin aslına bakarsan ne esimin benden ne benim esimden kisisel rahatsizligimiz yok annesi tek sorunumuz o istiyor diyede yuvam dan vazgecmek istemedim bi tanidigim sirf kocasi pantolon giydirmiyor disariya gondermiyor diye esiyle tartisir dururdu ben dahil etrafindaki herkes iyilikle ona inatlaşma dedik çünkü esi cabuk kandirilabilecek bi adam di iste guleryuz goster iki canim de yoğur adami boyle inat ederek yatak ayirarak yemek hazirlayamarak bi yere varamazsin falan dedik nihayetinde ayrildilar bosandiktan sonra duyduk ki baskasiyla telde gorusuyormus kendide itiraf etmis zaten oysa biz kadinin anlattiklarina inanip kocasina kiziyorduk simdi 23 yasinda bosandiktan 1 ay sonra evlendi adam iciyormus ondan da bosandi hemen 4 ay icinde baskasiyla evlendi simdiki esi cocugunu istemiyormus ve carsafa sokmus gecenlerde gizli numaradan ilk esini aramis kimse senin yerini dolduramadi falan demis bunu bi kac yerde daha soylemis yani lafin kisasi biraz sabir anlayis ve alttan almaktan kimseye zarar gelmez hem kadin icin hem erkek icin söylüyorum

Evlilikte biz kadınlara maalesef erkeklerden daha fazla sorumluluk düşüyor ve bunlardan biri de ileri görüşlü olmaktır. Neden kendinizi bu duruma getirecek bir tartışmanın içine soktunuz? Hadi tartışma başladı diyelim, o sırada eğer dua edip susmayı başarabilseydiniz şu an için o küfrün acısını çıkarıyor olabilirdiniz. Bazı tartışmaların sonu kötü olacağını sezip ona göre planlı davranmak gerekiyor.. Erkekleri idare edebilmek zaten çoğunlukla kadının taktikleri ve zekası ile mümkün değil midir? Kadın her zaman narindir. Siz eşinize küfrederseniz o doğal olarak tepki gösterecektir. Ama her ne denirse densin yaşanacağı varmış demek ki.. Şu an tek yapmanız gereken şey sakin olmak.. Kavgalar ne derece büyük olursa olsun (aile yanında yapılmazsa) karı-koca arasında kalması gerekir.. Siz annenizi de çok erken aramışsınız. Burada iş büyüklerinize düşecek.. Sakin olup düşünün.. Yuvalar kolay kurulmuyor.. Belki ben yaşamadım sizin yaşadıklarınızı ve şu an sizi tam anlamıyla anlamadığımı düşünüyor olabilirsiniz. Ama emin olun öfkeyle kalkan zararla oturur.. Siz sabırlı ve sakin olun, aileleriniz yapıcı olacaklardır. Baktınız olmuyor o zaman aileleri de bir kenara bırakıp kendinizi dinlemelisiniz. Ve son olarak evinize geri dönün.. Eşiniz belkide ailenizin yanında size adım atamıyor olabilir kendini suçlu görüyorsa eğer.. Ve eğer gerçekten seviyorsanız ona sadece attığı tokatın yanlış olduğunu geri kalan tüm tartışmada sizin tavırlarınızın yanlış olduğunu açık yüreklilikle söyleyin..

Evlilikte biz kadınlara maalesef erkeklerden daha fazla sorumluluk düşüyor ve bunlardan biri de ileri görüşlü olmaktır. Neden kendinizi bu duruma getirecek bir tartışmanın içine soktunuz? Hadi tartışma başladı diyelim, o sırada eğer dua edip susmayı başarabilseydiniz şu an için o küfrün acısını çıkarıyor olabilirdiniz. Bazı tartışmaların sonu kötü olacağını sezip ona göre planlı davranmak gerekiyor.. Erkekleri idare edebilmek zaten çoğunlukla kadının taktikleri ve zekası ile mümkün değil midir? Kadın her zaman narindir. Siz eşinize küfrederseniz o doğal olarak tepki gösterecektir. Ama her ne denirse densin yaşanacağı varmış demek ki.. Şu an tek yapmanız gereken şey sakin olmak.. Kavgalar ne derece büyük olursa olsun (aile yanında yapılmazsa) karı-koca arasında kalması gerekir.. Siz annenizi de çok erken aramışsınız. Burada iş büyüklerinize düşecek.. Sakin olup düşünün.. Yuvalar kolay kurulmuyor.. Belki ben yaşamadım sizin yaşadıklarınızı ve şu an sizi tam anlamıyla anlamadığımı düşünüyor olabilirsiniz. Ama emin olun öfkeyle kalkan zararla oturur.. Siz sabırlı ve sakin olun, aileleriniz yapıcı olacaklardır. Baktınız olmuyor o zaman aileleri de bir kenara bırakıp kendinizi dinlemelisiniz. Ve son olarak evinize geri dönün.. Eşiniz belkide ailenizin yanında size adım atamıyor olabilir kendini suçlu görüyorsa eğer.. Ve eğer gerçekten seviyorsanız ona sadece attığı tokatın yanlış olduğunu geri kalan tüm tartışmada sizin tavırlarınızın yanlış olduğunu açık yüreklilikle söyleyin..
çok teşekkür ederim tarafsız ve mantıklı bir yorum olmuş. bunu değerlendireceğim. anlayışınız için teşekkğrler.

içim inanılmaz acıyor ve daralıyor. ağlıyorum nefes alamıyorum. tarifsiz ama tarifsiz bir acı. herkes sever ama ben bilmiyorum fazla sevdim insan üstü sevdim.

eşimle zaten sorunlarımız vardı ama bugün ikimizde alkollüydük. sonra inanılmaz saçma bir sebepten tartışmaya başladık. sonra o tartışma büyüdü çığlık çığlığa bağrışmaya dönüştü. araba kullanıyordu eşim. sağa sola savruldu araba. sonra bana küfretti. hemde çok büyük bir küfür ilk defa.. bende bunu duyunca ona küfrettim o da bana tokat attı. ilk defa küfür ve şiddet yaşadık inanamadım. öyle bir delirdimki arabanın kapısını açtım indir beni burda diye bağırdım. kapıyı kapattırdı.

o öfkeyle aldım elime telefonu annemi aradım. olanları söyledim ve avukat tutalım boşanıyoruz dedim. ilk ışıkta durduğundada attım kendimi arabadan. bir akrabası vardı annemin avukat. annemden numarasını aldım. aradım boşanmak istediğimi söyledim. tamam yarın gel dedi başlarız işlemlere dedi. eşimede (hala niye eşim diyosam) mesaj attım işlemleri başlatıyorum diye. o da annesinin yanına gitmiş anlatmış. karşılıklı öyle bir hırs yaptıkki..

şu an annemdeyim bende. yeni yeni sakinleşiyorum. kapattım telefonumu. telefondski ismini bile değiştirdim resimleri sildim. sanki kabus gibi uyanınca biticek gibi ama gerçek dimi?.. uyanamıyorum kabustan..

bir anda nasıl oldu nasıl bu hale geldik bilmiyorum. bunca sene sonra bana nasıl vurdu bilmiyorum. ve en son avukata verdiğimi söylemek için mesaj attığımda kendimi tutamayıp bunu nasıl yaptın falanda dedim. yaptığım herşeyin arkasındayım hakketin dedi. öyle bir sinirlendimki sen erkek olsan bir kadına ne söylenip ne söylenmeyeceğini el kalkmayacağını bilirdin. üstelik karına ettiğin küfre bak. sen erkek değilsin oğlan çocuğusun yeter ben mii büyüteceğim seni dedim. bu arada eşim 27 yaşında ben 30.

ben bu yaptığını asla ama asla kabullenemiyorum. yani nasıl olabilir böyle bir şey bu nasıl bir cesaret şuursuzluk.. daha ekleyebileceğim sıfatları buraya yazamıyorum.. ve bir tokatla siz boşanır mıydınız bilmiyorum ama ben boşanıyorum..

keşke hepsi kötü bir rüya olsa.. uyansam sarılsam ona bana bunu yaşatmamış olsa.. bu acı beni öldürüyor.. öldürüyor.. tarifsiz... özlüyorum bile özlediğim için kendime kızıyorum bu kadar mı gurursuzsun dite. yarın arayıp seni seviyorum diyip ona koşasım sarılasım var ama katlanamıyorum böyle bir hareketi yiyemem yutamam bunu affedemem.. hayatımda bu kadar kafam karışmadı bu kadar nefret etmedim ve bu kadar acı çekmedim. şimdi napıcam ben? yarın gidip boşanıcam dimi.. bu acı kalıcı olacak dimi... zamanla azalsada geçmiycek dimi... peki ya düzelsek? hiçbir şey aynı olmayacak bir kere yaptığı için yeniden yapacak ben bir kere kabullendiğim için cesaret alacak kimbilir nasıl bir ilişkimiz olacak. herşeyden önemlisi bunu ben kendime yediremiycem hatırladıkça nefret edicem..

benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Normal şartlarda soruna vereceğim cevap,"evet kocam bana tokat atsa boşanırım" olur.Ne küfrünü,ne hakaretini,ne şiddetini kabul edemem.Ama sizin ki pek boşanmaya gidecek gibi durmuyor.Alkollüyken yapılan kavga,karşılıklı kötü sözler ve o an verilen karar.

Daha önce de mutlaka alkol almışsınızdır.Her alkolde iş kavgaya dönüşüyorsa bir sorun vardır demek ki.Bence evliliğinizde,alkol yokken de sorun var gibi duruyor.İki yetişkin insanın alkol alıp araba kullanması onların sorumsuz kişiler olduğunu gösterir.Biz de alırız,çevremiz de de alkol alan var ama ya kullanan içmez,promili geçmeyeek kadar içer,ya taksiyle dönülür.Kavgada küfür hakaret,şiddet ve olayı o an sıcağı sıcağına ailelere taşımak.Bilmiyorum ama bu kavganın eveliyatı olduğunu düşünüyorum.

sarhoşun mektubu okunmaz diye bir söz var. ikinizde alkollüsünüz sonra boşanmaya karar veriyorsunuz. her iki yaptığınızda mantıksız. anlaşılıyor ki sizin evliliğiniz sağlam temeller üzerine yapılmamış.

Normal şartlarda soruna vereceğim cevap,"evet kocam bana tokat atsa boşanırım" olur.Ne küfrünü,ne hakaretini,ne şiddetini kabul edemem.Ama sizin ki pek boşanmaya gidecek gibi durmuyor.Alkollüyken yapılan kavga,karşılıklı kötü sözler ve o an verilen karar.

Daha önce de mutlaka alkol almışsınızdır.Her alkolde iş kavgaya dönüşüyorsa bir sorun vardır demek ki.Bence evliliğinizde,alkol yokken de sorun var gibi duruyor.İki yetişkin insanın alkol alıp araba kullanması onların sorumsuz kişiler olduğunu gösterir.Biz de alırız,çevremiz de de alkol alan var ama ya kullanan içmez,promili geçmeyeek kadar içer,ya taksiyle dönülür.Kavgada küfür hakaret,şiddet ve olayı o an sıcağı sıcağına ailelere taşımak.Bilmiyorum ama bu kavganın eveliyatı olduğunu düşünüyorum.
evet öncesindede bir birikmişlik tahammülsüzlük var zaten sorunlarımızı çözme çabasındaydık bu patladı..

Çok ani verilmiş öfkeyle mantıklı olduğunu düşündüğünüz halbukii bana göre eğer boşanılırsa herikitarafında çok pişman olacağı bir durum canım.Bnece boşanmak yerine hatasını anlaması için bir süre ayrı kalabilirdiniz.Zaten 5 yıllık eşinin ne yi kabullenip neyi kabullenemeyeceğini biliyordun eşin.Şaun ne durumdasın konuşma yazışma,aileler görşmesi varmı?

ne alkollü araba kullanılmasına ne de şiddete yorum yapmayacağım, 15 sayfa yapılmış zaten.. ben daha ziyade o tartışmanıza odaklanacağım.. önceki konunuzu okumadım ama bu konuda siz haksızsınız.. evet ben çiftlerin her an yapışık gezmelerini asla onaylamam, insanların birbirlerini özgür bırakmaya, nefes almasına izin vermesine ihtiyaçları var.. ama eşinizle geçireceğiniz bir günü "kaprisinizle" mahvetmeniz sizin hatanız.. o alışverişe gitmek istememiş, siz "o zaman ortak sevdiğimiz bir yerlere" gidelim demek yerine "ben tek giderim" derseniz tepki alırsınız, ben eşinizin yerinde olsam "git o zaman" der sizi en yakın köşede bırakırdım..

hani demişsiniz ya birimiz kızgınken diğerimiz alttan alıyordu diye.. hah işte şimdi alın elinize bir kağıt-kalem ve hatırladığınız kavgalarda kaçını sizin, kaçını eşinizin alttan aldığını hesaplayın.. evliliğiniz ne şiddetten ne de hakaretten bitiyor konu sahibi.. evliliğinizi bitiren tek şey ego..

boşanmayacaksınız, bundan hiç şüphem yok.. ama bundan sonrası için bir evlilik terapistine gidin..

Sinir anında,ve ustelik alkolunde etkisiyle insanlar olmadıkları biri haline gelebiliyor malesef..bu yaptıgını dogru kılmaz tabii..ama sakinlikle bir kere konusun derim..

Çok ani verilmiş öfkeyle mantıklı olduğunu düşündüğünüz halbukii bana göre eğer boşanılırsa herikitarafında çok pişman olacağı bir durum canım.Bnece boşanmak yerine hatasını anlaması için bir süre ayrı kalabilirdiniz.Zaten 5 yıllık eşinin ne yi kabullenip neyi kabullenemeyeceğini biliyordun eşin.Şaun ne durumdasın konuşma yazışma,aileler görşmesi varmı?
her türlü iletişim sıfır şu an beklemedeyiz. ailelerden de bir ses çıkmadı..

ne alkollü araba kullanılmasına ne de şiddete yorum yapmayacağım, 15 sayfa yapılmış zaten.. ben daha ziyade o tartışmanıza odaklanacağım.. önceki konunuzu okumadım ama bu konuda siz haksızsınız.. evet ben çiftlerin her an yapışık gezmelerini asla onaylamam, insanların birbirlerini özgür bırakmaya, nefes almasına izin vermesine ihtiyaçları var.. ama eşinizle geçireceğiniz bir günü "kaprisinizle" mahvetmeniz sizin hatanız.. o alışverişe gitmek istememiş, siz "o zaman ortak sevdiğimiz bir yerlere" gidelim demek yerine "ben tek giderim" derseniz tepki alırsınız, ben eşinizin yerinde olsam "git o zaman" der sizi en yakın köşede bırakırdım..

hani demişsiniz ya birimiz kızgınken diğerimiz alttan alıyordu diye.. hah işte şimdi alın elinize bir kağıt-kalem ve hatırladığınız kavgalarda kaçını sizin, kaçını eşinizin alttan aldığını hesaplayın.. evliliğiniz ne şiddetten ne de hakaretten bitiyor konu sahibi.. evliliğinizi bitiren tek şey ego..

boşanmayacaksınız, bundan hiç şüphem yok.. ama bundan sonrası için bir evlilik terapistine gidin..
çift terapisi kararını bir süre önce almıştık zaten. biriylede görüştük ama haftada iki kere gelmemizi istedi ve seans ücreti çok yüksekti. biz yeni bir iş kurduk tüm birikimimizi harcadık ve henüz kara geçmemize aylar var sonuç olarak bari biraz daha bekleyelim dedik. malesef burası amerika değil hemen koşa koşa aile danışmanına gidip ayda 2000 lira veremiyorsunuz. yada en azından biz veremedik. daha uygun ücretlisi varsada yine ayda 1000 den aşağı gelmiyor. tartışmaya gelince zaten saçma bir sebep. alış veriş önemli değildi aslında tam anlatmadım altında yatan sebebi ben bir topuklu beğendim internetten beyefendi bunu fazla seksi buldu bende tabiki bu kararına saygı duyamadım alışverişe çıktığımızda gidip onu alacağımı biliyordu o yüzden direk engelde olamadı böyle bir bahane uydurdu. iş inada binincede ben ayrı gidicem dedim ki bu en doğal hakkım. ama kesinlikle şu konuda haklısınızki evliliğimizi ego bitiriyor. farkındayım ve dışardan bakınca görüyorum.. ayrıca buraya yazan arkadaşlar alkollü araba kullanmak konusunda o kadar haklıki. o da nasıl oldu anlmadım aslında içme niyetimizde yoktu. bir yorumumda anlattım. normalde gece içilecek ortamlarda taksiyle gideriz yada eşimin bu kuzeni var içmez o bırakır bizi ama kandimi savunmuyorum bu konuda yapacak bir şey yok oldu bir kere..

X