- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.329
- 548
hiç duymadım bunu. söyleyim bakalımSonuc olarak bu durumlari düsünmemis belli ki. Ama madem bu kadar rahatsiz mal ayirimi istesin. Madem kendisi de calisiyor..simdiye kadar alinanlari da bölebilirler.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
hiç duymadım bunu. söyleyim bakalımSonuc olarak bu durumlari düsünmemis belli ki. Ama madem bu kadar rahatsiz mal ayirimi istesin. Madem kendisi de calisiyor..simdiye kadar alinanlari da bölebilirler.
evlenırken altın vermek ne? mehırını mı verdın anlamadım? dugun takını mı? kendıne aıt altını mı? nıye? ortak hesap yapmıyor? aylıgının ceyregını alıyor_ ? sen aılene -kendıne kıme anlamadım ev almak ıstedıgınde aylıgının 4 te 3 u madem senın neden karısıyor odemelerı cebınden yapıcaksın madem paralar ayrı yonetıyorsanız ona ne ? ne bıcım bı muhabbet bu ya alamazsın verdım aldım onun parası benım param.. ıyy.. ben sevmedım. kocan sana ıyı gorunmus de bana pek gorunmedı...Hayrlı gunler.. Arkadaslar eşimle ben çalışıyoruz. 8 yıllık evlıyız. Onun 2. Eşiyim. Onun çocuğu var benım yok. evlenırken altınları ona verdım o da kendı adına bır hesap açtı. aylığımın 1/4 nı ona her ay verıyorum. Bu arada onceden olan evını satıp benım de katkımın oldugu bu hesapdan ustune koyarak bır ev aldı. Şimdi hesabı ortak hesap yapalım dıyorum kabul etmıyor. Benım çok az bırıkımım var.Kendı memleketımden kendıme ev almak istıyorum sen de yardım et dıyorum nakıt yardımı yapmıyor. Ben de barı bankadan alayım dıyorum. Odemelerı sadece ben yapacagım.Eşim kefıl olmayacak nakıt de vermeyecek sadece muvafakiyet yani yazılı izin verecek. Çunku Banka eşininde muvakatını ıstıyor. Fakat eşim ona da yanaşmıyor. Ben hem kendı adıma yatırım olsun hem de ailem saglık sorunlarından dolayı rahat etsınler ıstıyorum ama buna karşı çıkıyor. Tarlalarını satıp kendılerı nıye almıyor dıyor. Ben de ailemı borca sokmak da ıstemıyorum. Çok zoruma gıdıyor. Iyı bır ınsan ama bu şekılde olunca bu evlılığı yurutmek mantıksız gelmeye başlıyor. Sevgılı hanımlar Nasıl yol ızlemelıyım ya da düşünmelıyım? Tskler..
Böyle bir evlilik olmaz olsun zaten ahsjsjjsjsKonu sahibinin orada takıldığı nokta farklı sanırım. Mesela evlilik öncesi 500 bin tl si var adamın , ev alırken adamın ailesi de 200 bin verdi diyelim. Karşı taraf katılım payını beyan edebiliyor. Herhangi bir ayrılık durumunda bu tutarlar hariç , kalan rakamın yarısına ortak oluyor.
Böyle bir evlilik olmaz olsun zaten ahsjsjjsjs
Evt o da zaten ölü yatırım olarak bakıyor. Evt ortak hesap olmalı. Ama şu da var benım bu talebım nıye onemlı degıl. Ben ailemın kırada oturdun ıstemıyorum çunku çok çektıler. Ev alsam bıle ben eşime nakıt destegınde yıne devam edecektım.
Esiniz gayet makul dusunuyor. Ev alma talebinizide degerlendirmis. Duygularinizi anliyorum ama ev almak kolaybdegil. Maasini 10 15 yil bir krediye bagliyorsun. Ise yarar birsey olsun ister insan. Baska bir sehirden, degerinin artabilecegi bir ev alma imkaniniz yok mu?Anlıyorum tsk ederım. Ben odemeyı yapsam bile geçimimizi etkılemeyecektı yanı. Şoyle bırşey de var diyor kı eve yıllarca odeme yapcaksın . borcu bıtıncede ev eskıcek degerı düşecek dıyor. Ve o şehırde ev alımını ölü olarak gorıyor. Başka yerden al senın olsun diyor. Bense kar etmekden ziyade ısrarla onu da bulaştrmadan kendı adıma alayım ailem otursun dıyorum. Bu düşüncemi burada çok saçma bulan oldu. Bekarken nıye almadın dıyen var. Ölü yatırıma nıye ortak olsun dıyen var. Yanı evlı olabılırım ama esir degılım. Benım duygu düşüncelerım de onemli. Ya adam yıllarca çalıçıyor da evı karısının üstüne yapanlar var. Ben oyle bışey de demıyorum. Ama çok orneği var. Ben mutsuz olunca eve de yansıyor.
Esiniz gayet makul dusunuyor. Ev alma talebinizide degerlendirmis. Duygularinizi anliyorum ama ev almak kolaybdegil. Maasini 10 15 yil bir krediye bagliyorsun. Ise yarar birsey olsun ister insan. Baska bir sehirden, degerinin artabilecegi bir ev alma imkaniniz yok mu?
Bu arada evin tapusunun kimin ustune olduğunun bir onemi yok, mal paylasimiyla ilgili bir sozlesme yapilmadiysa ortak sayiliyor
Farkindayim ama orta yolu bulmak lazım. Aile evden ayrildiginda en azindan degeri artmis ve kazandıran bir eve es kisisi belki razi olur diye düşündüm. Cunku adam ev alinmasina karsi degil, ailenin oturmasınada müsaade ediyor. Acikcasi bende corak topraklara yatirim yapmaktansa degeri artan bir yerde ev alinmasina müsaade ederdim. Baska ne yapilabilir bilemiyorumKonu sahibi yatirim amacli ev almak istemiyor ki. Annesini rahat ettirmek istiyor
Yanı çocuklu ınsanla evlılık olmaz dıye bışey yok ama bunları başdan da konuşmalı aslında kı sorun olmasın. Çocuklu evlenmek sorgusz hesapsız tüm kazancını paylaşmak anlamına mı gelsın yanı?ben de objektif olamıyorum ve yorumsuz kalıyorum kardeşime karşı ya kış yönlendirmek için.ama fikirleri de merak ediyorum açıkçası
Başka şehırden de alma ımkanımız vardı. Donüşunz için tsklerEsiniz gayet makul dusunuyor. Ev alma talebinizide degerlendirmis. Duygularinizi anliyorum ama ev almak kolaybdegil. Maasini 10 15 yil bir krediye bagliyorsun. Ise yarar birsey olsun ister insan. Baska bir sehirden, degerinin artabilecegi bir ev alma imkaniniz yok mu?
Bu arada evin tapusunun kimin ustune olduğunun bir onemi yok, mal paylasimiyla ilgili bir sozlesme yapilmadiysa ortak sayiliyor
Evt. Aynen.Konu sahibi yatirim amacli ev almak istemiyor ki. Annesini rahat ettirmek istiyor
Ona hayır demıyor.tamam da baska bir yerden daha mantikli bir yatirim yapin o zaman, ona da mi hayir diyor?
Eşim de benzer şekilde düşünüyordu. Ev almak kiraya vermek kiracıyla uğraşmak konusunda olumsuzdu. Bu yüzden imkanımız olmasına rağmen ev almadık. Ancak kendisi 2-3 yıl sonra ikna oldu. İkna oldu derken ben zorlamadım mantıklı gelmeye başladı. Ancak kendisi de ölü yatırım dediğimiz yaşadığımız ilden almak istemedi. Başka bir sahil kentinden aldık. Önemli olan ortak paydada buluşmak. Siz hem ev sizin üzerinize olsun istiyorsunuz hem istediğiniz ilden olsun istiyorsunuz hem de ailenizi o evde ücretsiz oturtmak istiyorsunuz. Hepsi birlikte olmaz. Bazı şeylerden ödün vermelisiniz.
Ben eşinizi haklı buldum. Zaten ev alalım senin üzerine olsun da diyormuş. Sonuçta ne olursa olsun yaptığınız bir yatırım bu. Niye daha karlı bir yatırım varken doğru yatırımı yapmanızı istemesin ki?
Düğünde ve onun taktıgı altınlardı.Altının evde olmasını gıvenlı gormedı. Ben de senın benım hesabı yapmadım. Verdım ona. O da gıttı hesap açtı ama ortak hesap degıl. 5 6 yıl üstune düşmedim. O arada elden de verdım çunku madraflar oluyor banane dıyemezdim. Şimdi de ortak hesaba çevırelım dıyorum o zaman her seferınde benım de bankaya gelmem gerektığı ve hesabın takıbının zor olcagını falan dedı. Hala da aynı düşüncede. Bılmıyorum bana mı guvenmıyor anlamadım. Kendıme ayrdığıma da gıt gram al bırıktır dıyor. Evlerın çok kar getrmedıgı yerden yıllarca borçlanma dıyor. Ben de ben kendım borçlanacagım . çok kar etmesem de zarar etmem dıyorum. Yanaşmıyor. Benım memleketı de beğenmez yaşanılır da gormez. Ailem için borçlanacagımı düşünüyor ama sonuçda ıkımızın olsa da kabul etmıyor. Karlı olsun olmasın bu konuda bana engel olması sanki bu konuda kısıtlanmış psıkolojısıne sokuyor beni. Bu da sınırlendırıyor.evlenırken altın vermek ne? mehırını mı verdın anlamadım? dugun takını mı? kendıne aıt altını mı? nıye? ortak hesap yapmıyor? aylıgının ceyregını alıyor_ ? sen aılene -kendıne kıme anlamadım ev almak ıstedıgınde aylıgının 4 te 3 u madem senın neden karısıyor odemelerı cebınden yapıcaksın madem paralar ayrı yonetıyorsanız ona ne ? ne bıcım bı muhabbet bu ya alamazsın verdım aldım onun parası benım param.. ıyy.. ben sevmedım. kocan sana ıyı gorunmus de bana pek gorunmedı...
Sonunda doğru bir yorum tebrik ederim sizi bide onun çocuğuydu madem evlenmeseydinHaksız buldum sizi. Adam önceden aldığı evi ortaya koymuş, siz ailenize ev alma peşindesiniz. Oldu prenses.
Ben başından ayrı gayrı degıldım. 5 6 yıl sonra Ben evı memlketten almak ıstedım. Ona yanaşmıyor. Sonra dedı kı bana bıraz ev masrafları için verirsın kalanını bıriktir o zaman bı sonrakı beraber alacaagımız da senın olsun dedı. Aynı evde yaşayınca şimdi tümden elını çekıp karışmamak da olmuyor. Aldığı evde katkım olsa da çok yok. Çunku ailesınden gelmştı sattı ustunu beraber tamamlayıp aldık. Daha karlı yerden beraber alalım dıyor ben ıse memleketten alayım dıyorum bırak maddı destegı bankaya muvafakat bıle vermeye yanaşmıyor. Mevzu bu. Ne nılım kagam çok karışık arkadaş napcam bılmıyorummMadem bu kadar ayri gayrisiniz ne diye maasinizi, altinlarinizi veriyorsunuz anlamadim ben.
Eşsiniz siz, ev aldik bile diyemiyorsunuz ev aldi diyip kendinizde hak gormuyorsunuz, kendinize ayri ev almaya calisiyorsunuz filan bu ne garip bir ilişki, olmamiş bu evlilik.
E tamam o da biriktiriyor olabilir. Siz de kendi hesabinizda biriktirin.O zaman şöyle oluyor. Evde tatsızlık çıkıyor yanı evı döndüren masrafları çeken o olcak benım aldıgım bana kalacak haksızlık gıbı olur o zaman da. Zaten o da bırıktırıp ıyı yerlere yatırım yapalım dıyor. Ama benım de boyle bır talebım oldu işde.
Aslında evt bu olabılır ama ondan gelen kıra gelırını ailemın kullanacagı kıraya kullandırmazBaska bir sehirden ev alin, kiraya verin, onun kirasi ile de ailenizin oturdugu evin kirasini karsilayin. Hem esiniz ev almaniza karismamis olur hem de aileniz rahat eder.
Tmm bırıktırıyorum ama işde yazımda belırttıhım gıbı evlı olfugumz için resmıyette ev için kullanmama engel oluyorE tamam o da biriktiriyor olabilir. Siz de kendi hesabinizda biriktirin.