- Konu Sahibi Atlantistebiranka
-
Sizinkisi iyiymiş "çay doldurdum" demiş. Benimkisi "aç karnını doyurdum" bile dedi. Oysa benim maaşım onunkinin iki katıydı. 8 yıl sonra ben de boşadım. Allah kurtarsın sizi de.Evet, hatta bana; sana çay bile doldurdum kıymetini bilemedin dedi. Yani yaptıklarını başıma kalkmaya başladılar ailesiyle.
Ben mesafemi korumaya çalışıyorum ama laf sokarak saldırıyor. Duymazdan geliyorum daha çok damarıma basıyor. Benim sinirlendiğimi hissedince gülmeye başlıyor.
Dışarda bana aşırı aşık gibi davranıyor, evde tek kelime konuşmuyor. Surat asıyor. Canı sıkılınca gelip iletişim kuruyor.
Öncelikle bunun teşhisini bizler koyamayız. Kendi berbat tecrübelerimden yola çıkarak bir şey söylemem gerekirse de;Arkadaslar benim eşim için de yorum yapar mısınız cunku söylediğiniz birkaç özelliği eşleştirdim. Eşim beni tamamen dısarıya kapattı okul hayatı, kendimi geliştirebileceğim veya hobi edinebileceğim herhangi bir ortamım hayatım yok. Sadece erkeklerin hiç bulunmadığı dini ortamlar, kuran kurslarına izin veriyor.
Sosyal hayatım cok sınırlı, yok denecek kadar az. İzin almadan hiçbir yere göndermiyor.
Karsı geldiğim zaman ne dersem o olur itaat edeceksin diyor. Tartışırsam el kaldırıyor birkaç kere ciddi dövdü. Onun dışında da korkumdan uzatmadım. Keyfi iyiyse sevdiğini hissettiriyor dizime yatıyor iltifat ediyor seni seviyorum diyor kedi gibi oluyor yani. Ama cabuk sinirlenen biri. Bir anda tersine dönüp hakaret edebilir veya el kaldırabilir. Ayrılık lafı olunca da hep sen bilirsin dedi. Umrumda olmaz dedi. Şu an ayrıyız mahkeme aşamasındayız. Dediği gibi yaptı aramadı bıraktı. Narsist diyebilir miyiz bu çelişkili davranışları nedendir sizce
Amin. Boşanma süreci nasıl geçti ve sonrasında ne hissettiniz?Sizinkisi iyiymiş "çay doldurdum" demiş. Benimkisi "aç karnını doyurdum" bile dedi. Oysa benim maaşım onunkinin iki katıydı. 8 yıl sonra ben de boşadım. Allah kurtarsın sizi de.
Anlaşmalı boşandık. Sorun çıkarmadı. Evden ayrılırken bulaşık süngerine kadar aldı. Bir hafta sonra eski karısıyla yaşamaya gitti. Daha dava bile açılmamıştı. Anlatsam roman olur anlayacağınız.Amin. Boşanma süreci nasıl geçti ve sonrasında ne hissettiniz?
İnanın, keşke beni aldatsa da hiç uğraşmadan anlaşmalı boşasam diye dua ediyorum.Anlaşmalı boşandık. Sorun çıkarmadı. Evden ayrılırken bulaşık süngerine kadar aldı. Bir hafta sonra eski karısıyla yaşamaya gitti. Daha dava bile açılmamıştı. Anlatsam roman olur anlayacağınız.
Atlattım ama 2 hafta sinirlerim çok bozuk gezdim avare avare. Canım çok yandı. Dilerim her şey gönlünüzce olur.İnanın, keşke beni aldatsa da hiç uğraşmadan anlaşmalı boşasam diye dua ediyorum.
Henüz atlatamadınız mı?
Hmm evet dışardan da ideal filan görünmüyor, insanların yanında mesafeli davranıyorÖncelikle bunun teşhisini bizler koyamayız. Kendi berbat tecrübelerimden yola çıkarak bir şey söylemem gerekirse de;
Narsistler kadın erkek ayırt etmeden, kurbanın tüm çevresini engelliyor. Tamamen muhtaç bırakmak için.
Kurbanı kandırana kadar tam bir ideal erkek gibi davranır, hatta öyle güzel oynar ki "bir daha beni kimse böyle sevemez" diye düşünürsün.
Her narsist fiziksel şiddet uygulamaz, mesela benim hayatımdaki bana vurmaz, normal günde hakaret etmez, evine bakar. Yani dışarıdan bakarsan ideal ev erkeği gibi görünür ancak içerisi beni yakar.
Sizin eşiniz sadece bencil ve agresif gibi görünüyor.
Narsizm inanın sadece bunlarla sınırlı değil. İnsanın ruhunun kanseri gibi. O yüzden büyük ihtimal eşiniz hep böyleydi. Hiç değişmedi.Hmm evet dışardan da ideal filan görünmüyor, insanların yanında mesafeli davranıyor
Ağzım açık şu an :)kendisi işsiz yatarken maaşımın nereye gittiğini birikimimi sorguladığı bir gün ben de saf saf açıklarken üniversitede sana ben baktım seni ben yedirdim içirdim demişti.Sizinkisi iyiymiş "çay doldurdum" demiş. Benimkisi "aç karnını doyurdum" bile dedi. Oysa benim maaşım onunkinin iki katıydı. 8 yıl sonra ben de boşadım. Allah kurtarsın sizi de.
Narsistleri en iyi kendi silahlariyla vurursunuz:umursamayarak. Narsizm temelde bilincaltindaki özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Bu yüzden kendilerine üst perdeden yaklaşan kişilerin yanında narsistik duyguları değil aşağılık duyguları tetiklenir ve bu tarz ulasamadiklarini dusundukleri kisilere öfke ile karışık bir hayranlik beslerler. Onlarda uyandirabileceginiz tek duygu da budur. Bi süre (ama şöyle en az 1 hafta) varligiyla yoklugu birmis gibi davranın, güçlü durun asla zayıflık belirtisi göstermeyin, sinirlenmeyin ani çıkışlarda bulunmayın mesela, gerekmedikçe muhatap olmayın, asla tartışmaya girmeyin vs... ne demek istediğimi anlayacaksinizGecelerce ağladım neden böyle oldu diye, o döndü sırtını uyudu. Kendime soruyordum nasıl bu kadar duygusuz olabiliyor böyle değildi diye. Meğersem hepsi maskeymiş. Sadece kıskançlık, öfke ve kibir duygularını hissederlermiş. Empati yapamazşarmış.
Bir narsiste mi maruz kaldınız siz de?Narsistleri en iyi kendi silahlariyla vurursunuz:umursamayarak. Narsizm temelde bilincaltindaki özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Bu yüzden kendilerine üst perdeden yaklaşan kişilerin yanında narsistik duyguları değil aşağılık duyguları tetiklenir ve bu tarz ulasamadiklarini dusundukleri kisilere öfke ile karışık bir hayranlik beslerler. Onlarda uyandirabileceginiz tek duygu da budur. Bi süre (ama şöyle en az 1 hafta) varligiyla yoklugu birmis gibi davranın, güçlü durun asla zayıflık belirtisi göstermeyin, sinirlenmeyin ani çıkışlarda bulunmayın mesela, gerekmedikçe muhatap olmayın, asla tartışmaya girmeyin vs... ne demek istediğimi anlayacaksiniz
Sizinki gibi bir arada yasamak kadar olmasa da gundelik hayatta narsistlere maruz kalmayan azdir :) ama ben daha ziyade psikolojiyle yakından ilgileniyorum diyelim :)Bir narsiste mi maruz kaldınız siz de?
Anladım. Söylediğiniz teknik gri kaya tekniği. Bunu ve misilleme tekniğini dönüşümlü olarak uyguluyorum. Şimdilik götürüyor ancak elbette karşımdaki sürekli şekil değiştiren bir şeytan olduğundan bir süre sonra işe yaramayacak, hatta şu an çocuk gibi olay "sensin o, hayır sensin" e dönüştü. Düşünün yani.Sizinki gibi bir arada yasamak kadar olmasa da gundelik hayatta narsistlere maruz kalmayan azdir :) ama ben daha ziyade psikolojiyle yakından ilgileniyorum diyelim :)
O bile olmasın. Sizi manipule etmeye çalışacaktır elbette, onun varoluşunun delili sizin tepkileriniz çünkü, o tepkilerle var o. Ama sizi kizdirmaya korkutmaya etkilemeye çalıştıkça ona sıradan bir cevap verip sonra okuduğunuz bi kitaba gulmeniz, o dikkatinizi cekmeye calisirken kendi kendinize kahve yapıp huzurlu bi şarkı mırıldanmanız vs bu tür şeyler misillemeden daha etkili olacaktır :)Anladım. Söylediğiniz teknik gri kaya tekniği. Bunu ve misilleme tekniğini dönüşümlü olarak uyguluyorum. Şimdilik götürüyor ancak elbette karşımdaki sürekli şekil değiştiren bir şeytan olduğundan bir süre sonra işe yaramayacak, hatta şu an çocuk gibi olay "sensin o, hayır sensin" e dönüştü. Düşünün yani.
Hımmmm evet. Sıradaki tekniğim olarak uygulayacağım. Bakalım sonuçları ne olacak.O bile olmasın. Sizi manipule etmeye çalışacaktır elbette, onun varoluşunun delili sizin tepkileriniz çünkü, o tepkilerle var o. Ama sizi kizdirmaya korkutmaya etkilemeye çalıştıkça ona sıradan bir cevap verip sonra okuduğunuz bi kitaba gulmeniz, o dikkatinizi cekmeye calisirken kendi kendinize kahve yapıp huzurlu bi şarkı mırıldanmanız vs bu tür şeyler misillemeden daha etkili olacaktır :)
inan sana sarılmayı o kadar çok istiyorum ki.yaşadığım hatırlamak bile istemediğim günleri bi başkasının aynı şeyleri yaşadığını bilmek çok üzüyo beni.burda yazdıkların sadece buz dağının görünün yüzü onuda biliyorum.Allaha sığın dua et.canın bile tehlikede şuan ne olur okul falan düşünme kaç kurtar kendini.kendini yanlız hissetme yanında olamasakta bir ablan olarak kalbim seninle ve ben seni anlıyorum seni anlayanların olduğunu da bil.Allah yardımcın olsun.Anladım. Söylediğiniz teknik gri kaya tekniği. Bunu ve misilleme tekniğini dönüşümlü olarak uyguluyorum. Şimdilik götürüyor ancak elbette karşımdaki sürekli şekil değiştiren bir şeytan olduğundan bir süre sonra işe yaramayacak, hatta şu an çocuk gibi olay "sensin o, hayır sensin" e dönüştü. Düşünün yani.
Ne konuda sensin diyorAnladım. Söylediğiniz teknik gri kaya tekniği. Bunu ve misilleme tekniğini dönüşümlü olarak uyguluyorum. Şimdilik götürüyor ancak elbette karşımdaki sürekli şekil değiştiren bir şeytan olduğundan bir süre sonra işe yaramayacak, hatta şu an çocuk gibi olay "sensin o, hayır sensin" e dönüştü. Düşünün yani.
Çok iyi geldi yorumun. İnan o kadar yorgunum ki, sürekli tetikte ve sürekli düşünerek yaşamak o kadar zor ki. Nereye kadar dayanırım ben bile bilmiyorum.inan sana sarılmayı o kadar çok istiyorum ki.yaşadığım hatırlamak bile istemediğim günleri bi başkasının aynı şeyleri yaşadığını bilmek çok üzüyo beni.burda yazdıkların sadece buz dağının görünün yüzü onuda biliyorum.Allaha sığın dua et.canın bile tehlikede şuan ne olur okul falan düşünme kaç kurtar kendini.kendini yanlız hissetme yanında olamasakta bir ablan olarak kalbim seninle ve ben seni anlıyorum seni anlayanların olduğunu da bil.Allah yardımcın olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?