• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsistmiş! 😱

Ne konuda sensin diyor
Mesela hastasın sen düşüncelerin normal değil diyorum. Sesini incelterek sensin o diyor, cevap vermiyorum, benim yerime cevap veriyor sonra da ona karşılık veriyor. Yani kendi kendine diyaloğa giriyor.

Narsistleri en iyi kendi silahlariyla vurursunuz:umursamayarak. Narsizm temelde bilincaltindaki özgüven eksikliğinden kaynaklanır. Bu yüzden kendilerine üst perdeden yaklaşan kişilerin yanında narsistik duyguları değil aşağılık duyguları tetiklenir ve bu tarz ulasamadiklarini dusundukleri kisilere öfke ile karışık bir hayranlik beslerler. Onlarda uyandirabileceginiz tek duygu da budur. Bi süre (ama şöyle en az 1 hafta) varligiyla yoklugu birmis gibi davranın, güçlü durun asla zayıflık belirtisi göstermeyin, sinirlenmeyin ani çıkışlarda bulunmayın mesela, gerekmedikçe muhatap olmayın, asla tartışmaya girmeyin vs... ne demek istediğimi anlayacaksiniz
peki 15 yılını bir asalak narssitle geçirmiş 10 yıl sonra narssit olduğunu öğrenmiş ruhen ve bedenen tükenmiş ve galiba uzun zaman daha bu kişiyle yaşamak zorunda olan birine ne tavsiye edersiniz. Her boşanma isteğinde çocuğunu görememekle tehdit edip 2 yildirda kendisi Ayrılmak istediğini söyleyip hiçbir şekilde gitmeyen kişiye nasıl davranmak gerekir. Benim en büyük zaafIm çocuğumun psikolojisi onun da en büyük silahı bu

Çok iyi geldi yorumun. İnan o kadar yorgunum ki, sürekli tetikte ve sürekli düşünerek yaşamak o kadar zor ki. Nereye kadar dayanırım ben bile bilmiyorum.
Bazen kendi kendime normal, sıradan bir sevgiyi bile haketmeyecek ne yaptım ki diyorum. Binbir umutla kurduğum hayatın haline bak, hep savaş hep kaos.
Bunlar hep sevgisizlikten, ben hiç sevilmedim ömrümce o yüzden minicik sevgi gösteren (üstelik sahte) bir şeytana koşa koşa hayatımı serdim. Şimdi nereden kurtulsam diye hesap yapıyorum.
Aşk,sevgi gibi olgularımı tamamen yitirdim. Önceden en azından umudum vardı "doğru adam" a dair. Şu an tek gerçeğim kariyerim, tek aşkım da tabi.
hissettiklerini anlıyorum şuan onun yanında korktuğunu bile biliyorum.bir başına kimsesiz bir delinin yanında yaşamaya mahkum .çıkıp gidememenin sebebi okul aile vs değil seni sevip sana sarılacak teselli edecek birinin olmadığını bilmek.güçlü çıkmak istiyorsun o evden çıktıktan sonra kimseye minnet etmemek ama otur düşün derim sen sende kalabilecekmisin.senin için duadan başka birşey gelmiyor elimden.buda bizim sınavımız kader...bu günler geçecek ve bizde normal insanlar gibi yaşıcaz insan gibi yaşıcaz belki mutlu olmayız belki zengin olmayız ama en azından insan gibi yaşıcaz bu bile bizim gibiler için büyük lüks en kötü ihtimalle insanlığımıza döncez daha nolsun.umudunu kaybetme nolur üzülme.

Değersizlere acımayacaksın diye yazmışsınız, burada bu kızcağızın eşim diyebileceği biri artık yok. Biri ile dolandırılarak evlenince ve yüzünü görünce artık o insan sizin saygı duyduğunuz biri olmuyor. Bu kadar sıkıntı içinde kızcağızın nasıl hitap ettiğine mi takıldınız? Sadece bu mu sizin ilginizi çeken?
Bu kadar yorum içinde bu yorum mu dikkatinizi çekti?? Konu sahibine kibarca bişey sordum cevap aldım. Yerden yere vurup linçmi ettim??

sevme,empati,üzüntü,merhamet,şevkat gibi insani hiçbir duygusu olmayan sadece bütün hayatı kötülük yapmak üzerine kurulmuş narsist kişilik bozukluğu olan ve herkese doktorlar tarafından teyit edilmiş adamlardan bahsediyoruz.ve ben bunları buraları okuyan kadınlara ibret olsun diye kimse bizimle aynı şeyleri yaşamasın diye yazıyorum.nasıl tedbirler aldığımızı paylaşıyoruz ki dierleride yapabilsin.başka konuları bilemem ama psikolojik zulme uğramış kadınların terbiye sınırlatında başka nasıl hitabları olabilir bende merak ettim açıkcası.
Kızımın süt kardeşi var biz kendi aramızda süt oğlan diye severiz. Öyle cani, iğrenç bir adama denilecek çok şey var aslında. Konu sahibinin hayatını mahfetmiş cani herif, demek istediğim şey bu konuda

hissettiklerini anlıyorum şuan onun yanında korktuğunu bile biliyorum.bir başına kimsesiz bir delinin yanında yaşamaya mahkum .çıkıp gidememenin sebebi okul aile vs değil seni sevip sana sarılacak teselli edecek birinin olmadığını bilmek.güçlü çıkmak istiyorsun o evden çıktıktan sonra kimseye minnet etmemek ama otur düşün derim sen sende kalabilecekmisin.senin için duadan başka birşey gelmiyor elimden.buda bizim sınavımız kader...bu günler geçecek ve bizde normal insanlar gibi yaşıcaz insan gibi yaşıcaz belki mutlu olmayız belki zengin olmayız ama en azından insan gibi yaşıcaz bu bile bizim gibiler için büyük lüks en kötü ihtimalle insanlığımıza döncez daha nolsun.umudunu kaybetme nolur üzülme.
Elimden geleni yapacağım. Teşekkür ederim, en çok duaya ihtiyacım var zaten.

Şöyle ki, ses kaydı bazı durumlarda geçerli olabiliyor, özellikle boşanma davalarında. Çünkü iki kişinin özelinde gerçekleştiği için tüm durumlar, şahit bulmak çok zor. Biz ses kaydını delillere dinlesinler koymuştuk ama yinede dilekçeye ses kaydında söylediklerini de harfiyen yazdık, hem yazılı beyan ettik hem ses kayıdını verdik yani. Bence daha çok konuşturmaya çalış, seni istemediğini o evde barınamayacağını ya itaat etmen gerektiğini yada gitmen gerektiğini felan söylesin, seni terke zorlasın yani. Yoksa hakim derki banane paranoyaksa bunun evlilikle alakası yok.

Aynen katılıyorum. Bunlar sana hakaret ettiğini kanıtlar yeterli olur mu olmaz mı bilemiyorum ama psikolojik şiddeti ya da baskıyı ele veren bişey yok

Bu kadar yorum içinde bu yorum mu dikkatinizi çekti?? Konu sahibine kibarca bişey sordum cevap aldım. Yerden yere vurup linçmi ettim??

Kibarca bir şey sordumla basite indirmeyelim, gayet farklı bir amacındaki vardı bu konuda. Sıkıntılı bir evlilik, insan bile olmayan bir kişiden bahsederken siz ‘AA burada bazı hanımlar eşlerini nasıl tanımlıyora ‘ getirdiniz. Burada her yorum yazan bu durumdaki birine yardım etmeye, yalnız değilsin demeye çalışıyor. Siz bu şekilde konudan bağımsız, alakasız bir şeye dikkat ettiniz ve konu sahibi kibarca size cevap verdi. Bir de bu durumdaki birini linç mi edecektiniz? Burada bana cevap yazarken bile konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz, sadece şunu demek için sordum diyebilirdiniz. Bayanlar birbirine destek olmalı, gerisi boş.

peki 15 yılını bir asalak narssitle geçirmiş 10 yıl sonra narssit olduğunu öğrenmiş ruhen ve bedenen tükenmiş ve galiba uzun zaman daha bu kişiyle yaşamak zorunda olan birine ne tavsiye edersiniz. Her boşanma isteğinde çocuğunu görememekle tehdit edip 2 yildirda kendisi Ayrılmak istediğini söyleyip hiçbir şekilde gitmeyen kişiye nasıl davranmak gerekir. Benim en büyük zaafIm çocuğumun psikolojisi onun da en büyük silahı bu

Geçmiş olsun, okuyunca çok üzüldüm. Mutlaka kendinize mental bir destek alın. Yöntemi bundan geçiyor. Umarım hayatınıza daha iyi bir şekilde devam edersiniz.

Kibarca bir şey sordumla basite indirmeyelim, gayet farklı bir amacındaki vardı bu konuda. Sıkıntılı bir evlilik, insan bile olmayan bir kişiden bahsederken siz ‘AA burada bazı hanımlar eşlerini nasıl tanımlıyora ‘ getirdiniz. Burada her yorum yazan bu durumdaki birine yardım etmeye, yalnız değilsin demeye çalışıyor. Siz bu şekilde konudan bağımsız, alakasız bir şeye dikkat ettiniz ve konu sahibi kibarca size cevap verdi. Bir de bu durumdaki birini linç mi edecektiniz? Burada bana cevap yazarken bile konuyu saptırmaya çalışıyorsunuz, sadece şunu demek için sordum diyebilirdiniz. Bayanlar birbirine destek olmalı, gerisi boş.
Sizin konunuza yorum yapmadım yazmayın bişey bana fikrinizle ihtiyacım yok.. Okumiycam bile yazdığınızı konuya odaklanın benim yazdığıma değil 🤷‍♂️. Ne dedim sanki ya sabır ya.....

her okudugum cümlede babam geldi aklima
hatta yazdiklarinizi anneme okudum, 28 yildir annem bir narsistle evli ve defalarca bosanmaya calisti ama basaramiyor.
"ben olmasam siz ac kalirsiniz hicbirsey basaramazsiniz elinden arabani alirim seni süründürürüm cocuklari evlatliktan red ederim" vs derken annem yeniliyor susup oturuyor ama cok kötü bir halde...
narsist bir babanin evladi olmakta cok zor :( okudukca yaptiklari gözümde canlaniyor.
en son birkac ay önce anneme bosa bu adami benim ve kardesimin günahina giriyorsun istemiyoruz onu diye bagirmistim.
duymus bunu babam haftalarca küstü ve ne yapti etti ondan özür dilememi sagladi
beni ikidebir elestirip sinirlerimle oynamasindan patlayip agladigim zaman karsima gecip kahkaha atiyor
öyle bir duruma geldim ki sen insan misin dedim ona :( ben hakaret ettikce hosuna gidiyor sanki
sonra da pisman oluyorum babam diye...

gercekten bende sasirdim artk

hatta yazdiklarinizi anneme okudum, 28 yildir annem bir narsistle evli ve defalarca bosanmaya calisti ama basaramiyor.
"ben olmasam siz ac kalirsiniz hicbirsey basaramazsiniz elinden arabani alirim seni süründürürüm cocuklari evlatliktan red ederim" vs derken annem yeniliyor susup oturuyor ama cok kötü bir halde...
narsist bir babanin evladi olmakta cok zor :KK43: okudukca yaptiklari gözümde canlaniyor.
en son birkac ay önce anneme bosa bu adami benim ve kardesimin günahina giriyorsun istemiyoruz onu diye bagirmistim.
beni ikidebir elestirip sinirlerimle oynamasindan patlayip agladigim zaman karsima gecip kahkaha atiyor
öyle bir duruma geldim ki sen insan misin dedim ona :KK43: ben hakaret ettikce hosuna gidiyor sanki

tartışmaktan kavgadan zevk alıyorlar. Bundan besleniyorlar

Çocuğu sevdiğinden istemiyor. Onu bırakacağımın farkında. Beni çocukla tutmaya çalışacak, yani aslında çocuk onun için yeni bir manipülasyon taktiği olacak.

Sakın sakın sakın kanmayın çocuk oyununa

Benim eski kv de bana baskı yaptı, etraftan yaptırdı çocuk yap diye, bir gün ağzından kaçırdı neymiş çocuğu alırmış vermezmiş ben gidermişim

Olan çocuğa olur yazık aman çok dikkatli olun

narsist bir babanin evladi olmakta cok zor :KK43: okudukca yaptiklari gözümde canlaniyor.
öyle bir duruma geldim ki sen insan misin dedim ona :KK43: ben hakaret ettikce hosuna gidiyor sanki

Benim de biyolojik babam narsist. Onunla ergenlik dönemimde 6 sene yaşadım. Korkunç günlerdi, anneme hep dua ettim iyiki ben çok küçükken kaçmış ve bizi kurtarmış.
Hep annemi suçlamıştım ama o baba demeye dilimin varmadığı şeytanın manipülasyonu altında olduğumu çok sonradan anladım.
İnşallah siz de kurtulursunuz. Çok iyi anlıyorum.

Günaydın
Atlantistebiranka Atlantistebiranka inşallah bir gün kurtuldummm diye konu açarsınız
bu narsistler asıl tedavi olabilir acaba uyaran olsa dinlemez
kendisi de kabul etmiyor
kabul etmeyip hayatlarına da böyle tuhaf devam edecekler demek ki
Çok ünlü bir Narsist uzmanı bir kadın var, YouTube’da programları var. Kadın direk Narsistleri hayatınızın bir parçası yapmayın, onlara hayatınızla alakalı sorumlulukları yüklemeyin, fikrini almayın demişti. Eğer imkanım olsaydı ütopik bir fikrim var, dünyadaki narsistleri ki bu toplumda 8’de bir görülüyor, toplayıp izole bir adaya koyardım demişti. Tedavisi yokmuş, empati için egzersizler vs varmış. Yetişme, çocuğum mükemmel diyen anne babalar en büyük suçlu. Türkiye’de bu kadar sık olmasının nedeni bu, Türk insanı özür dilemez, kin tutar, aslında iyi biriydi demesi zordur, asla hatasını kabul etmez. Toplum olarak sağ duyumuz az. Çocukları da özellikle erkekleri böyle yetiştiriyoruz. Umarım burayı okuyan insanlar kendilerini bu konuda eğitir ve bu insanlardan korur. Toplum olarak kadından her şeyi bekliyoruz, evde her sorumluluk onun üzerinde. Çoğunlukla bizim insanlarımız bunun normal olmadığını, uç vakaları gördüklerinde sorguluyorlar.

Sakın sakın sakın kanmayın çocuk oyununa

Benim eski kv de bana baskı yaptı, etraftan yaptırdı çocuk yap diye, bir gün ağzından kaçırdı neymiş çocuğu alırmış vermezmiş ben gidermişim

Olan çocuğa olur yazık aman çok dikkatli olun
Farkındayım. Çocukla tehtid edecekler. Bu yüzden yapmıyorum zaten. Allahın sevgili kuluymuşum, sene başında düşünüyordum. Bu yaratığın düzeleceğini, sadece anne kuzusu olduğunu sanıyordum. Çok şükür anladım nasıl bir şeytan olduğunu.

Farkındayım. Çocukla tehtid edecekler. Bu yüzden yapmıyorum zaten. Allahın sevgili kuluymuşum, sene başında düşünüyordum. Bu yaratığın düzeleceğini, sadece anne kuzusu olduğunu sanıyordum. Çok şükür anladım nasıl bir şeytan olduğunu.

Ya sizin yaşadıklarınız bana çok benziyor, ben de çocuk isterdim ama bir yandan da mantık devredeydi, çünkü çok hassasım çocuklara ve çok ayrıntılı didikleyen garantici bir yapım var. En basitinden bu adamın hayatında işinden ve ailesinden başka önemli bir şey yok, asla bana yardımcı olmaz diyordum. Annem bile her gün "ay rüyamda bebek gördüm ay şu bu torun hasreti, ay komşunun bebeğini seviyorum" diye duygu sömürüsü yapıyordu, baskı çok fazlaydı ama Allah'ın sevgili kuluymuşum gene , geç de olsa kurtuldum. Darısı başınıza.

Çok ünlü bir Narsist uzmanı bir kadın var, YouTube’da programları var. Kadın direk Narsistleri hayatınızın bir parçası yapmayın, onlara hayatınızla alakalı sorumlulukları yüklemeyin, fikrini almayın demişti. Eğer imkanım olsaydı ütopik bir fikrim var, dünyadaki narsistleri ki bu toplumda 8’de bir görülüyor, toplayıp izole bir adaya koyardım demişti. Tedavisi yokmuş, empati için egzersizler vs varmış. Yetişme, çocuğum mükemmel diyen anne babalar en büyük suçlu. Türkiye’de bu kadar sık olmasının nedeni bu, Türk insanı özür dilemez, kin tutar, aslında iyi biriydi demesi zordur, asla hatasını kabul etmez. Toplum olarak sağ duyumuz az. Çocukları da özellikle erkekleri böyle yetiştiriyoruz. Umarım burayı okuyan insanlar kendilerini bu konuda eğitir ve bu insanlardan korur. Toplum olarak kadından her şeyi bekliyoruz, evde her sorumluluk onun üzerinde. Çoğunlukla bizim insanlarımız bunun normal olmadığını, uç vakaları gördüklerinde sorguluyorlar.
Evet ya, bizim toplumda daha fazla sanki. Şu bdv konularına göz atınca, çok rahatlıkla "bu kişi de narsist bir şeytanla evli" yorumunu çok kolay yapıyorum.
Ailesi, çocuklarının anormal olduğunu biliyor ancak inanılmaz bir eminlikle savunuyorlar her kelimesini.
Korkunç bir cehaletle birlikte geliyor bu tiplerin narsistliği.

Back