- Konu Sahibi vesikaliyarim
-
Tamam canım celallenme bu kadar gece gece
Peki öyledir
Psikologum siz değişmedikçe gider yine aynı sorunlu insanları bulursunuz demişti, sorun sizde sizin düzelmeniz lazım
Öncelikle canım bir ilişki yaşamışsın bitmiş. İlişki bitince yaşanan hatalara odaklanmak daha mantıklı. Maalesef ayrılınca narsist, paranoyak, şizofren hemen teşhisler konulu veriyor. Ben ayrıldığın kişinin narsist olduğunu düşünmüyorum. Kendi açından anlatıp verdiğin örneklerde bir kişiye böyle bir teşhis koymak için yeterli değil.
Birlikte yemek hazırlarken tavayı itsene, köfteleri çevir cümlelerini biraz sert bir üslupla söylemişsen bi karşılık almış olabilirsin. Kaldıki narsist bir kişiyle birlikte yemek hazırlıyor olmak ve sorunları senin çıkartıyor olman bana garip geldi. Eleştiri sevmiyor olabilir beklentileri farklı olabilir ama hemen psikolojik bozukluğu var deyip biten ilişkinin bitiş sebebini gözden geçirmezsen.. Evet bir sonraki ilişkinde sağlıksız olur.
Narsist karakterde olanlardan hoşlanıyorsanız tekrar tekrar onları çekiyor olabilirsiniz benceNarsist kurbanı olup bu ilişkiden yıllarca kurtulamamış acı çekmiş örselenmiş kadınlar bi şekilde kurtulduktan sonra karşısına çıkan adam aynı narsistik özellikleri mi gösterir? Bu nedir çekim yasası mıdır yoksa narsist bağımlısı olmak kı nedir ? Var mı narsitten zar zor kurtulup yine karşısına narsist çıkan hatta birebir aynı kabus davranışları gören
Yani surada sayfalarca yazildi cizildi geyigi döndü o yanlis bu dogru vs vs ogrenelim tamam bilgi guzeldir ama benim icin hepsi ayni kapiya cikiyor, cunku sagliksiz insanlar ,seni yoran insanlar , tedavisi sende degil sen kendine dikkat et senin dikkat edecegin sey deneyimlerin, hayat tecruben boyle sezdigin anda uzak duracaksin
Haklısınız. Bu da doğru olabilir. :)Daha çok öğrenilmiş çaresizlik gibi geldi bana :)Sonuçta bir deneyim var ortada.
Psikologa gidebilirsiniz mesela benim annem narsistmiş o yuzden o tarz erkekleri buluyormuşum. Anne babanızla ilgili bişi olabilirNasıl düzelecekmişiz peki
Kiz vesikalik, seni bi everseydik gozum acik gitmicektiBence bazi insanlarin kaderi oyle.. surekli yanlis secim yapiyolar. Yani bu tuhaf bi kisir dongu gibi.. belkide olmuyorsa zorlamanin manasi yoktur..
Haklısınız. Bu da doğru olabilir. :)
Yorumları okuyup geldim. Bunun için yeni konu açmayı saçma buldum. O yüzden konu hazır narsist olmakken buraya yazacağım. Konunuzda yer kapladıysam şimdiden kusura bakmayın konu sahibi. Yorumlarda maşallah herkes bir narsist bulmuş. Ama narsizm görülme oranı genel nüfusun %0.5-%1 arasında bir sıklık gösteriyormuş. Tüm narsistlere bizim denk gelmemiz bana pek mümkün gelmedi doğrusu. Bir psikolog tarafından eğer narsist olarak tanılanmadıysa her kendini beğenmiş olana, bencil olana narsist diyemeyiz bence. Konu sahibi sizin durumunuzda tanılanma var mı yok mu bilemediğim için kişisel olarak algılamayın lütfen.
Yas kacti canim? Birakma tabii ama arayinca zorlayinca ters tepiyo gibiNapim erkenden olmuo die bırakayım mı bu işleri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?