• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist birinden sonra yine narsist biri mi çıkıyor?

Bir örnek vereyim, kadın kendisini rahatsız eden erkeklerden şikayetçidir, bakışlarından rahatsız olur, sözlerinden hoşlanmaz ama hangi ortama girse başına bu mutlaka gelir.
Bir süre sonra fark eder ki, aslında vücut diliyle bunlara o izin veriyor ancak bunun farkında değil, oturuşu, duruşu, onun için normal ama karşı taraftan davetkar duruyor, nasıl olduğunu anlamadığı bir biçimde erkekleri çekiyor.
Sen de o kadar alışmışsın ki, sevmesen bile aynı davranışları arıyorsun fark etmeden. Kimde aynı özellikler varsa onu seçiyorsun.
Psikolojik yardım alman gerekiyor.

Zamanında hayatıma bir sürü iğrenç adam girdi. Içinde narsist olanı da vardı.

Ne zaman kendi değerimi farkına vardım, ne zaman kendimi tüm kalbimle sevmeye başladım o zaman güzel bir adam buldu beni ve beni yükselten bir ilişkiye başladık.
Bence tamamen çekim yasası ve etrafınıza yaydığınız enerji.

6 yıl araştırdın okudum canım çooom fazla analiz ettim videolar kitaplar kesinlikle narsistti..psikologları dinlemekten psikolog kadar narsist konusunda bilgilenmiştim
Sizin için dememiştim zaten. Belirttiğim gibi sizin durumunuzu bilmiyorum diye. Ama diğer hanımların bahsettiği erkeklerin çoğu büyük ihtimalle narsist değildir. Sonuçta toplumun yüzde 1'ine karşılık gelen bir hastalık grubunun hepsine buradaki hanımlar denk gelmiyordur herhalde. Hoppa

Soyle soylıyım narsistler avlarını iyi seçerler...
En büyük avları bağımlı karaktere sahip insanlardır içini boşaltması daha kolaydır. Eğer bağımlı bir karakteriniz varsa benim gibi hayatının boyunca narsistlerle karsilasmaniz daha kolaydır...

Soyle soylıyım narsistler avlarını iyi seçerler...
En büyük avları bağımlı karaktere sahip insanlardır içini boşaltması daha kolaydır. Eğer bağımlı bir karakteriniz varsa benim gibi hayatının boyunca narsistlerle karsilasmaniz daha kolaydır...

Oyleyim biraz evet..
Size hep narsistlerle mi cıktı? Şimdi durum nasıl

Narsisistik kişilik bozukluğu olan insanlar genelde empati yeteneği yüksek ve kendisinden şüphe duyan tipleri bulmakta ustadırlar ve bulunca da sömürene kadar bırakmazlar. Kurbanları genelde duygusal yoksunluk şemasına sahip tiplerdir. Bi okuyun derim vaktiniz varsa ne demek istediğimi anlayacaksınız. Beyhan Budak diye bir psikolog var youtubeda videoları mevcut açın izleyin.

Konuyu nereden bildiğimi ise hiç sormayın...

Karşınızdaki gerçek bir narsist mi değil mi bilemiyorum psikolog da değilim ama psikolojiyi seviyorum, bol bol okuyorum.
Eğer gerçekten böyleyse çocukken anne babanız tarafından duygusal ihmale uğramış olabilirsiniz.
Çocuklukta duygusal ihmal kişiye ben demekten, kendisini düşünmekten vazgeçmesini öğretir. Yani siz kendi düşüncelerinize ve isteklerinize diğer insanlarınkine verdiğiniz kadar değer vermiyorsunuz demektir. Dolayısıyla sizin benliğiniz az yer kapladığı için narsistin geniş benliğine ihtiyaç duyduğu alanı yaratmış olursunuz. Bu tiplerde narsist ve çocuklukta duygusal olarak ihmal edilmiş kişiler birbirini çeker.
Önce ben demeyi öğrenmelisiniz.
Konuyla ilgili kitaplar ve internet kaynakları var araştırabilirsiniz.

Son düzenleme:
Narsist kurbanı olup bu ilişkiden yıllarca kurtulamamış acı çekmiş örselenmiş kadınlar bi şekilde kurtulduktan sonra karşısına çıkan adam aynı narsistik özellikleri mi gösterir? Bu nedir çekim yasası mıdır yoksa narsist bağımlısı olmak kı nedir ? Var mı narsitten zar zor kurtulup yine karşısına narsist çıkan hatta birebir aynı kabus davranışları gören
olayın aslı şu;

mesela; antalya ya bir arkeolog girse, ilgisini çekecek olan şeyler tarihi binalar, taşlar yapılar filan olur. bir abaza girse, bikinililer, sahiller, ne bileyim dkizlenebilecek mekanlar gibi yerlerle ilgilenir. tarihi yapıları fark etmez bile. mesela bir entellektüel girse, kültüre, manzaraya sosyolojiye filan bakar. sanırım buna algıda seçicilik deniliyor. arayan mevlasınıda bulur belasınıda derler. çok doğru bir laf.

çözüm;

hayatın boyunca eleştirdiğin insan tipleri veya fikirler varya... işte onlar belkide asıl doğru yolda olanlardır. bu ihtimali gözardı etme. unutma! akıl, tüm para gibidir. bozdurmadan harcayamazsın. :)

Oyleyim biraz evet..
Size hep narsistlerle mi cıktı? Şimdi durum nasıl
Birlikte oldugum insanlarda narsistlik şüphem var tam olarak narsistti bu ya diyebilecegim biri yok... Ama artık çok seciciyim. Hayatımda biri var mı yok... Ama narsistlerle birlikte olmak istemiyorsanız en ise yarar tavsiye şu aniden tanişilip gelişen hızlı ılişkilerden uzak durun... gerçek aşk zamanla gelişen tanıdıkça artan bir şey. Bir ayda tüketilecek hızlı bir ilişki değil. Karşı taraf hızlıysa, ortada ortak bir yaşanmışlık anılar ve hatıralar, bir borclanma hissi (bunu tam olarak anlatamadım) yokken ilişki için fazla heycanliysa erkek kaçın... Bu narsizm ilk belirtisi

Birlikte oldugum insanlarda narsistlik şüphem var tam olarak narsistti bu ya diyebilecegim biri yok... Ama artık çok seciciyim. Hayatımda biri var mı yok... Ama narsistlerle birlikte olmak istemiyorsanız en ise yarar tavsiye şu aniden tanişilip gelişen hızlı ılişkilerden uzak durun... gerçek aşk zamanla gelişen tanıdıkça artan bir şey. Bir ayda tüketilecek hızlı bir ilişki değil. Karşı taraf hızlıysa, ortada ortak bir yaşanmışlık anılar ve hatıralar, bir borclanma hissi (bunu tam olarak anlatamadım) yokken ilişki için fazla heycanliysa erkek kaçın... Bu narsizm ilk belirtisi
Evet. Daha üç gündür tanıdığın adam sizi ilgi manyağı yapıyorsa kaçın ordan. Narsisistin birinci taktiğidir. '' Love bombing'' deniyor buna. Kurbanını etkileyip eline düşürene kadar yapar bunu. Kendine bağladığını anladığı zaman yavaş yavaş keser.

Back