• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Narsist birinden sonra yine narsist biri mi çıkıyor?

Tamam canım celallenme bu kadar gece gece
Peki öyledir

Ben niye celalleneyim ayol :KK70:
Uzman olmadan narsist etiketi yapıştırdığınız adamların başka kadınların peşinde hiç de "narsist" olmadıklarına eminim ben. Özellikle gerçek sevgi tanımınızı gördükten sonra.
Ama siz memnunsanız böyle devam edin. Hayat sizin hayatınız, narsist sizin narsistiniz :KK51:

Bende hayatimda bir defa narsiste denk geldim.
Sonra o özellikleri tasiyan yeni tanistigim erkek veya genel anlamda insanlara ilk zamanlar buda narsist gözüyle bakardim... o travmalardan sonra..
Ama narsistlik tavirlar sergileyen herkes narsist degildir. Günümüzde cogu insan narsist özellikler tasiyor. Sende bunu fark ediyorsundur.
Ama her egosu asiri gelismis bencil insan narsist degildir.
Narsist insan artik tamamiyle kör bir insandir benim gözümde. Geri kalan arada egosunu tatmin eden insanlar özelestiri yapabiliyor mesela vs...
Bunun ayrimini iyi yapmali.

Var benim 😔 hatta bu yüzden kendimi suçlu hissettiğim bile oldu acaba sorun bende mi diye.ama yok adamlar arıza gerçekten birinden kurtuldum derken diğerine tutunuyorum ve bu kaçıncı ben de bilmiyorum üst üstte aynı tecrübe.

Yani surada sayfalarca yazildi cizildi geyigi döndü o yanlis bu dogru vs vs ogrenelim tamam bilgi guzeldir ama benim icin hepsi ayni kapiya cikiyor, cunku sagliksiz insanlar ,seni yoran insanlar , tedavisi sende degil sen kendine dikkat et senin dikkat edecegin sey deneyimlerin, hayat tecruben boyle sezdigin anda uzak duracaksin

Narsistlik psikolojik bir bozukluk değil mi? Birine narsist diyebilmek için bir psikiyatristin ona narsist tanısı koyması gerekmiyor mu? Yoksa kafamıza göre her kibirli insana narsist diyebiliyor muyuz?

Öncelikle canım bir ilişki yaşamışsın bitmiş. İlişki bitince yaşanan hatalara odaklanmak daha mantıklı. Maalesef ayrılınca narsist, paranoyak, şizofren hemen teşhisler konulu veriyor. Ben ayrıldığın kişinin narsist olduğunu düşünmüyorum. Kendi açından anlatıp verdiğin örneklerde bir kişiye böyle bir teşhis koymak için yeterli değil.

Birlikte yemek hazırlarken tavayı itsene, köfteleri çevir cümlelerini biraz sert bir üslupla söylemişsen bi karşılık almış olabilirsin. Kaldıki narsist bir kişiyle birlikte yemek hazırlıyor olmak ve sorunları senin çıkartıyor olman bana garip geldi. Eleştiri sevmiyor olabilir beklentileri farklı olabilir ama hemen psikolojik bozukluğu var deyip biten ilişkinin bitiş sebebini gözden geçirmezsen.. Evet bir sonraki ilişkinde sağlıksız olur.

Öncelikle canım bir ilişki yaşamışsın bitmiş. İlişki bitince yaşanan hatalara odaklanmak daha mantıklı. Maalesef ayrılınca narsist, paranoyak, şizofren hemen teşhisler konulu veriyor. Ben ayrıldığın kişinin narsist olduğunu düşünmüyorum. Kendi açından anlatıp verdiğin örneklerde bir kişiye böyle bir teşhis koymak için yeterli değil.

Birlikte yemek hazırlarken tavayı itsene, köfteleri çevir cümlelerini biraz sert bir üslupla söylemişsen bi karşılık almış olabilirsin. Kaldıki narsist bir kişiyle birlikte yemek hazırlıyor olmak ve sorunları senin çıkartıyor olman bana garip geldi. Eleştiri sevmiyor olabilir beklentileri farklı olabilir ama hemen psikolojik bozukluğu var deyip biten ilişkinin bitiş sebebini gözden geçirmezsen.. Evet bir sonraki ilişkinde sağlıksız olur.

Sert uslupla soylemedim
Sorunları benim cıkardıgımınerden cıkardın

Narsist kurbanı olup bu ilişkiden yıllarca kurtulamamış acı çekmiş örselenmiş kadınlar bi şekilde kurtulduktan sonra karşısına çıkan adam aynı narsistik özellikleri mi gösterir? Bu nedir çekim yasası mıdır yoksa narsist bağımlısı olmak kı nedir ? Var mı narsitten zar zor kurtulup yine karşısına narsist çıkan hatta birebir aynı kabus davranışları gören
Narsist karakterde olanlardan hoşlanıyorsanız tekrar tekrar onları çekiyor olabilirsiniz bence

Yani surada sayfalarca yazildi cizildi geyigi döndü o yanlis bu dogru vs vs ogrenelim tamam bilgi guzeldir ama benim icin hepsi ayni kapiya cikiyor, cunku sagliksiz insanlar ,seni yoran insanlar , tedavisi sende degil sen kendine dikkat et senin dikkat edecegin sey deneyimlerin, hayat tecruben boyle sezdigin anda uzak duracaksin

Cok sağol canım

Daha çok öğrenilmiş çaresizlik gibi geldi bana :)Sonuçta bir deneyim var ortada.
Haklısınız. Bu da doğru olabilir. :)

Yorumları okuyup geldim. Bunun için yeni konu açmayı saçma buldum. O yüzden konu hazır narsist olmakken buraya yazacağım. Konunuzda yer kapladıysam şimdiden kusura bakmayın konu sahibi. Yorumlarda maşallah herkes bir narsist bulmuş. Ama narsizm görülme oranı genel nüfusun %0.5-%1 arasında bir sıklık gösteriyormuş. Tüm narsistlere bizim denk gelmemiz bana pek mümkün gelmedi doğrusu. Bir psikolog tarafından eğer narsist olarak tanılanmadıysa her kendini beğenmiş olana, bencil olana narsist diyemeyiz bence. Konu sahibi sizin durumunuzda tanılanma var mı yok mu bilemediğim için kişisel olarak algılamayın lütfen.

Kiz vesikalik, seni bi everseydik gozum acik gitmicekti😐 Bence bazi insanlarin kaderi oyle.. surekli yanlis secim yapiyolar. Yani bu tuhaf bi kisir dongu gibi.. belkide olmuyorsa zorlamanin manasi yoktur..

Son düzenleme:
Haklısınız. Bu da doğru olabilir. :)

Yorumları okuyup geldim. Bunun için yeni konu açmayı saçma buldum. O yüzden konu hazır narsist olmakken buraya yazacağım. Konunuzda yer kapladıysam şimdiden kusura bakmayın konu sahibi. Yorumlarda maşallah herkes bir narsist bulmuş. Ama narsizm görülme oranı genel nüfusun %0.5-%1 arasında bir sıklık gösteriyormuş. Tüm narsistlere bizim denk gelmemiz bana pek mümkün gelmedi doğrusu. Bir psikolog tarafından eğer narsist olarak tanılanmadıysa her kendini beğenmiş olana, bencil olana narsist diyemeyiz bence. Konu sahibi sizin durumunuzda tanılanma var mı yok mu bilemediğim için kişisel olarak algılamayın lütfen.

6 yıl araştırdın okudum canım çooom fazla analiz ettim videolar kitaplar kesinlikle narsistti..psikologları dinlemekten psikolog kadar narsist konusunda bilgilenmiştim

İlkini bilemem ama ikinci erkek arkadaşınıza direkt narsist demek ne kadar doğru bilemem, kaba bir insan olduğu gerçeğini değiştirmiyor ama...İngilizce konuşuyorsanız Dr. Todd Grande' nin videolarını izlemenizi tavsiye ederim narsistler ve kurbanlarının özellikleri hakkında değişik bakış açısıyla yorumlar yapıyor.

Bu arada hayatımız boyunca kurduğumuz bütün ilişkiler çocukluk dönemi ilişkilerimizin tekrarıdır. Bu döngünün sebebi babanız ile olan ilişkiniz olabilir. Şema terapisi yapan bir terapist ile görüşmenizi tavsiye ederim döngüye girdiğinizi düşünüp bunu kırmak isterseniz.

Birbirlerini taniyorlarsa demek ki 😂arka arkaya siraya girmisler zaar,olabiler elbettesi neden olmasin? 😁😁😁

Back