napcam ben ..... yardım

bu kısmı anlayamadım ben :26:neden?

İslamda eski eşle evlenebilmek icin biriyle dini nikah yapman ve o insanla bir gece gecirmen gerekiyor. Bu kişi genelde 70-80 yaşında (elden ayaktan düşmüş :)) oluyor ve sadece göstermelik. Adı da hülle.

Ama burda durum değişmiş bir de cocuk yapmışlar.

Ya arkadaşım neden gaz veriyorsun konu sahibine, neyi yargılayacağız, sen de kocanı aldatıyorsun, seni yargıladık mı? Yardım ettik.

benımde aklıma geldi o. ama, o olay biraz daha farklı değil miydi?

:26:

bunu sorgulamak bana dusmez dımı ama o ıs olunca kabul olmayan sey nasıl Allah katında kabul oluyor sonucta baska bır erkegın koynuna gırıyor
ama bence arkadas carpıttı yanı donme gıbı dusuncem yoktu dıyor ama az once hepımızı soka ugratacak o yorumun ardından yazdı bunu nasıl yani?

aynene öyle ama dönme düşüncem yoktu o yzden bebek yaptm. bu eşimde bu sıkıntıları yaşatınca bin pişman oldum ama ne çare...

Siz dalga mı geçiyorsunuz. Bunca insanı mı kandırıyorsunuz.
İşinize geldiği gibi mi konuşuyorsunuz.
Daha önce demediniz mi siz, birinci eşimle yeniden evlenmek için ikinciyle evlenmem gerekiyordu.
Noldu şimdi.
Sürekli işinize geldiği gibi cevap veriyorsunuz.
Çok amiyane bir tabir olacak ama kıvırıp durmayın artık kendinizi haklı çıkarmak için.
Yazdığınız yazılarla hayatınızı mı karıştırıyorsunuz.
Senaryolarınıza mı inanıyorsunuz anlayamadım ki..

kendisini bu arkadaşla bir kefeye koymasınada ayrı şaşırdım elmişim

çelişkiler içindesiniz. şimdi 1ci eşinizle evlenebilmek için 2ci evliliği yaptınız. peki

1. eşimle yeniden evlenmek için 2. evlilik yapmam gerekiyordu. diyorsunuz ama ilk mesajınızda aşkım diyorsunuz 2ci eşinize.
çelişkilisiniz.

bakın boşandım çünki dinene asla dönemezdim. çockları bırakmadım ev tuttum vs babaları rahat bırakmadı hem bana aşık,hem de çockları vermesem kafayı yeme durumuna gelecekti. şimdi çok iyiler. çocklar gttktn 2 yıl sonra evlendm bn ... çnki çocklarımı kabul etmeyen annemin evinde yaşamak zoruma gidiyordu. ayrı yaşasam aileme laf gelirdi bu eşimde çocukların bnm çocuklarım üzülme vs vs vaatler etti. bnde bölece boşluktan aşık oldum derken burdaym .......(((

aynene öyle ama dönme düşüncem yoktu o yzden bebek yaptm. bu eşimde bu sıkıntıları yaşatınca bin pişman oldum ama ne çare...

Yemin ederim nutkum tutuldu...

ama en cok uzak oldugunuz yavrucaklar yaktı canımı....

ufgg ya iyi okursan anlarsın kardeşim sütüm zaten azalmştı anladın. dertten .. ağlamaktan.. bilerek zulmedermi bir anne Allah aşkına..

okuyorum okumaya da mantıklı birşey bulamıyorum. sütün azaldıysa neden sigaraya başvuruyorsuın? sigaranın psikolojik olarak yatıstırıcı etkisi var tabi ama sen neden onca sey dururken sigarayı seçiyorsun? ilk yapman gereken eşindn para alıp çocukalrı görmek. sonrasında da madem artık 2. eşinden çocuk olmuş yapacak birşey yok ya devam edeceksin bu şekilde bu adamı düzeltmeye çalışacaksın oturup derdini anlatacaksın yada boşanıp kendi yoluna bakacaksın ama lütfen rica ediyorum bi evlilik daha yapma ya eski eşlerinlede yeni biriylede. bi kafanı topla hayatını düzene sok çocukalrını yanına al sonra ne yapıyorsan yap.

af ya kardeşim öyle çnki 1. eşim kabul etmişti geri vazgeçti bnde o yüzden çock yapmaya karar verdim ..

o bir gece olayını bilmiyordum. bir arkadaşım aynı olayı yaşamıştı, hoca ona biriyle dini yapıp ayrılman gerekıyor demiş. bende oradan bılıyorum yani. cinselllik olayını bilmiyorum.:26:

ben o olayı formaliteden sanıyordum. cinsellik olmayacaktı yani.
öyleyse eğer, gerçekten enteresan ( tam bilgim olmadıgı için bişi diyemıyorum )

Tabi cinsellik olmuyor. Fiziki olarak bir gece yazıyordu bir islami forumda. Cinsellik sart değil yani :)

bu kocanla aşık olduğun için mi evlendin , dini konularda hassastı sözler vermişti diye mi evlendin yoksa eski kocanla yeniden evlenmek için için mi evlendin

çocuklar çok iyi olduğundanmı bızı bırakma dıyorlar sonrada siz arayıp sormayınca tamamen telefonlarrını kapatıyorlar neden haklı çıkmaya çalışıyorsunuz ben anlamadım bence kendızı savunmaktn vazgeçip yorumları okuyun eğrisiyle doğruysla bi tartın durumu

elmeyra hulle oynatmalık değil göstermelkde değil. 1. eşin seni 2. eşinle yatk odasndayken dinlemesi gerekiyor. öyle olsa boşasın dursun ne anlamı var hulle diye birşeyn... dini konuyu bırakın . 20 yıılk ilmim var derin mevzu bnlar polemik değil amacımız sadece yardmcı olun

Tamam.
Ben de ikinciye evlendim. Bunun açıklaması yok.
Kimse de size niye ikinciye evlendin demezken siz ilk eşimle yeniden evlenebilmem için ikinciyle evlenmem gerekiyordu ediniz ya.
Onu diyorum.
Her cümlenizde saçmalıyorsunuz.
Babaları kafayı yemesin diye mi verdiniz çocukları.
Ben anlamıyorum.
Benim iki tane çocuğum var.
Biri 3 yaşında biri 5.
Ben de boşandım.
İkisi de benimle. Ben de annemin yanında yaşıyorum.
Çocuklarım olmadan neresi olursa olsun ben MUTLU OLAMAM.
Babaları çocuklar olmadan kafayı yiyor ama siz çocukları ona veren iyilik meleği anne.
Siz nasıl durabiliyorsunuz??

düşünceniz yanlış, yaşamak için illa bi erkeğe muhtaç değilsiniz. elalem ne der diye çocuklarınızı bırakmışsınız. en büyük yanlışınız burda zaten. lütfen artık sadece çocukları düşünün, ona göre hareket edin. onlar büyüyünce ne isterseniz yapın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…