napcam ben ..... yardım

ebrar_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
190
9
38
merhaba kızlar 1 yıl olcakk evleneli 3 aylık bebeğim var. eşim islamı yaşama hayalleri ile kandırdı beni. aslında çok iyi bir insandır ama namazlarını bile terk etti. ben uyarmazsam hiçbirşey yapmıyor sürekli film oyun vs.. bir ara saçmalıklarda yapıyordu netten.. şimdi ailesine yardım etcem diye( ailesnn borcu var ama tarlalarından birini satsalar öderler ama nerdeee kızlarnı bile elin işlernde çalışrırıolar bzdende 15 güne 8 bn lira istediler tabi devamı gelecek:/ anlıyacağnz eşimn ailesi para psikopatı ne yuvamı n eeşimi düşünmüyor.. eşimde kendini harap ediyor kimseye derdimi anlatamıom bir iki kişiye dedeim boşver naparsa yapsın diyor seni perişan etmesnde diyor. daha nasıl perişan olcam herşey terk ettm bu 2. evliliğm 2 çocugm var senede iki kez görüom zatn şmdi 8 ay oldu ama eşim diyorki gdemeyz para göndercm vs... gerekrse sen gdersn ... ya eşimsz ne işim var 1. eşim görse fena olur . zaten gzli görüşüyorum. 1. eşim hala bana aşık... bi kere evlenmek zornda kaldım şimdi napacağm. madden çalışırm yazardım. ama eşim istemiyor artı burda yazmama bile delirdi. yani gizli yazıyorum şu an) hiç iyi değilim beni herşeyden eletek çekmek istiyor sanki.. kafayı sıyıracağım bir sürü faaliyeti olan bn ewe tıkanıp kaldım. sigarayı söz erdi bırakmadı. sürekli iş iş eve geliyor film vs şimdi android tel aldı sürekli elinde.. hayattan soğudum . bu ne biçim hayat anlamıyorum Allaha kul olmadan yaşanabiliyorsa ki zaten çocuklarmn hasreti öldürüyor beni ah ah en azndan evlenmesem istedğmde çockları görrdüm. aşık oldum boşluktaykn ve annm evnde huzurszdum mecbr evlndm... ailesi bi yandan eşim bi yandan böle ben evde bunaldm hadi dşarı gezelim demesem oo bile yok artk hiçbirşey istemeyeceğim .. bn eşimiym neyiyim anlamadm. gdip sigara alacağım... sütümazalırmş umrmdamı.. beni perişan etmezse sus boşver diolar evlenrkn bi yüzk başka hiç bişi almadı almazmı alır ama ne zamn ? ailesi yakasını bırakmazki ... kendine kıyaft bile almıo bide dr olcak .. ne tuhaf ya kütr çatşması da bi yandan. bnlar kürt . gzli konştkları zamn krtce konuşuolar . öğrenym dedm öğretmn erkek diye engelledi... ailesnı telden engelledm yüzlerne bişi demedm ama daha konşmayacağm.yaaaaaaaaaaaaaaaaaa kızlar nasıl umursamıcam yada napcam yardımmmmmmmmmm sigara olarak da ne alıyım?

Bosluktayken evlenmissin hata bir.
Tanimadan etmeden. ..
Cocuklarinin hasreti var sanirim bu iki. Niye verdin cocuklarini?
Sigara icmiyorsan sigara olarak ne alayim derken ne demek istiyorsun?
Sana bir yuzugu zor alan adamla ki basta belli etmis kendini niye evlenirsin?
Para konusunda sen ne dersen de veren adam verdikten sonra gizli saklı da verir.
Kürt demissin ama bunu saklamamis ki adam. Illa ogrenmek istiyorsan bayan ogretmen bul ogren. Emri vaki yap yani....

okurken ben yoruldum..
konudan konuya atlamışsın ve yazı hatalarında var ama anladığım kadarıyla cevaplayım..
şimdi eşinde hata göremedim.
namaz kılmıyor demişsin..bu zorla olmaz içinden gelmeli bir insanın..siz kıl derseniz kılarsa hoşunuzamı gidecek?
bilgisayar merakı var ve telefonla sürekli oyun oynuyor demişsiniz..
teknoloji çağında yaşıyoruz.bunları sorun yapmanız komik olmuş..
kürt demişsiniz kürt türk ayrımı yapmakta bir oakdar yanlış..
bu gibi sorunları ırk ayrımına bağlamayın..
eşim sigara içiyor bırakmıyor demişsiniz doğru anladıysam..sigara bırakma olayı bırak deyince olmuyor bende 10 yıldır içmekteyim ve bırakamıyorum..
ayrıca çocuğunuzu eşiniz değil sizin düşünmeniz gerek.
çocuğumu senede 2ke zgörüyorum demişsiniz..buna engel yok gidip görün yanınıza alın sürekli diyologta olun..eşinizden çok bekletiniz var bence..adamıda bunaltmayın..

eşimin beni kandırması ve bir çok şeye söz vermesi peki. islamı yaşamayacaksa zaten evlenmezdimki artı çockların bnm çocuklarm vs demişti şimdi madden yada manen en azından görmeme destek olmalı değil mi? kürt trk ırk ayrımı yapsam evlenmezdm sadece aşırı kültür çatşması var buda a önmli deil ama kürtceyi bnden gzli konuşmak için kullanmaları normal mi? açıkcası beni seviyesizlik dediğim herşey bnlarda samimiyet.. sigarayıda bırakcam dedi. yapamayacksa söz vermeseydi. şu an sizden istedğim şu eşim bnmle hiç ilgilenmiyor sürekli ailesine nasıl para göndersem diye düşünüyor. işden geliyor başka işlere gidiyor. ilk evlennce böle yapmadı dengeyi tutmaya çalşdı ama ailesi srekli arıyp rahatsz ediyor. anlamıyorum nereye kadar... sigara içmek istiyorum unutmak umursamamak için vs sinirden delircem kalb rahatszlığım arttı geceleri kabus kabus uyuyamıyorum.... beni eşim o kadar seviyor ki ama acı çektiğimi görmyor mu?? onu bunaltmak değilki derdim kendi içimde yaşıyorum zaten... ama böyle bir hayat için gelmedimki? çocklarımı ise mecburen bırakdım 1. eşim aşırı sorun oldu. artıı ailem istemedi benm ev tutp yaşamama babaları engel oldu vs .. bu eşim sözünde durmuyorsa ailesi öncelik se onun için bnm acıma duyarsızsa, hayatı paylaşmıyorsa kusura bakmayın yalancıda o haksızda o... çocuğu neden sadece ben düşünüym para kazanmamı bile engelliyor. evlenmeden onlarda bnm çocuğm diyordu ama... eşim beni umursamıyor siz teknoloji çağı diyorsunuz ya Allah aşkına gecelere kadar hiç bi iş yapmadan sreklimi olur bu... bnde ewde hapis kaldm ama şu teknoloji sıkıntımı gdermiyor ... içimdeki tüm heves umud yokolmaya başladı. eskiden bisürü insana seminer verp faydalı olurkn halime bak.. açıkcası çok zoruma gidiyor eşimin böyle yapması.......ailesi istiyorki tüm kazancımızı onlara verelim kaynvalıdm dediki burda size 20 tl yeter haftada. 60 yaşına gelnce ev alrsınız, vs ..... inanın çocugu hastada olsa acımıyor yeterki para yollasn.... ben bişi istesem eşim laf söylüyor zoruma gidiyor mesela köylerdn yiyeck getiriyor bedava yemek istemiyorm alışmamşm artı pis bile oluyor. evde peynir var diye almadı geçen.. ya kültr çatsması zor .... bnlar perişan bi hayat yaşıyo. düşünn kendi annm evde çocklara m. suyu verdi diye niye bunu içtinz diye bağırmş. doğmda hepsi burdaydıya........kaynvalidem eşim beni arıyor diye kızyor aramasn aklı sende kalıp çalışamayacak diye..ya gtmiş kaynbabamı doldurmş. saygısızlık bile etmedm. eşim bile şaşrdı sesszliğime . çnki eşim mahcupdu yeternce... szce nasıl ailesnden çekecem eşimi... bu parayıda yolla vicdann rahatlasn dedm ama perişan edio bizi. kirayı bile ödemedi... kendi görsün diyorum ama sabredemiyorum o yzden kendimi bişeylere vermm lazm sigara iççeçm derkn onun için..

Süt azalırmış umrunda mı, 2 cocuk babasının yanında umrunda mı? Ama eşin ailesine gönderdiği para umrunda...

Bu nasıl hayat yaa.

Bi de sigara olarak ne alayım yazmışsınız. Pes!

Son düzenleme:
Süt azalırmış umrunda mı, 2 cocuk babasının yanında umrunda mı? Ama eşin ailesine gönderdiği para umrunda...

Bu nasıl hayat yaa.

beni güldür ya bişi demiyorum kızım çocuklarımı o gönderdiği para yznden göremiyorum anlasana... yav ayda 4 bnlira gdermi://// zatn 3.500 maaş alıo. ayda 500 gönder dedm az mı yani. kabul etmedi 1000 olsun dedi tabi öyle olsa kendmziçin yine bişe yapamıcaz ama kabul ettm ailesi napıo ona bile razı olmadı...

cimriliği,islamı yaşayıp yaşamaması,sigarası,anlayışsızlığı falan bir kenara da yılda iki kez görebildiğim yavrularıma dahi gitmemi engelliyorsa o adamın alnını karışlarım!

hem çalıştırmayacak hem çocuklarıma gideyim deyince para yok diyecek..e ne anlamı var bu evliliğin? çocuk ya ötesi var mı? zaten az görüyorlar seni istersen hiç görüştürmesin bari.adama bak.

KIZIM derken? Niye güldürecekmişim sizi durup dururken, ağlanacak halinize gülmeyin.

cocuklarını bırakarak evlendıgın adam ıslamı sartlara gore yasasaydı sen sevapmı kazanacaktın kucuk hanım?

Söylenecek çok şey var da aslında...
Eski eşinize 1. eşim yazmışsınız ona mı söyleyeyim...
Eski eşinizin şimdiki kararlarınıza neden karıştırdığınıza mı söyleyeyim...
Yeni eşinizin İslam ile alakası yokken sizi kısıtlamasına din diye yaklaşmanızı mı söyleyeyim...
Sırf rahat etmek için evlenmenize mi söyleyeyim...
Evlenir evlenmez çocuk yapmanıza mı söyleyeyim...
Ailesine ısrarla bu kadar yüz verip sizi yok saymasına mı söyleyeyim...
Yoksa bu kadar sorunun arasında sigara tavsiyesi istemenize mi söyleyeyim...
Hangisine söyleyeyim ben de bilemedim ki.

cilt cilt yabancı dilde roman okuyan ben
yazdıklarından anlam çıkarmak için çaba sarfettim
kusura bakma ama karma karışık yazmışsın
neticede eşin ailesine çok para veriyormuş bunu anladım
bir de sana verdiği bazı sözleri tutmamış bunu anladım
bir de seni çalıştırmıyormuş sanırım
mesleğin ne?

yazınız çok karmaşık olmuş anlamakta zorlandım.sadece sigarayla ilgili bir şey söyleyeceğim.artık sigara içmek değil içmemek moda.3 aylık bebeğinize yazık sigara falan içmeyin.

bana komık geldı ama yazar 'mış arkadaş

cocuklarını bırakarak evlendıgın adam ıslamı sartlara gore yasasaydı sen sevapmı kazanacaktın kucuk hanım?

bak kardeşim öyle normal bir kadın değilim islami çalşmaları olan belli bir tvde yazar dım. anlayacağn müslim gözükmese , çocklarına sahip çıkıcam demese zaten evlnmezdim. sevab la gnahı karştrma. ona bakarsan derin mevzu, tevhidi yaşamayanla nikah bile olmuyor.... asıl derdime destk olrsan sevnirm..

konuyu yanlış anlamışım ben o kadar karışık ve hata dolu ki valla suç bende değil..

sandım ki eş göndermiyor çocuklarına..adam ben gidemem maddi durum yok sen git diyormuş konu sahibi eşimsiz olmaz gidemem diyor..

yorum yok..asıl konu bu olmalı..neyse...

yanlışımı düzelteyim dedim.

bir annenin en önemli hayatındaki değeri çocukları olmalı. onu bırakıp aşkının peşinde gitmemeli. islamı yaşama hayalleri demişsiniz ama siz bir annenin yapması gerekeni yapmamışsınız ki. önceliğin yeni bir koca değil çocuklarınız olduğunu anlamamışsınız.
senede 2 kere görülen çocuklar. çok üzüldüm onların adına.
en azından evlenmesem onları görürdüm demişsiniz. evlenin ama şartınız çocuklarımla beni kabul eden bir eş istiyorum olmalıydı. bu olmuyorsa hiç evlenmemeliydiniz.

Son düzenleme:

Hımmm sizi hatırladım, fıkıh ile ilgileniyordunuz

Sizin derdiniz para mı?

cehalet ne yazık ki...insana zarar verebilecek en keskin kılıç...
ve ne yazık ki, birçok kadın böyle aile yüzünden kendini ateşe atıyor, sen bir kez hata yapmışsın yanlış evlilik yapıp, neden annenin dizinin dibinde oturup çocuklarına bakmayı hiç düşünemedin?
yanlış, yanlışı getiriyor...

keşke evlilik konusunda bilinçlendirilse önce insanlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…