napcam ben ..... yardım

''çocuğm doğdu 3 aylık sütüm zatn azaldı üzüntden derdime çare bulamıom bari sigara içip rahatlarmıyım dedim konu nereye geldi.''

Bu ne biçim mantık yahu ? Derdine derman oldu mu sigara, rahatladın mı ya da ? Arkadaşım senin yaşın kaç çok merak ettim..Kusura bakma ama kendini hiç geliştirememişsin..

Boşanan bir kadının boşanması nihai yani ÜÇ TALAKIN DA GERÇEKLEŞTİĞİ bir boşanma ise, üç hayız müddeti bekledikten sonra başka bir erkekle evlenebilir. Bu evlenme gerçekleştikten sonra cinsel ilişkili bir dönemin sonunda ikinci eşi tarafından da boşanırsa, üç hayız döneminden sonra birinci eşiyle yeniden sıfırdan bir evlilik yapabilir. Bu arada ikinci eşle kâğıt üzerinden ya da cinsel ilişki olmadan veya bir cinsel ilişki olacak kadar bir süre için evlenmeye yani evlilik hilesi yapmaya hulle denir ki bu bir haramdır....

Arkadaşlar sırf eski eşe dönmek için bir evlilik yapmak haramdır.Kadın ilk eşinden ayrıldıktan sonra eğer gerçek bir evlilik yaparsa ve ondan da ayrılırsa ilk eşine dönebilir.Olay budur sadece.Evlilik yapmazsa da dönebilir. Ama 3 kere boşadıktan sonra erkek bu hakkını kaybeder.Önceden resmi nikah olmadığı için kadını erkek kafasına göre boşamasın diye koyulmuş bir kural.Şimdi resmi nikah haklarımızı koruyor zaten.Yok kapı dinlemekmiş.Ya lütfen bilmeyen insanların yorumlarına görmezden gelin yazık ya bir de 20 yıllık ilmim var diyor.

Dini konuların yasak olmasının sebebi bu işte..Bir kendini bilmez gelip saçmalıyor.Gerçekten bilemeyen insanın aklını karıştırıp islama düşmana ediyor.

arkadaşım burası çağdaş bir hukuk devleti din devleti değiliz pekala istesen çocuklarını alabilirdin nasıl bir kadınsın ben anlamadım seni iyi ki yakınımda yöremde senin gibi insanlar yok
bende anlamıyorum 17 yydayız gibi yazıyor. alamazdım istesemde diyor.. o çocuklar babanın hakkıdır vs. yazıyor.
ya benmi yanlış ülkedeyim arkadaş mı. anlayamadım bir türlü

Son düzenleme:
kızlar ALLAH için iyi okuyun yazıyorum. birşey sakladığımda yok.. 1. evliliğim den 2 çocuğum var. dinen boşoldum hükmen asla dönemezdim.hiçbir alim fetva vermedi. herneyse babaları beni bırakmak istemedi bana zorluk çıkardı o yüzden çocukları alamadım. elimden gelen herşeyi yaptım. 2. eşimle hulle amaclı evlenmedim öyle olsa zaten hulle kabul olmaz . sadece eski eşim önceleri ayrılırken hulleyi kabul etti sonra vazgeçti. . şimdi bu eşim bana söylediği gibi destek olmadığı için aşkı vs hiçbirşeyi düşünmez eski eşime dönerdim dedm varsayımlardan ötürü olay karıştı ...bu eşimi çok seviyorum o yüzden acı çekiyorum. istiyorum her ay yavrularımı görüyüm ama söz verdiği halde ve maddi gücü olduğu halde destek olamıyor. ailesinden nefret etmiyorum ama asla benim yuvamı düşünmüyor sürekli para istiyorlar. arkadaşlar tek istediğim yavrularımı görebilmek konuşabilmek. konuşmama eski eşim engel oluyor.gitmeme de bu eşim destek olmuyor. aslında olur ama ailesini düşünmekten beni unutuyor... onada üzülüyorum ama hiç bir sözünde durmadı .. eski eşime evlendiğimi söylesem kahrolur. her olayı anlatsamda bitmez. nerde hata yaptım bilmiyorum sadece kafam çok karışık yanlış yapmak istemiyorum .. eşime anlatıyorum ama ne yapsın madden ailesi rahat bırakmıyor ama kızıyorum tepki vermediği için...istediğim ailesinin bunu madden rahat bırakması( zatn ayda 1000 lira göndercek , az geliyor onlara() ve çocklarmla konuşmak görüşmek... şimdi yardımcı olursanız sevinirim

Açık konuşucam.. Küçüğüm diye bişey demiyordum böyle ama..

Sen o çocukları 2dklık zevk için mi yaptın !!!

Nasıl babanın akrabalarının hakkı be
boşanma hukukunu incele görürsün .istediğin alime sor annenin diyemez. akıllım erkeğindir o yüzden erkeğe boşama hukuku konulmuş. islam kadını korumak için hule yi bile koymuş. Allahın en nefret ettiği helaldir bu.. zevk değil kadınlık görevi. imtihanın bilinci nerde kardeşim. çocuk babanındır o yoksa akrabalarının.. ancak izin veririlerse alabilirsin.

Eski eşin evlendiğini ve cocuklarının kardeşi olduğunu bilmiyor mu?

bende anlamıyorum 17 yydayız gibi yazıyor. alamazdım istesemde diyor.. o çocuklar babanın hakkıdır vs. yazıyor.
ya benmi yanlış ülkedeyim arkadaş mı. anlayamadım bir türlü

herkese benzesem derdime çare bulurdum arkadaş...Allahın kanunları yannda devletin kanunları bir hiç bnm için...yoksa alır vermezdim.. evlenmezdimde anladın.

Arkadaşım Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Şeriat ile yönetilmez. Ne izni yahu? Sizin resmi nikahınız da yoktur kesin.

beyin terk
arkadaşım sana hayırlı işler çok güzel kafan varmış güle güle kullan

bu ne peki ?

Çocukları Yetiştirme (Hidâne) Hakkı

Hidâne, çocuğun, ehliyetli biri tarafından belli bir süre için alıkonup yetişti.rilmesi demektir. Çocuğun yetiştirilmesi anneye ait bir haktır. Ancak anne hu.kuken bununla sorumlu tutulamaz. Yani çocuğa bakması ve onu yetiştirmesi için zorlanamaz. Fakat çocuğun bakımını üstlenecek başka bir kimse yoksa o zaman anne çocuğa bakmaya mecbur tutulur.

Anne boşanıp ayrıldıktan sonra hidâne için babadan ücret talep edebi.lir. Ço.cuğun bakılacağı evin kirası babaya aittir. Baba yoksa bunu onun en yakın akrabası öder. Fakat annenin kendi meskeni bulunur da çocuğa orada bakması müm.kün olursa ayrıca kira talep edemez.

Anne yabancı biriyle evlendiği halde bu kişi çocuğun bakımını kabul ederse onu annesinden almak caiz olmaz. Çok kere bir üvey baba, karısının hatırı ve Allah rızası için bir çocuğa akrabasından daha iyi bakabilir.

herkese benzesem derdime çare bulurdum arkadaş...Allahın kanunları yannda devletin kanunları bir hiç bnm için...yoksa alır vermezdim.. evlenmezdimde anladın.

geçen onunla konuştum gel diyor yani bilmiyor. eşim eski eşimle artık konuşmamı istemiyor . szce konuşsam insaf eder mi? konuşmama yanlış mı?

O cocukları sırf bu sacma inanışların yüzünden sefil ettiğin icin Allah senden razı gelecek mi?

Allahın kanunları cocuk babanındır mı diyor? Nerde yazıyor?

Töbe töbe. Bu konu benim icim bitmiştir. Yazık o yavrulara. Sen eski eşine dön, hülle de oldu nasılsa, bu cocuğu da bu babasına bırak.

Arkadaşım Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Şeriat ile yönetilmez. Ne izni yahu? Sizin resmi nikahınız da yoktur kesin.

resmi nikahım var. kardeşim herşeyin hesabı olduğu fani dünyada t. c kanunlarını nefsim için kullanamam.ona bakarsan mal mülk herşeyi ona verdim nedenmi çocuklara iyi baksın diye... insanların dediğini taksam , Allahın emrini gözetmesemne boşanırdım nede bunları yaşardım lütfen anlamaya çalışın

Nerde yazıyor 20 yıllık ilmi olan arkadaşım bana sure ayet söyle nerde yazıyor çocuk babanın diye

Kadınlar önceden çalışmıyordu AKILLIM !!
Ondandır o babanın akrabalarının hakkı davası..
Aklını kullan AKILLIM aklının belden aşağını değil !!!
Sen çocuklarından kurtulmak için şimdide bu babanın akrabaları konusunu kullanıyosun !!
İnşALLAH senin gibi bi anne olmam !!! Anne mi pardoonnn !!!
Çocuklarda anne sevgisiz büyür zaten büyüsünde böyle anne mi olurmuş !!

Anlamıyorum ebrar. Sen sırf kendi cıkarın icin Allahı da dini de kullanıyorsun. İslamda cocuk babanındır denmez. Yazmaz öyle birşey. Annelik kutsaldır denir ama görüyorum ki öyle değil.

Ayrıca akıllım nedir ya bu nasıl üslup? Birine de kızım demiştin?

öz babası bakabiliyorsa ve izin vermezse alamam. artı verse bile kızı ergenliğe erkeği 7 yaşına kadar alma hakkım var yaaaaaaaaaaa Allah için çıkarı olsa çare bulsam niye bu acıları çekecektim.

ya konuşturma beni.. sabahtan beri allah allah deyip duruyorsun. yanlış, sapıkça şeyleri allahın hükmüymüş gibi anlatıyorsun. yaşım kadar sene ilim aldığını iddia ediyorsun yazarım, çizerim diyorsun, yazılarından cahillik akıyor. ben dinini yaşamaya ve yaşatmaya çalışan bir kadın olarak ömrüm boyunca senin gibi din istismarcılarına pabuç bırakmamaya yeminliyim. yemişim hülleni de, kocanın psikolojisini de.. din kisvesi altında garip garip fantazilerinizi yutturmayın millete..

yazık. gerçekten yazık.almayın o zaman. çocuklara üzülüyorum sadece.

Atatürk bize haklarımızı verdi. ama sizler gibiler bunun kıymetini bile bilemiyorlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…