Mutfak Dekorasyonu Mutfak Tezgah seçimi

Siyaha gelen yorumlara sasirdim
Toz denmis e beyazda sarariyor surekli camasir suyuyla ugrasmaktan iyidir toz almak
Benimde tezgah siyah granit 10 yillik gayet saglam duruyor
cizigi beyaz daha cok belli eder bir kahve bir cay dokulse cizigin icini temizleyemezsin yine camasir suyu lazim olur
Beyaz ve tonlari tercihim olamazdi sahsen ne sararmasi bitiyo ne temizligi

Akçaağaç renkteki mutfak dolaplarina uygun, kullanışlı sararmayan, temizliği kolay bir tezgâh yaptirmak istiyoruz. Çimstone, granit, mermerit vs çeşit çok malum. Kullananların yorumlarını bekliyorum.
Tercihiniz hangi renkten yana olursa olsun ama mermerit yaptırmayın benimki mermerit leke bırakıyor granit de siyah çok kötü su lekesi olur inanılmaz bir şekilde bana göre bir değiştirme imkanım olursa ya ahşap kullanırım ya da cimston

Teşekkürler cevabınız için. Granit diyorlar hep. Ben de açık renkleri tercih ediyorum.beyaz ya da kirli gibi görünmeyen krem düşünüyorum.
Beyaz yakışır bence yada siyah da güzel kullanılışı yada çeşitleri konusunda çok cahilim maalesef
Siyah da kireç lekesi olur demişler de bununda çaresi var bulaşık makinesi parlatıcısı gibi sirke+pril gibi beyazda çamaşır suyu olmadan bembeyaz olmuyor

Akçaağaç renkteki mutfak dolaplarina uygun, kullanışlı sararmayan, temizliği kolay bir tezgâh yaptirmak istiyoruz. Çimstone, granit, mermerit vs çeşit çok malum. Kullananların yorumlarını bekliyorum.
Mutfak tezgahına değil ama mutfaklar salon arasına pencere açtım ve oraya siyah granit yaptırdım çok memnunum uzun süreli kullanım olmadı umarım böyle gider

koyu renklilerde limon suyu damlasa veya su biraz kirecli olsa degisik lekeler kaliyor
surekli temizlik istiyor acik renk kullanmanizi tavsiye ederim

Ben yazacaktım sen yazmışsın

Granit radyoaktif

Mermerit plastik

Artık mermer tezgah yok

Sonuç blanco çimstone

Ama sıkıntı silikonlarda

Benimkilerin silikonu sarardı Ocak arkasında temizlik malzemelerinden de olabilir

Ben açık renk çimstone kullanıyorum çok memnunum. Koyu renk daha önce kullandım sararma olunca gözükmüyor pek hijyenik gelmedi en güzeli açık renk bence

O sararmalarla çok uğraştım zamanında en son değiştiğinde usta dedi ki, bunlara cif ve çamaşır suyu kullanmayın onlar sarartıyor. Artık sadece bulaşık deterjanı kullanıyorum cidden sararma yok.

Benim mutfagim.Kullanilisi kolay.Ama komsumun mutfagi siyah granit.Cok guzel gorunuyor siyah granit.Burada pahali oldugu icin granit,boyle yaptirdim.eski evimde de acik krem granitti ve ben cok memnundum,

Eklentiler

• image.jpg
    71,2 KB · Görüntüleme: 183
Gri çimstone kullanıyorum. Çok memnunum. Ne su lekesi ne toz ne de çamaşır suyu hiçbiri problem yaratmadı. Çok kullanışlı
Hem banyo hem de mutfakta kullanıyorum çok kullanışlı

Benim tercihim mermerit. Anne evinde granit kullandım ek yatağından yani köşelerinde ki eklerden sızdırma çok oldu . Kayinvalide evinde 5 senedir mermerit kullanıyorum çok memnunum isiyada dayanmıyor deniliyordu ama sıcak olarak herşeyi koyuyorum üzerine hiç birşey de olmadı . Kendi evimede mermerit yaptirdim. Her renk olarak ferah açık renkleri mevcut

Ben simli ,parlak gecisleri olan ,granit yada mermeri tercih ederim acik renk koyu sevmiyorum

Ben siyah mermer kullanıyorum, ama kendim yaptırmadım hali hazırda yapılmış dı.

Kendim yaptırıcak olsam açık renk gene mermer yaptırırdım ama sadece rengin den dolayı sevmiyorum yoksa kullanışın da bi sıkıntı yaşamadım iki senedir.

Granit iyi bir tercih ama annemlerin mutfak da siyah granit. Siyah su lekesini cok gosteriyor.

Kuzum ben hic anlamam ama resmini atayim bu var ya bu neyse hangi malzemeyse annem orjinalini kirdirip bunu yaptirdi berbat bir sey

Eklentiler

• ...........jpg
    22,9 KB · Görüntüleme: 208
Mermerit en ucuz malzemelerden biri, tavsiye etmem. Suni mermerdir zaten, ucuzdur, ısıya dayanımı azdır. Görüntüsü ve hissiyatı da plastik gibi zaten.

Granit doğal bir malzemedir, o yüzden düz rengi yok. İçinde mutlaka değişik renkte parçacıklar olur. Beyaz istiyorsanız istediğiniz gibi beyazı yok yani.
Sağlamdır, kullanılan standart malzemedir. Zararını görmezsiniz.

Çimstone dediğiniz markanın adı. Başka markalar da var. Düşünürseniz belenco da iyi bir marka.
Bunlar kuvars malzeme. Isıya dayanıklıdır, antibakteriyeldir, leke tutmaz.

Fiyatları yazdığım sıraya göre artıyor. En pahalısı kuvars yani.
Şunu alın diyemem, biraz bütçe, biraz seçeceğiniz renge göre tarz meselesi. Ama bence kuvars her zaman daha şık.

Düz beyaz mat, damarsız, simsiz, desensiz tezgahım var. Granit mi mermerit mi nedir bilmiyorum acıkcası Evet çay damladıgında, yemek sıcradıgında Salça lekesi kalabiliyor o yuzden çamasır suyu veya cif ile sildiğimde çıkıyor sadece. Saglık acısından bır sorun camasır suyu, cif ama sildiğim zaman da pırıl pırıl bembeyaz. Baska turlu olmuyor. Keşke tezgahın cinsini bılsem ama kendı seçme sansım olsaydı yukarıda kuvarstan bahsedılmiş, onu tercıh ederdim o kalıtedeyse şayet...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…