- 1 Ekim 2013
- 8.262
- 17.040
- 448
- 34
Mayalı poğaça hamurunu mu atıyorsun canım buzluğa merak ettim mayalı çok seviyorım yumoşyumoş ama taze olunca güzel oluyor. Eğer hamuru atıyorsan merak ettimnasıl oluyor6 senelik evliyim her gün eve misafir gelicekmiş gibi yemek hazırlıyorum
Çorba
Sulu yemek
Pilav çeşitleri vs
Salata ,cacık vs ögün için ne uygunsa
3gunde bir değişik tatlı yaparım (iki kişi olduğumuz için bitiremiyoruz tatlıları 3de bitiyor )
Standarttır hiç değişmez salı ve cumartesi günü balık günümüzdür
O gün sadece balık ve bol yeşillikli Salata yaparım
Sonra
Benim çay alışkanligim yok ama
Yemek sırasında demledigim çayı
Yemekten sonra hemen eşime getiririm
2. 3. Bardaktada
önceden hazırladığım kek, tuzlu kurabiye evde o an ne varsa onları getiririm
Biz çok geç yatarız en son 12 1 gibi meyva getiririm bi kaç parça
Meyveyide eşimin yanında oturma odasında kesmekten,ayıklamaktan hoşlanmam
Mutfakta yıkar, ayiklar, keser güzelce tabağa dizer öyle getiririm
Birde boş vakitlerimde
kurabiye hamurları ,poğaça hamurları hazirlarim hiç pişirmeden güzel kapatır buzluga atarım
pişirip buzluğa atınca sevmiyorum ben öyle tadı bozuluyor gibi geliyor bana
Neyse buzluga atmak için börekler ve sarma sararım
Nohut,fasulye,barbunya yı 1gece suda bekletip, suzdurup, poşetleyip ,havasını alıp
Güzelce onları istiflerim ve üzerlerine tarihlerini yazar minik Etiketler yapıştırırım çok ürün olduğu için karışmasın diye
eski mi yeni mi belli olsun
Buzluga birseyler yapıp atmak gerçekten inanılmaz pratik oluyor
aniden bi misafir gelince çıkarıyorum 10 dk de halloluyor
Benim hayatım böyle geçiyor işte
Mutfakla ilgili herşeyi inanılmaz seviyorum resmen aşığım mutfagima
Hiç çıkmak istemiyorum
Eşimin sözü var borçlarımız bittiğinde bana ev yemekleri yapabileceğim sıcacık biyer açıcak inşallah allah nasip ederse tabi
Hayatta en çok istediğim şey bu
Uzun yazmış olabilirim hakkınızı helal edin
İnsanın içinde olması gerekiyor bence sonra dan alışılcak bişey değil bu mutfak İşleri ...
Evet mayali hamuru atıyorumMayalı poğaça hamurunu mu atıyorsun canım buzluğa merak ettim mayalı çok seviyorım yumoşyumoş ama taze olunca güzel oluyor. Eğer hamuru atıyorsan merak ettimnasıl oluyor
Evet mayali hamur buzlukta taze kaliyor ben de denedim. Bu arada soylediginiz gibi meyveleri butun butun kabuklariyla getirip oyle kesmek cok istah kapatici bir aktivite. Aklima 80lerdeki yasli teyzeler geliyor.Evet mayali hamuru atıyorum
Buzluktan çıkarttiginizda tamamen erimesini bekleyin aynı taze yogurumuş gibi oluyor
Sonra beze yapıp istediğiniz gibi pisirebilirsiniz
Evet mayali hamur buzlukta taze kaliyor ben de denedim. Bu arada soylediginiz gibi meyveleri butun butun kabuklariyla getirip oyle kesmek cok istah kapatici bir aktivite. Aklima 80lerdeki yasli teyzeler geliyor.
Ya bu varya benim için acayip bi bilgi denicem çok teşekkür ederim :)Evet mayali hamuru atıyorum
Buzluktan çıkarttiginizda tamamen erimesini bekleyin aynı taze yogurumuş gibi oluyor
Sonra beze yapıp istediğiniz gibi pisirebilirsiniz
Cok tatli anlatmissin. Ikibucuk yasindaki kizimda anne ben seni cok seviyooommm deyince yorgunda olsan onlara birsey yapmak keyif veriyor insana.Çocuklardan önce hiç bişeye vakit bulamazdım ama meğer tembellik ediyormuşum :) şimdi iki çocukla herşeye yetişemeyi nerdeyse başarıyorum. Misal akşam yemekler yendi eşim koliyle bişeyler getirmiş hep beraber onları yerleştirdik. Sonra kızım oyuncak kedisine ev yapmamı istedi koliden. Aslında koliyi açıp içine bi çarşaf yapsam da yeterdi ama girdim pintereste. Baktım kartondan ev yapımına (bu arada da kızım kreşten gelmeden evi topladım süpürdüm sildim yemeklerin hazırladım kızım gelince onu yıkadım sonra evin iki banyosunu yıkadım yemek sofrasını kurdum topladım bunları yaparken de bir yaşımda ki oğlanda bana yapışık :) ) oğlan babayla oynarken aldım kızımı ölçtük biçtik kestik yapıştırdık derken ama kızımda ki Sevinç'i heyecanı bi gör yerinde duramıyor Çatı kapı pencere derken yaptık evi :) para verip alsam bu kadar mutlu olmazsonra tam dedim bitti artık uyku saatleri geldi rahat edicem alt komşu Mısır patlatmış kızımın burnu sa maşallah :) anne Mısır patlatır mısın dedi. Geç oldu kuzum dedim çok canım çekti sesi (babası kılıklı yemese şişer bi yeri resmen :) ) iy dedim eşime sordum oda yerim sesi (bu arada bende diyetteyim kendim yemiem) aldım kızımı beraber patlattık ama kokusu geldikçe kızım mest :) bu arada bu kadar yemeye de tam çırpı :) anne biliyo musun en güzel patlamış mısırı sen yapıyorsun demesin mi :) neyse yediler bunlar yerken oyunlar sohbetler güldük eğlendik hepimiz. Hafi dedim artık babam kardeşini uyutsun sende yatağa bende Mısır döküntülerini toplamaya. Kızım geldi öptü yanağımdan "anne biliyor Muş'un sen en iyi annesin seni çok seviyorum" dedi gitti yattı. 5 yaşına gelmedi daha ama sevgisini belli etmeyi o kadar güzel öğrendi ki. Normale olsa akşam yemeğinden sonra yığılırım bi yere kimse kaldıramaz beni ama insan hareket ettikçe hareket doluyor :) amma uzun yazdım ya
İki çocukla herşeye heryere herkese yetişiliyor kendimden biliyorum .Tıpkısı da ben harikasınızÇocuklardan önce hiç bişeye vakit bulamazdım ama meğer tembellik ediyormuşum :) şimdi iki çocukla herşeye yetişemeyi nerdeyse başarıyorum. Misal akşam yemekler yendi eşim koliyle bişeyler getirmiş hep beraber onları yerleştirdik. Sonra kızım oyuncak kedisine ev yapmamı istedi koliden. Aslında koliyi açıp içine bi çarşaf yapsam da yeterdi ama girdim pintereste. Baktım kartondan ev yapımına (bu arada da kızım kreşten gelmeden evi topladım süpürdüm sildim yemeklerin hazırladım kızım gelince onu yıkadım sonra evin iki banyosunu yıkadım yemek sofrasını kurdum topladım bunları yaparken de bir yaşımda ki oğlanda bana yapışık :) ) oğlan babayla oynarken aldım kızımı ölçtük biçtik kestik yapıştırdık derken ama kızımda ki Sevinç'i heyecanı bi gör yerinde duramıyor Çatı kapı pencere derken yaptık evi :) para verip alsam bu kadar mutlu olmazsonra tam dedim bitti artık uyku saatleri geldi rahat edicem alt komşu Mısır patlatmış kızımın burnu sa maşallah :) anne Mısır patlatır mısın dedi. Geç oldu kuzum dedim çok canım çekti sesi (babası kılıklı yemese şişer bi yeri resmen :) ) iy dedim eşime sordum oda yerim sesi (bu arada bende diyetteyim kendim yemiem) aldım kızımı beraber patlattık ama kokusu geldikçe kızım mest :) bu arada bu kadar yemeye de tam çırpı :) anne biliyo musun en güzel patlamış mısırı sen yapıyorsun demesin mi :) neyse yediler bunlar yerken oyunlar sohbetler güldük eğlendik hepimiz. Hafi dedim artık babam kardeşini uyutsun sende yatağa bende Mısır döküntülerini toplamaya. Kızım geldi öptü yanağımdan "anne biliyor Muş'un sen en iyi annesin seni çok seviyorum" dedi gitti yattı. 5 yaşına gelmedi daha ama sevgisini belli etmeyi o kadar güzel öğrendi ki. Normale olsa akşam yemeğinden sonra yığılırım bi yere kimse kaldıramaz beni ama insan hareket ettikçe hareket doluyor :) amma uzun yazdım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?