• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak işleri?

Herzaman olmasa da kendim de taparım çay yanına kış akşamları uzun guzel gidiyor atıştırmalıklar ..ama hazır aldığımda çok oluyor buzluğa kek dahi atıyorum çıkarınca harika lezzetinden kaybetmemiş oluyor sıcak çikolata bitki çayları sahlep..kış akşamları iyi gidenler

12 yıllık evliyim,
evde kek, kurabiye, börek, hiçbiri yoksa kuruyemiş vs mutlaka olur,
akşam yemekten bikaç saat sonra illa ki birlikte mutfağa dalar bişeyler hazırlarız,
üstelik ben çoğunlukla diyette oluyorum sadece kahve içiyorum, yanına kuru meyve vs :)
bence önemli ya, severim ben bişeyler okurken/izlerken atıştırmayı, bişeyler içmeyi...

Kek falan yapmayı sevmiyorsanız hazır alın dilimleyip koyun, ben bimdeki kekleri pastaları çok beğeniyorum açıkçası :)
Cerez falan zaten uğraştırıcı değil ki tabağa koyup getireceksiniz en fazla.
Bizim evde de yemekten sonra hep bi seyler yeme içme huyu vardir. Yemekten sonra mutlaka eşime sorarim cay mi kahve mi meyve mi ne istersin diye.
Hele ki film izleyeceksek mutlaka bi soğuk içecek bi çerez olmalı yani yoksa izleyemem. Ama bu benim pis boğazlığımdan kaynaklı eşimi de ben alıştırdım :) o böyle değildi evlendigimiz ilk zaman film izleyelim derdik hemen pat diye açar izlemeye başlardı ben de "bi dur bi seyler getirmeden film mi izlenir" derdim, simdi kendi de alıştı mutlaka atıştırmalık istiyor. Bence bu güzel bi sey ya sanki daha sıcak oluyor ortam.

Cay yanina atistirlalik alin hazorlayin bu kadar zor olamasa gerek muhabbet sevgiyi artirir ewinizi huzurlu olur diye dusunuyorm hizmetle bu isin alakasi yok bnce evliliginiz icin kendiniz esiniz icin yapin

Cay demlemek 5dk.
Kettle koyuyorsun suyu zaten kendi demleniyor meyve tv karşısında bile soyulur.
Siz bildiğin üşengeçsiniz.

Esim kek kurabiye pasta cok seviyor bende elimden geldigince yapiyorum aksamlari cay kahve icmeden uyumayiz ama o da sizin tarziniz esinizde sizde mennunsaniz durumdan sorun yok

Cuma akşamları için birşeyler yaparım bazen alırım ..çay demleriz Mısır kestane olaylarına gireriz ..
Aslında misafiri de severim neşeli vakit geçirmek hoşumuza gider sevdiğimiz kişilerle ..ama haftasonlarını sıradanlıktan çıkarmak iyi oluyor

Bunu deneyerek anlayabilirsiniz aslinda..her aksam olmasa da 2 -3 aksamda bir cayi sevmiyorsaniz kahve yapip yanina biseyler koyup sohbet etmeyi deneyin ..Iliskinize iyi gelip gelmeyecegini en iyi siz anlarsiniz bu sekilde..ikili iliskiler malesef ki fedakarlik istiyor.Bu sadece esler arasinda degil..iki arkadas,kardes,anne-baba arasinda bile boyle..Eger ki aranizdaki muhabbet artacaksa bi cay bi meyve bi hazirlamak hic zor değil ..

Evlendigim ilk sene calisiyordum isyerim evime uzakti derken dogru durust yemek yapmiyordum. Ama iki aksamda bir en azindan cay demler cerez abur cubur koyar kucuk bir meyve salatasi yapar yerdik. Neredeyse hic yemek yapamiyordum belki ama bunlari yapmam bile esimin hosuna gidiyordu sohbet muhabbet huzurla gecerdi gunler. Bence oldukca onemli bu yuzden

Bizde her akşam istisnasız çay demlenir
Genelde eşim demler
Yada ilk suyunu ben koyarım
Çayın yanına kurabiye kek poğaça yaptığım da olur kuruyemiş koyduğum da
Mısır patlat
Kestane pişir
Fındık ceviz koy

Çay içilmeyen ev ev gibi gelmiyor bana
O çaydanlık tıngırdamalı

Eşin bulaşık yıkarken sen napıyosun? Sende atıştırmalık hazırlayabilirsin !
Bendr cay içmeyi sevmem ama sırf eşim seviyor diye bır bardak eşlik ederim yanında cips kek bsküvi felan hiç bişi yoksa iki dk da mısır patlatırım...

Kek poğaça böreğe karşıyım ben :deli:
Kilo yapan her şeye ayar oluyorummm
Çünkü yemek konusunda ayarsızım bir dilimle bırakamıyorum
O sebeple hiç yapmıyorum en ponçik çözüm

Çalışan hanımlar gördüğüm kadarı ile yemekler sofralar kuş sütleri poğaçalar ile fazla haşır neşir olmuyorlar yalnız değilsin :bicak:

Yemeğimizi yerken koyarım çayın suyunu kaynasın diye.. Yemek arasında hemen demlerim. Yemekten sonra masada vakit kaybetmeyiz, jet hızıyla makinaya yerleştirürim. Ben yorgunsam eşim toplar. Sonra çay tepkimizi hazırlarım. Kek börek vs akşam yemeyiz, zaten az önce yemek yedik. Ama... Kuruyemiş, çekirdek, çikolata, tatlı, Mısır, cips vs hepsi aynı anda olmamak kaydıyla olur :) bir demlik çayı hüpletiriz eşimle, sohbet ederiz. Normalde gün içi konuştuğumuz için akşama olaylar biter ama gelir gider sarılırım öperim. Hatta az önce çikolatalı gofret vardı bir ona ısırttım bir ben bir o bir ben :) Sonra bazen meyve, bazen çikolatalı süt, bazen salep, yada bitki çayı... Bu sırada tv keyfi yaparız, sonrasında uzanırız kanepelere... Oh mis... Akşam kahve içmeyiz, beni uyku tutmaz. Ama bunlar olmazsa kendimi dinlenmiş saymam.

Keske benim esimde istese biseyler bazen gozunun icine bakiyorum is yerinde cok cay ictigi icin evde pek icmez abur cuburla hic arasi yoktur meyve desen binde bir bende tam tersi hepsini seviyorum ama esimle olunca seviyorum. Arada bir cay icip cekirdek yerken konusmak beni dunyanin en iyi kadini secilmis gibi hissettiriyor . Cunku esim konusmayida pek sevmez :-)

Bnde hic sevmem ama su instagramda her aksam yemek sonrasi kekle kahve paylasanlara ozenmisimdir hep :110:
Bide temizlik sonrasii keyf yaziolar :cry:
Sonra Gaza geliyorum ev temizliyorum ama temzlik sonrasi birak keyfi yataga zor atiyorum kendimi.

Haftada bi defa muhallebi kek fln yaparim ama esime ozel degil cocuklarim sever die..

Sevmiyorsan hazr seyler alabilirsin .. yaninada bi cay koy tamamdr. Ama o muhabbet erkegin yapisinda olcak sen istersen dunyayi koy önüne muhabbeti sevmiyorsa islemez cnm.

Mutfak işini bende sevmem, ama yemeyi severim, meyve getiripte soymam otursun soysun canıım. Akşamları en büyük keyfimiz eşimle kahve içip dedikodu yapmaya bayılırız, o da bana ıhlamur demler. Sen bişeyler yap karşılığında eşinde yardım eder

Ben yarım gün çalışıyorum. Eşim 4 gibi gelir eve. Yemeği bulaşığı hafta içi hep ben hallederim. Çocuk da var yoruluyorum ama bulaşığı da sen yıkar mısın desem yok der. Haftasonu kahvaltı hazırlar bazen temizliğe yardım eder. Hafta içi tüm işleri benim halletmem olması gereken mi sizce? Her gün yemek bulaşık zor geliyor valla

Vallahi canım ben de Hamileyim hiç halim yok Okula gitmek için ertesi gününden kalan kitapları bile yerine koyamıyorum eve de sen öğure ogure geliyorum.. geçen Cumartesi ve Pazar günü canım kek istiyor diye kek yaptım ama o zamanlar biraz iyiydim hala bitmedi kek eşim önüne konulmadan yemez Ben de ne yemek hazırlayayım biliyorum de bir şey okuyabiliyorum O yüzden biraz kötü hissediyorum ama sınavlara bile çalışamıyorum ki

Bnde hic sevmem ama su instagramda her aksam yemek sonrasi kekle kahve paylasanlara ozenmisimdir hep :110:
Sonra Gaza geliyorum ev temizliyorum ama temzlik sonrasi birak keyfi yataga zor atiyorum kendimi.

Haftada bi defa muhallebi kek fln yaparim ama esime ozel degil cocuklarim sever die..

Sevmiyorsan hazr seyler alabilirsin .. yaninada bi cay koy tamamdr. Ama o muhabbet erkegin yapisinda olcak sen istersen dunyayi koy önüne muhabbeti sevmiyorsa islemez cnm.

Bu yazina ne guldum ne guldum :-):-) Allah da seni guldursun yaa

Back