Mutfak işleri?

Bence biraz ilgili olmanız lazım çok boşvermiş gördüm ben sizi. Bulaşığı eşiniz yıkıyor ki bulaşık makinesi var artık, bir çay bile demleyemiyorsunuz 2 dk lık birşey, bir çerez meyve getirmeye bile üşeniyorsunuz. Yemek pişerken bir kek çırpsanız yemek yiyene kadar pişer mesela. Çayı da suyunu ısıtıcı da kaynatsanız hemen demlersiniz ocakta demlenir bir bardaklara koyacaksınız ama en öenmlisi eşinizle vakit geçirmiyorsunuz sohbet etmiyorsunuz iletişim yok seven insan eşine seve seve yapar bunları eşinizde yardım ediyormuş yarın bir gün çocuk olunca ne olacak.

Akşam çay muhabettimiz mutlaka olur,ikimizde severiz .
Şöyle karşılıklı oturur içeriz tabi yanında çerez.
Yaparsam illaki olacak diye bir kaide yok kek yada kurupasta
Olmadı dışardan tatlı söyleriz.
Yani hergün olacak diye birşey yok ama çay illaki olur.
Tabi hem çalışan bir kadınım hemde mutfağı çok severim,zaman buldukça girerim.

Sohbet muhabbet için şart değil tabi kek abur cubur.ama keyif yapmak için önemli bence.eşimin sevdiği şeyleri yapmak ozenmek beni mutlu ediyor,aynı şekilde o da çok sever.her zaman olmasa da böyle şeyler yapmanız iyi gelecektir sizlere.yemeğinizi dışardan söyleyin evde siz pratik bir kek börek yapın.o günü sadece birbirinize ayırmış olun.

Yemek vs yapmam. Evde kek börek bişey her daim olur. Yemeğin bulaşığını makinaya atarım,çay demlerim. Kızım uyuduktan sonra hadi sen çayları koy bende atıştırmalık hazırlayayım derim. Çay,kahve sohbet vs.. canım isterse onları toplarım,istemezse kalırlar öyle sabah Gelen kişinin ellerinden öperler ablası.

Muhabbet etmek istiyorsanız buna zemin hazırlamanız gerekir bence..

Bir çay demlemeyi, mısır patlatmayı, kek çırpmayı hizmet olarak görmemek gerekir. İçten geldiği için yapılmalı. Eşiniz seviyorsa biraz sevindirin o zaman. Çünkü o da size evde yardım ediyormuş.

Kek, börek yapamıyorsanız hazır alın..

Masallah Allah nazardan saklasin bir omur boyle olun insallah.

bende çok sevmiyorum ama mecburen yapıyorum
birde 3 yaşında oğlum var her akşam sulu yemek yapmak zorundayım
bunun da kolayını buldum düdüklü
bulaşıklar makineye yemek düdüklüye akşam bize kalıyor böylelikle :)

Ya biliyor mısun bence evi ev yapan seyler bu yapmıyorum dediklerin bence. Gözünde bi canlandırsana kek hamuru hazırlamak 10 dakika sadece siz yemek yerken de pişer o kekin eve yaydığı koku gerçekten huzur verici. O kek size zaten 2-3 gün gider. Eşin bulaşık yıkarken sende çayı koysan mesela sonra oturup karşılıklı çay içseniz. Kek bitince kurabiye yaparsın evi bide kurabiye kokutursun. Bir sürü kurabiye tarifi var çoğu 15 gün tazeliğini koruyor hatta ben tek sederde biraz fazla yapıyorum atıyorum dondurucuya çıkart aynı tazelikte oluyor. Bi sefer sen yıka bulaşığı ve eşine meyveleri soysun doğradım hazırlasın. Bunlar benim için gerçekten çok önemli akşamları beraber evi hissettirecek şeyler. İleride kızım oğlum büyüdüğünde kek kurabiye kokusu çay sıcaklığı doğranmış bi meyve görünce bu günleri hatırlasınlar istiyorum :) gerçekten çalışmak evet zor ama bu günler geri gelmez. Bir kez uzaklaşmaya başlarsanız bir kez halsizlik üstünüze çökerse zor kalkar

Boş bi gününde yap kekini kurabiyeni dilimle buzluğa at.. akşam yemek sonrası koy çayı birer dilim kek birer kurabiye çıkar at mikrodalgaya.. çay olana kadar çözülür onlar.. hazır bisküvi yada çerez.. yap bi tabak.. koy tepsiye çayı çerezi.. otur eşinle hem yersin hem sohbet edersin.. çay bahane sohbet şahane

Yani hizmet olarak bakmayın buna.tabiki güzel şeyler bunlar bi çay demleyip bi Mısır patlatmak ne bileyim çekirdek çerez meyve bunların hiç bi zorlugu yokki hemde zaman güzel geçiyo illaki sohbet muhabbet açılıyı.mesela film izlerken Mısır patlatıp sarılıp yemek falan çok hoş bence

Bende bayılmıyorum ama evde muhakkak kızımın ve eşimin sevdiği bir ceşit tatlı,birde kızım için tereyağlı tuzlu kurabiye bulundururum. Yapmayı sevmesemde fırının içinde pişerken yayılan o mis gibi koku evi ev yapan birşey. Bana çocukluğumu hatırlatıyor. Canım annem hep yapardı bize okuldan gelipte o kokuyu almak bambaşka birşeydi. Hala evde pişerken sanki çocukluğuma dönüyorum tuhaf bir şekilde.
Haftasonu pişi isterler degişiklik olsun diye yaparım kahvaltıya.
Zaten tatlı,kurabiye,kek vs 1 günde bitmez,ben sütlü tatlı yapıyorum 3 gün yeniyor. Kurabiye (yumurta koymuyorum)1 hafta kapalı kapta duruyor. Hamurunu fazla yapıyorum,yarısını pişiriyorum,kalanı buzluğa atıyorum yedek olarak kalıyor,evdeki bitince çözdürüp pişiriyorum. Kek yarısını buzluğa atarım pişirince,evdeki bitince çözdürüp tüketebiliyoruz.
Basit şeyler yapılabilir eşiniz seviyormuş. Yarın öbürgün çocuğunuz olunca hazır almak yerine kendi yaptığınız,içinde ne olduğunu bildiğiniz şeyleri yedirmek adına yapabilirsiniz.
Meyve servisi zaten kolay. Sizi zorlamaz. En kötu tabaklara kabuklu koyarsınız eşiniz soyup yer.

Akşam yemeklerinden sonra mutfağı toplar çıkarım.
O sırada eşim çocuklarla oynuyor olur.
Sonra yatarlar çocuklar.
Biz de,çay,kahve,çekirdek,kestane,mısır,tatlı,tuzlu,kurabiye artık ne varsa alır geçeriz odaya.çoğu zaman film izleriz.

Çocuklarım da sevdiği için kek kurabiye gibi şeyler sıkça yaparım.Mutfakta el altında öyle şeyler bulunması hoşuma gider.

Akşamları da "gel bakalım adam ne yiyelim,ne içelim" diye mutfağa götürürüm,hazırlarız..
Veya kendim hazırlayıp götürürüm.
Hizmet etmekse adı hizmet olsun,gocunmam.Bir insanın eşine meyve soyması,çay götürmesi hoştur,güzeldir bana göre.Erkek kadın farketmez,eşe ikram güzel bir davranış.

Çocuklardan önce hiç bişeye vakit bulamazdım ama meğer tembellik ediyormuşum :) şimdi iki çocukla herşeye yetişemeyi nerdeyse başarıyorum. Misal akşam yemekler yendi eşim koliyle bişeyler getirmiş hep beraber onları yerleştirdik. Sonra kızım oyuncak kedisine ev yapmamı istedi koliden. Aslında koliyi açıp içine bi çarşaf yapsam da yeterdi ama girdim pintereste. Baktım kartondan ev yapımına (bu arada da kızım kreşten gelmeden evi topladım süpürdüm sildim yemeklerin hazırladım kızım gelince onu yıkadım sonra evin iki banyosunu yıkadım yemek sofrasını kurdum topladım bunları yaparken de bir yaşımda ki oğlanda bana yapışık :) ) oğlan babayla oynarken aldım kızımı ölçtük biçtik kestik yapıştırdık derken ama kızımda ki Sevinç'i heyecanı bi gör yerinde duramıyor Çatı kapı pencere derken yaptık evi :) para verip alsam bu kadar mutlu olmaz sonra tam dedim bitti artık uyku saatleri geldi rahat edicem alt komşu Mısır patlatmış kızımın burnu sa maşallah :) anne Mısır patlatır mısın dedi. Geç oldu kuzum dedim çok canım çekti sesi (babası kılıklı yemese şişer bi yeri resmen :) ) iy dedim eşime sordum oda yerim sesi (bu arada bende diyetteyim kendim yemiem) aldım kızımı beraber patlattık ama kokusu geldikçe kızım mest :) bu arada bu kadar yemeye de tam çırpı :) anne biliyo musun en güzel patlamış mısırı sen yapıyorsun demesin mi :) neyse yediler bunlar yerken oyunlar sohbetler güldük eğlendik hepimiz. Hafi dedim artık babam kardeşini uyutsun sende yatağa bende Mısır döküntülerini toplamaya. Kızım geldi öptü yanağımdan "anne biliyor Muş'un sen en iyi annesin seni çok seviyorum" dedi gitti yattı. 5 yaşına gelmedi daha ama sevgisini belli etmeyi o kadar güzel öğrendi ki. Normale olsa akşam yemeğinden sonra yığılırım bi yere kimse kaldıramaz beni ama insan hareket ettikçe hareket doluyor :) amma uzun yazdım ya

Hizmet etmek kavramina sokmak bu işi guzel yapmaz. Benim icin aksam yemekten sonra eşimle guzel bir cay icmek onemlidir. Yani cok severim. Ama kim boşsa o demler. Kim üşenmiyorsa o getirir çayları da. Ben genelde evde tatliyi eksik tutmam, kendim cok sevdigimden. Yaninda da onu yeriz. Tatli olmasa da cay kesin olur. Caysiz aksam mi olur zaten? Cay önemli. Sonucta ne demisler;

Eklentiler

• 20171214_115557.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 250
Bende hic sevmem. Afedersiniz ama eş... gibi yapiyorum. Yapamayinca icim icimi yiyiyor.

ben de çalışıyorum
günde 12 saat evde yokum

aksamları her zaman yemek yapamıyorum
dün yüzmem vardı mesela eve gectığimde saat 8 di
eşim sofra hazırlamıs kahvaştı ettik

bugun de yemek yok akşama
Haftaiçi geçiştirici seyler yapıyorum genelde
buzluktan barbunya , salata yanına eşim pilav yapar

bazen makarna yeriz değişik güzel soslu

bazen tavuk alır fırına veririm
yıne eşim yanına pilav yapar

benım eşim de kek poğça vs cok sever ,
haftasonu iki gün 5 çayı yaparız hatta
dısarıdan hazır alır birlikte yeriz

ugrasamıyorum vaktim olmuyor çünkü
aksamları çay servisini de eşim yapar
o demler götürür getirir

Meyve olayı da olur her aksam bızde
içimden gelirse nar soyarım güzel kokteyl yaparım

bazen de eşim hazırlar o getirir

böyle gecınıp gidiyoruz

aranız ıyı olduktan snr bunların önemi yok bence

çok marifetli olsanız ama eşin kötü olsa ne olacak.

ben ilk evliliğimde daha gençtiM:)
çok yapardım ne sofralar donatırdım ama boşandık

şimdiki eşime yazık birsey yapamıyorum adam akıllı:)

Bu biraz da eşinizle alakalı bir durum. Evlenmeden önce nasılmış mesela kv hizmet eder miymiş bunları biliyor musunuz? Benim eşim de bana asla yap demez ama yapınca da bayılır. Kv yi gözlemleme fırsatım da var (zati gözlemlemesem de kv sokar lafı konuşurken) , eşim işten gelince kv hep çay pasta börek tatlı hizmet etmiş eşime. Ben de her zaman olmasa da arada bir çay, sevdiği kuruyemişlerden, meyve falan hazırlıyorum mutlu oluyor eşim. Ama ben ailemde de böyle gördüm, çok sevmesem de yapmayı arada yapıyorum...

Eşim evdeydi o olmasa bile çay bisküvi kraker fasli olur tüm aile toplanır

Çay öncesi veya sonrası meyve de olur evde kaldıysa

Hatta eşim tatil günü der ohh be evdeim çay yap sıcacık hep birlikte içelim :))

Yarın da tatlimiz akşam vazgeçilmezi cay yapılır kesin

Tek değişiklik illaki farklı bı çocuk devirir bardağı nereye dokulcegi de konulduğu yere göre değişir olmazsa olmaz yani

6 senelik evliyim her gün eve misafir gelicekmiş gibi yemek hazırlıyorum
Çorba
Sulu yemek
Pilav çeşitleri vs
Salata ,cacık vs ögün için ne uygunsa

3gunde bir değişik tatlı yaparım (iki kişi olduğumuz için bitiremiyoruz tatlıları 3de bitiyor )

Standarttır hiç değişmez salı ve cumartesi günü balık günümüzdür
O gün sadece balık ve bol yeşillikli Salata yaparım

Sonra

Benim çay alışkanligim yok ama
Yemek sırasında demledigim çayı
Yemekten sonra hemen eşime getiririm
2. 3. Bardaktada
önceden hazırladığım kek, tuzlu kurabiye evde o an ne varsa onları getiririm

Biz çok geç yatarız en son 12 1 gibi meyva getiririm bi kaç parça

Meyveyide eşimin yanında oturma odasında kesmekten,ayıklamaktan hoşlanmam

Mutfakta yıkar, ayiklar, keser güzelce tabağa dizer öyle getiririm

Birde boş vakitlerimde
kurabiye hamurları ,poğaça hamurları hazirlarim hiç pişirmeden güzel kapatır buzluga atarım
pişirip buzluğa atınca sevmiyorum ben öyle tadı bozuluyor gibi geliyor bana
Neyse buzluga atmak için börekler ve sarma sararım

Nohut,fasulye,barbunya yı 1gece suda bekletip, suzdurup, poşetleyip ,havasını alıp
Güzelce onları istiflerim ve üzerlerine tarihlerini yazar minik Etiketler yapıştırırım çok ürün olduğu için karışmasın diye
eski mi yeni mi belli olsun

Buzluga birseyler yapıp atmak gerçekten inanılmaz pratik oluyor
aniden bi misafir gelince çıkarıyorum 10 dk de halloluyor
Benim hayatım böyle geçiyor işte

Mutfakla ilgili herşeyi inanılmaz seviyorum resmen aşığım mutfagima
Hiç çıkmak istemiyorum

Eşimin sözü var borçlarımız bittiğinde bana ev yemekleri yapabileceğim sıcacık biyer açıcak inşallah allah nasip ederse tabi
Hayatta en çok istediğim şey bu

Uzun yazmış olabilirim hakkınızı helal edin

İnsanın içinde olması gerekiyor bence sonra dan alışılcak bişey değil bu mutfak İşleri ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…