• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak işleri?

6 senelik evliyim her gün eve misafir gelicekmiş gibi yemek hazırlıyorum
Çorba
Sulu yemek
Pilav çeşitleri vs
Salata ,cacık vs ögün için ne uygunsa

3gunde bir değişik tatlı yaparım (iki kişi olduğumuz için bitiremiyoruz tatlıları 3de bitiyor )

Standarttır hiç değişmez salı ve cumartesi günü balık günümüzdür
O gün sadece balık ve bol yeşillikli Salata yaparım

Sonra

Benim çay alışkanligim yok ama
Yemek sırasında demledigim çayı
Yemekten sonra hemen eşime getiririm
2. 3. Bardaktada
önceden hazırladığım kek, tuzlu kurabiye evde o an ne varsa onları getiririm

Biz çok geç yatarız en son 12 1 gibi meyva getiririm bi kaç parça

Meyveyide eşimin yanında oturma odasında kesmekten,ayıklamaktan hoşlanmam

Mutfakta yıkar, ayiklar, keser güzelce tabağa dizer öyle getiririm

Birde boş vakitlerimde
kurabiye hamurları ,poğaça hamurları hazirlarim hiç pişirmeden güzel kapatır buzluga atarım
pişirip buzluğa atınca sevmiyorum ben öyle tadı bozuluyor gibi geliyor bana
Neyse buzluga atmak için börekler ve sarma sararım

Nohut,fasulye,barbunya yı 1gece suda bekletip, suzdurup, poşetleyip ,havasını alıp
Güzelce onları istiflerim ve üzerlerine tarihlerini yazar minik Etiketler yapıştırırım çok ürün olduğu için karışmasın diye
eski mi yeni mi belli olsun

Buzluga birseyler yapıp atmak gerçekten inanılmaz pratik oluyor
aniden bi misafir gelince çıkarıyorum 10 dk de halloluyor
Benim hayatım böyle geçiyor işte

Mutfakla ilgili herşeyi inanılmaz seviyorum resmen aşığım mutfagima
Hiç çıkmak istemiyorum

Eşimin sözü var borçlarımız bittiğinde bana ev yemekleri yapabileceğim sıcacık biyer açıcak inşallah allah nasip ederse tabi
Hayatta en çok istediğim şey bu

Uzun yazmış olabilirim hakkınızı helal edin

İnsanın içinde olması gerekiyor bence sonra dan alışılcak bişey değil bu mutfak İşleri ...
Mayalı poğaça hamurunu mu atıyorsun canım buzluğa merak ettim mayalı çok seviyorım yumoşyumoş ama taze olunca güzel oluyor. Eğer hamuru atıyorsan merak ettimnasıl oluyor

Bizde meyve yenmez ama çay cerez faslı olur.
bulaşık yıkarken çay demleniyor zaten.
hemen yemek sonrası içmek de iyi değil.
tam diziler yada film başladığı zamanlara denk getiriyorum.

Mayalı poğaça hamurunu mu atıyorsun canım buzluğa merak ettim mayalı çok seviyorım yumoşyumoş ama taze olunca güzel oluyor. Eğer hamuru atıyorsan merak ettimnasıl oluyor
Evet mayali hamuru atıyorum
Buzluktan çıkarttiginizda tamamen erimesini bekleyin aynı taze yogurumuş gibi oluyor

Sonra beze yapıp istediğiniz gibi pisirebilirsiniz

Evet mayali hamuru atıyorum
Buzluktan çıkarttiginizda tamamen erimesini bekleyin aynı taze yogurumuş gibi oluyor

Sonra beze yapıp istediğiniz gibi pisirebilirsiniz
Evet mayali hamur buzlukta taze kaliyor ben de denedim. Bu arada soylediginiz gibi meyveleri butun butun kabuklariyla getirip oyle kesmek cok istah kapatici bir aktivite. Aklima 80lerdeki yasli teyzeler geliyor.

Evet mayali hamur buzlukta taze kaliyor ben de denedim. Bu arada soylediginiz gibi meyveleri butun butun kabuklariyla getirip oyle kesmek cok istah kapatici bir aktivite. Aklima 80lerdeki yasli teyzeler geliyor.
:KK48::KK70: çok güldüm gerçekten
Çok doğru ama

Bazi uyeler kizacak ama sirf calisiyoruz diye bu kadar da salmamak lazim.bende calisiyorum kucuk kizimda var.isten gelince yemegimi yaparim guzel bi sekilde sofrayi beraber toplariz.cayida meyveyi de getiririm.hafta sonuda hamur isimi bi kere de yapar buzluga koyarim uzun surede yeriz.evet calismak zor ama cokta evi boslamamak lazim.

Eşiniz yapsın :)
Bizde akşam ya hazır tatlı olur veya eşim irmik helvası yapar ben çocuğu uyuturken.
Çekirdek bir de mutlaka.
Geçen gün basit etimek tatlısı yaptım, bayılıp düşecekti nerdeyse görünce.
Öyle kötüyüm o konuda.

Ayrica butun bunlari kadin yapacak diye bisey yok. Erkek arkadasim kahvaltiya borek yapti, bende cay koydum yedik topladik kaldirdik. Dun aksamda yemegi ben yapmistim. Muhabbeti arttiran sey ayni ortamda isleri beraber yapmak bence

Çocuklardan önce hiç bişeye vakit bulamazdım ama meğer tembellik ediyormuşum :) şimdi iki çocukla herşeye yetişemeyi nerdeyse başarıyorum. Misal akşam yemekler yendi eşim koliyle bişeyler getirmiş hep beraber onları yerleştirdik. Sonra kızım oyuncak kedisine ev yapmamı istedi koliden. Aslında koliyi açıp içine bi çarşaf yapsam da yeterdi ama girdim pintereste. Baktım kartondan ev yapımına (bu arada da kızım kreşten gelmeden evi topladım süpürdüm sildim yemeklerin hazırladım kızım gelince onu yıkadım sonra evin iki banyosunu yıkadım yemek sofrasını kurdum topladım bunları yaparken de bir yaşımda ki oğlanda bana yapışık :) ) oğlan babayla oynarken aldım kızımı ölçtük biçtik kestik yapıştırdık derken ama kızımda ki Sevinç'i heyecanı bi gör yerinde duramıyor Çatı kapı pencere derken yaptık evi :) para verip alsam bu kadar mutlu olmaz :KK66: sonra tam dedim bitti artık uyku saatleri geldi rahat edicem alt komşu Mısır patlatmış kızımın burnu sa maşallah :) anne Mısır patlatır mısın dedi. Geç oldu kuzum dedim çok canım çekti sesi (babası kılıklı yemese şişer bi yeri resmen :) ) iy dedim eşime sordum oda yerim sesi (bu arada bende diyetteyim kendim yemiem) aldım kızımı beraber patlattık ama kokusu geldikçe kızım mest :) bu arada bu kadar yemeye de tam çırpı :) anne biliyo musun en güzel patlamış mısırı sen yapıyorsun demesin mi :) neyse yediler bunlar yerken oyunlar sohbetler güldük eğlendik hepimiz. Hafi dedim artık babam kardeşini uyutsun sende yatağa bende Mısır döküntülerini toplamaya. Kızım geldi öptü yanağımdan "anne biliyor Muş'un sen en iyi annesin seni çok seviyorum" dedi gitti yattı. 5 yaşına gelmedi daha ama sevgisini belli etmeyi o kadar güzel öğrendi ki. Normale olsa akşam yemeğinden sonra yığılırım bi yere kimse kaldıramaz beni ama insan hareket ettikçe hareket doluyor :) amma uzun yazdım ya
Cok tatli anlatmissin. Ikibucuk yasindaki kizimda anne ben seni cok seviyooommm deyince yorgunda olsan onlara birsey yapmak keyif veriyor insana.

Mutfak resmen benim odam oldu eşim hepimize oda sayiyor çocukların odası salon benim odam mutfak senin odan diye şaka bir yana ben mutfağı seviyorum özellikle birşeyler hazırlamayı akşam yemeğinden sonra 3 defa bulaşık yikadigimi bilirim

Çocuklardan önce hiç bişeye vakit bulamazdım ama meğer tembellik ediyormuşum :) şimdi iki çocukla herşeye yetişemeyi nerdeyse başarıyorum. Misal akşam yemekler yendi eşim koliyle bişeyler getirmiş hep beraber onları yerleştirdik. Sonra kızım oyuncak kedisine ev yapmamı istedi koliden. Aslında koliyi açıp içine bi çarşaf yapsam da yeterdi ama girdim pintereste. Baktım kartondan ev yapımına (bu arada da kızım kreşten gelmeden evi topladım süpürdüm sildim yemeklerin hazırladım kızım gelince onu yıkadım sonra evin iki banyosunu yıkadım yemek sofrasını kurdum topladım bunları yaparken de bir yaşımda ki oğlanda bana yapışık :) ) oğlan babayla oynarken aldım kızımı ölçtük biçtik kestik yapıştırdık derken ama kızımda ki Sevinç'i heyecanı bi gör yerinde duramıyor Çatı kapı pencere derken yaptık evi :) para verip alsam bu kadar mutlu olmaz :KK66: sonra tam dedim bitti artık uyku saatleri geldi rahat edicem alt komşu Mısır patlatmış kızımın burnu sa maşallah :) anne Mısır patlatır mısın dedi. Geç oldu kuzum dedim çok canım çekti sesi (babası kılıklı yemese şişer bi yeri resmen :) ) iy dedim eşime sordum oda yerim sesi (bu arada bende diyetteyim kendim yemiem) aldım kızımı beraber patlattık ama kokusu geldikçe kızım mest :) bu arada bu kadar yemeye de tam çırpı :) anne biliyo musun en güzel patlamış mısırı sen yapıyorsun demesin mi :) neyse yediler bunlar yerken oyunlar sohbetler güldük eğlendik hepimiz. Hafi dedim artık babam kardeşini uyutsun sende yatağa bende Mısır döküntülerini toplamaya. Kızım geldi öptü yanağımdan "anne biliyor Muş'un sen en iyi annesin seni çok seviyorum" dedi gitti yattı. 5 yaşına gelmedi daha ama sevgisini belli etmeyi o kadar güzel öğrendi ki. Normale olsa akşam yemeğinden sonra yığılırım bi yere kimse kaldıramaz beni ama insan hareket ettikçe hareket doluyor :) amma uzun yazdım ya
İki çocukla herşeye heryere herkese yetişiliyor kendimden biliyorum .Tıpkısı da ben harikasınız :KK19:

Ben yapiyorum. Cuma, cumartesi ve pazar günleri nişanlım bende kalıyor.
Kek, börek filan yaparim. Yanina kahve veya sicak kakao, misir patlatirim...

Yazin peynir, fistik filan cikartirim şarapla iceriz.

Sade yemekle gecistirmek hos degil cayinizi demleyin icin sohbetinizide edin ardindan meyve olur bi kek yapmak cokta zor olmasa gerek

İşten geldim öğlen. Kek yapıyorum şuan akşam cay yanı yerız diye:)ben önem veriyorum buna hazır bıseyler de olabılır. Kupalarımıza cay koyarız kızımada sut meyve suyu, takılırız öyle .meyve kıruyemış ne varsa işte masa yada tabak hazırlarız gıt gel yapmayalım mutfağa diye:)

Back