Katılıyorum evet ailece hatalıyız. Ben her fırsatta dile getirdim, annemin doğurmadığı ablamsın sen dedim. Bu zamana kadar güzel günler de yaşadık, özel şeyler de paylaştık. Böyle olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi.
Aylık gelirimize falan karışma başladıktan sonra da olaylar patlak verdi zaten. Ama haklısınız. Ailece vermemiz gereken tepkiyi vermedik onca çirkinliğe.
Ben susup oturmakla en büyük hatayı yaptım zaten.
Yanlış anlamayın
Bi benzeri bizde de var dedim
Ve ben soğuk bir insanımdır, önce gözlemi severim
Ailem benden gizli, tıpkı sizin babanız gibi sözüm ona keklenmiş
Hatta 10 bilezik kısmı bile aynı
Yengemin babası yine de sorun çıkarınca, babam ben artık onların kapısına gitmem dedi
Ben dersaneye gidince ( bilerek benim gitmem beklenmiş ben bu ne yüzsüzlük derim mesela küt diye ) yenge adayı abimle bizim eve gelmiş
Babama demiş ki gel beni tekrar iste ne olur, bu kez verecekler
Babam da küçük emrah filmlerine bile ağlayan bi tiptir, sevenlerin arasına girilmesin gideyim demiş
Ha sonra pişman oldular o ayrı
Benimse bi pişmanlığım yok zaten merhaba-merhaba idim. Bi kaybım olmadı.
Sizinki gibi türlü oyunlarla anneme babama etmediğini bırakmadı, yengem izin verirse abim geliyor anneme o kadar.
Hayatın da kim olursa olsun, lütfen önce gözlemle
Sen benim ablamsın demek için çok acele etmişsin, ablalık öyle içi boş bi kelime değil
3 tane öz ablam var, en şanslı olduğum kısım hikayenin burası
Önceki konumu okudunuz mu? Evet ben onunla çok samimiydim. Bunu inkar etmedim. Ama iki arkadaş gibiydik. İlişkileri hakkında burnumu sokmadım hiçbir konuya. Ayrılmalarıyla barışmalarıyla ilgilenmedim. Çünkü ne yorum yaparsam yapayım barışacaklarına emindim her zaman. O yüzden kötü olmak istemedim. Abim de ailem de koskoca insanlar ve bal gibi de farkındalar her şeyin. Benim lafımla hiçbir şeyin değişmeyeceğini de biliyorum. Örnekte gördüğümüz gibi bana değil ona inandığını söyledi öz annem. Ki düne kadar annemin ondan yediği kazığın haddi hesabı yok. Ona rağmen inandı. Demek ki bana hiç kıymet verilmemiş bu evde. O yüzden tez zamanda evlenip kendimi özletmeyi planlıyorum hepsine.
Ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadım bu zamana kadar. Zaten babam da ona çok şaşırıyor. Daha düne kadar kavga ettiklerinde bile ablasının tarafını tutuyordu bu kız, ne yapmış olabilir ki bu kadar düşman olunacak diyor. Bunu ona da sordu hatta. Aramızda laf getirdi götürdü, ortalığı o karıştırdı diyor. Bunun böyle olmadığının somut delilleri de var hepimizde. Yani annem de babam da herkes çok iyi biliyor bahsi geçen laflardan değil taşımak benim haberim bile olmadığını. Ama ne yaptılarsa da ısrarla beni koruduklarını, aslında suçlu olduğumu iddia ediyor ve inanmıyor hiçbirine.
bahsettigim de o ya,
diger konuda sizi istemeye geldiklerinde "abla" nın evde ne işi var...
daha sonra sizi kenara cekip konusma curetini nerden alıyor.
hadi yaptı diyelim. siz nasıl annenizi kotuleyip "o ince dusunemez" diyorsunuz...
var da var....
belki iyi niyetli yaklasmaya calısıtınız ama karsınızdaki oyle degilmis.
olan olmus. ve sonra kavga patlak vermis zaten. kızın huyu da ortaya cıkmıs.
bunu goren anneniz babanız kestirip atmak yerine hala kıza sans veriyor, hem de abiniz tam pacayı kurtaracakken.
sizin adınızla ortalık karısmasına ragmen konuyu kapatırken bile yine sizi kullanıyor aileniz de izin veriyor.
genel olarak ailece mesafeyi koyamamıssınız, iyiyide kotuyu de cok yogun yaşamışsınız.
bence bundan sonra karısmayın. ailenize de tum dusuncelerinizi anlatıp geri cekilin.
benim de abim var, kız arkadasıyla da samimiyiz surekli beraberiz ama bir o kadar mesafeliyiz. asla ne iliskilerine karısırım ne de kız bana abimle ilgili veya ailemle ilgili tek kelime edebilir... ikimiz de sınırımızı biliriz.
Senin bu yengeyle çok işin var
eğer yenge doğru söylemiyorsa tabi
Evet işte o konuda çok hatalıyız hak veriyorum sonuna kadar. Ki bu ilk kavga çıkmadan evvel zaten ailem hakkında konuşurken iyiniyetli olmadığını anlayınca ben ilişkimi kesmiştim. Konuşmuyordum. Çok kısa bir süre sonra da olaylar patlak verdi ve herkes her şeyden haberdar oldu zaten.
Fazlaca geç kaldım farkındayım ama bundan sonra dediğiniz gibi davranmaya kararlıyım zaten.
herkes istediğine inanır. Burada tanımadığım insanlara kendimi aklayacak değilim. Anlattıklarım sadece söylediklerinden ibaret değil. Başka şeyler de yaptı bahsetmiştim önceki konumda. Ruh hastası değilim herhalde olmayacak olayları yazıp size anlatayım.
seni onceki konundan hatırlıyorum fındık .. mustakbel yengen cok ama cok fettan bırı... bırısi yazmıs '' ya yenge dogru soyluyorsa '' dıye dogru soylese bıle bukadar yaptıkları; annene, abıne, babana karsı kullandıgı uslubu fazlası ıle fesat ve fettanlık dolu ... nasıl bır kafa yapısıdır anlamıyorum.. merak etttım bu kadın hangı burc? bence yengenın hıc arkadsı yok hem boyle bır kadının arkadsıda olmaz kadın okadar kompleks doluki
ben sana ınanıyorum Allah kolaylık versın umarım uzaaklastırmayı basarabılırsınız bu kadını evınızden aılenızden ocagınızdan.. abinle konustunuzmu kararından donmesın ! .....
YAZINIZIN BU KISMINA GELİNCE UZAKLAŞTIRMAK ARA BOZMAK ARAYI AÇMAK KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ EFENDİM ABİSİNİN KARARI ABİSİNİN HAYATI ABİSİNİN SEÇİMİ SAYGI DUYULMALIBİRİSİ DERKEN O BİRİSİ BEN OLUYORUM
NERDE HATA YAPTIĞIMIZI SÖYLEYEYİM BEN SİZEDE
BURDA BU KONUYU SADECE KONU SAHİBİNDEN DİNLİYORUZ AÇILAN HER KONUYU OLDUĞU GİBİ
TEK TARAFLI ANLATIM VAR
BUDA BURAYA KONU AÇTIYSAM KONUM AYNI BENİM ANLATTIĞIM GİBİ İZLENİMİ VEREMEZ
HERKES KENDİNİ AKLAR PAKLAR ÖLE DÜŞÜNÜR
ÇİFT TARAFLI DÜŞÜNMEK LAZIM
KONU SAHİBİ ARKADAŞIMIZ BELKİ BİRE BİR YAZDI ANLATTI KONUYU BİZE BELKİ ATLAYARAK ABARTARAK BUNU YAŞAYAN O BİZ BİLEMEYİZ Kİ
HAAA YENGE ADAYI ÇİRKEF FETTAN HATTA KÖTÜ AHLAKLI OLABİLİR KONU SAHİBİ DE MELEK
KAFAMI TEK KARIŞTIRAN
ANNE OLARAK KADIN EVLADINA DEĞİLDE ZITLAŞTIĞI GELİN ADAYINA İNANIYORSA KIZINA GÖNÜL KOYUYORSA BU İŞİN İÇİNDE BAŞKA BİŞİ VAR DİYE GELİR
KUSURA BAKMAYIN
ben sana ınanıyorum Allah kolaylık versın umarım uzaaklastırmayı basarabılırsınız bu kadını evınızden aılenızden ocagınızdan.. abinle konustunuzmu kararından donmesın ! .....
Benim merak ettiğim bir anne geline neden bu kadar inanır ve kızına küser , ana-kız bağlarınız daha öncedende sorunlumuydu ki gelin bunı hissetti ve kendine çıkar sağladı ?
seni onceki konundan hatırlıyorum fındık .. mustakbel yengen cok ama cok fettan bırı... bırısi yazmıs '' ya yenge dogru soyluyorsa '' dıye dogru soylese bıle bukadar yaptıkları; annene, abıne, babana karsı kullandıgı uslubu fazlası ıle fesat ve fettanlık dolu ... nasıl bır kafa yapısıdır anlamıyorum.. merak etttım bu kadın hangı burc? bence yengenın hıc arkadsı yok hem boyle bır kadının arkadsıda olmaz kadın okadar kompleks doluki
işte bizde senin ruh hastası olup olmadığını bilemeyiz tabi
yengeni tanımadığımız gibi senide tanımayız
sende bizi tanımazsın
bu forumda tek taraflı anlatım var buda buraya her yazılanın doğru olduğunu
buraya her konu açanın konusunda haklı olduğunu göstermez
kaldı ki
anneniz evladına neden inanmadı
yenge adayınıza heleki bu kadar zıtlaşmış gelin adayının bir tek sözüne inanması saçma
heleki kayınvalide olarak
buda şöyle düşünmemize sebebiyet veriyor
sen ailene kızgın olduğun bir anda onla paylaştıysan oda gün saat ve konu içererek o zaman böyle böyle dedi istersen yüzleştir felan dediyse kadın inanmıştır
senide tanır yenge adayını da tanır
yenge haklı oladabilir olmayadabilir
sonuçta bide şu var hepimiz geliniz hepimiz görümceyiz
annelerimiz de kendi gelinine kayınvalide ama bizim annemiz olması kesinlikle o yapmaz o benim annem gelin tü kaka
kendi kayınvalidemize sıra gelincede kesinlikle böyle yaptı birde parmak basarız
iki taraflı düşünmek lazım
Yani ben anlayamadım gelin birşeyler anlatıyor anneniz de ona inanıyor size bunları söylüyor iyi de aynı evin içinde olan anneniz sizi tanıyan o sizi annenizden daha iyi kim tanıyabilir ki ev satılırken diğer olaylarda tavrınızı biliyordur neden ona inanıp hem de sevmezken size tavır alsın ayrıca tel de konuşulan herşeyi en ince ayrıntısına kadar nasıl duydunuz kulağınızı mı dayadınız. Tamam aileniz sorun yaşamış olabilir aama ağabeyinle yaşadığı sorunlarda çok dahil değil misin sence olaylara. Gece kaçlara kadar ağabeyin kendi odasında telde konuşuyor ve sen dinliyorsun yani dinlememiş olsan o saatte nereden duyacaksın bunları ulu orta konuşmuyor herhalde ağabeyin gecenin 2 sinde konuştuklarını kelime kelime duymuşsun. Ağabeyin ister barışır,ailen ister affeder sen kızabilirsin ama onların kararı madem haklısın madem yengenle bunları konuşmadın, söylemedin kolayı var ararsın yengeni ben annemin yanındaydım bana attığın iftiraları duydum gel buraya yüzleşeceğiz dersin neden bunu demiyorsun. Yüzüne karşı nasıl yalan söyleyebilir. Nerede ne zaman demişim sana diye sor annenin yanında ara. Yanii kız da yeminler etmiş sonuçta neden seni kötülesin eline ne geçecek ki zaten annenle arayı yapmaya çalışıyor ben seni kötülemesindeki maksadı anlamadım ev satılırken ki olayları nereden bilebilir anlatmadıysanız nasıl olmamış şeyleri olmuş gibi anlatabilir annende böyle düşünmüş olmalı. Sanırım çok fazla sözlsüünü etkilediğinizi düşünüyor gerçekten ama olayı açıklığa kavuşturup kendinizi temize çıkarırsınız sonra da görüşmezsiniz yani.
YAZINIZIN BU KISMINA GELİNCE UZAKLAŞTIRMAK ARA BOZMAK ARAYI AÇMAK KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ EFENDİM ABİSİNİN KARARI ABİSİNİN HAYATI ABİSİNİN SEÇİMİ SAYGI DUYULMALIBİRİSİ DERKEN O BİRİSİ BEN OLUYORUM
NERDE HATA YAPTIĞIMIZI SÖYLEYEYİM BEN SİZEDE
BURDA BU KONUYU SADECE KONU SAHİBİNDEN DİNLİYORUZ AÇILAN HER KONUYU OLDUĞU GİBİ
TEK TARAFLI ANLATIM VAR
BUDA BURAYA KONU AÇTIYSAM KONUM AYNI BENİM ANLATTIĞIM GİBİ İZLENİMİ VEREMEZ
HERKES KENDİNİ AKLAR PAKLAR ÖLE DÜŞÜNÜR
ÇİFT TARAFLI DÜŞÜNMEK LAZIM
KONU SAHİBİ ARKADAŞIMIZ BELKİ BİRE BİR YAZDI ANLATTI KONUYU BİZE BELKİ ATLAYARAK ABARTARAK BUNU YAŞAYAN O BİZ BİLEMEYİZ Kİ
HAAA YENGE ADAYI ÇİRKEF FETTAN HATTA KÖTÜ AHLAKLI OLABİLİR KONU SAHİBİ DE MELEK
KAFAMI TEK KARIŞTIRAN
ANNE OLARAK KADIN EVLADINA DEĞİLDE ZITLAŞTIĞI GELİN ADAYINA İNANIYORSA KIZINA GÖNÜL KOYUYORSA BU İŞİN İÇİNDE BAŞKA BİŞİ VAR DİYE GELİR
KUSURA BAKMAYIN
Konun kapanmadan konuna yetiştiğim için mutluyum .
Eski konunu da okumuştum, fındıkcım .
Açıkçası bu kadından çekeceksiniz bu maalesef belli.
Ben çok üzülüyorum, bir kadın yüzünden ailesini ve ya çocuklarını ezdirenleri,üzenleri gördükçe.
O yüzden senin ve ailen için üzgünüm.
Ben okurken sinir harbi yaşadım burada. Kısacası bu hatun tam da saçı başı yolunası cinsten ama sen çok kibar ve naif birisin.
Ama vesvese veren şeytanı susturmak zor. Ben böyle bir şey yaşasaydım kulağımda bir ses "dağıt şunun ağzını burnunu" derdi herhalde :)
Tabi öyle bir şey yapmak yok da, ne bileyim insan kendini zor tutar. Sen bu kişiyle muhattap olma ve yüzleşme öner herkesin önünde.
Annene gelince , benim de annem öyledir hemen alınır. Ama sonra bana inanır. Senin de annen şimdi hassas döneminde haliyle.
Kendi yalan söze yemin etmeyen biri olduğu için karşısındaki edince ister istemez , "acaba" lara bürünmesi normal.
Çünkü o şuanda çevresindeki bir çok insanın doğruluğuna olan inancını kaybetmiş ve bunu sorguluyor. Dolayısı ile seni de sorguluyor.
Ben bu kızla abinin evlenmeyeceğine inanıyorum. İçime öyle bir his geliyor.
Teşekkür ederim canım yorumun için. Ben de ilk duyduğumda içimden çok şey geçti. En azından mesaj atacaktım ama beni annem ve erkek arkadaşım durdurdu. Annem konuşurken yalnızım dedim en başta, bir de yalancı durumuna düşersem daha fena rezillik olur sus dedi. Senin bildiğini bilmesin dedi. Bir de tabi o sırada çok öfkeliydi ve ağır konuşuyordu. Sütümü helal etmem dedi. Kalıverdim öyle.
Erkek arkadaşım da dışardan gözlemliyor soğukkanlılıkla. O da eğer herhangi bir mesaj atarsam onu başta abim olmak üzere herkese yayacağını, bakın bana neler söyledi diye göstereceğini ve zaten amacının beni kışkırtıp haklı çıkmak olduğunu söyledi. Zor oluyor ama sabrediyorum bakalım. Ben inanıyorum çıkacak hiçbir suçum olmadığı ortaya. Ama yine de içim çok buruk kalacak.
bu tiplerle sinerek pısarak hanımefendi çizgini koruyarak baş edilmez, daha cazgır olacaksın ki karşı taraf sinmese bile deli deliyi görünce çomağını saklar durumu oluşsun
Ben bu konuda ne seni,senin aileni anlayamıyorum.Kızın annene anlattıklarını bir kenara bırakalım.Yani bu kadar olaydan sonra,annenden özür dilemesini bekliyorsunuz.Ne yani özürdileyince bitiyor unutuluyor herkes değişiyor mu?
2.si neden sessiz kalıyorsun.Eğer sen böyle birşey demediysen neden yüzleşmiyorsun.Ben ortalığı yıkarım.Bana biri iftira atacak,annemin bana güveni sarsılacak ve ben sessiz kalacağım.Hala da diyorsun ki,ONUNLA YÜZYÜZE BAKACAĞIM.Neden?Bakma.Mecbur değilsin.Sen niye susuyorsun,anenen kimseye söyleme dedi diye mi?Bununiçin mi yutuyorsun iftiraysa eğer anlattıkları.
Abin zaten başka bir film.Bana hanım hanımcık kız bulun yaza evleneceğim.Bu ne ya!! sipariş üzerine,sanki manavdan gidin 1 kilo iyi domates alın yazın menemen yapıcam der gibi.Daha evliliği idrak edememiş abin.Bir de bu kızla sizin göbek bağınız ne.Hadi diyelim sen kötüsün.Anenn göremiyor mu kızın ona olan tavrrlarını.
işte bizde senin ruh hastası olup olmadığını bilemeyiz tabi
yengeni tanımadığımız gibi senide tanımayız
sende bizi tanımazsın
bu forumda tek taraflı anlatım var buda buraya her yazılanın doğru olduğunu
buraya her konu açanın konusunda haklı olduğunu göstermez
kaldı ki
anneniz evladına neden inanmadı
yenge adayınıza heleki bu kadar zıtlaşmış gelin adayının bir tek sözüne inanması saçma
heleki kayınvalide olarak
buda şöyle düşünmemize sebebiyet veriyor
sen ailene kızgın olduğun bir anda onla paylaştıysan oda gün saat ve konu içererek o zaman böyle böyle dedi istersen yüzleştir felan dediyse kadın inanmıştır
senide tanır yenge adayını da tanır
yenge haklı oladabilir olmayadabilir
sonuçta bide şu var hepimiz geliniz hepimiz görümceyiz
annelerimiz de kendi gelinine kayınvalide ama bizim annemiz olması kesinlikle o yapmaz o benim annem gelin tü kaka
kendi kayınvalidemize sıra gelincede kesinlikle böyle yaptı birde parmak basarız
iki taraflı düşünmek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?