• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Müstakbel yenge ile daha şimdiden sorunlar. Kaldığım yerden devam.

Sizin şu saatten sonra yapabileceğiniz hiçbir şey yok bence. Bırakın ve olayları uzaktan izleyin hiçbir şeye karışmayın. Abiniz anneniz babanız her şeye rağmen gerçekleri göremiyorsa daha ne yapabilirsiniz? Herkes yaşasın ne yaşayacaksa. Olaylardan uzak durun, ama bir suçlu gibi değil, haklı gibi sükûnetle. Derler ya sessizlik bazen verilebilecek en iyi cevaptır diye, aynen öyle.

Annene şöyle söyle:
"Anne sen beni çok kırdın. Beni sen yetiştirdin tanıyorsun. Bunları söyleyecek insan mıyım? Kafandaki düşünceyi değiştiremem. Ama Allah büyük. O kız bana attığı iftirayı fazlası ile ödeyecek. Gün olacak onun yalanlarını anlayacaksınız. Umarım o gün sizi affetme gücünü kendimde bulabilirim. Çünkü bunları haketmedim. Bundan sonra da bu konuda hiç karışmıyorum. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Kocaman insanlarsınız."

Yok artik ayni bizim gelin :53:

Yalan konusunda hele, dogrudurust yuzunu gormem, benden icin herkese bana kotu davraniyor eziyet cektiriyor ama ben iyi kalmak icin susuyorum" demis. Iain tuhaf tarafi kardesim de onu onayliyormus. Yani ne zaman yanyana geldik ne zaman eziyet ettim anlamadim bir turlu.

Çok şaşırdım
Yenge adayına değil ( bizimki de böyle olaylı evlendi ve herkesi birbirine düşürdü, kendisi ile görüşmüyorum )
Annene şaşırdım, nasıl sana değil de ona inanıyo :53:
Ayrıca sen nasıl bu kadar net duydun, hoparlör mü açıktı

İlk konunuzu okuyorum böyle olup duruyorum :53:
Hem kıskanç hem paragöz
Asıl kör olan abin bence
İnsan bundan kaçar üstüne sadaka verir
Sizinki bile bile lades diyor
Aynı benim abim gibi :19:

Ben sizde de hata buldum
Kız arıyo hop gidiyosunuz
Bi abla demeler vs.
Ne kadar tanıyorsunuz ki ?
Ailenizin aylık gelirine kadar dil uzatma cüretinde bulunabiliyo

Ayrıca bi arıyo baban da gidiyo
Ne alaka yani
Ben 2 yıllık evliyim kayınpederimi bile çağıramam başbaşa konuşalım diye
Eşimle ziyaretlerine gider geliriz

Herkes fazlası ile yüz göz olmuş
Benim de yengem var merhaba-merhabaydık, aynı bu örnekteki gibi biri olduğu için
Sonra onu da kestim
Ne ablası, peh..

Ben sizde de hata buldum
Bi abla demeler vs.

Ne alaka yani

Benim de yengem var merhaba-merhabaydık, aynı bu örnekteki gibi biri olduğu için
Sonra onu da kestim
Ne ablası, peh..

ben de yeni okudum..
bir kız bunların hepisini tek başına nasıl başarıyor? hadi abisinin aşktan gözleri kör diyelim.. ya annesi, babası??

eğer annenin üstüne gidersen ikna etmeye çalışırsan suçlu olduğunu düşünecektir
bence tavır al ve resti çek annene
önce abinle konuş olanları anlat
sonra da kızı ara ağzına geleni say ve bu işi bozmaya çalış
aile faciasına sebep olacak nerdeyse
çok fena bi kız bu

Bence sen bu olaylara daha fazla müdahil olma ve geri dur.
Annene de zaman tanı biraz.
Müstakbel gelininizin çirkefliklerini biliyormuş zaten annen.
Sana inanmadığını düşünmüyorum ben.Sadece çok üzülmüş olduğu için acısını senden
çıkarıyor gibi ve biraz da evin küçüğü olarak bu olayların içine bu kadar karışmandan
rahatsızdır.
Burada önemli olan abinin kararı.Biraz zaman tanıyın,abin bi tartsın eğriyi doğruyu.
Aslında farketmiş herşeyi,kurtulmak için bi adımı kalmış.
Sen anneni kıracak bi söyleme girme,ama ortalık durulunca güzellikle izah edersin
yaşananları.
Ama şunu söylemeliyim ki karşınızdaki kişi çok tehlikeli.
Yalan yere yemin edenden korkacaksın onu bilir onu söylerim.
Abini kaybedeceğini anlayınca panikledi sanırım ama bu şekilde de baltayı taşa vurmuş bence.
Annen,baban ve abin anlayacaklarını anlamış durumdalar aslında.
Umarım abin akıllı davranır.

Ben sizde de hata buldum
Bi abla demeler vs.

Ne alaka yani

Sonra onu da kestim
Ne ablası, peh..

katılıyorum, nikahlı insanlar bile bu kadar samimi degil.
hem de istenmeyen bir gelinle... ayarı tutturamamışlar.

ben de yeni okudum..
bir kız bunların hepisini tek başına nasıl başarıyor? hadi abisinin aşktan gözleri kör diyelim.. ya annesi, babası??

sanırım ailesi aman oglumuz uzulmesin diye her seyi kabul edecek durumu gelmiş.
abiye resti cekemiyor kimse.

fakat konu sahibi herseyin farkında olsa bile bir uyarır iki uyarır.
ama kız su kadar altın istedi, abimi uzdu diye dallanıp budaklandırmaya gerke yok bence.
baktı anlamıyor kimse, ailesine de abisine de son sozunu soyleyip artık geri cekilmeli.
o kurcaladıkca akrep surekli bunu sokuyor cunku.

Onu bunu bilmem de, bu yenge adayı şeytana pabucunu ters giydirir vallahi:47:

Ailenin içine bir girse evlenip, tarumar eder, her birinizi bir köşeye savurur:50:

Böyle insanlar hep hayatımızda maalesef.. keşke olmasalar ama cehenneme odun lazım o odunlar da bu dünyadan götürülüyor!!! boş ver yeminler etsin allahım her şeye kadirdir. o her şeyi görür. boş yere ettiği yeminler boynuna dolanacaktır bu dunyada yada ahirette. üzüleceksin ama yapacak bir şey yok.

bende de bunun görümcek!! :47: versiyonu var. herkesi kendine inandırabilir ama eşim ailem en başta allah biliyor gerçeği o bana yeter dedim hep.

kim ne kadar büyük yemin ederse etsin ben yetiştirdiğim çocuğu tanırım.çocuğumun neyi söyleyip söylemeyeceğini de bilirim. :34:

Evet, banada çok tuhaf geldi. Benim annem benim karakterimi bilir ve asla ve asla yalan söylemedigimi ve neye deger verdigimi bilir (mesela konu sahibi o eve deger veriyor ya). O yeminler benim annemi daha çok sinir ederdi, birde bos yerde büyük yeminler ediyor diye. Ve üstelik, bu kiz ile birçok hadise yasanilmis, kiz konu sahibin abisine birçok yalan atmis,... . Yani annesi kizina güvenmek yerine, geline güveniyor ise, çok tuhaf ve saçma buldum.

Mesleği nedir akil sagligindan önce geliyor :21:

Ben özelden söylesem olur mu? Yanlış anlaşılmasın lütfen. Buraya yazdığımı bilenler var. Çok fazla ayrıntı vermek istemiyorum, sakladığımdan değil.

Benim erkek kardeşimde hanımına inanmayı seçtiği günden beri koptuk ...
Kadın onu bana karşı hep doldurdu. İki ayak üstünde 40 yalan atan birisi. Çok ağladım çok yıprandım .. Erkek kardeşim onun yüzünden bana çok çileler çektirdi. Ama ne oldu sonra? Bu bana kadınlık yapmıyor, beni yatağa almıyor, yemek bilmiyor hizmet yapmıyor beni adam yerine koymuyor diye yollarını ayırma kararı almışlar ..
Bu Kadın için yeri geldi 1.5 yıl benimle konuşmadı boştan yere öz yeğenlerini kendi oğlundan uzak tuttu. Gelinin amacı belliydi kendisi Fransız old. İçin çocuğunu bizden ne kadar uzak tutarsa onun için o kadar iyi. Türk kültürünü sevmeyen biri kendi. Biz erkek kardeşimle aynı şehirlerde oturuyorduk. Sırf aradaki köprüyü yıkmak için kardeşimi doldurdu doldurdu. Saf kardeş de ona inandı..kendi bilir kardeş. !!

Senin abinde ona inanmayı seçerse sizin çekeceğiniz var..çünkü bu kadın senin yerine gözü dikmiş! Ailesinden yeteri kadar ilgi ve değer görmediği belli yenge adayının? Sende ailenle iyisin annen seni seviyor muhabbetiniz güzel aranıza nifak sokmak istiyor.
Niye?? Çünkü aileye girip onların gözdesî olmak seni de aşağı çekmek istiyor! Bunuda sana iftira ederek yapıyor hanım efendi aynı benim yaşadıklarım gibi! Yoksa telefonda annene niye öyle desin? "Ben senin kızın olurum" desin?

Valla hiç takma kafaya. Abi'n ona inanırsa elinden hiçbirşey gelmez bizzat tecrübelerime dayanıp diyorum. Yeter ki seni yaralamasın karısına inanıp? Sen boş yere gözyaşı dökersen varya sahiden fena kazık yer yenge adayından.. Benden demesi..
Ben hak etmediğim halde çok gözyaşı döktüm gelin hanım yüzünden ama ne oldu? En büyük kazığı da hanımından yedi kardeşim..

Acıyor muyum ? Eskiden üzülürdüm kardeştir derdim. Ama artık asla acımıyorum. Herkez hak ettiğini yaşarmış!!!

Sende kendini üzme .
Allah herzaman doğrunun ve iyinin yanındadır çok şükür benim hep yanımda oldu...

Sizin de Allah yardımcınız olsun ailece. Görüyorum ki bir tek ben değilmişim benzer şeyler yaşayan. Aynen son cümleye de katılıyorum. Allah her zaman doğrunun yanındadır. Bu olaylar ilk olduğunda da kendi kendimi yedim herkese bizim kötü insanlar olduğumuzu söyledi, benim ortalığı karıştırdığıma inandırdı herkesi diye utanıyordum annesinden falan. Ama şimdi her şey çıktı ortaya. İnşallah yine öyle olacak. Ben inanıyorum.

yengeyi bilmemde annene bende şok oldum insan evladına inanmıcakta kime inanıcak
kim ne derse dersin yazık bence yengeyle değil işiniz size inanmayan annenizle olmalı bu saatten sonra

Ona da kırılmadım değil ama son yaşadıkları kolay şeyler değildi. Hep içine attı, gereğinden fazla üzüldü. Düşünsene burnumuzun dibinde abim sürekli telefonda kavga ediyor ve kavga konusu hep annem. Sürekli benim annem sana ne yaptı diye bağırdığına şahit oluyordu. Gerçekten psikolojisi bozuldu, sürekli ağlamaya falan başladı. Sakin kafayla düşününce bana hak vereceğine inanmak istiyorum.

Bir de yalnız benim değil abim hakkında da ileri geri konuştu. Ve o söyledikleri her ne kadar bire bin katmak olsa da annem de abime kızıyordu ve hak verdi. Bana göre abim konusunda da haklı değil, bir defa abim kötü niyetli değil her ne kadar hatalı olsa da. Ama annem bu olanlardan abimi de sorumlu tutuyordu, kızgındı. Şimdi o da sert ve acı bir şekilde senin oğlun şöyle şöyle yaptı diye yüzüne vurunca ona hak verdi ve yıkıldı. Aslında biraz da onun kızgınlığı var üzerinde.

Yetiştirdiği öz evladına değil de , daha evvelde yalan dolanla türlü numaralar çevirdiği malum olan,
Dengesizliği ve edepsizliği aşikar olan bu kıza inanacaksa anneniz inan daha çoook çekeceğiniz var.
Aksine sıkı sıkı kenetlenmelisiniz , onu o kadar konuşturması bile gereksiz.
İftira atma kızıma , senide biliyoruz onuda deyip kesip atmalıydı.
Baştan beri yanlışınız bu , hep prim veriliyor, fırsat veriliyor , o da rahatça nifak tohumu ekiyor aranıza.
Yazık anayı evlatlarına düşürdü.

Öyle girmişti aslında annem konuşmaya. Israrla benim kızımın günahını aldın, o senden hala ablam diye bahsediyor dedi. Ama sanıyorum taktı artık kafayı bana. Bir suçum olduğunu kabul etmek istemediği gibi başkalarının kabullenmesine de tahammül edemedi sanırım.

Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.
Yenge adayınızla görüşmeyin, görüşsenizde yanınızda mutlaka ama mutlaka biri olsun.
Yapı olarak naif, sakin birisiniz sanıyorum, bu kadar yalana, iftiraya rağmen sukunetinizi , saygınızı koruyabilmişsiniz. Yenge adayınız sizi iyi tanıyor belliki ve sessiz kalacağınızı, kendinizi savunamayacağınızı da biliyor , bundan aldığı cesaretlede bu tavırları sergiliyor.
Ben sizin yerinizde olsam çağırırım tüm aile fertlerinin olduğu bir ortamda yüzleşirim gerekirse onun söylediklerini kelimesi kelimesine anlatırım. Belki kabul etmez inkar eder ama benimde birdaha tepkisiz, susup oturmayacağımı bilir, iftira atarken iki kere düşünür.
Yok yapamam diyorsanız en başta belirttiğim gibi mümkün oldukça az görüşmek, mesafeli olmak ve asla yanlız kalmamak çözüm olabilir.Zaten evlilik arifesindesiniz (Allah tamamına erdirsin) bu kadar sık görüşmek durumunda kalmazsınız.
Abinizede üzüldüm böyle bir insanla hayatını birleştirecek ve bu tarz insanların sorunları hiç bitmez bugün siz olursunuz kıskandığı , yarın komşunun hanımı dolayısıyla sorunlar hiç bizmez evliliklerinde. Boşuna demiyor büyüklerimiz Allah iyilerle karşılaştırsın diye...
Annenizlede sakinleştiğinde konuşur anlatırsınız işin aslını , zaten gelin adayını az çok tanımıştır bu sürecte, sizi de anlayacaktır.
Kolayliklar dilerim.

Teşekkür ederim. Annem zaten onun ne olduğunu biliyorum, gözümde değersiz ama sen de çok üzdün beni dedi.
Mümkünse görüşmek istemiyorum hiç. Şu saatten sonra yalnız görüşmeye hiç sıcak bakmıyorum zaten.

allah yardımcın olsun. Anneniz kendi yetirdiği kızına değilde yaptıkları ortada olan kişin sözlerine inandıysa diyecek söz bulamıyorum. Sizin yerinizde olsam bu saatten sonra o kişiyle tüm iletişimimi keserim. Annenizde hatasını anlayana kadar zorlamayın. ne fena bir gelin müsveddesi Allah kurtarsın.

Ben de öyle düşünüyorum. Abimle dışarda da görüşürüm gerekirse. Ama artık kesinlikle muhatap olmayı, bu konu hakkında yorum dahi yapmayı düşünmüyorum.

yorumlara baktım da... bir tek ben mi farklı düsünüyorum acaba?

konunun size degen kısmı gercekten cok sinir bozucu,
ama diger yerleri o kadar uzun uzun anlatmıssınız ki... olayın cok icindesiniz. ne gerek var?
abinizin o kızla evlenmeseni istemeseniz bile sevmis, aileler kabul etmis siz neden bu kadar olaya mudahilsiniz?

annenize cok uzuldum, gelinden cektigi kalmamıs bir de surekli evde huzursuz bir ortam,
kadın, gelinin dediklerine inandıgı icin degil evlatları onu bu duruma dusurdugu icin abinize de size de kızmış...

eger kendinizden eminseniz anneniz sakinleşince alın karşınıza konusun,
demedim diyin fakat bunları anlatırken de bir gayret gelini kotulemeyin.
kac yasında kadın, kimin ne oldugunu anlayacak duzeydedir herhalde.

belli ki gelininiz sizi kıskanıyor, zaten evden gideceksiniz gozuyle baktıgı icin de arayı duzeltmek icin tum sucu size yukleyip her seyi temizlemeye calısıyor. yaptıgı cok cirkin.
fakat siz didişmeye devam ettiginiz sürece lafı dönp dolasıp yine size getirecek, sizi suclayacak.
uzak durun artık. evlenirler mi sonra bosanırlar mı... hepsi abinizin bilecegi iş.
anne baba olarak da aileniz ne kadar destek cıkar veya kabul ederlerse o kadar olur.
herşeye karışmayın, biraz sınır koyun iliskinize.
konuşmuyoruz demissiniz ama mesafe koymak küs kalmak degildir.
ilerde evlenir cocukları olursa daha yegen/kuzen/torun iliskisi aileyi guclendirecegi yere o hicbir seyden habersiz cocuklar akrabalar arasında topaç olacaklar, kendimden biliyorum.
dunyanın en iyi insanı da olsanız görümcelik var biraz huyunuzda. ailenizin size güveni kırılsın istemiyorsanız ozellikle abinizi kaybetmek istemiyorsanız kabul etmeseniz bile sukunetle yaklaşın...

Teşekkür ederim yorumunuz için fakat benim her şeye karıştığımı, her şeye müdahil olduğumu nereden anladınız ki? Aileniz kabul etmiş siz neden hala istemiyorsunuz demişsiniz bir de, ben öyle bir şey de iddia etmedim ki. Şuraya yazdıklarımı evde söylediğimi mi sandınız ki? Benim ailem bile her ne kadar istemediklerini söyleseler de abimi etkilemeye falan çalışmadılar. Önceleri annemin fikrini çok sordu ayrılmalı mıyım sence anne diye. Hatalarını gördüğü halde benim yüzümden ayrılmasınlar diye annem müdahale etmedi. Kaldı ki siz benim müdahale ettiğimi söylüyorsunuz. Bir defa her şeyin başıma kalmasından korkuyorum ve evde sözüm zaten dinlenmiyor ki. Yani araya girmeye çalışsam bile beni ciddiye alan yok. Nasıl her şeye karıştığım sonucunu çıkardınız

Abin barıştı mı peki? neden yine yüz yüze bakasın ki?

Abim ailemle aranı düzeltmen, her şeyi telafi etmen şartıyla barışırım demiş. O da işte bunları yaptı ve kendi çapında düzeltti her şeyi. Abimle görüşmedik şu an çalışıyor. Bilmiyorum ne oldu ama barışmıştır diye düşünüyorum.

Bence anneniz er yada geç gelin kızın ahlakını anlayacaktır onada birşeyler yapacaktır, annenizle tabiki barışacaksınızdır ,sabtermeniz gerekecek , gelindende uzak durun derim çok yaman gelinmiş kendisi kötülk yapınca sizleri püskürtmüş oluyor ,güya ama kim ne kötülük ve iftira yaparsa yapsın onun bedelini ödüyor

Anladı zaten hem de çok iyi anladı. Yalan yere yemin ettiğine daha yakın zaman önce şahit olduğumuz halde yeminine inanması zaten beni üzen.

yenge resmen insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor, iftira atıyor. herkesin yapabileceği bir şey değil bu. pişkin bir karakter olması lazım. bir de insanların ona inanması..
belki inanmak değil de olayların büyümesini engellemek için sessizliğe bürünmektir. çünkü bir anne bilmez mi kendi yetiştiriği evladının ne diyeceğini, ne demeyeceğini..
bir de olaylar gereksiz yere dallanmış budaklanmış...huzursuzluk huzursuzluğu çeker.
herkes yaptığıyla kalsın. keser döner sap döner elbet bir gün hesap döner.
sen doğruysan elbette bir gün haklı olduğun çıkar.
bence bundan sonra karışma olaylara.

Ben de karışmayı düşünmüyorum çünkü kalabalıkta her kafadan bir ses çıkıyor, herkes kendince yorum yapıyor. Hele ki hanfendi konuşma konusunda öyle ki herkesi bastırıyor insan söyleyeceği lafı unutuyor onu dinlerken. Çok iyi biliyorum konuşma tarzını. Şimdi derdimi anlatmaya çalışırken eveler geveler ve suçum olmadığı halde cevap veremeyip saçmalayıp suçlu durumuna düşerim onu haklı çıkarırım diye korkuyorum.

Sizin şu saatten sonra yapabileceğiniz hiçbir şey yok bence. Bırakın ve olayları uzaktan izleyin hiçbir şeye karışmayın. Abiniz anneniz babanız her şeye rağmen gerçekleri göremiyorsa daha ne yapabilirsiniz? Herkes yaşasın ne yaşayacaksa. Olaylardan uzak durun, ama bir suçlu gibi değil, haklı gibi sükûnetle. Derler ya sessizlik bazen verilebilecek en iyi cevaptır diye, aynen öyle.

Bence de sessizlik çok iyi bir cevap olacak. Mesela dün erkek arkadaşım beni durdurmasa ağzıma geleni sayacaktım, bir mesaj yazacaktım. Ama o mesaj herkese yayılacaktı. Bana böyle söyledi diye evirip çevirip önüme getirecekti. Bu konuda da erkek arkadaşım açtı gözümü. İyi ki de mesaj atmama müsade etmemiş. Ararsa da cevap vermemeyi düşünüyorum ben mesela.

Annene şöyle söyle:
"Anne sen beni çok kırdın. Beni sen yetiştirdin tanıyorsun. Bunları söyleyecek insan mıyım? Kafandaki düşünceyi değiştiremem. Ama Allah büyük. O kız bana attığı iftirayı fazlası ile ödeyecek. Gün olacak onun yalanlarını anlayacaksınız. Umarım o gün sizi affetme gücünü kendimde bulabilirim. Çünkü bunları haketmedim. Bundan sonra da bu konuda hiç karışmıyorum. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Kocaman insanlarsınız."

Buna benzer şeyler söyledim dün. Annem dahasını dinlemedi. Ama yalan yere yemin etmesinin karşılığı bir yerden çıkacak diye düşünüyorum ben de. Oturduğum yerden kalkamayayım eğer yalan söylüyorsam dedi mesela. Ve sağlığıyla alakalı bir problemi var, sebebi bulunamıyor yıllardır gitmedikleri doktor kalmadı. Allah affetsin kötü bir düşünceyse bu ama ben onu bile bu davranışına bağlıyorum. Belki de yine böyle yalan yere bir yemin etti ve Allah ona o hastalığı verdi diye düşünüyorum. Anneme de dün bunu söyleyince durdu bir düşündü önce. İnşallah hak verecektir bana.

Yok artik ayni bizim gelin :53:

Yalan konusunda hele, dogrudurust yuzunu gormem, benden icin herkese bana kotu davraniyor eziyet cektiriyor ama ben iyi kalmak icin susuyorum" demis. Iain tuhaf tarafi kardesim de onu onayliyormus. Yani ne zaman yanyana geldik ne zaman eziyet ettim anlamadim bir turlu.

Ne kadar çok örneği varmış bunun. Çok üzüldüm çok. :50:

Çok şaşırdım
Yenge adayına değil ( bizimki de böyle olaylı evlendi ve herkesi birbirine düşürdü, kendisi ile görüşmüyorum )
Annene şaşırdım, nasıl sana değil de ona inanıyo :53:
Ayrıca sen nasıl bu kadar net duydun, hoparlör mü açıktı

Evet hoparlör açıktı. Annem başka bir telefon kullanıyor ve alışamadı, konuşurken dokunmatik ekranda telefon yüzüne değiyor ses kesiliyor diye hoparlörle konuşmaya alıştı. :) Zaten yanında oturuyordum. Kaldı ki sesi çok tiz ve genelde hep bağırarak konuşur. Ahizeyle konuşsa da rahatlıkla duyulabilirdi. Daha önceki konumda anneme bağırdığını diğer odadan duyup gelmiştim mesela ahizeyle konuştuğu halde.

Ben sizde de hata buldum
Bi abla demeler vs.

Ne alaka yani

Sonra onu da kestim
Ne ablası, peh..

Katılıyorum evet ailece hatalıyız. Ben her fırsatta dile getirdim, annemin doğurmadığı ablamsın sen dedim. Bu zamana kadar güzel günler de yaşadık, özel şeyler de paylaştık. Böyle olacağı aklımın ucundan dahi geçmezdi.

Aylık gelirimize falan karışma başladıktan sonra da olaylar patlak verdi zaten. Ama haklısınız. Ailece vermemiz gereken tepkiyi vermedik onca çirkinliğe.

Ben susup oturmakla en büyük hatayı yaptım zaten.

ben de yeni okudum..

İşte ben onu hiç anlamıyorum. En çok tepki gösteren babamdı ama aradı her şey halloldu mesela diğer konuda. İkisi de biliyor aslında neyin ne olduğunu. Ama o kadar çok içimize dahil ettiler ki, alışkanlık mı desem bilmiyorum. Mutsuz olacağını da düşünüyorlar ama yine de biz karışmayalım diyorlar. E öyle olunca da abim zaten görmüyor hiçbir şeyi.

eğer annenin üstüne gidersen ikna etmeye çalışırsan suçlu olduğunu düşünecektir
bence tavır al ve resti çek annene
önce abinle konuş olanları anlat
sonra da kızı ara ağzına geleni say ve bu işi bozmaya çalış
aile faciasına sebep olacak nerdeyse
çok fena bi kız bu

Abim hakkında da abuk sabuk konuştu mesela. O çocuğun hiçbir şeyden haberi yok ve olmayacak. Çünkü hanfendi tembihledi ikimize de bahsetmemesi konusunda annemi. Duyulursa yüzyüze bakamayız dedi. Hemen arkasından abim annemi aradı ama annem azarlayıp kapattı. O garibim de bilmiyor kız arkadaşının anneme neler söylediğini. Ben söyleyecektim mesaj attım ama yoğun çalışıyor dönemedi.

Bence sen bu olaylara daha fazla müdahil olma ve geri dur.
Annene de zaman tanı biraz.
Müstakbel gelininizin çirkefliklerini biliyormuş zaten annen.
Sana inanmadığını düşünmüyorum ben.Sadece çok üzülmüş olduğu için acısını senden
çıkarıyor gibi ve biraz da evin küçüğü olarak bu olayların içine bu kadar karışmandan
rahatsızdır.
Burada önemli olan abinin kararı.Biraz zaman tanıyın,abin bi tartsın eğriyi doğruyu.
Aslında farketmiş herşeyi,kurtulmak için bi adımı kalmış.
Sen anneni kıracak bi söyleme girme,ama ortalık durulunca güzellikle izah edersin
yaşananları.
Ama şunu söylemeliyim ki karşınızdaki kişi çok tehlikeli.
Yalan yere yemin edenden korkacaksın onu bilir onu söylerim.
Abini kaybedeceğini anlayınca panikledi sanırım ama bu şekilde de baltayı taşa vurmuş bence.
Annen,baban ve abin anlayacaklarını anlamış durumdalar aslında.
Umarım abin akıllı davranır.

Teşekkür ederim. Ben de öyle düşünüyorum. Kabuğuma çekileceğim. Benim inancım sonsuz. Haklı haksız er geç ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

Onu bunu bilmem de, bu yenge adayı şeytana pabucunu ters giydirir vallahi:47:

Ailenin içine bir girse evlenip, tarumar eder, her birinizi bir köşeye savurur:50:

Evlendikten sonra bizimle görüştürmeyeceğini düşünüyoruz biz. O yüzden bir şey de yapamaz herhalde. En fazla abimi özlediğimiz için üzer bizi.

gelini benim içinde dövermisin suan iki konuyuda okudum ve sinirden catliyorum!!

Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum sürekli ama arada benim de aklıma geldikçe deli oluyorum. Dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıdı iki gündür.

Böyle insanlar hep hayatımızda maalesef.. keşke olmasalar ama cehenneme odun lazım o odunlar da bu dünyadan götürülüyor!!! boş ver yeminler etsin allahım her şeye kadirdir. o her şeyi görür. boş yere ettiği yeminler boynuna dolanacaktır bu dunyada yada ahirette. üzüleceksin ama yapacak bir şey yok.

bende de bunun görümcek!! :47: versiyonu var. herkesi kendine inandırabilir ama eşim ailem en başta allah biliyor gerçeği o bana yeter dedim hep.

Ben de bir başkasının yengesi olacağım kısmetse. İnşallah bu yaşadıklarımın binde birini yaşatmam onlara. Artık daha çok düştüm zaten müstakbel görümcelerime. Başkasının bana yaptığını ben onlara yapmayacağım.

Evet, banada çok tuhaf geldi. Benim annem benim karakterimi bilir ve asla ve asla yalan söylemedigimi ve neye deger verdigimi bilir (mesela konu sahibi o eve deger veriyor ya). O yeminler benim annemi daha çok sinir ederdi, birde bos yerde büyük yeminler ediyor diye. Ve üstelik, bu kiz ile birçok hadise yasanilmis, kiz konu sahibin abisine birçok yalan atmis,... . Yani annesi kizina güvenmek yerine, geline güveniyor ise, çok tuhaf ve saçma buldum.

Yemin konusunda ben de farklı düşüncelere sahibim. Haklı da olsam kolay kolay yemin etmem. Çok lüzumlu bir şey değil. Sözünden şüphe edilen insan çok yemin edermiş gibi geliyor bana. Çok çok zorda kalmam lazım karşımdakini inandırmak için yemin etmeye. Ki haklı yere olsa bile bu kadar hassasım ben. Ama annem çok yemin eder ve inanır yemine. Eğer o da ben gibi düşünse o kadar ağır yeminler etmesinden rahatsız olurdu ama öyle değil yapı olarak.

Yemin konusunda ben de farklı düşüncelere sahibim. Haklı da olsam kolay kolay yemin etmem. Çok lüzumlu bir şey değil. Sözünden şüphe edilen insan çok yemin edermiş gibi geliyor bana. Çok çok zorda kalmam lazım karşımdakini inandırmak için yemin etmeye. Ki haklı yere olsa bile bu kadar hassasım ben. Ama annem çok yemin eder ve inanır yemine. Eğer o da ben gibi düşünse o kadar ağır yeminler etmesinden rahatsız olurdu ama öyle değil yapı olarak.

Aynen öyle. Hakli olan insan kendini bu kadar parçalamaz sirf millet ona inansin diye. Madem annen çok yeminlere inaniyor, o zaman sende ayni taktik yap, annen ile konus, sende yemin et. Annene sor kim daha güvenilir diye, o kiz ile zaten çok sey yasanmadi diye?

Aynen öyle. Hakli olan insan kendini bu kadar parçalamaz sirf millet ona inansin diye. Madem annen çok yeminlere inaniyor, o zaman sende ayni taktik yap, annen ile konus, sende yemin et. Annene sor kim daha güvenilir diye, o kiz ile zaten çok sey yasanmadi diye?

Ettim zaten dün. Ki dediğim gibi haklı olduğum konularda dahi yemin etmeyi çok seven biri olmadığım halde ettim. Onun da yalan yere yemin ettiğine şahit olduk, onu hatırlattım. Bunları düşününce hak verecek diye umuyorum.

kıza abla diyorken sonra kusmeniz icin yuzgoz olunacak bir neden olmalı.
sizi ne kadar kıskanırsa kıskansın, kavgalarda surekli isminizin bir sekilde gecmesi icin olaya dahil olmanız gerektigini dusundum. yoksa anneniz ne alaka sen hic onunla gorusmuyorsun diye dusunmeliydi ilk etapta.

aksine korkuyor hicbir sey soylemiyormussunuz... bu da cok ilginc geldi.
ben abimin evlenecegi kızı begenmediysem istemediysem annemle de abimle de 1kereye mahsus paylasırdım dusuncemi. sonra da onlar nasıl uygun goruyorlarsa ona gore davransınlar, her zaman yanlarında destek olmaktan baska birsey yapmazdım.
neden bu kadar korktunuz ki dusuncelerinizi soylemekten?

bir de anneniz de en basta hata yapmıs bence, oglum bu kız bizim aileye uygun degil sana da cok cektirir diyebilmeliydi. en azından son kavga da abiniz bile uzaklasmısken soyleseydi keske...
bence bu kız ailece sizin suskunlugunuzdan faydalanıyor, baska birsey degil.

madem ki bu konulara hic dahil degildiniz;

annenize kendinizle ilgili gercekleri anlatın kızı suclamadan.
sonra da kız icin genel olarak nasıl dusundugunuzu ama bu zamana kadar sustugunuzu,
nasıl ki ailenizin onceden uygun gorduklerine saygı duyuyordunuz, hala bu tavrınızın degismeyecegini,
o kız resmi olarak gelininiz olduktan sonra yalanlarına inandıkları surece sizi kaybedeceklerini soyleyin.
bu kadar suskun herseye katlanan kızını azarlıyorsa anne, ilerde hepten uzaklasabileceginizi bilmeli ki dikkat etsin.

kıza abla diyorken sonra kusmeniz icin yuzgoz olunacak bir neden olmalı.
sizi ne kadar kıskanırsa kıskansın, kavgalarda surekli isminizin bir sekilde gecmesi icin olaya dahil olmanız gerektigini dusundum. yoksa anneniz ne alaka sen hic onunla gorusmuyorsun diye dusunmeliydi ilk etapta.

aksine korkuyor hicbir sey soylemiyormussunuz... bu da cok ilginc geldi.
ben abimin evlenecegi kızı begenmediysem istemediysem annemle de abimle de 1kereye mahsus paylasırdım dusuncemi. sonra da onlar nasıl uygun goruyorlarsa ona gore davransınlar, her zaman yanlarında destek olmaktan baska birsey yapmazdım.
neden bu kadar korktunuz ki dusuncelerinizi soylemekten?

bir de anneniz de en basta hata yapmıs bence, oglum bu kız bizim aileye uygun degil sana da cok cektirir diyebilmeliydi. en azından son kavga da abiniz bile uzaklasmısken soyleseydi keske...
bence bu kız ailece sizin suskunlugunuzdan faydalanıyor, baska birsey degil.

madem ki bu konulara hic dahil degildiniz;

annenize kendinizle ilgili gercekleri anlatın kızı suclamadan.
sonra da kız icin genel olarak nasıl dusundugunuzu ama bu zamana kadar sustugunuzu,
nasıl ki ailenizin onceden uygun gorduklerine saygı duyuyordunuz, hala bu tavrınızın degismeyecegini,
o kız resmi olarak gelininiz olduktan sonra yalanlarına inandıkları surece sizi kaybedeceklerini soyleyin.
bu kadar suskun herseye katlanan kızını azarlıyorsa anne, ilerde hepten uzaklasabileceginizi bilmeli ki dikkat etsin.

Önceki konumu okudunuz mu? Evet ben onunla çok samimiydim. Bunu inkar etmedim. Ama iki arkadaş gibiydik. İlişkileri hakkında burnumu sokmadım hiçbir konuya. Ayrılmalarıyla barışmalarıyla ilgilenmedim. Çünkü ne yorum yaparsam yapayım barışacaklarına emindim her zaman. O yüzden kötü olmak istemedim. Abim de ailem de koskoca insanlar ve bal gibi de farkındalar her şeyin. Benim lafımla hiçbir şeyin değişmeyeceğini de biliyorum. Örnekte gördüğümüz gibi bana değil ona inandığını söyledi öz annem. Ki düne kadar annemin ondan yediği kazığın haddi hesabı yok. Ona rağmen inandı. Demek ki bana hiç kıymet verilmemiş bu evde. O yüzden tez zamanda evlenip kendimi özletmeyi planlıyorum hepsine.

Ben kimsenin etlisine sütlüsüne karışmadım bu zamana kadar. Zaten babam da ona çok şaşırıyor. Daha düne kadar kavga ettiklerinde bile ablasının tarafını tutuyordu bu kız, ne yapmış olabilir ki bu kadar düşman olunacak diyor. Bunu ona da sordu hatta. Aramızda laf getirdi götürdü, ortalığı o karıştırdı diyor. Bunun böyle olmadığının somut delilleri de var hepimizde. Yani annem de babam da herkes çok iyi biliyor bahsi geçen laflardan değil taşımak benim haberim bile olmadığını. Ama ne yaptılarsa da ısrarla beni koruduklarını, aslında suçlu olduğumu iddia ediyor ve inanmıyor hiçbirine.

Back