Müstakbel yenge ile daha şimdiden sorunlar. Kaldığım yerden devam.

İki konunu da okudum.

Bence yapacağın şey şu olmalı o insan kılıklı yaratığı eve çağır

Hepiniz yüzleşin.

Annenin sana inanmamasına çok sinirlendim.

Abinin bula bula bunu bulmasına ve bu olaylara rağmen hala birlikte olmasına hiç anlam veremedim.

Baban ile kızın bu kadar samimi olmasını anlamadım.

Babanın gözünün içine baka baka defalarca evlilik olmaz demiş neyin inadı sizin ailedeki hala bu kızı istiyor ?

Ya valla benim yengem olma ihtimali olacak bunun saçına yapışmıyor muyum gör bakalım.

Böylelerine müstehak çünkü.

10 altın bilezik istiyor ha ? 1 gr altın eder mi ki o.

Gece gece sinirim tepeme çıktı.

Sen de peygamber sabrı varmış ama bence artık kendini ona karşı ezdirme.

Gerçek yüzünü göstermiş ne kadar şirret kadınmış ya

Allah düşmanın başına vermesin...

Daha evlenmeden bu kadar taviz verilmis bu kiza
Evlendikten sonra, basiniza gelecekleri tahmin bile
Edemiyorum ...
Ve anlamadigim konu ise bu kiza ne mecburiyetiniz var ??

Hayir kiz kartlari acik oynamis , ve herkesi
istedigi gibi yonetiyor .. Abinde bunu gelin olarak aileye sokmakta kararli ..

Annen elbetre ona inanmamistir , belkide sinirini
Ondan alamadigi icin sana patlamistir....

Kiskandigindan tamamen emin oldum bugun zaten. Benim soyledigimi iddia ettigi yalanlara bakinca... Benim erkek arkadasimin ailesinin maddi durumuyla ve bana ileride sunabilecekleri imkanlarla ona hava attigimi, bunlari anlattigimi soylemis mesela. Altin meselesi de buradan cikti, yoksa benim hic aklima gelmezdi demis. Buradan cok net belli. Benim hesap etmedigim seyleri benden once etmis ve uzerine bir de ondan daha iyi maddi imkanlara sahip olurum diye korkup kiskanmis beni.

Erkek arkadasim bunlari duyunca sok oldu. Sen bana bile para- altin muhabbeti yapmazken sana ne kadar altin takacagimizi bilmiyoken ona bir miktar mi soylemissin yani dedi. Rakam da verdi anneme anlatirken. Bana bilmemkac bin liralik altin hediye edilecek demisim.

İnsan sevdiğini kiskanir tamam ama görümce arkadaş felan kiskanmak çok saçma keşke baştan ona bu dili vermeseymissiniz daha şimdiden boyle evlenince abinizi dolduracak çünkü çok sinsi ve evinin kapisindan bile giremiceksiniz hep hakkinizda kotu konusucak bence sorunları var bi psikologa goturun 10 bilezik yerine onu karsilayin ki akil daha değerlidir altından belki anlar kiskanc ukala yalanci

Oyle deme canim Allah korusun basina gelir, Allah seni bununla sinar. Emin ol dusmanimin basina gelmesini istemem cunku. Bir tane abim var benim.

Yuzlesme falan hic sicak bakmiyorum onlara. Cunku gorduk ki onca seye ragmen benim saf ailem hala pesinden gidiyor bu kizin. Ve her rezilliginden sonra pesinden gittiklerini gordukce kahroluyorum.

Mesela yemin etme konusu... Kiz annemin babamin ve benim yanimda oglunuzdan koca da baba da olmaz dedi. Ucumuz de duyduk. Ama sonra abimin kulagina gidince yemin etmis ben oyle demedim diye.

Abim ona inandi diye kizip uzerine gidince itiraf etti yemin etti ne yapayim inandim iste diye. Biz ucumuz soyleyince anlasildi yalan yere yemin ettigi. Ama ona ragmen hala ona sans veriyor. Ve yalan yere yemin ettigini bildigi halde annem bugun onun yeminine inandi.

Ben simdi yuzlesirsem, hakli oldugum anlasilirsa ve ona ragmen devam ederlerse ki bence edecekler, ihtimal olsa abime buyu yapildigini dusunecegim. O derece bir aptal asiklik bu... Her seye ragmen evlenirlerse o kadar guclenecek ki o kiz... Neler yaptim ettim de yine de benden vazgecemedi, yeri geldi kendi kizlarina itibar etmediler diyecek.

Ben de hep bunu soruyorum. Bizim bu kiza ne mecburiyetimiz var? Cinsiyetler tam tersi olsa farkli seyler dusunebilirdim belki ama o da yok...

Ailem de abimi gozden cikardi zaten. Evlendikten sonra gorusturmezse de ceker giderim memleketime, oglum mutlu olsun diyor ikisi de.

Keşke başıma gelse de benden dersini bir güzel alsa :)

Bence bu kızın evlenme niyeti başka zaten evleneyim bir ev alayım boşanayım diye düşünüyor gibi geldi.

evlenseler bile uzun süreli olacağını düşünmüyorum

Meslegi acisindan hos karsilanmazmis psikologa psikiyatra gitme falan. Oyle diyor. :) daha evvel gecmisti cunku psikolojisinin bozuk oldugu konusu.

Ben evlendikten sonra abimi cildirtacagini, hatta abimden siddet gorecegini dusunuyorum ve bundan cok korkuyorum.

Bir defasinda abimle ayni odayi paylasmak durumunda kaldik ve o gece de kavgalarina denk geldim. Yazdigi mesaji okuyunca cocuk insanliktan cikiyor. Yani oyle ki o an o mesajda yazdigi her neyse yuzune soylese yumrugu yiyecek gozune. Oyle bir izlenim yaratti gozumde.

Benim erkek kardeşimde hanımına inanmayı seçtiği günden beri koptuk ...
Kadın onu bana karşı hep doldurdu. İki ayak üstünde 40 yalan atan birisi. Çok ağladım çok yıprandım .. Erkek kardeşim onun yüzünden bana çok çileler çektirdi. Ama ne oldu sonra? Bu bana kadınlık yapmıyor, beni yatağa almıyor, yemek bilmiyor hizmet yapmıyor beni adam yerine koymuyor diye yollarını ayırma kararı almışlar ..
Bu Kadın için yeri geldi 1.5 yıl benimle konuşmadı boştan yere öz yeğenlerini kendi oğlundan uzak tuttu. Gelinin amacı belliydi kendisi Fransız old. İçin çocuğunu bizden ne kadar uzak tutarsa onun için o kadar iyi. Türk kültürünü sevmeyen biri kendi. Biz erkek kardeşimle aynı şehirlerde oturuyorduk. Sırf aradaki köprüyü yıkmak için kardeşimi doldurdu doldurdu. Saf kardeş de ona inandı..kendi bilir kardeş. !!

Senin abinde ona inanmayı seçerse sizin çekeceğiniz var..çünkü bu kadın senin yerine gözü dikmiş! Ailesinden yeteri kadar ilgi ve değer görmediği belli yenge adayının? Sende ailenle iyisin annen seni seviyor muhabbetiniz güzel aranıza nifak sokmak istiyor.
Niye?? Çünkü aileye girip onların gözdesî olmak seni de aşağı çekmek istiyor! Bunuda sana iftira ederek yapıyor hanım efendi aynı benim yaşadıklarım gibi! Yoksa telefonda annene niye öyle desin? "Ben senin kızın olurum" desin?

Valla hiç takma kafaya. Abi'n ona inanırsa elinden hiçbirşey gelmez bizzat tecrübelerime dayanıp diyorum. Yeter ki seni yaralamasın karısına inanıp? Sen boş yere gözyaşı dökersen varya sahiden fena kazık yer yenge adayından.. Benden demesi..
Ben hak etmediğim halde çok gözyaşı döktüm gelin hanım yüzünden ama ne oldu? En büyük kazığı da hanımından yedi kardeşim..

Acıyor muyum ? Eskiden üzülürdüm kardeştir derdim. Ama artık asla acımıyorum. Herkez hak ettiğini yaşarmış!!!

Sende kendini üzme .
Allah herzaman doğrunun ve iyinin yanındadır çok şükür benim hep yanımda oldu...

Erkek kardeş bana şunu bile dedi: "sen benim karıma stress veriyorsun bak karım yabancı yarın birgün yolumuz ayrılır çocuğumu göstermez bana senin yüzünden" Benim kafamdan kaynar sular döküldü neye uğradığımı şaşırdım.!!

Oysaki hanımı bize gelirdi hizmetler,yemekler,ilgi alaka değer çok yaptım. Bir üzerime gel bas deyip de halı olmadığım kalmıştır!.. Ama kadın sırf oğlu Türk örf ve adetlerinden uzak olsun çocuğu diye türlü türlü yalan dolanla resmen bizden ayağını kestirdi.. Erkek kardeşi bana karşı, benide erkek kardeşe doldurdu bizi bıraktı birbirimize.. Şuan ayrılar boşanma oldumu bilmiyorum ..
Erkek kardeş başka ülkede iş icabıyla. Gelin Hanım'da oğlu ile bizim 5dk ötemizde aynı şehirdeyiz.. Ama görüşmüyoruz..

Erkek kardeş onun yalanlarına inanıp en son benden için; " o kadının evine gitme çocuğumu alıp, o bizim düşmanımız" demiş.. Hanımına da demiş bunu ablama aynen söyle . :)

Bende öğrenince kocana söyle; beni kocamı, öz yeğenlerini düşman gören ve sana "o kadının evine oğlumla asla gitmeyeceksiniz diyen erkek kardeşi ve ailesini ben de zaten istemem hayatımda artık. Bundan sonra asla benim kapımdan geçmeyin! Biz düşmanız sonuçta madem bundan sonra bizimle işiniz olmasın! Dedim ...

4 aydır görüşmüyoruz.
En son oğlumun doğum gününde geçen Kasım ayında hanımına demiş sen niçin gitmedin onlara? Gidip doğum gününü kutlasaydım çocuğun (oğlum için) anneme dedim asla asla benim kapıma gelmesinler! Gözüm görmesin.

Şu dengesizliğe bak.. Hem düşman de bize hemde karına onlara git de!!
YEMEZLER....

Zor işler..
Umarım sen benim gibi çok çekmezsin yenge Hanım'dan...
Allah yardımcınız olsun ..

yengeyi bilmemde annene bende şok oldum insan evladına inanmıcakta kime inanıcak
kim ne derse dersin yazık bence yengeyle değil işiniz size inanmayan annenizle olmalı bu saatten sonra

Yetiştirdiği öz evladına değil de , daha evvelde yalan dolanla türlü numaralar çevirdiği malum olan,
Dengesizliği ve edepsizliği aşikar olan bu kıza inanacaksa anneniz inan daha çoook çekeceğiniz var.
Aksine sıkı sıkı kenetlenmelisiniz , onu o kadar konuşturması bile gereksiz.
İftira atma kızıma , senide biliyoruz onuda deyip kesip atmalıydı.
Baştan beri yanlışınız bu , hep prim veriliyor, fırsat veriliyor , o da rahatça nifak tohumu ekiyor aranıza.
Yazık anayı evlatlarına düşürdü.

Çok zor bir durum. Allah yardımcınız olsun.
Yenge adayınızla görüşmeyin, görüşsenizde yanınızda mutlaka ama mutlaka biri olsun.
Yapı olarak naif, sakin birisiniz sanıyorum, bu kadar yalana, iftiraya rağmen sukunetinizi , saygınızı koruyabilmişsiniz. Yenge adayınız sizi iyi tanıyor belliki ve sessiz kalacağınızı, kendinizi savunamayacağınızı da biliyor , bundan aldığı cesaretlede bu tavırları sergiliyor.
Ben sizin yerinizde olsam çağırırım tüm aile fertlerinin olduğu bir ortamda yüzleşirim gerekirse onun söylediklerini kelimesi kelimesine anlatırım. Belki kabul etmez inkar eder ama benimde birdaha tepkisiz, susup oturmayacağımı bilir, iftira atarken iki kere düşünür.
Yok yapamam diyorsanız en başta belirttiğim gibi mümkün oldukça az görüşmek, mesafeli olmak ve asla yanlız kalmamak çözüm olabilir.Zaten evlilik arifesindesiniz (Allah tamamına erdirsin) bu kadar sık görüşmek durumunda kalmazsınız.
Abinizede üzüldüm böyle bir insanla hayatını birleştirecek ve bu tarz insanların sorunları hiç bitmez bugün siz olursunuz kıskandığı , yarın komşunun hanımı dolayısıyla sorunlar hiç bizmez evliliklerinde. Boşuna demiyor büyüklerimiz Allah iyilerle karşılaştırsın diye...
Annenizlede sakinleştiğinde konuşur anlatırsınız işin aslını , zaten gelin adayını az çok tanımıştır bu sürecte, sizi de anlayacaktır.
Kolayliklar dilerim.

allah yardımcın olsun. Anneniz kendi yetirdiği kızına değilde yaptıkları ortada olan kişin sözlerine inandıysa diyecek söz bulamıyorum. Sizin yerinizde olsam bu saatten sonra o kişiyle tüm iletişimimi keserim. Annenizde hatasını anlayana kadar zorlamayın. ne fena bir gelin müsveddesi Allah kurtarsın.

yorumlara baktım da... bir tek ben mi farklı düsünüyorum acaba?

konunun size degen kısmı gercekten cok sinir bozucu,
ama diger yerleri o kadar uzun uzun anlatmıssınız ki... olayın cok icindesiniz. ne gerek var?
abinizin o kızla evlenmeseni istemeseniz bile sevmis, aileler kabul etmis siz neden bu kadar olaya mudahilsiniz?

annenize cok uzuldum, gelinden cektigi kalmamıs bir de surekli evde huzursuz bir ortam,
kadın, gelinin dediklerine inandıgı icin degil evlatları onu bu duruma dusurdugu icin abinize de size de kızmış...

eger kendinizden eminseniz anneniz sakinleşince alın karşınıza konusun,
demedim diyin fakat bunları anlatırken de bir gayret gelini kotulemeyin.
kac yasında kadın, kimin ne oldugunu anlayacak duzeydedir herhalde.

belli ki gelininiz sizi kıskanıyor, zaten evden gideceksiniz gozuyle baktıgı icin de arayı duzeltmek icin tum sucu size yukleyip her seyi temizlemeye calısıyor. yaptıgı cok cirkin.
fakat siz didişmeye devam ettiginiz sürece lafı dönp dolasıp yine size getirecek, sizi suclayacak.
uzak durun artık. evlenirler mi sonra bosanırlar mı... hepsi abinizin bilecegi iş.
anne baba olarak da aileniz ne kadar destek cıkar veya kabul ederlerse o kadar olur.
herşeye karışmayın, biraz sınır koyun iliskinize.
konuşmuyoruz demissiniz ama mesafe koymak küs kalmak degildir.
ilerde evlenir cocukları olursa daha yegen/kuzen/torun iliskisi aileyi guclendirecegi yere o hicbir seyden habersiz cocuklar akrabalar arasında topaç olacaklar, kendimden biliyorum.
dunyanın en iyi insanı da olsanız görümcelik var biraz huyunuzda. ailenizin size güveni kırılsın istemiyorsanız ozellikle abinizi kaybetmek istemiyorsanız kabul etmeseniz bile sukunetle yaklaşın...

Bence anneniz er yada geç gelin kızın ahlakını anlayacaktır onada birşeyler yapacaktır, annenizle tabiki barışacaksınızdır ,sabtermeniz gerekecek , gelindende uzak durun derim çok yaman gelinmiş kendisi kötülk yapınca sizleri püskürtmüş oluyor ,güya ama kim ne kötülük ve iftira yaparsa yapsın onun bedelini ödüyor

yenge resmen insanların gözünün içine baka baka yalan söylüyor, iftira atıyor. herkesin yapabileceği bir şey değil bu. pişkin bir karakter olması lazım. bir de insanların ona inanması..
belki inanmak değil de olayların büyümesini engellemek için sessizliğe bürünmektir. çünkü bir anne bilmez mi kendi yetiştiriği evladının ne diyeceğini, ne demeyeceğini..
bir de olaylar gereksiz yere dallanmış budaklanmış...huzursuzluk huzursuzluğu çeker.
herkes yaptığıyla kalsın. keser döner sap döner elbet bir gün hesap döner.
sen doğruysan elbette bir gün haklı olduğun çıkar.
bence bundan sonra karışma olaylara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…