Müstakbel yenge ile daha şimdiden sorunlar. Kaldığım yerden devam.

Annem bana gönül koydu onu baş tacı etti demiyorum ki zaten. Hepimize aynı tavırda. Abim de dahil buna.
Abimin seçimine de bugüne kadar saygı duymuşuz ki bu ilişki bugüne gelmiş. İlişkileri bu kadar ciddi değilken abim bize her kavgalarında bana başka birini bulun evleneceğim mantık evliliği yapacağım dediğinde biz onu dinlemedik. Eski sevgilisine geri dönmekle tehdit etti abimi bir defasında. Abim o laftan sonra barışmak gurursuzluk olur dedi, annem ikna etti yazık günah elalemin kızına, o seni kıskandırmak için yapmıştır diye. Bu son olayda da mesela babamın iki dudağı arasındaydı her şey. Ben istemiyorum kararlıyım dese abim gözünün yaşına bakmayacaktı. Allah affetsin abim bana yalan bile söylettirdi ufak tefek, kavga ettiklerinde barışmak için. Bizim onlara karışmak, onları ayırmak gibi bir niyetimiz olsa şimdiye kadar çoktan başarırdık öyle değil mi? Abim siz ne derseniz o olacak dediği halde bile benim annem babam yapıcı olmaya çalıştı ki bizim lafımızla ayrılır da ilerde mutsuz olursa vebalin ödeyemeyiz diye. Ben burada kızıyorlar falan diyorum ama abimi kaybetmemek için o açmazsa konusunu bile açmıyoruz biz.

Ayrıca son dediğinizi uygulayacağım zaten. Ararsa bile açmayı düşünmüyorum. Mecbur kalmadıkça görüşmeyeceğim, görüşürsem de mesafemi koruyacağım.[/QUOTE]

LÜTFEN ÖYLE YAPIN
VICIK VICIK LAÇKALAŞMIŞ İLİŞKİLER İÇİNDE OLMAKTANSA MESAFELİ DURMAK SOĞUK OLMAK ÇOK DAHA İYİDİR
AYRICA ABİNİZİN YAŞI KAÇ ÇOCUK GİBİ
ÇOLUK ÇOCUK İŞİ KAVGALAR OLMUŞ ARANIZDA ANLAMADIM BEN VALLA
ABİNİZ SİZİ LAFINIZLA AYRILACAK SİZİN LAFINIZLA BARIŞACAK
EŞ ADAYINA ANNESİNİ EZDİRECEK
OOOOOOO BU MESELE ASLA BİTMEZ BEN DİYEYİM
ADAM ADAM OLUCAK ANASINA KARISINI KARISINA ANASINI SAYDIRACAK
ARALARININ GERİLMESİNE İZİN VERMEYECEK TEK BİR SÖZÜ İLE BIÇAK GİBİ KESECEK
ADALETLİ ADİL OLACAK ORTADA DURUP KİM HAKLIYSA ANASI BACISI KARISI EVLADI AYIRMADAN KİM HAKLIYSA HAKKINI ELİNE GÖNLÜNE VERECEK HAKSIZADA HADDİNİ BİLDİRECEK BEN ÖYLE GÖRDÜM ÖYLE YAŞADIM ÖYLE BİLİR VE SAVUNURUM

Son düzenleme:

Konuşmadan önce bana öyle diyeceğini söylemişti zaten. Senin de boş yere günahını aldı, adını ağzına alırsa ona söyleyeceğimi biliyorum ben demişti. Ama nasıl olduysa her şey bana döndü yine.

Benim o konuda bir tahminim var. Kendimden de biliyorum. Mesela ben bu olaylardan sonra erkek arkadaşımın kardeşlerine, yani görümcelerime daha bir düşkün oldum. Eskiden olsa alınganlık yapardım lüzumlu lüzumsuz. Şimdi hep aklıma getiriyorum bana yapıldığında hoşlanmadığım şeyi ben de onlara yapmayayım diye konuşurken kelimelerimi bile seçiyorum artık.

Aynı şekilde bu konulara bir de karşı taraftan bakalım diyenler de belki konumda bahsettiğim gelin-görümce ilişkisine sahiptir. Ama kendi hikayesinde haksızlığa uğrayan taraf kendisi olmuştur. O yüzden anlamaya çalışıyordur.

bende onu dedim işte gelin kayınvalide görümce
hpimiz hem gelin hem görümceyiz
kayınvalidelerimiz var annelerimizde başkasına kayınvalide
iğneyi kendimize batıracağız önce sonra çuvaldızı karşımızdakine

canım mesaj yazma açık açık konuş gerekirse sende söylediklerin için söylemedim de ayıl bayıl mağduru oyna o düşünsün sinirlensin sen onu yıprat

Bak güzelim,yanlış hatırlamıyorsam bunlar daha sözlü nişanlı da değil.Sizin aile olarak zaten bu kadar içli dışlı olmanız hata.
Diyorsun ki,annem odada yalnızım diye söylemiş bulundu.Yahu kızı,öz kızı çok ciddi suçlarla itham ediliyor.Ben kızıma sonradan sordum da mı diyemez.Bu nasıl analıktır.Sana emzirdiği sütü,böyle bir olayda mı haram ediyor.Sen buraya verdiğin cevaplardan anladığım kadarıyla gayet de iyi savunabiliyorsun.Senin alnın aksa,yüxleşmekten korkun yoksa,TAŞ OLSA BÖYLE BİRŞEYİ SİNEYE ÇEKMEZ.Vicdanın rahatsa,Allah iftiraya uğrayanın yanındadır.Ne sanıyorsun sen,yüzleşince diyelim ki sen kendini aklayınca annen kızın yalan söylediğini anlayanıca yine de vay beni niye ele verdin diye evladına sütünü mü haram edecek.Burda önemli olan senin aklanman,abinin gelecekte nasıl bir insana bulaşacağını ortaya çıkarmak değil mi?Ya hangi durum olursa olsun.Analar namussuzluk yapan kızlarına haklarını haram etmiyorlar da sana mı edecek.Niye annene kendini kanıtlamıyorsun.Ya bana inanırsın ya yüzlşetireceksin demiyorsun.Sen tutturmuşsun birşey,benim sözüm dinlenmiyor.Evde sözüm geçmiyor.Geçmiyorda senin evin satılması hususunda,ara bozma hususunda bu derece etkili olabileceğine nasıl inanıyorlar.
Beni yanlış anlama ama,sen bu müstakbel yenge bile demiyorum,abinin sevgilisiyle fazla samimiyetten bir takım şeyleri söylemiş,bu yüzden çekimser davranıyorsun gibi geliyor bana.Yoksa kimse bu iftirayı yutmaz.

Bazen bir günah keçisi seçilir ve o maalesef en masumu olur o anın :)
Rabbim kolaylık versin Fındıkım.

Son düzenleme:

hıc kusura bakmam guzelım minecim yazdıklarının bazı yerlerıne katılıyorum ozellıkle anne-kız ılıskısıne evet tek tarflı dınlıyoruz .. ama yengeyı bulma gıbı bır sansımızda yok.. ben konu sahıbının dıger konusuda okudum .. konu sahıbının fazlası ıle abartacagını ruh hastası gıbı tanımadıgı ınsanlardan '' sen haklısın'' gibi soylemler duyup rahatlamak ıstecegını sanmıyorum .. ztn BDV de herkes derdını kendı yorumu ve uslubu ıle acıyor ve kendı bakıs acısından .. ve ben suana kadar yengesıne beddua okuyan bır kız gormedım bu ıkı konuda da...

elbette abısının hayatı...abısının hayatına saygı duyuldugu ıcın vıcık vıcık altın pazarlıgına gıren bır kadına bır sey denmemıs aıle tarafından... keza abı de bıkmıs konu sahıbının anlattıgına gore ... umarım hayırlı bır sekılde sonuclanır kımseye zarar vermeden bu olaylar (ruhsal, maddi manevi)[/QUOTE]

evet ama herkes gelin adayını almış vurmuş
bellimi biz burda konu sahini dinliyoruz
bende dedimki anası dahi kendi kızına inanmadıysa ortada gerçeklik payı olan olmayan şeyler var demekki
yengenin söylediği doğru değilse tabi dedim
bilemeyiz konu sahibi %100 haklıysa Allah akıl fikir versin abisine sabır versin deriz abisinin seçimi kararıdır saygı duyarız
konu sahibi arkadaşımız abartmış-kendi ile ilgili yerleri atlamışsa bunu bilemeyiz işte bundan hiç emin olamayız ama tabiki bizide ilgilendirmez ama ya banane öfffff sıktı bu beni

Son düzenleme:
YAZINIZIN BU KISMINA GELİNCE UZAKLAŞTIRMAK ARA BOZMAK ARAYI AÇMAK KİMİN HADDİNE DÜŞMÜŞ EFENDİM ABİSİNİN KARARI ABİSİNİN HAYATI ABİSİNİN SEÇİMİ SAYGI DUYULMALI
ABİSİ BU KIZ İLE EVLENDİKTEN SONRA İLLAKİ VICIK VICIK İLİŞKİLERİ OLMAK ZORUNDA DEĞİL Kİ
KONU SAHİBİ ARKADAŞIMIZ ARAYA MESAFE KOYAR DUVAR ÖRER O DUVARI AŞMASINA İZİN VERMEZ[/QUOTE]

nasıl da haklısın biliyor musun

biz zaten burada hep olayları tek taraftan dinliyoruz,gelinler burada kaynana ve görümcelerini de anlatırken tek taraflı dinliyoruz ve anlatılanlara göre görümce ve kaynanaya atılıp tutuluyor ve bir allahın kulu da demiyor ki,bir de olayları onlardan dinleyelim.ne zaman bir gelin ya da kaynana gelin hakkında konu açsa hemen birileri, ama olayı tek taraflı dinliyoruza getiriyor,aynı senin yaptığın gibi

canım mesaj yazma açık açık konuş gerekirse sende söylediklerin için söylemedim de ayıl bayıl mağduru oyna o düşünsün sinirlensin sen onu yıprat

İşte onun tam olarak yaptığı bu. Önceki olayda ailesi anlamadan dinlemeden gelip bizi fırçaladı bir güzel. Sizin yüzünüzden kızımız hastalanıyor, arada çok yıpranıyor falan dediler. Ben müdahale etmedim, zaten o sırada etsem de ailem beni sustururdu ama onlara da çok kızıyorum bir mecburiyetimiz var gibi neden onca lafı yediler zamanında diye.

Annemin tavrının burada doğru olmadığı konusunda neredeyse tüm forum olarak hemfikiriz zaten. Benim çekindiğim, hadi hepiniz toplanın bu konuyu konuşacağız demek. İstemiyorum böyle bir muhabbet. Ama olur da yeniden kendileri bu konuyu açarsa tabiki aptal gibi susmam kabul eder gibi. Savunurum kendimi.

Evet çok samimiydim ve çok şey de paylaştım. İnkar etmiyorum. Ama söyledikleri gerçekten asılsız şeylerdi.

Örneğin; erkek arkadaşımın ailesi bize tanışmaya geldiğinde diğer gelinin takıları dikkatini çekti. Hatta alyansına, tektaşına bakabilir miyim fikir olsun dedi falan geçti yani bu takı toka konusu. Zaten bu altın konusu da o günden sonra açılmaya başlandı. Hepimizin tahminine göre diğer geline bakarak aşağı yukarı ailenin maddi durumu, bana ne kadar hediye yapılacağı falan kabaca tahmin edildi. Ve sonrasında da kıyaslama yapıldı işte. Ki kendisi ağzıyla söyledi diğer geline ne yaptılarsa sana da yaparlar, sen hak ediyorsun ben hak etmiyor muyum diye. Ben buna sadece kıskandı demek diye yorum yapmıştım kendimce.

Konuşmanın duymadığım kısmında bir meblağ söylemiş anneme. Tam hatırlamıyorum 50 bin gibi bir paradan bahsetmiş. Ben bana o değerde altın yapılacak demişim. Normal olan da bu, herkesin hakkıdır demişim. Yani sen de iste benim ailemden demeye getirmişim.

Erkek arkadaşımla paylaştım bu konuyu. Onun dikkatini çekti. Bizim aramızda sana ne kadar altın takılacağı konusu geçmedi ki sen bir rakam söyleyebilesin diye. Hatta annene git böyle söyle dedi ama erkek arkadaşımla paylaştığımı bilmesin diye söylemedim.

Doğum günü hediyesi mesela... Evet ben doğum günlerine çok önem veririm ama sürprizlerden ve hediyelerden pek mutlu olmam. Çünkü maddi değeri fazla olan bir hediye geldiğinde altında kalırım mahcup olurum vs. Bu yüzden de ailem başta olmak üzere çok yakınlarımı bu hediye alma konusunda uyarırım. Abime de söyledim mesela. İhtiyacım olan bir şey olursa ben zaten senden isterim, zahmete girip de hediye alma bana dedim. Ama abla tuttu anneme, hediye almadıkları için onlardan gerizekalı diye bahsettiğimi söyledi. Bu mesela çok mantıkdışı. Gerçi bunu böyle söyleyince bu konuya inandı annem. Ama genel konuşuyorum. Konusu geçen şeylerden benim söylemediğim şeyleri attı ortaya.

Aslında sağduyulu düşününce hepsinin çok saçma olduğu anlaşılıyor. Oturup analiz etmek falan gerek. :) Mesela erkek arkadaşım buldu hemen açığını. Umarım annem de böyle düşünecektir.

İlerde daha büyük bela açar , müstakbel yengen söylemedi deme.
Allah korusun öyle olmaz inşallah.

nasıl da haklısın biliyor musun

biz zaten burada hep olayları tek taraftan dinliyoruz,gelinler burada kaynana ve görümcelerini de anlatırken tek taraflı dinliyoruz ve anlatılanlara göre görümce ve kaynanaya atılıp tutuluyor ve bir allahın kulu da demiyor ki,bir de olayları onlardan dinleyelim.ne zaman bir gelin ya da kaynana gelin hakkında konu açsa hemen birileri, ama olayı tek taraflı dinliyoruza getiriyor,aynı senin yaptığın gibi[/QUOTE]

Anlamadım ben hiçbir şey.

Sen caresizligini,masumlugunu,sikayetini Yuce Allaha arz et..
O mazlumun yanindadir. Ve elbet birgun mutlaka yanlis olani ortaya cikarir.
Dogru,iyi ve durust insan oldugun surece Rabbim herzaman yaninda olacaktir..
Senin niyetin iyi ise herzaman yolun acik olur.
Kotuler kaybetmeye mahkumdur.. Allah yar ve yardimcin olsun..Cumlemizin.

Son düzenleme:

Bir önceki konuda olduğu gibi ben yine haklı haksız ortaya çıkacak diye inanıyorum.

Amin bu arada. Teşekkür ederim.

Anlamadım ben hiçbir şey. [/QUOTE]

sana yazmadım canım.mineye cevap verdim.birde karşı taraftan dinleyelim demiş ya

Son düzenleme:
O yemin ettiyse sende et?
Madem yemine tamah ediliyor,söylemediysen gerçekten yemin et sende arkadaşım..

Hadi bakalım, elin kızının yeminine mi kendi kızının yeminine mi inanıyorsun de çek resti..
Annenin hatası her şey...

Arkadaşım bak yan odada da herşey duyuluyor da olayını bırak bir kere. Saat gecenin ikisinden söz ediyorsunuz ancak çok bağırarak konuşması lazım ki duyasınız yani. Bu kadar da net ve ayrıntılı da olmaz yani ne duyabilirseniz o arada aynı şekilde anneniz konuştuklarında da harfi harfine kızın anlattıklarını sayıyorsunuz.

Kaldı ki kusura bakmayın ama bana iftira atılacak, bir kız yüzünden annem bana o kadar laf sayacak ,güveni yerle bir olacak ben asla ve asla susmam neden susayım ki. Yok annen kız kimseye deme dedi de, beni suçlu çıkarır da ben demicem dedim de odada yok dedim de geçin bunları Allah aşkına zaten annen o kız bitti benim için demiş. Hem odada olmasanız bile teli kapatınca söyleyeceğini bilmiyor mu. Bence gereksiz samimiyet olmuş o arada siz söylemişsiniz şimdi temize çıkarmaya çalışıyorsunuz peki söyler misiniz bu kızla yüzleşmezseniz nasıl annenizin güvenini kazanacaksınız. Burada size atılan bir iftira söz konusu yani kimseyi dinlemem anneme de derim ki sen bu kıza inandıysan bana sırtını döndüysen bende kızla yüzleşicem ama sonra da seninle konuşmucam çok ağrıma gitti derim. Yo konu açılırsa derim ederim. Zaten ağabeyime sölicem diyorsunuz ağabeyin gidip kıza diyecek kardeşim hakkında bunu demşsin diye illa diyecek yani zaten haberiniz olacak hem bu kadar yemin ediyorsa bilmenizden de sakınacak hali yok her aklı başında insan annesinin kızına bu konuşulanları diyeceğini bilir. Aralarında kalacak bir mevzu değil ki seninle alakası bir durum ve çözüp kendini aklayacaksın demek ki birşeyler anlattın yani sen kıza. Kızın da bir şekilde sana güveni yok.

Yuh ya sende ağırlığını koyacaksın . Benim dediklerimin arkasında dururum bni ağlattığı halde abime saygımdan yine merhabalaşırdım ama iftira atti ailemizi birbirine kattı en önemlisi de annem ona inanarak bnimle konuşmadı ağlattı diyceksin . Ne düğüne ne ölümüne giderim ben muhattap olmuyorum sizin ilişknizle diyceksin ailenin yanında abine tek derdi bizden önce evlenmek bu yüzden önce siz evlenin biz bekleriz ama benden uzak dursun gibi sözlerde bulunucaksın tatlım . Sıkma canını geçer bunlarda kendi ayağına dolaşır elbet iftiraları bn ne yaptım der . Sen dediğim gibi yap abinde küserse küssün o da evlenince ne mal olduğunu anlar ama iş işten geçer. Sen ne kızla konuş ne hoşgeldin de ne de onun bulunduğu yerde dur ailene de ağır bi şekilde söyle benm ailemi üzen iftara atan insan benim gözümde yoktr diceksin . nasıl fesat bu insan ya iki tane çakasım geldi

Senin abinde iş yok güzelimmm...
Daha nikah olmadan bu insan böyle ise ewlendiklerinde ben düşünemiyorum o delinin neler neler yapabileceğini sizlere karşı..
Yazıkk çok yazıkk walla, insan bile bile kendini ateşe atar mı?
Atıyormuş demek ki !!
Allah kurtarır inşallah o kızdan sizi..

Ettim zaten. Bilmiyorum artık gerçekten inanmadı mı yoksa içten içe hak veriyor mu bana.

Evet çok bağırarak konuşuyor. Ayrıntılı duyduğum falan da yok. Alt tarafı iki tane cümle hepimizin duyduğu. Geri kalanları bizzat yanımızda konuşurken söyledi zaten.

Annemle o kız konuşurken de birkaç kez belirttim önceki sayfalarda. Annem yeni bir telefon kullanıyor ve dokunmatik ekrana alışkın değil. Konuşurken sürekli ses gidiyordu, telefon kapanıyordu. Sonra anladık ki yüzü değiyor öyle kapanıyor ses. O yüzden ya kulaklıkla konuşuyor ya hoparlörle. Evde iki saat kulaklık aramak yerine genelde hoparlörle konuşuyor. Ki gizli saklı da dinlemedim zaten. Oturdum yanına ses çıkarmadan dinledim.

Kızla konuşmayacağım zaten. Abime de anlatacağım duyduklarımı. Çünkü yalnız benim değil onun hakkında da asılsız şeyler söyledi. Abimin haberi yok ve yüzüne gülüyor belki şimdi.

Olur da evlerine gitmek durumunda kalırsam selam dahi vermeyi düşünmüyorum örneğin.

Bir şeyler de anlattım evet. İlk mesajımda da öyle söyledim zaten. Anlatıklarımı çarpıtarak ve üzerine bin katarak anlattı. Bahsettiği konulardan bazıları da aramızda geçti ama onun anlattığı şekilde geçmedi. Yani söyledikleri iftira ama o konular konuşulduğu için çok inandırıcı oldu söyledikleri. Mesela aramızda altın, alyans, takı muhabbeti geçti ama ben ona bana şu kadar altın takacaklarmış demedim, çünkü benim de haberim yok ki bir meblağ verebileyim. Ama o verdiğimi söyledi. Ona hava attığımı söyledi. Sen de bizimkilerden iste hakkındır dediğimi söyledi. Evin satılması konusunu da buradan cesaret alıp açtığını söyledi. Büyük gelinle zıtlaştığımı, ona ne kadar para harcandıysa bana da harcanmasını istediğimi, aksi halde rezillik çıkaracağımı söyledi. Hele bu kısım o kadar saçma ki. Büyük gelinle ben en son aylar önce doğumgününde görüştüm, onda da mesaj attım. Hakkında hiçbir şey bilmiyorum dahi, değil ki ona ne imkanlar sunulduğunu bileyim yada onla bir alıp veremediğim olsun.

Mümkün olduğu kadar uzak duracağım ben de. Hiç içimden gelmiyor. Ben bu konuyu deşip tartışma ortamı yaratmaktan çekiniyorum. Bir de babamın öğrenmesini istemiyorum, öyle olursa öğrenir. Ama bu konuyu karşı taraf açarsa bana da söz hakkı doğarsa aptal değilim tabi ki söyleyeceğim her şeyi. Annem dinlemedi ama belki abim dinler. Gerçi hepimizin duyduğu bir cümlenin aksine yemin edip inandırmıştı daha önce. Ama yine de birilerinin benim doğru söylediğime inanacağını umuyorum.

İşte annem dün bunun farkına vardığı için bu kadar hırçınlaştı aslında. Kabullenmek istemiyordu sanırım bu durumu ama kız tutup oğlun verdi bana bu hakkı, sana hakaret ederkn susturmadı beni deyince yıkıldı. (Mesela bu kısım da yalan. Kandilde annemi aramadığı için sevgilisiyle kavga eden abim anneme hakaret ettirmiş olamaz. İşte bu imkansız. ) Abime çok düşkündür ve açıkça benden daha çok sever. Onu asıl yıkan o oldu ve ben de arada kaynadım sanırım.

Konunu anneme de okudum abla.
Senin annenin verdiği tepkiye şaşırdı kendi kızı dururken el kızına mı inanılır dedi.
Sonraki gelişmeleri bilmiyorum yorumların hepsini okumadım ammavelakin bu yengeyle olmaz
Sizin aileyi darmaduman eder bu kadın
Taş üstünede taş bırakmaz birbirinize şimdiden düşürmüş baksana
Ne yap et abinle konuş annenle konuş babanla konuş bu kadını eve gelin diye almayın derim
Pis kıskanç alıcan saçını başını yolıcan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…