sendemi ikizlersin kavs gerçi belli az çokİşte gıcık ikizler... ya hep ya hiç. Ortam olaydı
afiyet olsunGünaydın kızlar
18-19nun görevleri tamam, sabah bakıcımız doktor kontrolüne gideceği için 2 bebişi hazırlayıp ananeye bıraktım, onları hazırla kendini hazırla kahvaltı hazırla sanki çok yerlermiş gibi kahvaltı yapmak isteyen çocukların üstünü kirletmeden evden çıkar derken ayy valla yoruldum, şimdi iş yerinde 1 bardak sıcak çay içeceğim inşallah kahvaltımı yaparken.
DIY videolarına bak sen yeteneklisin yaparsın çoğu şeyiİşte gıcık ikizler... ya hep ya hiç. Ortam olaydı
saol suhancım.afiyet olsun
bu seneki hedeflerim arasında 4. madde. her gün düzenli olmasada ocaktan beri devam ediyorum okumaya meal,tefsir.ayrıca video izliyorum.kendime bir sure belirledim.onun üzerine değişik kişilerden videolar izliyorum.3. maddeyide ramazanda yaptım ama yıl içine yaymak ve devamlılık sağlamak istiyorum.1. madde sıkıntılı bende.farzın dışında yapamıyorum.Manevi plan:
1) ORUÇ:
Çok şükür şevval orucum bitti. Acayip mutluyum.
Kaza oruçlarım sadece bu yıldan var. Geçmiş yılları sabrettim, asıldım, tuttum bitmişti elhamdülillah. Pazartesi perşembe gibi ya da artık kendimi hazır hissettiğim zamanlara yayıp tutmayı düşünüyorum. Nasıl ki borcumuz olmayınca mutlu oluruz, borç olunca aklımızda döner durur, ben de bitince mutlu oluyorum. Rabbim hayırlısıyla bitirmeyi, yenisine de kavuşmayı nasip eylesin.
2) NAMAZ:
Namazlarım belli düzende gidiyor elhamdülillah. Arttırmaya ( kaza, kuşluk, evvabin vs) gayret ediyorum.
Arada nafile düzenim bozulunca da " en azından iki rekat, bırakmandan iyidir" şeklinde telkin ediyorum kendime.
3) KUR'AN-I KERİM:
Kuran'ı Ramazanla kısıtlamayı istemiyorum. Ramazanda da hafız arkadaşlarla online hatim yapmak nasip oldu çok şükür. Bitirdik vs den ziyade onların tane tane ama sistemli okuyuşu ve de Türkçe'lerini anlayıp ona göre beden dilini kullanmaları beni çok etkiledi.
Camiye gidince hızlıca okunan ve çoğu harfini anlamadığım Kur'an-ı Kerim beni mutlu etmedi ve de gitmedim çok.
Bende okumayı günlük yapmayı ve özellikle namazdan sonra da abdestli olmanın avantajını kullanarak, iki sayfa iki sayfadır diyerek eksik bıraktığım cüzleri tamamlamaya niyetledim. Şimdilik fena gitmiyorum çok şükür.
4) KUR'AN-I KERİM'İ ANLAMA ÇALIŞMALARI:
Bu konu hep hedefimde olan ama bir türlü oturtamadığım konu.Arkadaşla yürüyüş yaparken ortak tefsir ve meal kitabı belirledik. Günlük minimum 15 dk tefsir, 5 dakika meal çalışması yapacağız inşaallah. Hem de yürüyüşde faydalı bir paylaşımda bulunuruz diye düşündük insanlar hakkında konuşmak yerine.
Maddi (günlük) Plan:
Günlük düzenli yemek yapma, bulundurma işim güzel gidiyor. Yaptıkça da pratikleştiği için yeni yemekleri hızlıca yapabiliyor hale geldim.
Tezgahı temiz bırakmaya çalışıyorum ama arada aksıyor. Yemek arkası hemen toplama işini yaparsam biten işin mutluluğu, kafamda dönen işin işkencesinden yeğ olacak.☺
Bugün ayrıca bulaşık makinesinin pervanesini, süzgecini vs yıkadım. Temiz olduğunu bilmek beni mutlu ediyor. Artık daha sık temizliyorum.
Çamaşır hala çözüm bulmam gereken bir konu. Çok çabuk birikiyor, kuruyanları o an yerine koymayınca bir bakıyorum ki küçük tepecik bana el sallıyor.
Bugün tuvalet banyoyu yürüyüşe gitmeden çamaşır suyuyla beklettim. Yürüyüşten gelince de yıkadım. Küvetle sonra ilgileneceğim. Bir de banyo dolaplarına başlamayı düşünüyorum inşaallah.
Odak noktası bir oda belirleyip iyice elden geçirmek hedefim. Günlük gidişata göre şekillenecek.
Çocukların kitaplarına el atmam lazım. Etkinlikleri yaptırma fırsatım olmuyor bu ara. Gündeme alsam iyi olacak ama apartmanın önü uygun. Akşam hava kararıncaya kadar oynuyorlar dışarıda benim çocukluğumda olduğu gibi. Üst baş toz toprak. Ağız yüz bahçedeki mor dut rengi. Kıyafetlerden çıkıyor Allah'tan. Şimdi bu oyundan hadi gelin etkinlik desem hakaret gibi gelir çocuklara. Şimdilik akışına bıraktım. Kızımın zaten yazılı haftası. O kendi çalışmalarını yapıyor. Eksiklerinde yardımcı oluyoruz.Hafta içi apartmana duysunlar, hafta sonu inşaallah götürmeyi düşünüyorum sağa sola. Arkadaşların aynı yaştaki çocuklarıyla buluşturmaya. Konuştuk ama henüz gerçekleştirmedik.
Gayret edeceğim bu sene. Elimden geldiğince her şeyde daha gayretli olacağım inşaallah.
Ne güzelbu arada tatil işine baktık biraz.eşim bikaç yer bulmuş.bende buldum.yazı başında gideceğiz gibi.ağustos eylül gibi tercih ediyorduk ama.okul vs işleri olunca eylüle sarkmıcak gibi.sanırım yine mersin tarafına gideceğiz
Pardon side ManavgatmişNe güzel
Bizde agustos son haftasına aldık
Kemer e gideceğiz
Boş zamanlarımdaVe önemli konularda
Randevulari not alıyorum
Yapılacak işlerimi önemliyse defterime ekliyorum
Dua okumayı Kur'an okumaya anlamaya çalışıyorum.
Özel günleri kutlamaya özen gösteriyorum
Bazı zamanlar içimden geçenleri yazıyorum
Güzel anıları yazıyorum
Araştırma yapıyorum
Gelir gider maddi konuları takip
SüpersinBoş zamanlarımda
kisisel gelisim videoları izliyorum.-----------daha çok beni dinlendiren uzak doğu sessiz vlogları izliyorum.
Dizi film izliyorum----------------------------çok sık yapamıyorum
Günde birkaç sayfa kitap okuyorum.---------günlük düzen tutturamadım,ama okuyorum
Kızımla oyun oynuyorum----------------------evet bizde.şimdi mangalaya merak saldılar.küçükte yavaş yavaş öğreniyor
Müzik dinliyorum-------------------------------eskiden çok dinlerdim
Evimin dekorasyonu ile ilgili ürün araştırması yapıyorum----ara verdim .okadar çok dosya oluşturmuştumki bir zamanlar
Hafta sonu gezi planlaması yapıyorum.----------++++
Bakimli olmaya çalışıyorum...+++++ saçlarım kötü durumda.ilgilenmem lazım
Dışarıyı izliyorum....................................bu aktiviteyi bende seviyorum
Çiçeklerime bakıyorum.........................bu konuda kendimi aştım.kaktüsümlerimin sukulentlerimi çoğaltım.eve sakısya biber ve soğan bile ektim..şaşkınım
Buraya bakıp sizinle sohbet etmeyi seviyorum.........................%100
Ve yakın zamanda soyut resim yapmak istiyorum.................boyamayı sayarsak mandala boyuyorum
seninklier üzerinden kendimi değerlendirdim mia
Maşaallah barekallah. Rabbim azımızı çoğa saysın. Kabul etsin. Eksiklerimizi O tamamlasın.bu seneki hedeflerim arasında 4. madde. her gün düzenli olmasada ocaktan beri devam ediyorum okumaya meal,tefsir.ayrıca video izliyorum.kendime bir sure belirledim.onun üzerine değişik kişilerden videolar izliyorum.3. maddeyide ramazanda yaptım ama yıl içine yaymak ve devamlılık sağlamak istiyorum.1. madde sıkıntılı bende.farzın dışında yapamıyorum.
Merhaba:) yazmadan duramadım, arapça öğrenmek ve Kuranı anlamak uzun zamandır istediğim bir şeydi. taa kızıma hamilelik zamanlarımda (5-6sene önce) biraz araştırıp kendimce anlatımını beğendiğim Necla Yadsımanın youtube videolarını izlemeye bailamıştım ve kitabını alıp takip ediyordum. ama birkaç ay devam edebildim, bahaneler çıktı hep karşıma tembellik daha kolay geldi vs kaldı o şekilde, hala kitabı duruyor ve öğrenme isteği aklımın bir köşesinde, incelemek istersiniz belki videoları:) bunun dışında sizin etcrübe ve önerilerinize açığım:) Aslında haftada 3 gün 30dk bile bü işle ilgilensem totalde elimde bir sürü birikim olurdu, nelere vakit ayırmıyoruz ki diye düşünüp başlamak gerekiyorMaşaallah barekallah. Rabbim azımızı çoğa saysın. Kabul etsin. Eksiklerimizi O tamamlasın.
4. Madde bende sıkıntılı. Düzen tutturamadım. Videolardan tavsiye edeceğin var mı?
Güzel bir günden hayırlı huzurlu sağlıklı bereketli sabahlar
Sabah erken kalkmak hedefim. Zaten namaza da kalkmaya çalıştığım için erken kalkıyorum ama genelde uykuma yenik düşüp geri yatıyordum. Bugün yatmamaya karar verdim ve okumalarımı yaptım elhamdülillah. Görev tamamMia- . ☺
Tereyeğı bitmişti. Çocukların da kahvaltıda yedikleri kısıtlı. Öyle peynir zeytin yemiyorlar. Anca börekte vs. Ben de menemen yaptım. Üşenmedim. Genelde eşim çayı demler. Onu da yaptım. Kahvaltımız telaşsız oldu. Portakallar bayılıp gidiyordu köşede. Çocuklara onları da sıktım. Kalabalığı gitti. Sonra giydirip okullarına bıraktım. Gitmeden tezgaha çamaşır suyu dökmüştüm. Size selam verip öyle başlayayım dedim.
Az sonra arkadaşımla yürüyüşe gideceğiz inşaallah. Aradan iş çıkarıyorum. Gelince de çamaşırlara el atmayı düşünüyorum. Dün birazını ütüleyip koydum ama daha var. Bir de ütü işini işin içine sokunca zaman uzadı.
Hayırlısı artık.
Sizinle balkonumu paylaşayım. Ben çok seviyorum.
Eki Görüntüle 3069372
elimdeki işleri son ana kadar erteleme hatta mecbur olmadıklarımı ihmal etme eğilimim var, oturup yarım saat bile çalışamıyorum sürekli elim sosyal medyaya vs gidiyor hiç verimli olamıyorum, bana bir önerin olur mu :)çalışmam lazım 1 saat kadar.hikmet anılla çalışayım.o 1 saat bahçede çalışsın :)) ben ofiste. hadi bakalım .sonrada yemeğe çıkarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?