sade yaşam

Benimde çeyizlik bir dünya havlum savanım yolluk nevresimler vs var: bunları başkasına veremem birkaçı dışında çünkü annemin el emeği: zaman içinde kullanıyorum: sırayla: ve oğluma ayırmak istiyorum bi kaçını kullanışlı olanları tabi...
Peki bunları vakumlu poşetler Küçültebilir mi?
Aslında bazanın altını elden geçirmem gerek : düzenleyip azaltmam gerek:
Koşlık yazlıkları baza Altına düzenşice koysam ne de rahat ve kullanışlı olur

Merhaba kızlar,

Görümcem evlenip gitti ve çok yer açıldı ve çok esyadan kurtuldum.

1. Evlenince yiyemem dediği ve bana bıraktığı kıyafetlerin hiç birini kullanmadım. Doğruca poşetlere doldurup kapının önüne bıraktım. Açılan yere de oglumun kiyafetlerini yerleştirdim.

2. Oyuncak cekmecesini boşalttım. Oyuncakları kolileyip balkona koydum. Açılan yere yine oğlumun kıyafetlerini koydum.

3. Bazalarin altındaki oyuncaklarda kolideki yerlerini aldı. Açılan yere battaniyeleri yerleştirdim.

4. Kışlık giydiğim kıyafetlerin çoğunu attı. Yerine yenilerini alacağım.

5. Oglumun kıyafetlerinden boşalan yerlere çarşafları mi koyup, düzenli hale getirdim. Havluları da boşalan raflara dizdim.

Atılacak pek birsey kalmadi. Gozume batani teker teker kapının önüne koyuyorum.

Kalabalıktan hoşlanmıyorum.

Mutfağımı da bı düzene sokacağım, atılacak fazla tabaklar ve tencereler var. Ne zaman yaparım bilinmez...

günaydın :)
haftsasonu görümcemlere gittim..
sade yaşamdan giyim anlamında uzak ..
uygun fiyatlı bi sürü tsshirt üst giyim pantolon vs var..
biraz özendim :) ama benim yapıma göre fazla kıyafet dert..
ancak o kendine yakıştııyor ve sürekli kıyafet değiştiriyor .. sık sık..
bizim uygulmaya çalıştığımız sade yaşam az eşya kullanmayı pek uygulayan yok maalesef... :)

Bir tane tava ayırdım. 10 gün içinde lazım olmazsa elveda diyeceğim. Yedeği yok emin olamadım:-)
Bir de altları nerde olduğu belli olmayan saklama kaplarının kapaklarını ayırdım bulamazsam onları da atıcam 10 gün sonra

Eh artık biraz silkelenmem lazım...Uzun zamandır evde ayıklama yapmadım. Sanki herşey üstüme üstüme geliyor.
Çok fazla kıyafetim var. Almayacağım desem de alıyorum. Kıyafetlerim neredeyse hiç yıpranmıyor. Kendimi tutabildiğüm kadar tutacağım.
Nisan ayında dolabımda ters askı yöntemine başladım. Gelecek Nisan’a kadar durum ne olacak bakalım.
Yarın oğlumun odasına girip geçen yıldan kalan defter kalem silgi vs. Ayıracağım.
Diyetime ve sporumu da devam edeceğim. Biraz kilo aldım. Ve kalınlaştım.
Sosyal medyaya daha az bakacağım artık.
O zaman ya bismillah

X