sade yaşam

ayrıca atılacakları atınca ihtiyaçlarımı daha net görür oldum;
zevk mi gereklilik mi ayrımına vardım..

mesela kaliteli ve güzel bir kaşe mont;

ikinci bir spor ayakkabı çünkü 2 yıldır hep aynısını giyiyorum deforme oluyor ..aynısından ikincisini farklı bir rengini almak niyetim..ki şimdi fiyatına baktım : ben aldığımda 2yıl önce 250tl olan ayakkaı 475tl olmuş ben şok..her şey ne çok pahalandı..(ayağıma iyi gelen tek model çünkü tırnak batığı problemim var ..çok şükür tedavi oldum şimdi dah aiyi durumdayım ancak dar uçlu ayakkabı giymem yasak-yenileyebilme riskine karşın)

gri küçük çanta (sadece büyük siyah çantam var)

zamanla birikir; heyecanla bekleyerek almak istiyorum..hemen almak değil.. beklmek almak için haketmek ,para biriktirmek ve peşin almak niyetim..

selam herkese,hepinizi bizim eve davet ediyorum,sade kursu açıcam,şaka bir yana sade olmayan evlere gidince butun piskolojım bozuluyor ve kendımı hemen ordan dışarı atıyorum,ve bir daha gitmiyorum,kızlar hayat güzel,eşyaya hizmt etmeyın,ha bir de hızmet etmeyenler var alıpta,ah onlar daha üzücü durumda,.çok şükür,evimi her zaman sık sık tararım,az fazla bişey olmasın diye,birinden duydum,kadın çok zengınmış,her hafta kıyafet alırmış,ama eve geldiğinde kaç prça almış ise o kadar çıkarırmış dolbından,çok hoşuma gitmişti...
Eskisi elden çıkarılsa da her hafta yeni birşeyler alınmasını doğru bulmuyorum. Sade olalım evet ama israfa da kaçmayalım diyorum ben.

Ben icime sinmeyen yani benim almadigim ama isimi goruyor diye evimde tuttugum bazi seyleri atip yerine yenisini aldim (mutfak esyasi)
Benim seçimlerim değildi model ve renk olarakda.

Sadece iş görüyordu.

Ama elim gitmek istemiyordu hep
Uygun uygun aldım hepsini.
Daha alınacak var.
Acelem yok sirayla.
Başladım bir yerden az az

Az , öz ve icime sinen şeyler olacaklar.
Yavaş yavaş eleyip gerekli olanları degisecegim.

Böyle durumları seviyorum.
Acil değiller indirim takip edebiliyorum, model bakabiliyorum.
Hoşuma gitti bu durum.

Lise, üniversite caglarinda biriktirme, saklama huyum vardı. Zaman içinde ve hayat da bayağı yorup bunaltinca atmaya basladim, o gün bu gündür attikca rahatlarim.
Bir bayana göre az kiyafetim vardır ama yine de sık sık gardrop ayiklamasi yaparim.
Geçenlerde ardiye olarak kullandığımız odaya göz diktim, cocuk odasi yapmak icin orayı bosaltmaya basladim.
Oyuncaklari, evraklari, cdleri ayikladim. Verilecekleri verdim, atilacaklari attim.

Lise, üniversite caglarinda biriktirme, saklama huyum vardı. Zaman içinde ve hayat da bayağı yorup bunaltinca atmaya basladim, o gün bu gündür attikca rahatlarim.
Bir bayana göre az kiyafetim vardır ama yine de sık sık gardrop ayiklamasi yaparim.
Geçenlerde ardiye olarak kullandığımız odaya göz diktim, cocuk odasi yapmak icin orayı bosaltmaya basladim.
Oyuncaklari, evraklari, cdleri ayikladim. Verilecekleri verdim, atilacaklari attim.
Bunu nasıl başardin ben yapamiyorum atsam mi yine mi giyerim belki diyip giymeyip duruyoo

Bunu nasıl başardin ben yapamiyorum atsam mi yine mi giyerim belki diyip giymeyip duruyoo
Yeterince zaman tanidiysan o kiyafetlere... Hala giymiyorsan elden ve EVDEN cikarilabilir :)) 2 seyi dusunuyorum veya 2 sey beni rahatsiz ediyor diyelim: Birincisi, orda bi yerlerde ya dolapta ya bazada yer isgal etmesi gözüme batmaya basliyor, kullanmadigim sey bana batar, esya kalabaligini sevmem, boyle dolu doluluk rahatsiz eder beni. Biraz bosluk olmali, nefes almaya yer olmali dolapta, evde. Ikincisi, ona ihtiyaci oldugunu bildigim insanlar vardir, "madem giymiyorum, belki onlarin isine yarar" diye düşünür gonderirim.
Böyle halihazirda ihtiyaci oldugunu duydugum kisiler var, her zaman bekleyen, sabit. Cocuk kiyafeti, oyuncak, kadin kiyafeti vb. fazla olanlari ayiririm, aracilara veririm, ulastirirlar.

Bende bugün makyaj malzemelerimi minimuma indirdim. Meğer ne gereksiz şeylerle koca bir çekmeceyi doldurmuşum. 3 tane kirpik kıvırıcı, 5 tane tırnak törpüsü (bir tane neyime yemiyorsa) sayısız ruj ( çoğu fi tarihinden kalma:KK12:) kalemler, farlar, fondötenler vs. Bloggerleri takip ede ede ihtiyacım olmayan bir sürü ürün almışım kendime çok kızdım. Bir pudra, bir allık, iki göz kalemi, 1 lip balm, 1 tane de rimel bırakıp gerisini ayırdım. Tarihi geçenler çöpe gitti diğerleri arkadaşlarıma dağıtacağım. Üzerimden büyük bir yük kalmış gibi rahatladım.:kahve:
Sıra kıyafetlere geldi eminim giymediğim bir sürü kıyafet çıkacak elimden.

Bu hafta elden çıkardığım 7 parçayı yazayım. Aslında daha fazla gitti de (yazlıkları çıkardım) onları gelecek hafta yazarım .

Buzdolabı (bodrumda bekliyordu let go da sattım)
Bulaşık Makinesi (bunu da let go da aynı kişi ile anlaşmıştım, meğer bakıcının yokmuş, ona verdim)
porselen çaydanlık (hediye götürdüm)
çocuk pantalon ve çocuk tşört (aynı kişiye hediye gitti)
Yazlık bayan elbise (belediye giysi kutusuna daha önce ayırdıklarım ile birlikte gitti)
ev kıyafeti (yıpranmıştı atıldı)

ve bu hafta uzun zaman sonra, gıda dışı ürün almadan bir hafta geçirdim. hafta sonu şehir dışında olacağız, umarım alışveriş yapmayız
netten plaj elbisesi siparişi vermiştim, ürün berbat olduğu için pazartesi iade için yollayacağım

Giysi dolabımın içindeki giymediğim, kıyafetlerimi, bir bir eledim,yeni kıyafetler aldım ,ve yerleştirdim,eskileri birine vermedim, çünkü kaç yıllık kullandığım eskimiş, kıyafetlerdi,güzel olsalardı, birisine vericektim, neyse,artık eskisi gibi, takı, toka, makyaj, bunları, en aza indirdim, ve bir şey alınca mesela ,1 adet yetiyor.eskiden çeşit çeşit alırdım,şimdi kullan eskit at yapıyorum,daha rahat oluyor,bide az alınınca eskitmeside, kolay oluyor .evimdede ferahlığa ve sadeliğe önem veriyorum artık...

Merhaba Kızlar
Bu hafta içinde 7 parça kıyafet vermiştim.
Kot bedenim 2 beden küçüldü. Yeni kotlar aldım. Maddi durumu iyi olmayan bir arkadaşım var. 29 giyiyorum dedi. 5 tane kotumu yıkadım. Ona vermek üzere ayırdım. Bunun yanında bir kumaş pantalon, bir kot şort, bir gömlek,bir kapri, 3 tane de t-Shirt ayırdım. Uzun zamandır kullanmadığım ceketlerim var. Birini bu kış bi kere giydim. Diğerini de en son geçen yıl ilkbaharda giymiştim. Bi de geçenlerde giydim. İkisinden birine kıyıp vereceğim. Ama hangisi olacak bilemiyorum.
2 t-shirtümü jestim. Temizlik bezi oldu. 2 iç çamaşırı bir tane de kısacık şort attım.
Eşimin t-shirtlerine baktım. 6 tanesini rengi solmuş oldukları için ayırdım. Baza altına gönderdim. Çünkü eşimin haberi Yok. Bakalım farkedecek mi? Dışarıya giyilecek 3 tane kaldı. 4-5 tane de pikniğe bahçeye giderken giyeceği penye olanlardan ayırdım.
Yarında takı çekmeceme bakacağım.

günayıdn ...
sadeleşmek en güzeliii..

ben de hemen hemen tüm kışlık ve yazlıkları ayırdığımdan çok az kıyafetim kaldı..hem işte hem dışarda giyinmekte zorluk çekiyorum ...bir de burası pek sıcak bi şehir..bi gün giyilen asla bi daha giyilmiyor...

alışveriş yapacağım ancak 5 kg felan daha verince..

belki ramazan sonrası bi alışveriş yaparım...
hedefim 67 kg olmak : şu an 8kg fazlam var..
sonrasında akıllıca alışveriş yapmak istiyorum..

iş için kumaş pantolonlarım var..
dizi geeçen uzunlukta spor tuniklerim var: 3 tane..
ama işte giyebileceğim spor şık tarzı bir çok kıyafetle kombinleyeceğim renkte ve özellikte alışveriş yapmak istiyorum..tavsiyeleriniz neelerdir ?_

günayıdn ...
sadeleşmek en güzeliii..

ben de hemen hemen tüm kışlık ve yazlıkları ayırdığımdan çok az kıyafetim kaldı..hem işte hem dışarda giyinmekte zorluk çekiyorum ...bir de burası pek sıcak bi şehir..bi gün giyilen asla bi daha giyilmiyor...

alışveriş yapacağım ancak 5 kg felan daha verince..

belki ramazan sonrası bi alışveriş yaparım...
hedefim 67 kg olmak : şu an 8kg fazlam var..
sonrasında akıllıca alışveriş yapmak istiyorum..

iş için kumaş pantolonlarım var..
dizi geeçen uzunlukta spor tuniklerim var: 3 tane..
ama işte giyebileceğim spor şık tarzı bir çok kıyafetle kombinleyeceğim renkte ve özellikte alışveriş yapmak istiyorum..tavsiyeleriniz neelerdir ?_
Canım ben renk konusunda tavsiyede bulunacağım. Genelde koyu renklerde siyah-lacivert-haki açık renklerde sütlü kahve-krem kullanırım. Tutup turuncu bir tunik alsam kullanışsız olur benim için. Senin de böyle sevdiğin ve sürekli giyindiğin renkler vardır onları tercih et. Bir de ben bu renkleri tek renk olarak alıyorum üzerinde desen veya ikinci bir renk olunca yine kombinlerde sıkıntı oluyor.

Canım ben renk konusunda tavsiyede bulunacağım. Genelde koyu renklerde siyah-lacivert-haki açık renklerde sütlü kahve-krem kullanırım. Tutup turuncu bir tunik alsam kullanışsız olur benim için. Senin de böyle sevdiğin ve sürekli giyindiğin renkler vardır onları tercih et. Bir de ben bu renkleri tek renk olarak alıyorum üzerinde desen veya ikinci bir renk olunca yine kombinlerde sıkıntı oluyor.

ben de genelde siyah gri beğeniyorum her şey i bir de beyazı çok seviyorum ama iç göstermeyecek vücut belli olmayacak biraz riskli ..
düz renk kullanıyorum..
yazın siyah renk burada ciddi yakıyor insanı o sebple sanırım sütlü kahve krem daha mantıklı olacak..toprak tonlarını da çok sverim zaten ..
ona göre dikakt ederim..

kendimi dış giyime alıştırmaya çalışıyorum..tuniklerim zaten diz altı...bol salaş oluyor..

Evimle ilgilenmeyi sevıyorum.. Oncesınde krem rengi halılarım vardı (eşimin teklifi) yıllarca ortu kullandımm(ne sacma) şuan halılarım rengarenk :) cokta mutluyum.. Dokuldu, lekesi cikmiyor ortu kaydı sıkıntısı kalktı ortadan.. Tabi eşimin hiç hoşuna gitmedi bu durum hem maddi hem sevdıgı halılar gıttı hıc begenmedigı halılar geldı.. (ortuden rengını gormuyordu sadece tek fark ortu krem dı:)..

Mutfakta plastik ne varsa(tapper harıcınde) hepsini yok ettım cam vs alındı...
Yatak odamın başlığı etrafı cevrılı ve boydan boyayıydı... Sokup attım hepsini sade bır başlık aldım yatak yonunu degıştırdım.. Cam önüm acıldı odam buyudu.. Onca yıl nasıl akıl edemedim..

Şimdilerde cocuk odasına yaptırdığım boydan boya dolaba taktım.. Uzerınde kı desen gözümü yoruyor du.. Şu aralar kendim beyaza cevırme asamasındayım:).. Bana kalsa dolabı verip bır yatak daha alıp ferahlatmak ama eşyalarımızı koymak için yer yok başka..
Eşya olarak verilecek cok şey var aslında eşim tarafından... lakin yavaş yavaş yok ediyorum malum erkekler kıymetli eşyaları:)
Kucuk oglumun esyalarını ayakkabı vs cıkarttım aradan.. Eskileri toz bezi yaptım bende:) ...
Banyoda yer işgali yapan koca bir kuvet vardı.. Evi su basıp alt kısmının kırılması gerektıgı an.. Kurtuldum ondan.. Hem yer acıldı hem banyo dolabım oldu:)

Sanırım daha fazla yapılacak bır sey kalmadı.. Balkona katlamalı cam yapmak dışında:).. Onumuzdekı yıl nasıpse ..

24 yıldır evliyim... Şuan ıstedıgım ev halini aldı diyebilirim.. Rabbıme her zaman hamd ım şukrum coktur... Hamd olsun Bu günlerimize... Her seyin bası saglık.. Saglık olduktan sonra gerisi bir şekilde gelıyor..

X