sade yaşam

Bugün takılarımı ve makyaj malzemelerimi düzenledim. Eskimiş olanları ve kullanmadıklarımı attım

Spor yaparken giydiğim t-Shirt çok eskimişti. Onu kestim. Temizlik bezi oldu artık.

Telefonun azizliğine uğramışım. Saçma sapan şeyler çıkmış. Zaman zaman çözüm buluyorum olacaktı o
Bende YouTubeye daha çok takılıyorum. Facebook Twitter instagram hesabım yok hiç biri. YouTube hesabım da yok telefonum içimden çıkıyor ama yorum yazmıyorum hiç birine sadece izliyorum en çok temizlik yerlere bakıyorum mesela ebru Yücel Tuğba'nın günlüğü felan . Yabancı kanalında cleaning home felan çok güzel biseyler faydaları bakiyorum sözler köşkü hayalhanem gibi Mehmet yıldızi dinliyorum herşey güzel :) bazen of puf bir hayat da olsa şikayet edemiyorum şikayet nefistendir ederseniz o kadar bunalirsin bosvereceksin kendi yaşamına bakacaksın mutluluk sebebi budur bence:KK66:

Bugün takılarımı ve makyaj malzemelerimi düzenledim. Eskimiş olanları ve kullanmadıklarımı attım

Spor yaparken giydiğim t-Shirt çok eskimişti. Onu kestim. Temizlik bezi oldu artık.
Bak o iyimis bende yapıyoum eski tsortlerden :) eşimin eski pjamasindam bez parçası yaptım eşim çok kizmisti yahu çok eski dedi 15 senedir o pijama giyiyomus da eşim kilo alınca yırttı pirtt küçük bişey ya:KK70:

Bende YouTubeye daha çok takılıyorum. Facebook Twitter instagram hesabım yok hiç biri. YouTube hesabım da yok telefonum içimden çıkıyor ama yorum yazmıyorum hiç birine sadece izliyorum en çok temizlik yerlere bakıyorum mesela ebru Yücel Tuğba'nın günlüğü felan . Yabancı kanalında cleaning home felan çok güzel biseyler faydaları bakiyorum sözler köşkü hayalhanem gibi Mehmet yıldızi dinliyorum herşey güzel :) bazen of puf bir hayat da olsa şikayet edemiyorum şikayet nefistendir ederseniz o kadar bunalirsin bosvereceksin kendi yaşamına bakacaksın mutluluk sebebi budur bence:KK66:
Benim sosyal medya hesaplarım var. WhatsApp da gruplar var. Bir de buraya bakıyorum. Yani telefonu elime alınca en fazla 10 dk bakıyorum. Ama sık elime alıyorum sorun burada.
Video film vs izlemiyorum hiç.

Bak o iyimis bende yapıyoum eski tsortlerden :) eşimin eski pjamasindam bez parçası yaptım eşim çok kizmisti yahu çok eski dedi 15 senedir o pijama giyiyomus da eşim kilo alınca yırttı pirtt küçük bişey ya:KK70:
Artık temizlik bezliğine terfi etti :KK70:

Haftasondan merhaba...:)
Eşimin bı pazarı vardı onun da uçup gitti gün ne:/ pazara gittik eve baktık derken hoop akşam oluyor. Bugün de güne iyi başladım da hava yağmurlu. Elektrikler bir gidiyor geliyor sinir bozucu. Evi süpürcektim kızımin uykusu geldi bari uyutayim dedim de uyuttum süpürme işi aksiya kaldı bari WC banyoyu temizleyim dedim oda bitti:) ee ben şimdi ne yapmalıyım bilemiyorum boş boş oturuyorum

Selamlar herkese, çocuk olduktan sonra sade hayata takmış durumdayım. Hatta ikinci bebek haberini de alınca dedim ki derhal sadeleşmeli bu ev. Çocuklar ayaklandı mı eşyalar nasıl fazla nasıl gereksiz geliyor. E bir de para harcama tarzımızı değiştirmemiz gerekti nerdeyse 4-5 aydır evi derleme toplamayla uğraşıyorun fazlalıkları ya satıyorum ya dağıtıyorum. İnanılmaz hafifletiyor

Selamlar herkese, çocuk olduktan sonra sade hayata takmış durumdayım. Hatta ikinci bebek haberini de alınca dedim ki derhal sadeleşmeli bu ev. Çocuklar ayaklandı mı eşyalar nasıl fazla nasıl gereksiz geliyor. E bir de para harcama tarzımızı değiştirmemiz gerekti nerdeyse 4-5 aydır evi derleme toplamayla uğraşıyorun fazlalıkları ya satıyorum ya dağıtıyorum. İnanılmaz hafifletiyor
2. bebek hayırlı olsun nasibiyle gelsin:emir_bebek:
neler yapıyorsunuz sadeleşme adına biraz bahseder misiniz
benimde 14 aylık oğlum var bir taraftan sadeleşirken diğer taraftan abartıyorum tam düzen kuramadım paylaşımlarınız bana da yol gösterici olabilir.

2. bebek hayırlı olsun nasibiyle gelsin:emir_bebek:
neler yapıyorsunuz sadeleşme adına biraz bahseder misiniz
benimde 14 aylık oğlum var bir taraftan sadeleşirken diğer taraftan abartıyorum tam düzen kuramadım paylaşımlarınız bana da yol gösterici olabilir.
Amin teşekkür ederim İlk önce sade diye bir kitap var onu okumamla başladı herşey dolabımda yazlık kışlık ne varsa döktüm ve gerçekten giydiklerimi bıraktım çoğunu ayırdım giymediğim ve dolapta yer tutan o kadar çok şey vardı ki çoraptan çamaşıra ev tişörtüne kadar hepsini ayırdım sonra işe yaramayan kablolar hediye gelen biblolar fazla ama kullanılmayan mutfak eşyalarını falan ailede isteyenlere verdim diğerlerini de ya kızılay kutularına ya da ihtiyaç sahiplerine. Eski sinema biletlerine kadar herşeyi attım okumadığım okuduğum kitapları elden çıkardım okuyacaklarım kaldı ama okuduktan sonrada okumak isteyene vereceğim kitapları. Oyuncakları çok ayıkladım hiç bişeyle oynamıyor ki zaten ünitenin çekmecesini oyumcak çekmecesi yaptım ordan alıyor oynuyor geri topluyoruz ev çocuksuz gibi dupsuru kaldı konsolun üstü bile boş

Amin teşekkür ederim İlk önce sade diye bir kitap var onu okumamla başladı herşey dolabımda yazlık kışlık ne varsa döktüm ve gerçekten giydiklerimi bıraktım çoğunu ayırdım giymediğim ve dolapta yer tutan o kadar çok şey vardı ki çoraptan çamaşıra ev tişörtüne kadar hepsini ayırdım sonra işe yaramayan kablolar hediye gelen biblolar fazla ama kullanılmayan mutfak eşyalarını falan ailede isteyenlere verdim diğerlerini de ya kızılay kutularına ya da ihtiyaç sahiplerine. Eski sinema biletlerine kadar herşeyi attım okumadığım okuduğum kitapları elden çıkardım okuyacaklarım kaldı ama okuduktan sonrada okumak isteyene vereceğim kitapları. Oyuncakları çok ayıkladım hiç bişeyle oynamıyor ki zaten ünitenin çekmecesini oyumcak çekmecesi yaptım ordan alıyor oynuyor geri topluyoruz ev çocuksuz gibi dupsuru kaldı konsolun üstü bile boş

bende okudum o kitabı evim zaten sadeymiş onu anladım. fazlalık olan yerlere de sadelik getirdim. çocuk kıyafetleri, oyuncakları konusunda çok kötüym. 2. bebeği de istiyorum küçülen kıyafetleri , bebek oyuncaklarını istiflemeye başladım yine dolaplar doldu :KK43:

Eskimiş iç çamaşırlarını hepsini parça parça kesip dolaba koydum çünkü bisiklet yıkarken veya arabayı temizlerken bunları kullanıyoruz sonra çöpe atıyoruz

selam herkese,hepinizi bizim eve davet ediyorum,sade kursu açıcam,şaka bir yana sade olmayan evlere gidince butun piskolojım bozuluyor ve kendımı hemen ordan dışarı atıyorum,ve bir daha gitmiyorum,kızlar hayat güzel,eşyaya hizmt etmeyın,ha bir de hızmet etmeyenler var alıpta,ah onlar daha üzücü durumda,.çok şükür,evimi her zaman sık sık tararım,az fazla bişey olmasın diye,birinden duydum,kadın çok zengınmış,her hafta kıyafet alırmış,ama eve geldiğinde kaç prça almış ise o kadar çıkarırmış dolbından,çok hoşuma gitmişti...

Herkese selamlar..Bende eskiden evinde çok eşya tutan, ıncık cıncık süs eşyaları seven biriydim..
Ama artık yaşımdan ötürümüdür nedir beni evde olan her fazla eşya sıkmaya başladı..zaten süs eşya falanda artık evde barındırmıyorum.. yavaş yavaş attım bunları.. hatta birçoğunu.
ama hala daha evde fazlalıklar mevcut..
zamanla inş onlardanda kurtulacağım.Sadeleşme yolunda ilerliyorum..bir yıldır kıyafet fazllaıklarımdan da kurtulmaya çalışıyorum..En önemlisi almamaya başladım..
Aldıkça bunun sonu olmadığını gördüm..Mutluda olmuyorum..
az ve öz olacak bundan sonra herşeyimiz inş. zaman zaman bu topiği okuyordum.. faydalı şeyler öğrendim.. devam da ediyorum..

Arkadaşlarımın evine gidince koca koca biblolar taşlı tuşlu aksesuarlara bakınca ruhum kararıyor.ama dışarı çıksam mesela gessem eve gelesim gelmiyor.doğal yaşamı yeşillikleri hayvanları çok seviyorum.gerçekten eşyalarınızdan kurtulun fazla bakımlı olmakta insanı mutlu etmiyo. kıyafetler aksesuarlar açık söylim beni mutlu etmiyo .sıkılmışım bu durumdan artık benim için ömür boyu sadelik .ve doğallık.köydeki insanlara bakın ne kadar mutlular neden çünkü sade ve doğal yaşıyorlar mis gibi:21:bakın şu köy sofrasının verdiği mutluluğu hangi lüx mekan alabilir sizce:KK36:
b_15_Carsamba-Dogal-Koy-Kahvaltisi.jpg

Son düzenleme:
Arkadaşlarımın evine gidince koca koca biblolar taşlı tuşlu aksesuarlara bakınca ruhum kararıyor.ama dışarı çıksam mesela gessem eve gelesim gelmiyor.doğal yaşamı yeşillikleri hayvanları çok seviyorum.gerçekten eşyalarınızdan kurtulun fazla bakımlı olmakta insanı mutlu etmiyo. kıyafetler aksesuarlar açık söylim beni mutlu etmiyo .sıkılmışım bu durumdan artık benim için ömür boyu sadelik .ve doğallık.köydeki insanlara bakın ne kadar mutlular neden çünkü sade ve doğal yaşıyorlar mis gibi:21:bakın şu köy sofrasının verdiği mutluluğu hangi lüx mekan alabilir sizce:KK36:Eki Görüntüle 2072439
Kesinlikle..İnsanlar eskiden daha mutlulardı.. Neden sade yaşam tarzları vardı..Çok eşya giysi merakı yoktu..ama paylaşmak vardı, mutluluk vardı..
Şimdi sadece gösteriş merakı başladı insanlarda..Bu sosyal medyalarında bunda payının büyük olduğunu düşünüyorum.. bir yarıştır gidiyor..Herkes mutlu görünme çabasında.. Yok sunummuş , yok evlerinin eşyalarıymış.. bla bla...
Gerçek hayattakinden çok farklı gösterdikerinie eminim.. Valla sadelik gibisi yok.. eşya az olunca işde çabuk bitiyor..
kendine de vakit harcayacak zaman bulabiliyor insan..eskiden ne kadar safmışım diyorum.. böyle incik cincik süs eşyaları ile mutlu olan bir insandım. Şidmi gülüyorum o zamanlarım için.. Gereksiz para israfı ve kalablıkdan öte bişey değilmiş..Birsürütabak çanaklar .. hepsini dağıttım.. kullancak kadar olunca yetiyor.. ferah ferah mis gibi.. Bundan sonra hayattaki düstürüm az eşya az insan çokk huzur>))

Kesinlikle..İnsanlar eskiden daha mutlulardı.. Neden sade yaşam tarzları vardı..Çok eşya giysi merakı yoktu..ama paylaşmak vardı, mutluluk vardı..
Şimdi sadece gösteriş merakı başladı insanlarda..Bu sosyal medyalarında bunda payının büyük olduğunu düşünüyorum.. bir yarıştır gidiyor..Herkes mutlu görünme çabasında.. Yok sunummuş , yok evlerinin eşyalarıymış.. bla bla...
Gerçek hayattakinden çok farklı gösterdikerinie eminim.. Valla sadelik gibisi yok.. eşya az olunca işde çabuk bitiyor..
kendine de vakit harcayacak zaman bulabiliyor insan..eskiden ne kadar safmışım diyorum.. böyle incik cincik süs eşyaları ile mutlu olan bir insandım. Şidmi gülüyorum o zamanlarım için.. Gereksiz para israfı ve kalablıkdan öte bişey değilmiş..Birsürütabak çanaklar .. hepsini dağıttım.. kullancak kadar olunca yetiyor.. ferah ferah mis gibi.. Bundan sonra hayattaki düstürüm az eşya az insan çokk huzur>))
“Huzur mu istiyorsun? Az eşya, az insan.” Kafka’nın sözünü hatırlattın bana:)

Arkadaşlarımın evine gidince koca koca biblolar taşlı tuşlu aksesuarlara bakınca ruhum kararıyor.ama dışarı çıksam mesela gessem eve gelesim gelmiyor.doğal yaşamı yeşillikleri hayvanları çok seviyorum.gerçekten eşyalarınızdan kurtulun fazla bakımlı olmakta insanı mutlu etmiyo. kıyafetler aksesuarlar açık söylim beni mutlu etmiyo .sıkılmışım bu durumdan artık benim için ömür boyu sadelik .ve doğallık.köydeki insanlara bakın ne kadar mutlular neden çünkü sade ve doğal yaşıyorlar mis gibi:21:bakın şu köy sofrasının verdiği mutluluğu hangi lüx mekan alabilir sizce:KK36:Eki Görüntüle 2072439
Ohh su kahvaltı sofrası ben hala yaparım böle şeyler yer sofrada :) seviyorum işte :)
Organik şeyleri özledim hepsi hormon :)
Ama organiklarda çok pahalı maalesef

Selam kızlar
Bugün dolapları elden geçirdik eşimle. Verilmek üzere kazak, hırka eşofman takımı vs ayarladık.
Evdeki fazla eşya resmen beni boğuyor ki öyle biblo süs eşyası vs yok evimde. Yine de fazla geliyor.
Umuyorum zamanla istediğim sadeliğe kavuşacağım

evdeki bibloları kaldıralı şunu farkettim ; onlara hiç ihtiyacım yokmuş..
olmayınca daha huzurlu oluyormuşum..

bir gün kendi evimize geçersek inşaallah; oturma odasındaki tv ünitesini komple değiştirip kitaplığa çevirmek ve çalışma masası almak istiyorum..
rutin şekilde okumalarıma devam etmek , araştırmalarımı orada sürdürmek niyetim..
bir de en büyük hedefim tv yi evimden çıkarmak..
olur mu dersiniz?
hayal etmesi bile güzel

X