Mezarima bile gelme diyen Annem?

Valla anne sözleri diye bir şey var ya başlığı okur okumaz o aklıma geldi. Anneler sinirlenince neler demez ki... Tamam başkalarının yanında demese iyi olurdu ama bazen sinirlenince annelerimiz böyle sayabiliyor evladı olduğu için karşısındaki. Aslında ben daha çok anneniz siz düğün dernek olmadan evlenirsiniz diye nasıl korkmuş ki böyle davranabilmiş diye geçirdim içimden. Buradaki çoğu arkadaşın da dediği gibi annenizi şimdiden müstakbel eşine karşı kötülemeniz ileride doğacak saygısızlıklara zemin hazırlar. Neticede et tırnaktan ayrılmaz. Belki şu an kırgın olabilirsiniz annenize ama ne o sizden ne de siz ondan vazgeçemezsiniz. Aşk sevgi gözünüzü kör ediyor belki böyle konuştuğu için annenize öfke duyuyorsunuz ama baş başa kaldığınızda onu da rahatlatın ve stresli geçebilecek bu aşamaları en aza indirmeyi hedefleyin. İnşallah eşyalarınızı toplayıp nasılsa nikahım var deyip evden gitmezsiniz. Hiçbir anne haketmez emin olun böyle bir davranışı. Annenize de kızmayın. Benim annem de söyler mezarıma gelme vs diye çok sinirlense. O sırda öfke gözünü bürümüştür. Allah onlara sağlık versin. Size de bu süreci geçirip mutlu olmayı...

şimdi güzel güzel annemi silerim eserim gürlerim demişsiniz eşinize ama, bide aması var bu işin ama?

O el kapısında yarın bir gün umduğun gibi olmazsa herşey, ahh annem dersin bak..

Bu kadar kocacı olmayın lütfen ya, kadının muradı sonuçta, ele güne karşı (doğru okudun) kızını telli duvaklı görmek.

Ev almanın acelesi yoktu hakikaten, düğün geleneklerimizin, kültürümüzün bir parçası, ve bir annenin gururu olarak, ilk sırada gelmeliydi. Hem annenin kapısındayken hâlâ, nikahlanmak da ne alaka?

Ben burada annenizin tepkisini çok iyi anladım ve hak verdim, lâkin uslübu daha sakin olmalıydı. Onu da yaşlılığına, konunun hassasiyetine verin.

Bence kendinize çeki düzen verin, gider ayak annenizin gönlünü kırmayın.

El oğlu anneye benzemez. Bu arada bende elli yaşında değilim, gencim ve tabii ki evleneceğim, ama eşimin yanında annemi, haksız olsa bile, asla suçlamam, yaşlılığına veririm. Annemde kale gibi daima arkamdadır.

Annenize karşı takındığınız bu tavırdan dolayı cidden kınıyorum sizi...

Annen haklı. Kadın nikahta olmuş gidivercen diye korkmuş. Ki eşin millet için düğün yapamam dediğine göre alttaki mesajı anlamış annen. Ne demek anneyi silcem demek iki tarafında gönlünü yaparsın hemen kocayı buldum anneme yallah deme ilerde her of dediğinde annen koşacak sana. Düğün istemiyorsan nikahtan sonra 100 kişilik bir organizasyon yap yemek sonrası eğlence şeklinde gelinliğinide giy herkezin gönlü olsun

yavrum o kocayla bir gun kotu olursunuz, yine anan kucak acar..

ha dersenki dugun? valla bence o kadar gereksiz bir seyki gunumuzdeki dugunler. hersey gosteris oldu yeminle kusucam artik o derece. eskisi gibi mutevazi dugunler nerde? ne icin? sirf falancanin kizida bunu yapti desinler..ohff o kadar sacmaki onca borcla evlilige adim atmak..

benim simdiki aklim olsa, kesinlikle dugun istemezdim..olay sadece parasida degil yani..skici bi kere. yap bi nikah gec..o parayla evine birsey al balayina git. ama yok illa dugun yapicaz gosteris yapcaz. birde bizim millette cene cok. dugunsuz olunca afedersiniz yanlis anlamasin kimse bosanmis arkadaslardan ozur dileyerek soyluyorum..kiz degilde, dul aldi..muhabbeti vardir ya..ee annelerdede benim kizimin neyi eksik diyor?? derken iste kavgalar kavgalar

aferin gozlerimi yasarttin hakikaten. evlenmeden anne kiymeti bilen azdir genelde..

Annenızı neden sılıosunuzkı .Borcun ıcınde batalım annemı sılıcem dıosun 2 gun sonra o adam sana beler diyecek.Annen ıstegını belırtmıs yanlıs zamanda yanlıs tepkı vermıs ama annemı sılıcem fln hiç olmamış.

Kayınvalidenin yanına git bence annen için ellerinden tutup ondan özür dile. Siz annemin laflarına bakmayın onun bu aralar morali bozuk filan de. Herşey iyi olacak allah ın izni ile bende eşime destek olurum filan de. Teselli et kayınvalideni. Yazık kalbi nasıl kırılmıştır ya

Annenizin yaptığı çok ayıp. Ama eşinizin yanında bu konuyu çok dillendirmeyin. O sizin anneniz ilerde affedersiniz ama eşiniz bunu unutmaz. Hani sen annen için bunu bunu demiştin der .

Anneniz resmen yuvanızın altına dinamiti döşemiş ! Şanslısınız ki eşiniz ve ailesi gayet ağırbaşlı kişilermiş. Ya bu senin düğünün annenin değil ki? Onu neden tatmin etmek zorundasın ?

Böyle annelerin çocuklarına Allah'tan sabır diliyorum. Resmen hayatı onlar için zorlaştırıyorlar....

Muhtemelen anneniz, eşinizle evlenmenizi istemiyordu. Bu konuda dediğini yaptıramadığı için öfkelidir. Öfkesini bu şekilde gösteriyor.

Böyle durumlarda -çoğunlukla- anneler haklı çıkar. İleride mutsuz olacağınızı hissetmiş olabilir.

Annenizin davranışları yanlış ama eminim ki son noktada yapmıştır bunları. Daha öncesi vardır. Ama ne olursa olsun annenizi hayatınızdan çıkarmayın, büyük konuşmayın. En mükemmel denilen evlilikler de bile sorunlar çıkıyor, o kadın anneye ihtiyaç duyuyor. Şimdi eşinize annemi sildim derseniz hayat boyu kayın ailesine bakmak zorundasınız. Annenizle barışsanız bile size gelemez siz gidemezsiniz. Eşinize söz geçiremediğiniz anlaşılıyor.

Ayrıca madem düğün olacak neden nikah oldu. Madem ev alınacak düğün yapılır düğün takıları ile eve katkı sağlanırdı. Bilmiyorum. Daha önceki konularınızı paylaşan arkadaşlar olmuş. Onları okuyunca annenize hak verdim açıkçası.

Kız anneleri niye böyle gösterişi seviyor anlamadım. Benim de kızım var. Herkes en iyisini ister ama durumları yoksa ve mutlularsa müdahale etmesi hiç hoş görünmüyor. Benim de annem kına gecesi istemişti mesela. İstemiyorum dedim sonra nikah ve yemek bitti gitti. Ne oldu yani?

Siz boyle annenize her kizdiginizda kocaniza annenizi boyle kotulerseniz yarin obur gun kocaniz bi sey dediginde soz soyleme hakkiniz olmaz zorunuza gider yalniz. Ne olursa olsun aradaki dengeyi kurun.
Kurdugum cumle de o kadar uzun geldi ki suan okuyunca, sey gibi olmamis mi ya; tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama

Bu evlilik hazırlıkları aşamasında düğüne para yetmeyeceği ya da düğünün olamayacağı hiç mi belli olmadı keşke o evi alırken, içini mobilyayla doldururken aranızda konuşup ( düğüne sanırım para yetmeyecek, nikah kıyılırken akrabaları mı çağırsak takısını takan takar vs vs bilemiyorum) bu konuşmayı yapsa mıydınız acaba. Sonra annenlere derdiniz. Anne bak evdi eşyaydı paramız yetişmiyor. Sadece bir nikah töreni yapma kararı aldık, düğüne eş dost çağıramayacağız bu sebeple nikaha davet edelim mi, deseydiniz. Böyle evlenen çok insan var, kimse düğünle uğraşmak istemiyor artık. Bir nikahla eş dost da çağrılarak halleliyor. ben olsam böyle düşünürdüm.

Annenizin bu lafı yapması o kadar ağır ki. Ama ben yine de annemi bilmiyorum bu durumda bile silmeyi düşünmezdim. Bir süre konuşmazdım ama.

Düğün hazırlıklarında kuaföre 10 dakika geç gittik diye annemle saç baş girişecektik. Böyle büyük organizasyonlarda herkesin sinirleri yükselmiş olur genelde. En ufak bişeyde tartışma çıkar zaten.

Sizin annenizde bi dügün icin sizden vazgecsin acaba ozaman sizde anne anne diye tutturcakmisiniz..herseyi anneniz karar versin siz hix birseye karismayin
Benim annemde o sinirle neler söyler bela bile okur ben karakterini bildiğimden sizin kadar sert olamam hayatımdan çıkarıcam fln.En zor zamanımızda yine kendi ailemiz yanımızda olur bunu unutmayın.Siz orta yolu bulmaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…