• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezarima bile gelme diyen Annem?

Yalnız arkadaşlar güzel bir konuya değindi T Tugcemm90
Evlilik öncesi alınan evde ve eşyalarda yasal olarak hiçbir hakkın yok.
Eşin her şeyi kendi için yapıyor. Senin için para harcamak gibi bir niyeti yok.
Nikah nasıl oldu, gelinlik giymedin değil mi? Çünkü kocan seni sonra yaparız diye oyalıyor. Evlendiğinizi herkese nasıl duyurdunuz peki?

Aldigi ev ikimizin üzerine yapilcak kayinbabam öyle istiyor..
Nikahda zaten genellikle gelinlik giyilmiyor beyaz bi elbise giydim ve arkabalsrla beraber nikahdan sonra yemege gidildi
Ve esim dügün salonu ayarladi son anda bi cift ipdalda etmis sansimisa uygun fiyatda yapdildi.. bu haftada inshallah gelinlik almaya gidiyoruz simdi ögrenmis oldun canim

Evet.
Gelinlik giydi mi, nikah nasıl duyuruldu?
Merak ediyorum.

Ve nikah zaten daha önce duyuruldu.. bir ay önce terminimizi aldik ve herkez davet edildi yani sizin öyle dediginiz gibi birsey yokdu..salon ayarlandi kinada ayarlancak artik..yani öyle disardan gibi hersey gözükmüyor

Evet.
Gelinlik giydi mi, nikah nasıl duyuruldu?
Merak ediyorum.
Evet borca olcak kredi cekilcek yoksa hic biri olmaz..ama o evde olan tüm esyslar bana sorarak alindi ve benimle beraner alindi..belki evlilik öncesi o ev alindi ama evlendikden sonesda o evi ikimizin üstüne yapilacak kayinbabam bana onlarinda evi onunla esinin üzerine ve aynisi bizdede olmasini istiyor neyse umarim rahatlamisindir gidip kimseye haber vermeden evlenmedim..herkezin onayini alipda evlendim..beni zaten istemeye geldileri bir kac ay önce sadece maddi yönden biraz sıkinti vardi esim arabasini bile satti taki falan alabilsin diye neyse.. bu bilginiz yeter !

Evet borca olcak kredi cekilcek yoksa hic biri olmaz..ama o evde olan tüm esyslar bana sorarak alindi ve benimle beraner alindi..belki evlilik öncesi o ev alindi ama evlendikden sonesda o evi ikimizin üstüne yapilacak kayinbabam bana onlarinda evi onunla esinin üzerine ve aynisi bizdede olmasini istiyor neyse umarim rahatlamisindir gidip kimseye haber vermeden evlenmedim..herkezin onayini alipda evlendim..beni zaten istemeye geldileri bir kac ay önce sadece maddi yönden biraz sıkinti vardi esim arabasini bile satti taki falan alabilsin diye neyse.. bu bilginiz yeter !
Bizi değil anneni memnun ettiyse sonuç ne güzel.
Demek ki anneni silmene gerek yokmuş. Bak 3 günde çözüldü her şey.

Bizi değil anneni memnun ettiyse sonuç ne güzel.
Demek ki anneni silmene gerek yokmuş. Bak 3 günde çözüldü her şey.
Benim annemi silmeyi bi niyetim yoktu ben sadece anneme o an cok öfkelendim herjezin önünde ben kizimi ozaman red ederim mezarila gelmesine gerek yok demesine cok kizdim..dügün kizindan daha önemli olmamali mutlulugumu düsünmeliydi neyse evet sonunda herkez memnun kaldi

Annen yıne senın ıcın ıstemıs sılerım demeyle sılımıyor oyle dıyınce kızım benım sozumu dınlesın dıye demıs buyuk ıhtımal(sey gıbı bırıne bısey yaptırmak ıstedıgın zaman olumu gor gıbı cumle kullanılır ya oyle bısey) ama tabı kızı ondan coktan vazgecmıs bılmıyorkıı anne olunca anlarsın bende anneme bı cok seye kızardım oda bana esımle evlenırsen senı sılerım demıstı hatta babam bana destek verdıgı ıcın babanıda bosarım dıye tum sulaleye soylemıstı. Ama ne oldu anne bu sılemez sımdı annemın neden ıstemedıgını anlıyorum ve her konuda annnem bana destek bı erkek ıcın annenı sılme. Cokk pısman olursunn ve o kapıya tıpıs tıpıs gıttıgın zman yıne annen senden vıcdanlı cıkar sana herturlu sahıp cıkar utanırsın bu ettıgın laflara. Bı anne evladını ne zorlukla buyutuyor bılıyormusun onun ıcın en ıyısı olsun ıstıyor

bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var.. dün nikahim oldu ve dügün konusu acildi esim bize ev aldi ve Şu an maddi yönden biraz sıkisdi.. dügün icin biraz zaman verin dedi biraz toparlanmam lazim dedi.. cünkü evi dayadi dösedi ama tabi ev almasi evi dösemesi kimseyi ilgilendirmedi.. ve annem orda olay cikartti ben o dügünü istiyorum dedi eger paraniz yoksa ozm o dügünü ben kendim yaparim diye bütün akrabalarin önünde asagladi.. benim param var sizin yoksa o dügünü ben yapacam diye sirladi.. annesine babasina laf etti ben sizden birsey istemedim diye isteseydim bin dereden su getiririm dedi.. ve herkezin önünde hem kizimin mutlulugunu istiyorum diyor hem.. eger kizim dügünsüz giderse onu evlatlikdan redederim onu silerim mezarima bile gelmesin dedi.. ben anneme okadar kizginim ki o lafi herkezon önünde kurdugu icin kimse ona dügün olmicak demedi sadece biraz zaman verin dedi ki bunu annem daha öncede biliyordu esim anneme daha öncede dedi toparlanmam biraz sürcek diye annem de tamam demisdi ozamanlar önce nikahlanin sonrasi bi cözüm bulunur diye. herneyse ama benim icin annem bitti ben esime dedim getekirse o krediyi ben cekcem borcun icinde bogulalim dedim o istedigi dügünü yapalim ondan sonra ben annemi hayagimdan silmek istiyorum.. bide ilahili yemekli camidr istemiyor.. illa calgili olcak orkestrali olcak anneside babasi da hic birsey demedi.. onlarin maddi gücü yok ev almakda ogullarina destek cikdilar ikiside yasli ve hasta yani calisamiyorlar.. birikimini ogullarina verdiler ev almasi icin mobilya almasi icin tamirat icin o evi twmizlediler düzdüler.. ya siz bu durumda ne yapardiniz? Esim anneme karsilik da vermek istemedi fazla kavga cikmasin diye.. annesi cok fena aglamis biz gittikden sonra bizi ne duruma düsürdün diye.. bizi kücük düsürdün diye aglamis.. yazik günah insanlara ya inanin evlendigime okadar pismanim ki. Artik evden cekip gidesim var ve ne yapacagimi hic bilmiyorum bu durumda ne yapardiniz? Annenise nasiö tepki verirdiniz?
Anneniz çok bencilce davranmış. Karşı tarafi da sizi de zor durumda bırakmış. Evliyseniz zaten evinize gidin mümkünse. Anne olduğu için hic görüşememek olmaz ama mesafe koyun bence.

Ve nikah zaten daha önce duyuruldu.. bir ay önce terminimizi aldik ve herkez davet edildi yani sizin öyle dediginiz gibi birsey yokdu..salon ayarlandi kinada ayarlancak artik..yani öyle disardan gibi hersey gözükmüyor

belli ki almanyada yasiyorsun. burda zaten takida gelen para hemen hemen dügünü karsiliyor. adamin israrla dügün yapmak istememesi ilginc yani.

Sizin annenizde bi dügün icin sizden vazgecsin acaba ozaman sizde anne anne diye tutturcakmisiniz..herseyi anneniz karar versin siz hix birseye karismayin
Anneniz düğünü başkaları için bile yapsa sizin elaleme karşı boynunuz bükük gitmesin diye istiyor. Kızını davullu zurnalı ana ocağından uğurlamak istiyor. Belki herkesin içinde aşırı tepki göstermiş ama kendi bakış açısıyla herşeyi sizin için yapmış. Siz yazınızın başında eşinizi överek başlıyor ve bitiriyorsunuz zaten.Tarafınızı seçmişsiniz ama taraf seçmek zorunda değilsiniz. Anneniz haklı olsun haksız olsun düğünü sizin başkalarının gözünde düğün dernekle uğurlanarak gittiğinizi görmek istiyor ki eski insanların çoğu bu görüşte. Anneniz hakkında hiç iyi birşey söylememişsiniz farkında mısınız. Ama damat ve ailesine üzülmüşsünüz, hak vermişsiniz hep övmüşsünüz. Hayat sizin ama annenizi silerseniz bu işten zararlı çıkacak sadece sizsiniz. Şimdiden eşinize annenizi sileceğinizi söylemişsiniz bir de en küçük kavganızda bu söz defalarca yüzünüze vurulacak, bilginiz olsun. Düğün stresi genelde tartışma ve olaylar olabilir , anneniz kavga çıkarmakla haksızlık etmişte olabilir ama siz de hiç objektif değilsiniz

"Anne" her daim annedir. Vardir dusundugu bisey, annenizi tanimadan burda bisey dememiz yersiz olur. Bence esiniz ve ailesi dahil kimseye annenize laf soyletmeyin. En nihayetinde herkes elimin kiri deyip yok sayiyor da anneler sarip sarmaliyor insani. Anlik sinirle 29 yillik annenizi dillere dusurmeden mantikli olmaya calisin.

adam adam olsa dicem ki anne abartmis, ama adam kadina gelinlik giymeyi bile layik görmüyor. hani dese ki gelinlik damatlik giyeriz nikahdan sonra ailece yemek yeriz falan oda yok. bence bu cok kafa karistiran bi durum

Evet anneniz doğru birşey yapmamiş
Ama annenizi sakin olaki esinize annem böyle söyle diye soylenmeyin yeri gelir kavga olur annenizle yeri gelir kahkahalariniz kendi anneniz
Ve esiniz el bunu düsünun bir laf ederse susturamazsiniz ve kirilirsiniz

Anneler kızlarını hep saray sultanı zanneder. Zamanla geçer sıkmayın canınızı eşinle nikahlan mısın. Evine geç otur. Düğün illada olacak diyorsa çıkarsın yapsın gurur yapmaya da gerek yok.

zaten düğünde sizden çok anneniz göbek atacağı için boşverin anam sade bisey yapın maddiyatiniza göre onuda istediğiniz zaman ayarlayınca yapın.Ben sizin yerinizde olsa toplarım eşyalarımı kocamın yanına giderim.

bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var.. dün nikahim oldu ve dügün konusu acildi esim bize ev aldi ve Şu an maddi yönden biraz sıkisdi.. dügün icin biraz zaman verin dedi biraz toparlanmam lazim dedi.. cünkü evi dayadi dösedi ama tabi ev almasi evi dösemesi kimseyi ilgilendirmedi.. ve annem orda olay cikartti ben o dügünü istiyorum dedi eger paraniz yoksa ozm o dügünü ben kendim yaparim diye bütün akrabalarin önünde asagladi.. benim param var sizin yoksa o dügünü ben yapacam diye sirladi.. annesine babasina laf etti ben sizden birsey istemedim diye isteseydim bin dereden su getiririm dedi.. ve herkezin önünde hem kizimin mutlulugunu istiyorum diyor hem.. eger kizim dügünsüz giderse onu evlatlikdan redederim onu silerim mezarima bile gelmesin dedi.. ben anneme okadar kizginim ki o lafi herkezon önünde kurdugu icin kimse ona dügün olmicak demedi sadece biraz zaman verin dedi ki bunu annem daha öncede biliyordu esim anneme daha öncede dedi toparlanmam biraz sürcek diye annem de tamam demisdi ozamanlar önce nikahlanin sonrasi bi cözüm bulunur diye. herneyse ama benim icin annem bitti ben esime dedim getekirse o krediyi ben cekcem borcun icinde bogulalim dedim o istedigi dügünü yapalim ondan sonra ben annemi hayagimdan silmek istiyorum.. bide ilahili yemekli camidr istemiyor.. illa calgili olcak orkestrali olcak anneside babasi da hic birsey demedi.. onlarin maddi gücü yok ev almakda ogullarina destek cikdilar ikiside yasli ve hasta yani calisamiyorlar.. birikimini ogullarina verdiler ev almasi icin mobilya almasi icin tamirat icin o evi twmizlediler düzdüler.. ya siz bu durumda ne yapardiniz? Esim anneme karsilik da vermek istemedi fazla kavga cikmasin diye.. annesi cok fena aglamis biz gittikden sonra bizi ne duruma düsürdün diye.. bizi kücük düsürdün diye aglamis.. yazik günah insanlara ya inanin evlendigime okadar pismanim ki. Artik evden cekip gidesim var ve ne yapacagimi hic bilmiyorum bu durumda ne yapardiniz? Annenise nasiö tepki verirdiniz?

Niye daha önce konusulmadi bunlar. Annenizi haklı buldum ben. İnsan kızının düğününü görmek ister. Nikah olmuş şimdi düğün yapmazlarsa sonrada yapmazlar ki...nikahı niye önceden kıydınız. Niye konusulmadi bunlar. Siz biraz fazla Esinizden yanasiniz gbi...ev aldılar vs...diyorsunuz da önce düğünü yapsalardi...yada önceden sadece nikah diye konusulsaydi...anneniz hakli

Kayınvalidenin yanına git bence annen için ellerinden tutup ondan özür dile. Siz annemin laflarına bakmayın onun bu aralar morali bozuk filan de. Herşey iyi olacak allah ın izni ile bende eşime destek olurum filan de. Teselli et kayınvalideni. Yazık kalbi nasıl kırılmıştır ya 😕
Boleyn Kizi Boleyn Kizi neden beğenmeme gereği duydunuz yorumumu?

Açıkçası konu sahibin sonradan anlattıklarına inanmadım burada gelen tepkileri yumuşatmak için sonradan uydurmuş gibi bana hiç mantıklı gelmedi
Hemen araştırılmış biri iptal etmiş onların yerine tutulmuş salon ama zaten şu an düğün mevsimi değil çoğu yer boştur kaldı ki hafta içi bile yapılabilir daha uygun olur
Ev zaten alınmış siz evlenmeden size gelinlik giymeyi bile layık görmeyen pek sevgili eşin ve ailesi tekrar para veripte o tapuyu ortak yapmaz bence
Annemide silmeye niyetim yoktu zaten diyorsunuz ama okuduk biz burda yani
İnş ben yanılıyorumdur

Kayınvalidenin yanına git bence annen için ellerinden tutup ondan özür dile. Siz annemin laflarına bakmayın onun bu aralar morali bozuk filan de. Herşey iyi olacak allah ın izni ile bende eşime destek olurum filan de. Teselli et kayınvalideni. Yazık kalbi nasıl kırılmıştır ya 😕
Yazık tabi ya onlar düğün yapmayacaklar gelinlik giydirmeyecekler gizli saklı evlenelim işine gelirse evleniriz gelmezse güle güle diyecekler ama gidip kayınvalideden özür dileyecek öyle mi
Annesi kızının iyiliği için söylüyor bunları
Söylediği yer evet yeri degilmiş ama asıl özür dilenecek kişi kendi annesi bence onu silmeyi bile göze aldı konu sahibi

Back