Mezarima bile gelme diyen Annem?

Şu düğün yapmayı yasaklasalar ne güzel olur nikah kıyılsa uzatmasalar her iki ailede çekirdek aileyi evliliklerini oturtana kadar rahat bıraksa sözde nişanda bohça adetleri kalksa ne güzel olur

Herkes benim gibi düşünmüş ama.

Tabikide annemin bu absürt dayatmasını umursamazdım ve onun için krediyede asla bulasmazdim. Bnm düğünüm camii de oldu ve bu benim tercihimdi. Eşim ve aileside bundan memnun olacaklarını söylediler. Kendi ailem hiç o yapıda insanlar değil ama tercihime saygı duydular. He saygı duymayıp böyle birşey yapsalar inan ne anneme eşimi nede eşimi anneme kötülemez kimseyi silecegimi söylemez stratejik davranirdim. Annemin yaptığı saçmalık kabul ama konuşulup halledilecek birşey. Bu senin anan bugun konuşmasan yarın konuşursun. Ama eşin evliliğin ilerleyen yıllarında ananın hakkında ağır birşey söyleyince (sinirleniyor insan) tepki verdiğinde annen hakkında sende böyle diyordun deyince zoruna gidiyor inan. Kimseye bu lafı verme.

Birde eğer daha önceki açtığın konuda buraya yazdığın gibi annene anlattiysan seni bu karakterde birine vermek istemiyor olabilir. Düğün Kına yapmam gelinlik giydirmem vs. Ben gelinliğimi tarlatansiz giyinmek istedim annem sen dul karı misin o kadar da değil dedi halamlar falanda üzerime gelince artık pes ettim Anneler bu konuda hassas.

Son düzenleme:
e evlenmıssınız zaten evınızde varmıs havaya para sacmaya nıye bukadar meraklı mıllet anlamıyorum ben olsam dugune harcayacagım parayla daha uzun balayı yapardım veya o parayı kenara koyardım sade nikah en guzelı keske benımkıde sadece nıkah olsaydı cok asil. nıkah sonrası cok yakın arkadaslarla eglenmeye gıderdınız mıs gıbı okadar

Peki bu millet, annen senin nikahinda olay çikarmasini konusmayacakmi? Kayin aileni rezil etmesini konusmayacaklarmi? Bu kadar çok milleti düsünecegini, kizini düsünseydi. Kayin aileye kizini niye rezil ediyor?

Ben olsam dügün hiç yapmam. En fazla kendi arkadaslarim ile bir mekana gidip eglenerdim ve o sekilde kendi evime tasinirdim. Annelik öyle "benim mezarima gelme" diye demagoji yapip tehdit etmek degildir.

Benim bu güzel günlerimi zehirleyen bir kadini af etmem zor olurdu.

Ve burda yine iki yüzlü bir sekilde "annendir, senin iyiligini düsünüyor bla bla bla" diyenler olacak. Erkek annesi bunu yapsa burda linçi yerdi ama. O erkekten annesi ile görüsmemesi istenirdi ama.

Sen kendini mutlu etmene bak. Ve sakin kredi çekip, maddi sorunlar yasam. Evliligindende olursun, sirf annene güya rest çekmek için. Ki bu rest olmaz, annenin dedigini yapmis olursun.

Peki bir erkek bunu esine söyleyince niye burda linç oluyor? Ne demek "o benim annem birsey yapamam" Bal gibide yapilir. Konu sahibi kendi basina karar verirse, annesini silmis olmuyor. O bir birey, istedigini yapmakta özgür.

Ha bu karari için ilerde kocasi farkli tavirlara girecekse, o kocaya zaten güven olmaz ve koca sifatini hak etmez.

Ben bundan bahsetmiyorum
Ben annesi hakli hicbi sey yapmasin da demiyorum
Sadece esinin agzina bu kadar laf vermesin diyorum
İlk firsatta annesini esine kotulerse yarin obur gun adam hakli ya da haksiz bir sey dediginde soz soyleme hakki olamaz
Ayrica ben bi erkek bunu yapsa onu da linc etmem fikirlerim cinsiyete gore degismiyor
Anne ve eş ayrimini savunan bi insanim
Kimse annesini ne yaparsa yapsin esine kotulememeli bunu savunuyorum
Ve siz sanirim konu sahibinin onceki konularini bilmiyorsunuz, eş eş degil ki bu konuda anlattigi kadar masum degil
Anne karsi cikma yontemi acisindan hatali ama o da kizini korumaya calisiyor
Nisanlisi ne yaparsa yapsin konu sahibi birakmamiş, annesinin uyarilarini dinlememis gitmis evlenmis
Ama anne ters bi sey yapinca annemi idare edeyim demeden adama karsi gömüp durmus
Zaten adam koca sifatini haketmiyor ki sorun da burda
Koca sifatini haketmeyen adam icin annesini siliyor “yeni” ailesini yuceltip duruyor

Evet daha önceki konularini simdi okudum. Ve çok vahim durum. Hani bana sorarsan annesi ve esi al birini, vur öteki cinsinden.

Ben esim ile gayet rahat annemi elistiririm, kv'demide elistiririm. Yani elistirmek demek, kritigini veriririz. Ikimizin annesi her konuda tamamen farklilar. Yani onlarin iyi ve kötü yanlarini ikimizde biliyoruz.

Ha bu demek degil ki biz anneler üzerine atip tutatiriz, küfür hakaret ederiz, asla degil. Ancak sürekli olmayan seyi, olmus gibi göstermekte dogru degil. Yani anne hatali ise, bu hatayi kabul etmek gerek. Es hatali ise, bu hatayi kabul etmek gerek. Yani "annemdir yada esimdir ne yapalim olduysa" tepkisini hep yalnis buluyorum. Ikisinide gerekli tavir sergilenmeli. Ben gerekirse anneme tavrimi koyarim, gerekirse esime.

Yani anne/es ayrimi bence budur. Sirf hatayi anne yapiyor diye, hatayi küçümsemek, anne/es ayrimi yapmak degildir.

Hani bu fikri konudan bagimsiz olarak savunuyorum. Konuya gelirsek, diger konulara bakilirsa nerden tutsam elimde kalir cinsinden. Konu sahibi birey olmadan ve ona deger vermeyen biri ile evlendi. Ne denilirki?

Yok benim demek istedigim de annem haklidir ben karismam demek degil. belki yanlis ifade ettim kendimi, aciklayim. Annem haksiz farkindayim ama bu ona terbiyesizlik yapabilecegimiz anlamina gelmiyor ben bunun caresine bakarim demek.
annenin yaptigi bi hatada kalkip eşe “ sildim ben annemi soyle terbiyesiz boyle kotu” demek hos degil ondan sonra o iliskinin cılkı cikar. Tabii ki haksizken anne korunmamali ama eş de daha fazla gaza getirilmemeli bence. Cunku anneye bizim sinirimiz gecer ne olursa olsun canimiz kanimiz ama karsi taraf icin boyle degil onun kini gecmeyebilir yangini köruklemeye gerek yok.

Konu çok başka.
Eski mesajlarına bir bak derim.

Sakın sizi kısıtlayan kendi fikirlerini dayatan işine gelirse olur işine gelmezse güle güle diyen“pırlanta”kocanıza laf ettirmeyin.
Anneniz ilerde olacakları görmüş o yüzden ısrar etmiş ama siz bunu anlamayacak kadar kocam da kocam diyen biri olmuşsunuz çok yazık

herneyse ama benim icin annem bitti ben esime dedim getekirse o krediyi ben cekcem
Anneniz düğününüz olsun istemiş her anne ister ,niyetinde bir kötülük yok, sadece o an sanırım sinirden öyle demiş. Benim için bitti diyeceğiniz kadar bir kötülük yapmamış anneniz.
Bu zamana kadar size emek vermiş bir insan sonuçta

Daha dün tanıdığınız el oğluna güvenip silin annenizi.
Oturup konuşmak, orta yolu bulmaya çalışmak yerine;
-Aşkım kredi çekip düğünü yapalım sonra da ben annemi silerim, bir daha görüşmem deyin.
Üç beş ay sonra eşinizle kötü olduğunuzda hangi kapıyı çalacağınızı da düşünmeye başlayın.
Zira sağlıklı düşünüp doğru kararlar verebilen birine benzemiyorsunuz.

Bazı insanlar düğün olmadığında farklı şeyler konuşabiliyor , sanırım anneniz böyle bir şey konusulmasından korkmuş. Sizi düşünüyor tamamen

Koskoca ev almış döşemişler.bi 5binleri yok mu ufak çaplı bir davet vermeye.maksat evlendiğin duyulsun.annenin gönlü olsun.anne de haklı yani.herkes ister evladının düğünü olmasını.

Bir anne nasıl böyle düşünür aklım almıyor ya 3 saat milleti eğlendirseydiniz sonra da borç içinde kirada otursaydınız daha mı iyiydi? Bu devirde ev almak zorken böyle bir şey yapmış eşiniz daha ne? Evim kendimin olsaydı keşke de ne düğün ne balayı yapmayıverseydim umrumda olmazdı valla

Eski konuları göremiyorum ben burda yazanları yorumladım farklı Bişey varsa bilemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…