Mezarima bile gelme diyen Annem?

para yoksa insanlar ne yapsın canını mı versin?zaten ev almışlar içini dizmişler.anneniz haksız çok istiyorsa kendisi yapsın düğünü veya yardımcı olsun size yapmanız için.tek başına bu anne silecek bir mesela değil.

Annenin tavrı da mantığı da doğru değil. Hem fikiriz. Ama bunu yapan kv olsaydı eşin ezdirmezdi annesini emin ol. Biz kadınlar ailemize başka bir aile için ciddi tepkiler veriyoruz sonrada eş kişisinden bunu bekliyoruz . Yok öyle bir dünya annen tavrını düzeltsin ama sende malzeme verme omur boyu başına kakarlarr. Anneni silen sen bosanmamak için o insanları çekmeyi göze alırsın bunu anladım senin anlattıklarından. Annende sen de yanlışsınız.

Benim önerim kredi çekip ya da borçlanıp düğünü yapın, düğünde gelecek takıları da bozdurup krediyi ya da borcu kapatırsınız. Annenizi de tabiki silmeyin, başka anneniz yok sonuçta. Et tırnaktan ayrılmaz.

Anneni siliceksen neden bircla harcla dugun yapicam diyorsun. Evlenmissin annen cok buyuk ayip etmis evine git esinle yasamaya basla anenne tepkini koy kimseye bunu yapmaya hakki yok cunku. Hep es ailesini yerip kiz ailesini goklere cikarmayin lutfen yorum yapan arkadaslar. Ortada bir yanlis bar ve kadin bunu kendi yapiyor kiz bunun nesini savunsun yada arkasinda dursun?

Şuan seni çok iyi anlıyorum çünkü aynını ben de yaşadım ama benimki biraz farklı eşimi seviyorum hemde çok yani ben nişanlandığımda ölmeyi düşünüyodum üvey babamın yaklaşımları yüzünden 17 yaşındaydım daha annem kendi elleriyle nişanladı beni eşimle herşey normaldi hatta iyi de gidiyordu ta ki konu nikaha gelinceye dek eşim dedi ki düğünden 1 ay önce yapalım ki düğünde sıkışmasın birbirine annem dedi ki düğün günü yap nikahını öyle böyle derken nikah düğünden 1 hafta önce oldu bu arada annemle babam da ayrı boşandılar ben 5 yaşındaydım neyse nikah meselesinde uzlaştılar düğünden hemen önce olsun nikah diye anlaştılar sonra konu geldi kına meselesine annem dedi benim evimde olacak eşim dedi düğün salonu tuttuk gerçekten de tuttuk hatta yarısını da ödedik salon ücretinin ki ondan da önemlisi babam da düğünüme gelsin istiyordum va asla üvey babam olacak o herifin evine gelmezdi sonra tartıştılar ve benim düğünüme 3 4 hafta vardı Eşim çok anlayışlı ve bana değer veren bi insan sonra annem tuttu alyansımı istedi vermedim sonra zorla çıkartmaya çalıştı ama izin vermedim beni sen nişanladın şimdi sen beni nasıl ayırmaya çalışırsın dedim asla ayrılmam asla eve geri dönüp o adamla yaşamam dedim annem o an izin izime değmesin yüzün yüzümü görmesin dedi ölüme dahi gelme dedi şu an konuşmuyoruz çünkü bana çok beddua etti tövbeler tövbesi seninle konuşmam dedi bu yüzden tövbesini bozmasın diye konuşmuyorum annemle düğünümde vardı ama bidaha asla konuşmadık ben gelin çıkarken ayıldı bayıldı falan şu an konuşmak için dünyaları verir ben de veririm ama o tövbeleri ve büyük lafları yüzünden konuşmuyoruz vesaire..

uzun lafın kısası sadece eşinin ailesine düğünü ben yaparım falan dedi diye kızıp silip atma evet anlayışsız davranmış ama bi sebebi vardır belki uzlaşma yolu ara tüm bunları dedi diye öfkelenme tamam çok haklısın eşin ev almış ne güzel hiç kira ödemeyeceksin sıkıntı yaşamayacaksın baktın olmuyor evli olduğunu hatırlat daha zorlayıp diretirse senin içinden geçen ve yapmak istediğin şeyi yap mesela git evine otur eşinle yaşa hatta annene tepkini daji göstee belki örnek olur diye yazdım ama baya bi uzun oldu hakkınızı helal edin kusuruma bakmayın üzgünüm

Tecrubelerime kulak vererek diyorum ki;
annenin bu evlilikte gonlu yok.
bu yuzden de yorgunu yokusa surer gibi.
hic konusmadiniz mi,
belki makul sebepleri vardir.
kaprisli bir kadin degilse illa bir sebebi vardir...
yoksa da onun da bir gun havasini sonduren olur...
ama sen de buyuk buyuk laflar edip, annemi sildim deme...

sakin sakin annenle yalniz konus, anlamaya calis...
onun da boyle buyuk buyuk konusmasina takilma.
evlat bu yahu, dil vazgectim dese de gonul vazgecer mi hic?
Allah kolaylik versin.

Evi dizip nikah yapıp neden düğünü ertelendiğini anlamadım. Nikahı ve düğünü aynı anda erteleseydiniz? Ayrıca evet anneniz haksız herkesin önünde eşinizin ailesini küçük düşürmüş ama eşinize asla görüşmem borç içinde yaşayalım düğünü yapalım demeniz mantıksız. Biraz olsun annenizi korumanız lazımdı. Özür dilemesi gerekiyor annenizin.

Anneniz ani çikişvyapmiş hoş olmamiş ama annenizi silmeye degermi eşiniz silermiydi annesini.Oda kendince kizim dügunsuz gitmesin sonradan icinde kalir diye dusunmustur.Siz o dugunu yapin annenize sakin tepki vermeyin ve karsi tarafa ozellikle kaynanaya prim vermeyin .Dugunden gelen takilarla borcu odersiniz

Anneniz pek akli basinda, salim hareketler gostermemis ama belki esinin de sacmaladigi zamanlar oluyordur ona bu derece sert, geri donulmez tavirlar alamiyorsundur. Kucucuk bir kizim var, kendimi parcaliyorum buyutebilmek icin. Hicbir zaman onun hayatina negatiflik getirmek istemem ama arada derede sacmalarsam da biraz olsun tolere edebilsin beni. Sen haklisin oyle yapmamaliydi milletin icinde, ama silip atmak konusmamak cok agir bir bedel olmaz mi? Sen onun kizimi sildim demesine ne bakiyorsun bos laflar onlar.

silsin.. sen zaten çok merakliymişsn silmesine..senin göremediklerini annen görüyordur belki o yüzden carliyordur olamaz mi.. bazen kızların bu dönemde gözlerine perde iniyo çünkü
merakıymı

Düğün için borca boğulmak mi çok saçma
Yapsın annen madem o kadar iddialı

Ben düğün yapmadım. Zaten düğün yapmayacaktım, nikah sonrası eğlence olacaktı. Darbenin sonraki günü İstanbulda olduğu için iptal oldu eğlencede olmadı. Eeee noldu? 3.5 yıl oldu, çokta mutluyum, hiç pişmanda değilim. Millet kredi çekip, düğün yapıp, yıllarca öderken ben borçsuz evlendim. Üstelik sizin evinizde var, mis işte. Düğün yapmayın. Nikah demek evlilik demek zaten. Düğün millete para yedirmekten başka birşey değil. Annen birşey dersede senin yüzünden der çıkarsın.

Güzel kız teee geçmişe git ilk konuna bak okey?

Adam gelinlik bile almadan 3-5 kişiyle nikah olsun bitsin demiş başlarda bunun için dert yanmışsın ve haklıymışsın ama annen çok haklı bence kusura bakma.

Sen kendin istemediğin için değil nişanlın istemediği için düğün istemiyorsun.

Yarın öbürgün dert yanarsın kocam bıdı bıdı diye net!

Ben o düğünü yapacağım varsa bile yapmam bu olaydan sonra. Gider kocamla otururum. Annem de kendi düşünsün. Kesinlikle bu tavizi vermeyin. Ayrıca küçük düşmüş falan da değil eşiniz ya da ailesi.

Yazmıştım ama az önce eski konularınızı okudum. Yazık size. Keşke anneniz zamanında daha çok protein yedirseymis size.

Son düzenleme:
Yalnız arkadaşlar güzel bir konuya değindi T Tugcemm90
Evlilik öncesi alınan evde ve eşyalarda yasal olarak hiçbir hakkın yok.
Eşin her şeyi kendi için yapıyor. Senin için para harcamak gibi bir niyeti yok.
Nikah nasıl oldu, gelinlik giymedin değil mi? Çünkü kocan seni sonra yaparız diye oyalıyor. Evlendiğinizi herkese nasıl duyurdunuz peki?

Düğün yapmadan evlenmenizde hiçbir sıkıntı yok...ancak eşinizin nikahinizi bu denli duyurmadan yapmasını en azından gelinlik giyip hevesinizi almanıza mani olmasını anlayamadım. Surekli "eşim düğün yapmam demedi ,...düğünü sonra yapacak eşim" şeklinde vurgulamissiniz ama evlenip aynı çatı altında yaşayıp 2 sene sonra düğün yapmaniz komik olmaz mı?

Cok sevgili esin ve ailesi büyük fedakarlıkta bulunarak sana ev almışlarmış mış. Tabi nikahtan sonra alsalardı evde hakkın olacaktı. Annenize cok uzuldum. Doğur besle büyüt düğününü görmek iste evlat seni iki günlük bir adam için silsin. Allah herkese hayırlı evlat versin amin.

Annen agir manyakmis
Bence duymazdan gel
Ama olayda soyle bir mantik hatasi yok mu?
Normalde nikah kiyan insanalr artik ayni eve oturur. Ama dugun yapacaklarsa sacma bir sekilde dugun beklenir ayni evde oturmak icin.
Sizde de dugun olmayacakti madem ne demeye erkenden nikah kiyip ayri evlerdr oturuyorsunuz?
Ayrica benim karim "gerekirse ben kredi cekip yapacam bu istemedigimiz düğünü" dese onun da anasina cektigini- akli melekelerini cok yeterli olmadigini dusunurdum. Ne sacma bir çözüm onerisi boyle.
Elalem "namussuz ,nikahiyla evlendi düğün yapmadi" dedi diye bu elalemi doyuracak düğün yapip bir de onca ekonomik sikintida o borcu odemek akil kari mi? Boyle matematik hesabi bile yapamayan bir kadinla evlenmek istemezdim sahsen.
Bu sacma fikri kafandan at.
Eger istemiyorsan hiçbirsey yapmak zorunda degilsin. Zaten ilk yillariniz ev borcu odemekle gececek. Neden bir de yeni borc cikartasin ki? Kocanla bir tatil yapamadan, hesap kitap yapa yapa gececek zaten ilk yillarin.
Enisten göbek atsin, yengen "bizim kziin dugunu daha guzeldi" desin diye cekecegin sikintiya deger mi?
Keske "gerekirse ben yaparim düğünü" diyen annene "allah razi olsun anne. Gercekten yaparsan cok seviniriz. Cunku bizim butcemizi asiyor. Asilan nakit paralari da sana veririz digunden sonra katki olur" deseydin hevesli bir ses tonuyla. Acaba geri vitese takar miydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…