• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mezarima bile gelme diyen Annem?

bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var.. dün nikahim oldu ve dügün konusu acildi esim bize ev aldi ve Şu an maddi yönden biraz sıkisdi.. dügün icin biraz zaman verin dedi biraz toparlanmam lazim dedi.. cünkü evi dayadi dösedi ama tabi ev almasi evi dösemesi kimseyi ilgilendirmedi.. ve annem orda olay cikartti ben o dügünü istiyorum dedi eger paraniz yoksa ozm o dügünü ben kendim yaparim diye bütün akrabalarin önünde asagladi.. benim param var sizin yoksa o dügünü ben yapacam diye sirladi.. annesine babasina laf etti ben sizden birsey istemedim diye isteseydim bin dereden su getiririm dedi.. ve herkezin önünde hem kizimin mutlulugunu istiyorum diyor hem.. eger kizim dügünsüz giderse onu evlatlikdan redederim onu silerim mezarima bile gelmesin dedi.. ben anneme okadar kizginim ki o lafi herkezon önünde kurdugu icin kimse ona dügün olmicak demedi sadece biraz zaman verin dedi ki bunu annem daha öncede biliyordu esim anneme daha öncede dedi toparlanmam biraz sürcek diye annem de tamam demisdi ozamanlar önce nikahlanin sonrasi bi cözüm bulunur diye. herneyse ama benim icin annem bitti ben esime dedim getekirse o krediyi ben cekcem borcun icinde bogulalim dedim o istedigi dügünü yapalim ondan sonra ben annemi hayagimdan silmek istiyorum.. bide ilahili yemekli camidr istemiyor.. illa calgili olcak orkestrali olcak anneside babasi da hic birsey demedi.. onlarin maddi gücü yok ev almakda ogullarina destek cikdilar ikiside yasli ve hasta yani calisamiyorlar.. birikimini ogullarina verdiler ev almasi icin mobilya almasi icin tamirat icin o evi twmizlediler düzdüler.. ya siz bu durumda ne yapardiniz? Esim anneme karsilik da vermek istemedi fazla kavga cikmasin diye.. annesi cok fena aglamis biz gittikden sonra bizi ne duruma düsürdün diye.. bizi kücük düsürdün diye aglamis.. yazik günah insanlara ya inanin evlendigime okadar pismanim ki. Artik evden cekip gidesim var ve ne yapacagimi hic bilmiyorum bu durumda ne yapardiniz? Annenise nasiö tepki verirdiniz?

Düğün falan yapma

Sevgilim bana ne dügün ne kina yapmak istemiyor..ben dügün yapamam kina yapamam ailemi alip siza gelemem deyip duruyor bende tamam bare kücük birsey olsun ailem sonucda kücükde olsa bi ister..ama o tutturdu olmaz olacaksa sade bi nikah gelinlik de giyilmek beni kabul ediceksende böyle kabul et diyor..bide aileden gizli olacakmis kimse duymicskmis..ya arkdaslar siz ne düsünüyorsunuz? Tamam dügün olmasin ama yinede kücük birsey yapilmaz mi? Gelinlik giyilmezmi? Sonucda ailemin gönlü var ve sevgilim istemiyor diye bundan vazgecmek zorundamiyim?dügüne yapcam masarafi evime yaparim diyor hakli olabilir.. ben herseye de razi geldim ama ailem beni gelinlikle görmek istiyor..nikaha bile kimse gelmicek tek bir kac kisi..
Ben mi yanlis düsünüyorum lütfen yardim edin..bu konu yüzünden ayrildik beni heryerden engelledi..evleneceksen böyle kabul edipde evlen dedi yoksa kendini sana gelinlik giydiren birini bul dedi..
Cünkü millete gösteris yapamazmis..millet icin masrafa giremezmis.. dügün gelinlik söz vs amaci gösterismis millet gösteris icin evleniyormus..amacim gösteris degilse eger o gelinligi baska zamanda giyersin dedi..hevesi yokmus dügün yapmaya annesine de diyecekmis ben sade nikahla evlencem..ve ben kücükde olsa dügün istiyorum dedim diye benden ayrildi ben yapamam sana dügün kabul ediceksen böyle kabul et.. yoksa git baskasini bul.
Bu adam için mi anneni siliyorsun?
Haklısın.
Böyle ideal koca bir daha bulamazsın.
Annen kimmiş?

Kimse ona dügün olmicak demedi..sadece zaman lazim dedi..ben kimseye yaranmayi calismiyorum ama kusura bakmayin benim annem beni herkezin önünde ben kizimi silerin diyebiliyorsa ozaman benim icin annemde bitmisdir..insan üzülüt eder anlarim ozaman herkesin annesi öyle davransin? Annemin davrandigi gibi..ozaman bi otursun o aileyle bi konussun tanissin? Konusup tanismak istiyormu ki? Benim zoruma giden sadece öyle bi cümle kurmasi madem beni 9 ay larninda tasimis bakmis büyütmüs..demek ki silip atmakda bukadar kolay iste.. ve bi dügün icin..acaba bana gelipde kizim sen ne düsünpyorsun diye sordu mu? Sadece ben istiyorum diyor baska birsey de demiyor
Senin için istediğini seni düşündüğü için ağzından o kelimelerin çıkacağını düşünememişsin belki de bunu anlamak için evlenmen gitmen ve düşünmen gerekiyordur ne diyeyim. Yanlış yoldasın böyle düşünerek.

Annenizin savunulacak tarafı yok tabi ama mevlütlü değil çalgılı düğün istemesinde ne sorun var onu anlamadım. Yağmurdan kaçarken doluya tutulabilirsiniz bence. Seneye “kocam pencereden bakmama izin vermiyor” başlığı açmazsınız umarım. Haklısınız anneniz ayıp etmiş ama eşinize arkanızda kimsenin olmadığını hissettirmeyin bence.

Siz nikâhı olacak sonrasında sinemaya gitmek icn orda kalacaktınız annenuz izin vermemisti o sunuz demi?
Madem düğün yapacak birşeyleri yok baştan nikahli diye konusulsaydi. Şimdi siz hem nikah kiydiniz hem de düğün yapılmayacak ama annenizin yanina gidecksiniz bunu anlamiyorum. Ona kimse düğün yapılmayacak demedi diyorsunuz madem oyle bir düşünce var ama ne zaman olacağı belli değil neden nikah yaptınız. Nikah yaptınız madem kina tarzi bisey yapip gelinlik giyip nikah yapsaydınız eşinizle evinize gitseydiniz.

Ama anneni sildim filan bunlar sinirle soylenen seyler yarin esin bunları kullanacak haberin olsun

Maalesef.
Üstelik kocası nikahı bile herkesten gizlersek evleniriz diye rest çekmiş geçmişte.
Acaba neden?
Konusu da açıklığa kavuşmuştur böylece. O kocası ne yapsa yeridir değil mi anne olunca söz konusu o da kimmiş onun hiçbir hakkı yok önemli olan koca çünkü o evleneceği kişi çünkü onda... var anne de kim oluyor böyle şeyler söylemeye cürret ediyor söyleyemez bu kızın kocası o 😁

bir konuda fikirlerinize ihtiyacim var.. dün nikahim oldu ve dügün konusu acildi esim bize ev aldi ve Şu an maddi yönden biraz sıkisdi.. dügün icin biraz zaman verin dedi biraz toparlanmam lazim dedi.. cünkü evi dayadi dösedi ama tabi ev almasi evi dösemesi kimseyi ilgilendirmedi.. ve annem orda olay cikartti ben o dügünü istiyorum dedi eger paraniz yoksa ozm o dügünü ben kendim yaparim diye bütün akrabalarin önünde asagladi.. benim param var sizin yoksa o dügünü ben yapacam diye sirladi.. annesine babasina laf etti ben sizden birsey istemedim diye isteseydim bin dereden su getiririm dedi.. ve herkezin önünde hem kizimin mutlulugunu istiyorum diyor hem.. eger kizim dügünsüz giderse onu evlatlikdan redederim onu silerim mezarima bile gelmesin dedi.. ben anneme okadar kizginim ki o lafi herkezon önünde kurdugu icin kimse ona dügün olmicak demedi sadece biraz zaman verin dedi ki bunu annem daha öncede biliyordu esim anneme daha öncede dedi toparlanmam biraz sürcek diye annem de tamam demisdi ozamanlar önce nikahlanin sonrasi bi cözüm bulunur diye. herneyse ama benim icin annem bitti ben esime dedim getekirse o krediyi ben cekcem borcun icinde bogulalim dedim o istedigi dügünü yapalim ondan sonra ben annemi hayagimdan silmek istiyorum.. bide ilahili yemekli camidr istemiyor.. illa calgili olcak orkestrali olcak anneside babasi da hic birsey demedi.. onlarin maddi gücü yok ev almakda ogullarina destek cikdilar ikiside yasli ve hasta yani calisamiyorlar.. birikimini ogullarina verdiler ev almasi icin mobilya almasi icin tamirat icin o evi twmizlediler düzdüler.. ya siz bu durumda ne yapardiniz? Esim anneme karsilik da vermek istemedi fazla kavga cikmasin diye.. annesi cok fena aglamis biz gittikden sonra bizi ne duruma düsürdün diye.. bizi kücük düsürdün diye aglamis.. yazik günah insanlara ya inanin evlendigime okadar pismanim ki. Artik evden cekip gidesim var ve ne yapacagimi hic bilmiyorum bu durumda ne yapardiniz? Annenise nasiö tepki verirdiniz?

Annemi silmezdim.
Evet sacma davranmis ama eyvah dediginizde ilk yaninizda yine annenizi bulacaksiniz.

Konusu da açıklığa kavuşmuştur böylece. O kocası ne yapsa yeridir değil mi anne olunca söz konusu o da kimmiş onun hiçbir hakkı yok önemli olan koca çünkü o evleneceği kişi çünkü onda... var anne de kim oluyor böyle şeyler söylemeye cürret ediyor söyleyemez bu kızın kocası o 😁
O konuyla bu konunun hic bir alakasi yok o gecmisde kalmis ve kapanmis gitmis bi konus kusura bakma canim :)

o krediyi çekerseniz borca batarsanız olan size olucak , annenizin inadına buna yapmayın.ayrıca düğün dediğin zaten çalgılı eğlenceli olur camide olmaz.

O konuyla bu konunun hic bir alakasi yok o gecmisde kalmis ve kapanmis gitmis bi konus kusura bakma canim :)
Gayet alakalı.
Bir erkek neden gizli nikah ister?
Annen mutlaka bir şeyler sezmiş ki bu kadar büyük tepkiler veriyor.
Belki de kocanın 500 km ötede başka bir eşi daha var imam nikahlı.

Yani konuda bir çıkmaza girmişsiniz , burada size anneniz fevri davranmış, karşı tarafa haksızlık etmiş ama anne silinmez denilmiş ama siz ısrarla annemi silicem kocamda kocam diyorsunuz.
Anneniz önceki mevzulardan dolayı bu düğünü ertleme işini arada kaynatacaklarını düşünmüştür ki eski mevzulara bakılırsa bencede öyle.
Ortalık bir sakinleşsin annenizle konuşun, aşılamayacak bir konu değil bu.

Gayet alakalı.
Bir erkek neden gizli nikah ister?
Annen mutlaka bir şeyler sezmiş ki bu kadar büyük tepkiler veriyor.
Belki de kocanın 500 km ötede başka bir eşi daha var imam nikahlı.
Evet haklisiniz :) imam nikahli bi esi daha var hatta coluk cocuga var gercekden sacmalamisiniz.. disardan herkez konusur zaten

Anneni karşına al düzgünce konuş, elalem iki saat eğlenip, yiyip içecek, göbek atacak diye senelerce borç mu ödeyeceğiz?

Ben bunu çok mantıksız buluyorum. Annen çok meraklı ise (!) O arasında varsa yapsın o zaman hiç karışma.

Evet haklisiniz :) imam nikahli bi esi daha var hatta coluk cocuga var gercekden sacmalamisiniz.. disardan herkez konusur zaten

Gizli nikah istemedi ki annesiyle geldi annemle tanismayi konusuldi edildi ozamanlar da esim anneme dedi hersey örf ve adetr uygun bir sekilde yapilcak diye icinde hic birsey kalmicak diye..ama annem o tanisma sonrasinda bana bir kac erkekle tanis öylr karar ver dedi..sonra söz konusuna geldi annem istemeye 3 4 ay sonrasina atti cünkü uzaga gitmemi istemedi..ozamanöar esime sonra sen nasiö dügün yapacaksin borclami evlenecek kizim? Ozamanda esim anneme dediki benim maddi yönden burukmis param var gücümün yettigi kadar herseyi yapcam dedi..dügün konusu acildi yazin isteduk kablu etmedi..cünkü havalar cok sicak millet o sicakdi 4 5 saat yol yapamaz dedi herkeukn siniri siplar dedi..kisin olsun dedik kabul etmedi karfa kisda millet o yollu nasil gelcek dedi kaza falan olur dedi..hadi buna da tamam ben annenle ve babanla dügün konusunu konusmak istemiyorum dedi onlari bu konuyu karisdirmican dedi senin annen rahatsiz gibu laflar etti..dügün benim istedigim gibi olcak dedi kimsede karismicak benim lafimim disarsina cikilmicak dedi yoksa evlenemesiniz gibi laflar etti..cok sey var..dügün salonu bulundu annem kabul etmedi tarih belirlencekdi annem istemedi..olmaz dedi düsünmem lazim dedi..oraya gidip ailenle tanismak istemiyorum dedi..yani aslinda hep birseylere ilk basdan beri engell olmaya calisdi tanismaya gelirken bile laf soktu.. ceyizi ben nasil götürcem okadar yollu dedi mesafe cok dedi esimde ben bi araba kiryalayip kardesimle gelir alirim dedo ceyizi..onu da kabul etmedi yani ne istesek kabul etmedi hep birsey buldu..hatta bana onlarfan cok altin isticem ki kendileri bu isi bitirmelerini istedi..veya bana oraya arayip senin hakkinda yalan seyler anlatcam ki kendi annesi babasi onaylamasi diye yani cok sey var..anlatilcak ama ben sonunda gizlice evlenmedim yani o konular bam baska birsey hic alakasi yok )

Canım sen hiç üzülme Allah büyüktür şeytan herkesin aklına girdiği gibi annenize de baya yüklenmiş belki annenin amacı kızı telli duvaklı gelin olarak çıkmanızı istiyor 9 ay karnında taşımış büyütmüş okutmuş evlenecek yaşa getirmiş ev hazırsa eşyalar ha, ırsa birlikte krediye girin düğünü tez yapın düğünde takılan altın para vb borcunuzu ödersiniz kapanmazsa borç beraber çalışırsınız ödersiniz yeter ki iki gönül bir olsun azıcık aşım dertsiz başım olsun dersiniz

Anneni karşına al düzgünce konuş, elalem iki saat eğlenip, yiyip içecek, göbek atacak diye senelerce borç mu ödeyeceğiz?

Ben bunu çok mantıksız buluyorum. Annen çok meraklı ise (!) O arasında varsa yapsın o zaman hiç karışma.
Yorumumu geri aldım. 🙄🙄
Annen az bile yapmış.

Back