- 18 Mayıs 2013
- 5.193
- 9.263
Ben bolumu sevmiyor deyilim ama ogretmenligi daha cok seviyodum ama galiba baska ulje fikrine bakim en azinda experience yapmis olurum bask1 ulkede cok tsk ederim kimse bana boyle anlatmadi turkiyeyi hep daha iyi oldugunu soylediler
Mutsuzsan gel. Gurbetlik zor. Devlete kapağı at ama. Devlet dairesinde çalışırsan rahat edersin. Bol bol solitaire oynarsın, müşteriler beklerken diğer memurlarla kahve falı bakıp, dedikodu yaparsın. Öğle aralarını kafana göre uzatırsın. Doğum izni uzun. Çalışma saatleri güzel, 2 gün tatil.Mutsuzluktan cok sikildim burayi baya kesfettim simdi degiskk yerler istiyorum ama galiba turkuyeyi bidaha dusunsem iyi olacak ben hersryin tatildeki gibi guzel gececegini dusunuyodum ama yasmak zor olacak gibi jem ben bu kadar baskiya gelemem bana patronum oyle karisamaz ben cenemi kapayamam galiba ben burda mutlu olmaya baksam iyi olacak
Ben bu sene son bitiyor yani burda cok fazla derneklere katildim organisazyonlar yptm gercekten baya aktif seyler yaptim fazlaca hobyy vzr yani bos zamanim hic yok desem yeridir galiba biz turkiyede yasamadigimiz icin bize ondan bu kadar guzel geliyorEger muhasebeyi bitirmene 1 sene felan kaldiysa, biraz disini sik onu bitir canim. Yoksa çabalarina yazik olur. Ondan sonrada ögretmenlige basla fransada, okuyacagin okulda erasmus gibi projeleri arastir. Özgür zamaninda da kendine hobby edin, mesela hafta sonlarinda çoçuklar ile ilgili kurumlari yardim edebilirsin, yada Türk kurumlarina katilabilirsin,.. Cevreni genisletmek, kendini yabanci hisetmemek senin elinde canim.
Davulun sesi uzaktan hos gelir canim. Baze büyükler için Türkiye gençligindeki gibi kaldigini düsünürler, yada Fransa'nin sistemine o kadar alismislar ki, ayni rahatligi Türkiyedede bulacagini inaniyorlar. Bak bu topikteki herkes ayni fikird, gelecegini yakma derim ve Fransada çabalamaya devam et :)
Yani gurbetlik akraba toplumunuda istiyor insan ben ozel sektor hic dusunmedim hep devlet istedimMutsuzsan gel. Gurbetlik zor. Devlete kapağı at ama. Devlet dairesinde çalışırsan rahat edersin. Bol bol solitaiere oynarsın, müşteriler beklerken diğer memurlarla kahve falı bakıp, dedikodu yaparsın. Öğle aralarını kafana göre uzatırsın. Doğum izni uzun. Çalışma saatleri güzel, 2 gün tatil.
Ama atanmak problem. Çok çalışman lazım. Bir de sen Avrupada büyüdüğünden alt yapın yoktur, test tekniğin gelişmemiştir. Biz türkiyede yetişenler olarak yarış atı gibiyiz. Sen o çalışmaya gelebilecek misin? En rahat atama Pdr ve İngilizce öğretmenliğinde eğitim sektöründe.
Yok onu anladım zaten. Devlette çalışmak istiyorsun ya onun için KPSSye girmen gerek onun için diyorum.Yani gurbetlik akraba toplumunuda istiyor insan ben ozel sektor hic dusunmedim hep devlet istedim
Ben hic sinava girmicem direk unilere basvurup kaydolucam yani sizin girdiginiz universite sinavina girmicem ben hep pdr dusunmustum yani psikoloji bolumune fazla ilgim var ama atmasi az dediler ondan sormustum
Galiba fransnin sistemine cok alistik gecekten sizin anlattiginiza gore turkiyeden daha kolay galiba ben psikoloji bolumu ustune arastirmaci olsam iyi olacak en iyici ABD devletini arastirmaya basliyim cunku insanlarin psikolojisiyle ilgilenmeyi cok seviyorum ama fransda bu bolum o kadar tutulmuyor onu cok parlak deyil ondan gelmek istedim turkiyeye bide akrabalr felan orda olunca bir1n hos geldi gozumeEger muhasebeyi bitirmene 1 sene felan kaldiysa, biraz disini sik onu bitir canim. Yoksa çabalarina yazik olur. Ondan sonrada ögretmenlige basla fransada, okuyacagin okulda erasmus gibi projeleri arastir. Özgür zamaninda da kendine hobby edin, mesela hafta sonlarinda çoçuklar ile ilgili kurumlari yardim edebilirsin, yada Türk kurumlarina katilabilirsin,.. Cevreni genisletmek, kendini yabanci hisetmemek senin elinde canim.
Davulun sesi uzaktan hos gelir canim. Baze büyükler için Türkiye gençligindeki gibi kaldigini düsünürler, yada Fransa'nin sistemine o kadar alismislar ki, ayni rahatligi Türkiyedede bulacagini inaniyorlar. Bak bu topikteki herkes ayni fikird, gelecegini yakma derim ve Fransada çabalamaya devam et :)
Aa evet kpsss icin demi onuda zamanla alisirim diye dusunmustum ben sadece pdr atama durumundan korkmustum ama bakalimYok onu anladım zaten. Devlette çalışmak istiyorsun ya onun için Kessen girmen gerek onun için diyorum.
Canım ya kıyamam sana..Ben boyle bilmiyodum turkiyeyi yani suan baya korktum desem yeridir ama burdanda baya sikildim degisik bir yerde yasmaaya ihtiyacim var o yuzden dusundum en azindan dedim yapamassamda meslegim var geri donerim diye dusundum ama kafam baya karisti
Hemde nasil karisti anlatamam ben once pdr dusunuyodum yasamayida yaparim dedim ama sonra atamasi beni korkuttu simdi yasamasida korkuttu beni ne yapacagimi hic bilmiyorum kafam karma kariskCanım ya kıyamam sana..
Kafan çok karıştı değil mi..
Forumlarda böyle olur.
Benim erkek kardeşim sayısal da 19 bine girdi evvelki yıl.
Kime sormuşsak mesleğini önermedi
Diş hekimine sorduk çok mezun var artık dediler. Fizyoterapist e sorduk mezun çok özelde az para vermeye başlıyorlar devlette ise hemşireden farkın yok dediler.
Çocuk tercih yapmadı düşün.
Neyse artık sonraki yıl İstanbul ünv tıpı kazandı :)
Ama bu sefer çok araştırmadı kafasını karıştırmamak adına.
Hakkında hayırlısı olsun.
Kendine güvenin varsa sınavda gel tr ye.
Hele alışık değilsen koşarak uzaklaş derim. Burada yaşam kalitesi sıfır. İğrenç bir toplumda yaşıyoruz. Kaçmak için sabırsızlanıyorum ben de.Ayy ben boyle seylere hic gelemem burda trafikte kadina ne kad1r saygi var daha bir gun oyle kotu bakis gormedim yada ne bilim taciz bur daki erkekler ac deyil bence kadina cinsel obje olarak bakmiyolar turkiyenin boyle olmasina cok uzuldum
Bence buralara takılma çok öznel yorumlar çıkabilir.[QUOTEburalara post: 41000792, mde ber: 521318"]Hemde nasil karisti anlatamam ben once pdr dusunuyodum yasamayida yaparim dedim ama sonra atamasi beni korkuttu simdi yasamasida korkuttu beni ne yapacagimi hic bilmiyorum kafam karma karisk
ins hakkimda hayirlisi olsun
cok tsk ederim yardiminiz icin
KPSS'de de torpilin yoksa atanamazsın. Torpil de öyle belediye başkanı falanla olmaz ağır torpil lazım.Aa evet kpsss icin demi onuda zamanla alisirim diye dusunmustum ben sadece pdr atama durumundan korkmustum ama bakalim
Hele alışık değilsen koşarak uzaklaş derim. Burada yaşam kalitesi sıfır. İğrenç bir toplumda yaşıyoruz. Kaçmak için sabırsızlanıyorum ben de.
KPSS'de de torpilin yoksa atanamazsın. Torpil de öyle belediye başkanı falanla olmaz ağır torpil lazım.
Gözümün önünde ne baba yiğitlerin yılları heba oldu gitti. Gelme Türkiye'ye, inan çok pişman olursun. Hakkınla bir şeyler elde edebildiğin ve zırt pırt tacize uğramadığın yerde kal.
Tahmininden çok daha bozuk canım maalesef.Alisik deyilim cunku oyle bir sey hic gormedim ama yani bu sehirden ve ortamdan ortama degismezmi heryer aynimi niye bu kadar bozuk bizim turkiyemiz insan ulkesine gelmeye korkuyor gercekten cok yazik
Cok tsk ederim benimle ilgilenip yardim ettiginiz icin benim ailem kuzenlerim herkes gel burasi cok guzel cok rahat diyor galiba ben burda devam etsem iyi olacaj ben oyle seyleri kaldiramamTahmininden çok daha bozuk canım maalesef.
Biz üni ortamındayız, bizim ortamlar eğitimli insanların ortamı ama yine de iğrenç. Korkunç şeyler yaşanıyor.
Bir de düşün eğitimsiz ortamları. Anadolu çomarı diye boşuna demiyorum.
Bazen herkes bana kızar ülkeni aşağılıyorsun diye. Ülkemi yüceltmek adına gencecik bi insanı da gerçeklerden mahrum bırakamam senin geleceğin söz konusu. Yapacak bir şey yok. Şu an senle yer değiştirmek için neler vermezdim.
Kadın olduğun için ezilmemek, özgür olmak, bedenin hakkında kararları kendin verebilmek (bunu dile getirmek bile komik evet.) ve baskıdan, tacizden, ezilmekten, küçümsenmekten hoşlanmayan biriysen dediklerimi göz önünde bulundur ve orada hayatına devam et.Cok tsk ederim benimle ilgilenip yardim ettiginiz icin benim ailem kuzenlerim herkes gel burasi cok guzel cok rahat diyor galiba ben burda devam etsem iyi olacaj ben oyle seyleri kaldiramam