meslek secimi icin yardim lutfenn??

Rehber ogretmenliginin atamsi iyi oldugu icin onu dusunuyorum beb zaten bu snee burdan mezun oluyorum bide turkiyede universitede okumak istiyoeum o yuzdende ogretmenlikler rahat diye dusunmustum

Bu kadar mo degersiz gercekten ogretmenler ??

üniversiteye Türkiye'ye gelmek mi
hem de fransadan
hem de öğretmenlik ya da hemşirelik için
güldürdünüz beni
Ben zaten burda universitemi okudum mezun oluyorm ve turkiyede yasamak istiyorum ve yasim genc oldugu icin ordada uni okumak istiyorum bide yurtdisindaki egitimleri okdarda abartmayin bence turkuyedeki egitimin ucte biri yok

Fransada muhasebeyi bitirsen türkiyede uluslararası firmalarda çooook rahat iş bulursun. Misal deloitte fransız bir firma. Öğretmenlikle hemşirelikle uğraşmana gerek yok.
Zaten burda o bolumum be sene son ben turkiyede uniye gitmak istedim sadece bu yoksa zaten meslegim var

Ayyy sen Fransa'daymışsınız canım napacaksın burda? Kaç kaç kaç gelme biz kurtulamadık sen kurtul
Ama bence hic oyle deyil tuekiyede daha guzel yasamak burda hep yabncisin ben turkiyeyi seviyorum zaten burda okudum.meslegim var turkiyedeee okuyup bir meslegim daha olsun istiyorum yoksa meslegimi yparim orda

Hm anladim peki anasinifi ogretmenligi nasil bide hemsirelik zormu yanibir bayan ne kadar uygun sizce ??
canim hemşirelik okumani tavsiye etmem. bende esimde hemsireyiz. ozelde bile is bulamadik alti ay boyunca. nedenini sorarsan atama yapmadilar. ve bu sene o kadar cok mezun verdiler ki gerek ozel ve devlet saglik mesleklerden gerekse ozel üniversite ve devlet üniversitelerinden. kum gibi hemşire kayniyo ortalik. saglik alaninda bos kalmazsin derler ya hani iste o laf yalan oldu. dort yillik emeklerimiz ugraslarimiz yanimiza kaldi. ve sen okuyum diyene kadar dort yil daha gececek ve dort yilda mezun sayisini dusunemiyorum.

Rehber öğretmenler birkaç sene evvel 0 puanla atanıyordu şimdi puan barajı geldi iyi de oldu. O kadarcık barajı bile geçemeyenler oldu, kontenjanlar açık bile kaldı.

Hemsirelikten zaten sogumustum simdi hic dusunmuyyorum tsk ederim.bilgileriniz icin cok yardimci oldu....

Rehber öğretmenler birkaç sene evvel 0 puanla atanıyordu şimdi puan barajı geldi iyi de oldu. O kadarcık barajı bile geçemeyenler oldu, kontenjanlar açık bile kaldı.
Evet kpss puani 60 galiba ama bence yuksek deyil o zamn rehber ogretmenlerinin onu acik olur daha onu dusunebilirim

Ama bence hic oyle deyil tuekiyede daha guzel yasamak burda hep yabncisin ben turkiyeyi seviyorum zaten burda okudum.meslegim var turkiyedeee okuyup bir meslegim daha olsun istiyorum yoksa meslegimi yparim orda

Orda eziksen hep yabancısın. Üniversite okuyan genç bir kadın kendine böyle dememeli diyemez.

Türkiyeye gel görürsün anyayı konyayı. Burda daha çok yabancı kalıcan her şeye. Alıştığın kültürden kop gel yepyeni yabancı bir memleket burası senin için.

Evlenmek için falan mı geliyorsun? Basit kolay atanılan devlette iş bulacağın bölümler araman tuhaf. İngilizce ve fransızcan iyidir. Muhasebe okumuşsun. Anaokulu öğretmenliği de ne alaka? Buraya gel yine ona lafım yok. Mali müşavirlik için uğraşırsın buraya gelince. Uluslararası büyük şirketlerde çok güzel bi kariyerin olabilir.

Sana kim verdi bu akılları bilmiyorum. Ama yanlış yoldasın.

Türkiyede hemşire de öğretmen de çok. Ama yabancı dili iyi adam zor bulunuyo.

Benim arkadaşlarım var hemşire ve hepsi iyi maaşlara çalışıyorlar işsiz hemşire hiç görmedim. Elbette zor bir meslek, nöbetleri falan var zor. Ama öğretmenlik ne kadar güzel bir meslek de olsa atanması zor. Atanamayan öyle çok mezun var ki..
Yapabilirim diyorsan en mantıklısı hemşirelik

Türkiyede saygınlığı kalmadı öğretmenlerin. Eskiden öğretmen olmak varmış. Çok üzücü ama durum bu.
Aynen öyle.. Çoluk çocuk bile değer vermiyor, elimizde hiçbir kozumuz yok. İnanır mısın bir gün yazı yazdırıyorum diye çocuklardan biri, çok yazı yazdırıyorsunuz sizi milli eğitime şikayet edeceğim dedi. Ağzımızı açsak direkt şikayet edeceğim diyorlar.

Bizde devlet kurumlarına güven kalmadı genel olarak. Öğretmenlere hiiiiç kalmadı

Aileler çocukların yanında nasıl konuşuyor nasıl bir özgğven yüklüyorlar anlamıyorum gerçekten.

Artık hemşireler de atanamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…