Ozel egitim ogretmenligi
Rehber ogretmenligi
İngilizce ogretmenligi
Din Kültürü ogretmenligi
Bu sene fazlaca sinif ogretmeni atandi daha bu kadar atamazlar sanmam.Bu saydigim dordu disinda diger bolumler can cekisiyor.Aslinda öğretmenlige hic bulasma derim ben.Kpss denen bir illet var buralarda bilir misin 330 bin ogretmenin girdigi 35-40 bininin atandigi.Gerisini sen dusun ;/
Bende onu istiyorum ama atamasi zor mu onu bilmiyorum?Soylediklerinin arasında rehber ogretmenligi
Rahat kebap ohh
Fransada okuyorum bu sene mezun oluyorum ve turkiyede yasicam o yuzden ordada okumak istiyorum ondanda okumasi rahat bir bolum istedimMerak ettim, yurt disinda nerede yasiyorsun? Ve niye Türkiyede okumak istiyorsun?
Helsirelik zor ben yapamam galiba ben dayanamam oyle seylereDin Kültürü ve beden eğitiminin atanması rahat diye biliyorum. Hemşirelik de öyle. Bi de hemsirelikte 24 saat nöbet tutuyorsun sonra birkaç gün tatil oluyorsun
Bu kadar mo degersiz gercekten ogretmenler ??Bizim ülkemizde öğretmen olmak...
Hem de herkesin her şeyi anasından doğmadan 'bildiği' bir ülkede...
Hayatınız boyunca didinmek, ödün vermek ama asla karşılığını görememek ve hiçbir şey değiştiremeyince bunalıma girmek istiyorsanız, öğretmen olun.
Ben zaten burda universitemi okudum mezun oluyorm ve turkiyede yasamak istiyorum ve yasim genc oldugu icin ordada uni okumak istiyorum bide yurtdisindaki egitimleri okdarda abartmayin bence turkuyedeki egitimin ucte biri yoküniversiteye Türkiye'ye gelmek mi
hem de fransadan
hem de öğretmenlik ya da hemşirelik için
güldürdünüz beni
Ben zaten hukuk deyil ama muhasebe ve ekonomi bolumunden mezun olucam bu sene ama hukuk sevmiyorum turkiyede yasmak istedigim icin ordada okumak istedim o yuzden sordumFransa'da hukuk oku.
Tam yerindesin.
Onunda atamsininbaz oldugunu soyluyolar amaBen olsam ana sınıfı öğretmenliği okurdum. Özel kreşlerde vs. iş imkanın da olur hem.
Zaten burda o bolumum be sene son ben turkiyede uniye gitmak istedim sadece bu yoksa zaten meslegim varFransada muhasebeyi bitirsen türkiyede uluslararası firmalarda çooook rahat iş bulursun. Misal deloitte fransız bir firma. Öğretmenlikle hemşirelikle uğraşmana gerek yok.
Ama bence hic oyle deyil tuekiyede daha guzel yasamak burda hep yabncisin ben turkiyeyi seviyorum zaten burda okudum.meslegim var turkiyedeee okuyup bir meslegim daha olsun istiyorum yoksa meslegimi yparim ordaAyyy sen Fransa'daymışsınız canım napacaksın burda? Kaç kaç kaç gelme biz kurtulamadık sen kurtul
canim hemşirelik okumani tavsiye etmem. bende esimde hemsireyiz. ozelde bile is bulamadik alti ay boyunca. nedenini sorarsan atama yapmadilar. ve bu sene o kadar cok mezun verdiler ki gerek ozel ve devlet saglik mesleklerden gerekse ozel üniversite ve devlet üniversitelerinden. kum gibi hemşire kayniyo ortalik. saglik alaninda bos kalmazsin derler ya hani iste o laf yalan oldu. dort yillik emeklerimiz ugraslarimiz yanimiza kaldi. ve sen okuyum diyene kadar dort yil daha gececek ve dort yilda mezun sayisini dusunemiyorum.Hm anladim peki anasinifi ogretmenligi nasil bide hemsirelik zormu yanibir bayan ne kadar uygun sizce ??
Hemsirelikten zaten sogumustum simdi hic dusunmuyyorum tsk ederim.bilgileriniz icin cok yardimci oldu....canim hemşirelik okumani tavsiye etmem. bende esimde hemsireyiz. ozelde bile is bulamadik alti ay boyunca. nedenini sorarsan atama yapmadilar. ve bu sene o kadar cok mezun verdiler ki gerek ozel ve devlet saglik mesleklerden gerekse ozel üniversite ve devlet üniversitelerinden. kum gibi hemşire kayniyo ortalik. saglik alaninda bos kalmazsin derler ya hani iste o laf yalan oldu. dort yillik emeklerimiz ugraslarimiz yanimiza kaldi. ve sen okuyum diyene kadar dort yil daha gececek ve dort yilda mezun sayisini dusunemiyorum.
Evet kpss puani 60 galiba ama bence yuksek deyil o zamn rehber ogretmenlerinin onu acik olur daha onu dusunebilirimRehber öğretmenler birkaç sene evvel 0 puanla atanıyordu şimdi puan barajı geldi iyi de oldu. O kadarcık barajı bile geçemeyenler oldu, kontenjanlar açık bile kaldı.
Ama bence hic oyle deyil tuekiyede daha guzel yasamak burda hep yabncisin ben turkiyeyi seviyorum zaten burda okudum.meslegim var turkiyedeee okuyup bir meslegim daha olsun istiyorum yoksa meslegimi yparim orda
Bu kadar mo degersiz gercekten ogretmenler ??
Aynen öyle.. Çoluk çocuk bile değer vermiyor, elimizde hiçbir kozumuz yok. İnanır mısın bir gün yazı yazdırıyorum diye çocuklardan biri, çok yazı yazdırıyorsunuz sizi milli eğitime şikayet edeceğim dedi. Ağzımızı açsak direkt şikayet edeceğim diyorlar.Türkiyede saygınlığı kalmadı öğretmenlerin. Eskiden öğretmen olmak varmış. Çok üzücü ama durum bu.
Aynen öyle.. Çoluk çocuk bile değer vermiyor, elimizde hiçbir kozumuz yok. İnanır mısın bir gün yazı yazdırıyorum diye çocuklardan biri, çok yazı yazdırıyorsunuz sizi milli eğitime şikayet edeceğim dedi. Ağzımızı açsak direkt şikayet edeceğim diyorlar.
Benim arkadaşlarım var hemşire ve hepsi iyi maaşlara çalışıyorlar işsiz hemşire hiç görmedim. Elbette zor bir meslek, nöbetleri falan var zor. Ama öğretmenlik ne kadar güzel bir meslek de olsa atanması zor. Atanamayan öyle çok mezun var ki..
Yapabilirim diyorsan en mantıklısı hemşirelik