meslek seçimi? Hayatımın en önemli karari

ben 0lsam hemen anestezi teknikerliğini seçerdim. hem hemen atanırsın 2,5-3 bin bir bayan için çok güzel para. öğretmenlilte atanamama sorunu var canım

Bir öğretmen olarak öğretmen olma derim şansın varken, hele de sınıf öğretmeni sakın olma. Eğer içinde bu mesleğe aşk duyuyorsan ancak zorluklarına katlanabilirsin.
Kafam o kadar allak bullak ki cildiricak gibiyim.Surekli gidip geliyorum.Bi tamam o mesleği sececegim diyorum sonra yok diğeri diyorum.Gercekten zor durumdayim.

Sirf bu soruyu sormak icin uzun suredir takip ettigim forumda uyelik actim.burada cok mantikli bayanlar var.Dusunceleriniz benim icin onemli
tercih yapicam sizce hangisini daha mantikli? Birisi sayisal bölüm biri eşit ağırlık.
Anestezi teknikerligi, sinif öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği
anestezi teknikeri oldugunda 20 yasinda calismaya basliyorsun.2.5 3 bin arasi ile.Meslek hayatı boyunca hic artis yok.
öğretmenlik imkanlar acisindan daha iyi tabikide ama atanma sorunu cok yuksek.Okuduğumda atanamama ya da doguda gorev yapma olasiligim cok yuksek.
Anaokulu ogretmenliginin ise atanma durumu hakkinda bir fikrim yok.
Sizce hangisi daha iyi bir meslek? Atanma olasiligini dusunmeden ogretmenlik deyip sansimi mi denemeliyim yoksa 20 yasinda direk meslege basliyayim mi?
cok kararsizim
hukuk, tıp ya da mühendislik seçsen?

Kafam o kadar allak bullak ki cildiricak gibiyim.Surekli gidip geliyorum.Bi tamam o mesleği sececegim diyorum sonra yok diğeri diyorum.Gercekten zor durumdayim.
Yazı tura at, para yere düşerken içinden gayri ihtiyari "İnşallah şu gelir" diyeceksin. Hangisini dediysen onu istiyorsundur :) Bu da farklı bir yöntem :p

Bundan 4-5 sene sonra 70 gibi bir puan ile anaokulu öğretmenliğine atanma olabilir mi acaba
Tam bilmiyorum alımları sınıf öğretmenliğide bi ara 80 le atanılmazken simdi 74 lere düştü. Alımlara göre değişiyor her yıl . Ümit ediyorum ki 80 nin üstüne çıkmaz. Ayrıca her yer kreş dolu şimdi kpss olmazsa iş imkanı fazla diye düşünüyorum. Okul öncesi öğretmenleri özel eğitim kurumlarında da öğretmenlik yapabiliyorlar.

Yazı tura at, para yere düşerken içinden gayri ihtiyari "İnşallah şu gelir" diyeceksin. Hangisini dediysen onu istiyorsundur :) Bu da farklı bir yöntem :p
Anestezi teknikerliginden vazgeçtim çünkü son arastirmalarima göre 85 minimum kpss puani ve atamada 80 kişilik kontenjan var malesef.
ilk basta avantajli gözükse de buradaki ablalarimin yardimiyla eksilerini bulabildim.
sınıf Öğretmenliği ve anaokulu öğretmenliği arasinda tercihlerim olacak.Insallah hayirlisi olur benim için

Öğretmenlik çok güzel meslek ama atanma işleri zor gerçekten o_O geçenlerde hastanede konuştuğum bir kadın ana okulu öğretmeni olduğunu 6 yıldır bir özel okulda çalıştını 2.700 lira maaş aldığını fakat yakın bir arkadaşının anestezi uzmanı olduğunu haftada 48 saat çalıştığını 4.500 lira maaş aldığını söyledi birazda atanamadığı için yakındı o_O mesela benim kardeşimde anestezi okumak istiyor bakalım :KK54:

X