meslek seçimi? Hayatımın en önemli karari

Ben bir öğretmen adayıyım. Okul bittikten sonra kpss ile atanabileceğimi düşünüyorum. Herkesin kpss den neden bu kadar korktuğunu da anlayabilmiş değilim. Kpss düzenli çalışmaya bakar diye düşünüyorum. Yani neler sorulduğu belli konular belli düzenli çalışılırsa yapılabilecek birşey. KPSS ye halim yok demek bana sorarsanız tamamen göz korkutulmasıyla alakalı. Bence öğretmenlik güzel bir meslek ama yok atanamam ben diye korkuyorsanız aneztezi okuyun. Açıkta kalmazsınız.

anestezi teknikerliğinin atama puanlarına bakımda pek iç açıcı değil , yani sınıf öğretmenliğiyle aynı hemen hemen , anaokulunun 4 yıllık açıköğretim bölümünü açıktan okuma imkanın yok , kaldırdılar onu, bunun dışında daha başka bölümlere yönel derim . çocuk gelişimi, kütüphanecilik , sosyal hizmet, bilgisyar işletmeni, fizyoterapist gibi bölümler çok atanıyor hem de düşük puanlarla.

kardesım oğretmen...."öğrencılerıme asla oğretmen olmayın bızım cektıgımızı sız cekmeyın "dıyorum abla dıyor....
sanırım bu cumle yeterlı bırebır oğretmenın agzından..kaldıkı 2 .senesınde atandı ama cok zorluklar cektı kurdesen oldu sıkıntıdan sen dusun gerısını..üstelık hep uzaktalar aılelerınden hep
anestezı teknınerlığı nasıl bır secım olur onu bılmıyorum hıçbır fıkrım yok.atanma şansı ış olanaklarına bak ama oğretmenlığı dusunme derım....

anestezi teknikerliğinin atama puanlarına bakımda pek iç açıcı değil , yani sınıf öğretmenliğiyle aynı hemen hemen , anaokulunun 4 yıllık açıköğretim bölümünü açıktan okuma imkanın yok , kaldırdılar onu, bunun dışında daha başka bölümlere yönel derim . çocuk gelişimi, kütüphanecilik , sosyal hizmet, bilgisyar işletmeni, fizyoterapist gibi bölümler çok atanıyor hem de düşük puanlarla.
Evet şimdi baktım 75 puan istiyormuş.Gerçekten fafazla.kutuphanecilik hakkinda düşünceleriniz neler? Yardimci olabilir misiniz

Sirf bu soruyu sormak icin uzun suredir takip ettigim forumda uyelik actim.burada cok mantikli bayanlar var.Dusunceleriniz benim icin onemli
tercih yapicam sizce hangisini daha mantikli? Birisi sayisal bölüm biri eşit ağırlık.
Anestezi teknikerligi, sinif öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği
anestezi teknikeri oldugunda 20 yasinda calismaya basliyorsun.2.5 3 bin arasi ile.Meslek hayatı boyunca hic artis yok.
öğretmenlik imkanlar acisindan daha iyi tabikide ama atanma sorunu cok yuksek.Okuduğumda atanamama ya da doguda gorev yapma olasiligim cok yuksek.
Anaokulu ogretmenliginin ise atanma durumu hakkinda bir fikrim yok.
Sizce hangisi daha iyi bir meslek? Atanma olasiligini dusunmeden ogretmenlik deyip sansimi mi denemeliyim yoksa 20 yasinda direk meslege basliyayim mi?
cok kararsizim
Öncelikle seni gelecek planlaması hususunda ince eleyip sık dokuduğun ve genelde insanların aklına gelmeyen ama cok güzel bir meslek olan sağlık çalışanı olmayı da araştırdığın için
Ben senin yerinde olsam daha çok tercih edilen değil daha az sayıda olan mesleği anestezi teknisyenliğini seçerdim. Öğretmenlik daha yaygın. Dediğin gibi atanamazsın 2500 az para değil bu gün ortalama bir avukat da o kadar maaşla baişlıyor. Ortamın iyi dr lar hemsirelerle arkadaş olursun belki evlenirsin :KK66: öğretmen olsan doğuya gidiceksin. Maaşın artmasa bile dönersermayeden para alırsın anestezide ameliyat başına da para alıyolar yanlış bilmiyorsam ben ce anestezi teknisyenliği derim
Ama noolursan ol ömrün boyunca musmutlu ol inşAllah :)

Sirf bu soruyu sormak icin uzun suredir takip ettigim forumda uyelik actim.burada cok mantikli bayanlar var.Dusunceleriniz benim icin onemli
tercih yapicam sizce hangisini daha mantikli? Birisi sayisal bölüm biri eşit ağırlık.
Anestezi teknikerligi, sinif öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği
anestezi teknikeri oldugunda 20 yasinda calismaya basliyorsun.2.5 3 bin arasi ile.Meslek hayatı boyunca hic artis yok.
öğretmenlik imkanlar acisindan daha iyi tabikide ama atanma sorunu cok yuksek.Okuduğumda atanamama ya da doguda gorev yapma olasiligim cok yuksek.
Anaokulu ogretmenliginin ise atanma durumu hakkinda bir fikrim yok.
Sizce hangisi daha iyi bir meslek? Atanma olasiligini dusunmeden ogretmenlik deyip sansimi mi denemeliyim yoksa 20 yasinda direk meslege basliyayim mi?
cok kararsizim
Öğretmenlik,doktorluk gibi meslekler idealistlikle ilgili mesleklerdir.Yani çok sevip çok istemen gerek.

Anestezi teknikerliğinde kpss 75 ise yüksek değilmiş. Düşünülebilir öyleyse. Ama maaşına bel bağlayıp tercih etme. Maaşın o kadar yüksek olacağını hiç zannetmiyorum. Sevebileceğin bir mesleği düşün öncelikle.

Benim şimdiki aklım olsa tıp, genetik mühendisliği ya da havacılık ve uzay mühendisliği okurdum. Fırsatın varsa gerekirse 1 sene fazla çalış.

Ben bir öğretmen adayıyım. Okul bittikten sonra kpss ile atanabileceğimi düşünüyorum. Herkesin kpss den neden bu kadar korktuğunu da anlayabilmiş değilim. Kpss düzenli çalışmaya bakar diye düşünüyorum. Yani neler sorulduğu belli konular belli düzenli çalışılırsa yapılabilecek birşey. KPSS ye halim yok demek bana sorarsanız tamamen göz korkutulmasıyla alakalı. Bence öğretmenlik güzel bir meslek ama yok atanamam ben diye korkuyorsanız aneztezi okuyun. Açıkta kalmazsınız.

Moralinizi bozmak istemem ama branşa göre değişiyor maalesef.

Ben öğretmen değilim 80 aldım sınavdan, çok çalışmadım; uzun yıllar sonra deneyim diye girdim ama atanma imkanım yok aldığım puan ile.

Tanıdığım nice öğretmenler var; her yıl 30-40 kişi alınan bölümlerden onlar atanamıyor.

Tabii üniversite sınavı gibi çalışırsan yüksek puan alırsın ama ya o sene senin branşından sadece 3-5 kişi atanırsa alacağın 90 puan bile yeterli olamayabilir.

Umarım öğretmenler kadro; öğretmensiz çocuklar da onları eğitecek, öğretecek öğretmen bulabilir en kısa zamanda.

E yani sağlık sektörü gibi döner sermayesi vs. olmaz ama önemli olan rahatlık bence.

Sosyal hizmet hakkinda bir doktor tanıtım yapmis videosunu izledim.
sadece aile ve Sosyal p.bakanliginin bir bölümünde 5 bin atama ihtiyaci var demis
bu konuda ne dersiniz acaba

evet ama onun da ataması azaldı şuan 102 kişi alacaklar sen okuyup bitirene kadar mezun sayısı daha fazla artar , o bölümden iş çıkmaz artık.

Öncelikle seni gelecek planlaması hususunda ince eleyip sık dokuduğun ve genelde insanların aklına gelmeyen ama cok güzel bir meslek olan sağlık çalışanı olmayı da araştırdığın için
Ben senin yerinde olsam daha çok tercih edilen değil daha az sayıda olan mesleği anestezi teknisyenliğini seçerdim. Öğretmenlik daha yaygın. Dediğin gibi atanamazsın 2500 az para değil bu gün ortalama bir avukat da o kadar maaşla baişlıyor. Ortamın iyi dr lar hemsirelerle arkadaş olursun belki evlenirsin :KK66: öğretmen olsan doğuya gidiceksin. Maaşın artmasa bile dönersermayeden para alırsın anestezide ameliyat başına da para alıyolar yanlış bilmiyorsam ben ce anestezi teknisyenliği derim
Ama noolursan ol ömrün boyunca musmutlu ol inşAllah :)
Cook teşekkür ederim

Evet o proje yakında hayata geçirilecek ama sosy oloji psikoloji gibi branşlardan ortak alım yapılacak, şuan hepi topu sosyal hizmet mezunu 1500 taneyiz ben de o mezunlardan biriyim ve atamamız 102 kişi çoğumuz açıkta kalıcaz.

Moralinizi bozmak istemem ama branşa göre değişiyor maalesef.

Ben öğretmen değilim 80 aldım sınavdan, çok çalışmadım; uzun yıllar sonra deneyim diye girdim ama atanma imkanım yok aldığım puan ile.

Tanıdığım nice öğretmenler var; her yıl 30-40 kişi alınan bölümlerden onlar atanamıyor.

Tabii üniversite sınavı gibi çalışırsan yüksek puan alırsın ama ya o sene senin branşından sadece 3-5 kişi atanırsa alacağın 90 puan bile yeterli olamayabilir.

Umarım öğretmenler kadro; öğretmensiz çocuklar da onları eğitecek, öğretecek öğretmen bulabilir en kısa zamanda.

Yok canım niye moralim bozulsun. Tarih öğretmeni olacağım inşallah bitirebilirsem. Son 4 yılın ortalamasına bakarsak ortalama her sene 300 kişi kadar atıyorlar.
Ben şu an da bile kpss nin lisans kısmından 120 soruda 88 neti gördüm. Geçen gün bir deneme çözdüm oradan biliyorum. Yani bana göre hiçbir şey imkansız değildir. Öğretmen olamasam da memur olurum ama yine de atanama olayı olmayacağına inanıyorum.

X