Hemşire olamazsın. Ben hemşireyim. Türlü insan sıvısı içeren bir meslek bu. İnsan temizleyemeyen insanın yapabileceği iş değil. Öğretmen ol. Ama bu mesleklerin ikisi de karakter meslekleri. Atamayla, okumasının kolaylığıyla seçilecek dallar değil. İnsanlarla çok yakından ilgilenilen işleri, bunlar için
hemsirelik gercekten cokmu zor normalde insanlarla iletisimim super konusmayi cok severim coduklarida seviyorum ama ogretmenlikte acikta kalmaktan korkuyorum mesla con istiyodum rehberlik ama korkuyorum acikta kalirsam diye
Be simdi burda muhasebe okuyorum bolumumu sevmiyorum insanlarla iletisimi cok seviyorum ve cok ta iyi iletsimim baska ne olabilir hic bilmiyorum arastiriyorum ama nette tam bilgi bulamiyorum benAnlamadigim sey; yurtdisindan Turkiyeye okumaya gitmek istiyorsun? Exchange olarak Turkiyede okusan, yurtdisinda su anda nerde ve ne okuyorsun? Hangi seviyede? Ona gore bir is seciminde bulunsan?
Hemsirelikle ogretmenlik kamu isleridir, sen insanlara hizmet uzerine mi okumak istiyorsun?
Okadar guzel bolumler, is alanlari varki, kendini kisitlama. Hayal gucunu kullan : )
Hemsirelik gercekten cok mu zor bide nobet ler nasil oluyor mesala??Hemşire olamazsın. Ben hemşireyim. Türlü insan sıvısı içeren bir meslek bu. İnsan temizleyemeyen insanın yapabileceği iş değil. Öğretmen ol. Ama bu mesleklerin ikisi de karakter meslekleri. Atamayla, okumasının kolaylığıyla seçilecek dallar değil. İnsanlarla çok yakından ilgilenilen işleri, bunlar için uygun insanların seçmesi gerekir.
Haklisiniz galiba fransadada ayni anlattiginiz gibi ondan sordm ben kendi kardesiminkini bile yapamadm ben bakamam cok h1ssasim o konuda belki turkiyede baskadir diye sordm ama yapmasam iyi.olacak gibiZor evet. Çünkü insanlarla yakın temasta çalışılan bütün işler zordur. Fazla fazla sabır ve hoşgörü gerektirir. Hoş, bu öğretmenlikte de böyle. Bir de yapamam dediğiniz temizleme işlerini içeriyor hemşirelik. Bu meslekte kendini değil, hastayı düşünmelisin. O hastanın temizlik ihtiyacı var. Bitti. Bunlardan sorumlusun. Türkiye'de hasta bakıcı var mı, varsa ne iş yapar bilmiyorum. Ben Abd'deyim. Hasta bakıcılarımızın işi bu, ama onlar başka hastalarla meşgulse benim işim olur. "Iy ben yapamam edemem, ben bunun için mi okudum" kompleksini kaldırmaz bu meslek. En azından Amerika'da böyle. Yapamayacağını kendin de söylemişsin. Ben senin hemşirelik için uygun olduğunu düşünmüyorum. Öğretmenliği bilemem.
Türkiye'de nöbet sistemini pek iyi bilmiyorum.
Bende istiyorum rehber ogretmenligi iletsimim super insanlarla vede onalri cabuk cozerim ama kpss derdinden korkuyorm acikta kalmak istemiyorum bide ogretmenler yarim gun mu calisiyor ?? Bide ilk atanan ogretmenlerin maasinne kad2r orda ???Ablam hemşire, hiç rahat bir meslek değil. Çalışma koşulları zor, nöbet tutulan bir iş yapmak apayrı zorlayıcı, yipratici. Ben öğretmenim, rehber öğretmenlerin çok rahat olduğunu görmedim. Keza sınıf öğretmenliği de öyle. Özellikle sınıf öğretmenliği düşünecekseniz, bu mesleğe aşık olmanız lazım, yoksa kabus olur sizin için.
Ama hepsinin içinde ben olsam rehber öğretmenliği seçerdim çünkü işin içinde psikoloji var ve ben iletişim becerilerime guvenirim, problem çözmek konusunda iyiyimdir.
Çalıştığın okul ikili eğitim yapıyorsa, yani sabahçı, oglenci seklinde sabah 7 öğlen 1 ya da öğlen 1 akşam 7 şeklinde çalışıyorsun. Benim çalıştığım yer tam gün, 08.30 - 16.00 arası.Bende istiyorum rehber ogretmenligi iletsimim super insanlarla vede onalri cabuk cozerim ama kpss derdinden korkuyorm acikta kalmak istemiyorum bide ogretmenler yarim gun mu calisiyor ?? Bide ilk atanan ogretmenlerin maasinne kad2r orda ???
Yani gercekten maas en az o kadar oluyirmu ben daha az duymustum iyiymis bide sizce en cok hangi bransta acik var mesla rehberlikte atamalar nasil yada okul oncesindeÇalıştığın okul ikili eğitim yapıyorsa, yani sabahçı, oglenci seklinde sabah 7 öğlen 1 ya da öğlen 1 akşam 7 şeklinde çalışıyorsun. Benim çalıştığım yer tam gün, 08.30 - 16.00 arası.
Maaşlar 2400 civarında oluyor en az. Kurs, ek dersle fln 3000' e kadar çıkıyor. İlk atananla 20 yıllık öğretmen arasında çok fark olmuyor bu arada
Ozel egitim ogretmenligiIyi aksmlar kizlar size bisey sormak istiyordum simdi yurtdisinda yasiyorum ama ins seneye turkiyede okumak istiyorum universiteyi ( bu konuda kesin kararliyim ) bolum konusnda karasizim aklimda iki bolum var ya hemsirelik yada ogretmenlik sizce hangisi daha iyi olur??
Bide ogretmenlik bolumleri olarak anaokulu , sinif ogretmenligi yada rehberlik tan hangisinin atamasi daha cok vvarr simdiden tsk ederim yardimlar icin bide hangi meslegi nedeleri ile birlikte yazarsaniz cok sevinirm cunku turkiyenin is imkaniyla ilgili cok bilgim yok