- 14 Eylül 2014
- 4.050
- 12.748
- 36
Artık hemşireler de atanamıyor
Yaştan dolayı o zaman sanırım. Benim hemşire arkadaşlarım baya iyi maaşa çalışıyorlar. Her meslekte artık işsizlik sıkıntısı var o zaman yazık günah bize ya
Cidden öyle daha bikaç sene önce havada kapılıyolardı. Hesapsız kitapsız bölüm açılıyo. Ya da hesapla kitapla özellikle yapılıyo daha düşük maaşlara razı gelsinler diye. Valla bilemiyorum artık...
Orda eziksen hep yabancısın. Üniversite okuyan genç bir kadın kendine böyle dememeli diyemez.
Türkiyeye gel görürsün anyayı konyayı. Burda daha çok yabancı kalıcan her şeye. Alıştığın kültürden kop gel yepyeni yabancı bir memleket burası senin için.
Evlenmek için falan mı geliyorsun? Basit kolay atanılan devlette iş bulacağın bölümler araman tuhaf. İngilizce ve fransızcan iyidir. Muhasebe okumuşsun. Anaokulu öğretmenliği de ne alaka? Buraya gel yine ona lafım yok. Mali müşavirlik için uğraşırsın buraya gelince. Uluslararası büyük şirketlerde çok güzel bi kariyerin olabilir.
Sana kim verdi bu akılları bilmiyorum. Ama yanlış yoldasın.
Türkiyede hemşire de öğretmen de çok. Ama yabancı dili iyi adam zor bulunuyo.
Ogretmenlerin durumunun bu kadar kotu oldugunu bilmiyordumTürkiyede saygınlığı kalmadı öğretmenlerin. Eskiden öğretmen olmak varmış. Çok üzücü ama durum bu.
Hemsirelikten vazgectim galiba yapamam gibime geliyor hem zaten meslegim.var o kdar zor bir gorev istemiyorumYaştan dolayı o zaman sanırım. Benim hemşire arkadaşlarım baya iyi maaşa çalışıyorlar. Her meslekte artık işsizlik sıkıntısı var o zaman yazık günah bize ya
Fransada okuyorum bu sene mezun oluyorum ve turkiyede yasicam o yuzden ordada okumak istiyorum ondanda okumasi rahat bir bolum istedim
Tam bu yıl için böyle olduğunu bilmiyordum.kaymerikaöğrencilerime 8070 .!.:canim hemöğrencilerine de ni tavsiye etmem. bende esimde hemsireyiz. ozelde bile is bulamadik alti ay boyunca. nedenini sorarsan atama yapmadilar. ve bu sene o kadar cok mezun verdiler ki gerek ozel ve devlet saglik mesleklerden gerekse ozel üniversite ve devlet üniversitelerinden. kum gibi hemşire kayniyo ortalik. saglik alaninda bos kalmazsin derler ya hani iste o laf yalan oldu. dort yillik emeklerimiz ugraslarimiz yanimiza kaldi. ve sen okuyum diyene kadar dort yil daha gececek ve dort yilda mezun sayisini dusunemiyorum.
Bilmiyorum hemsirelik istemiyorum ogretmenliktz bu kadar zorsa atmasi galiba ben geri burda devam etsem cok guzel olacak baya zormus yasam turkiyedeGünümüz için konuşuyorum,
4 yıl sonra ne olur ne olmaz bilinmez.
Atanma kolaylığı açısından
1. Pdr
2. Hemşirelik
3. Diğerleri.
Ama pdr nin puanı çok yüksek olmakla birlikte eşit ağırlık alanında.
Hemşirelik ise sayısaldan alıyor.
Ben bayan için öğretmenliği tavsiye etsem de ataması zor olan bi bölümü tercih etmektense hemşirelik çok daha iyi.
Atamaları çok fazla ve sürekli hastane açılıyor sürekli eleman alınıyor ama hala çok eksik var.
Ama okul öncesi öylemi yolda giderken elini çarptığın anaokulu çocuk gelişimci.
Eşim hemşir, çok yoğun olduklarını düşünmüyorum.
Yanındaki bi acil doktoru da aynı ortamda ve şartlarda çalışıyor hatta daha sık nöbetlerle nedense hemşirelik zor çalışma ortamı pis meslek oluyor doktorluksa karizma.
Ben boyle bilmiyodum turkiyeyi yani suan baya korktum desem yeridir ama burdanda baya sikildim degisik bir yerde yasmaaya ihtiyacim var o yuzden dusundum en azindan dedim yapamassamda meslegim var geri donerim diye dusundum ama kafam baya karistiTürkiyenin halinden bir haberin var mi? Fransada bir yabanci oldugunu düsünüyorsun, Türkiye çok mu farkli sence? Türkiyedeki yillar üniversite okumus insanlar bile kasiyerlik yapiyor. Torpilsiz bir yere girilmiyor. Hiç duymadin mi kpss skandallarini? Üniversite sinav skandallari? Geçenlerde burda bir topik vardi, kiz masteri felan vardi fakat atanamadi, komsusu lise mezunu ve memur olup çok iyi maas aldi, sirf amcasi akp kollarinda oldugu için.
Ve bu arada muhasebe diploman ile fazla birsey yapamazsin zaten Türkiyede. Sonuçta Fransa'nin muhasebe kurallari, Türkiyeninkinden daha farkli.
Yasam sartlari çok kötü. Fransada en azindan iyi bir issizlik maasi alirsin, hasta oldugunda hastalik maasi, çoçugun oldugunda devlet yönetimi altinda bir krese götürebilirsin,.. Türkiyede ise insan hayatin bir degeri kalmadi. Asgari ücret 944 lira ve bunun için günde 12 saat çalisan insanlar var. Et'in kilosu 40 lira, patatesin kiloso 5 lira, findigin kilosu bile 70 lira. Düsün yani.. findik..
Politik olarak Türkiye sallantida. Hükümet bu sekilde Türkiyeyi satmaya, gereksiz bir sekilde milyarlarca dollar harcarsa bu ülke yakinda çoküp, iflas eder.
Yani Türkiyeye geliyorsun tatillerde hava hos oluyor fakat orda yasamak çok ama çok zor. Millet ilk okul, lise derken binbirtürlü sinavlar giriyorlar, tirnaklaya tirnaklaya bir yerlere geliyor. Herkes yurtdisina çikmak isterken, sen ise Türkiyeye gitmek istiyorsun. Gerçekten aklindan çikar bu fikir. Fransada bölümünü bitir, hatta master yap, gerekirse baska bir bölüm daha bitir fakat Türkiyeye gitme.
Simdilik pdr atamasi iyi degilmi ??Günümüz için konuşuyorum,
4 yıl sonra ne olur ne olmaz bilinmez.
Atanma kolaylığı açısından
1. Pdr
2. Hemşirelik
3. Diğerleri.
Ama pdr nin puanı çok yüksek olmakla birlikte eşit ağırlık alanında.
Hemşirelik ise sayısaldan alıyor.
Ben bayan için öğretmenliği tavsiye etsem de ataması zor olan bi bölümü tercih etmektense hemşirelik çok daha iyi.
Atamaları çok fazla ve sürekli hastane açılıyor sürekli eleman alınıyor ama hala çok eksik var.
Ama okul öncesi öylemi yolda giderken elini çarptığın anaokulu çocuk gelişimci.
Eşim hemşir, çok yoğun olduklarını düşünmüyorum.
Yanındaki bi acil doktoru da aynı ortamda ve şartlarda çalışıyor hatta daha sık nöbetlerle nedense hemşirelik zor çalışma ortamı pis meslek oluyor doktorluksa karizma.
Ben boyle bilmiyodum turkiyeyi yani suan baya korktum desem yeridir ama burdanda baya sikildim degisik bir yerde yasmaaya ihtiyacim var o yuzden dusundum en azindan dedim yapamassamda meslegim var geri donerim diye dusundum ama kafam baya karisti
Fransada mutsuzsan Türkiyeye gel. İnsan nerede mutluysa orada yaşamalı.Ben burda gercekten ezik icine kapanik biri deyilim baya aktifim ama ister istemez bir yerden sonra yabanci oldugun belli oluyor yabanci dilim iyi zaten ben mali musavirlik yapabilirim bu diplomamla turkiyede ben sadece boyle psikoloji bolumlerino ogretmenlikleri cok seviyodum o yuzden onunla ilgili bir bolum okumak istedim daha sonra yapamazsam z1ten meslegim var diye bu bolumleri istiyorum diye seciyorum
. Turkiyede tabiki zorlanirim zaten biraz korkum vardi simdi baya oldu ama soyle bideyde var bizde burda yine turk kulturnu ogreniyoruz oyle yetisiyoruz ne kadar farkli olabilirki cok mu zorlanirim o kadar kotumu turkiyede yasmak
Anadolu çomarları, taciz, iğrenç bakışlar, rezil bir toplum kalitesi ve trafikte bile kadın olduğun için sıkıştırılmayı özlediysen bekliyoruz seniAma bence hic oyle deyil tuekiyede daha guzel yasamak burda hep yabncisin ben turkiyeyi seviyorum zaten burda okudum.meslegim var turkiyedeee okuyup bir meslegim daha olsun istiyorum yoksa meslegimi yparim orda
Ben bolumu sevmiyor deyilim ama ogretmenligi daha cok seviyodum ama galiba baska ulje fikrine bakim en azinda experience yapmis olurum bask1 ulkede cok tsk ederim kimse bana boyle anlatmadi turkiyeyi hep daha iyi oldugunu soyledilerFransa büyük bir ülke, istersen baska bir il'e felan tasinabilirsin, yada erasmus ile baska bir ülkede okuyabilirsin, fakat Türkiyeye dönme sakin. Farz edelim ki yine gittin okulun bittiginden sonra, ve begenmedin geri geldin. Aradan 1,2 yil geçtikten sonra diplman ile tecrübe edinmis olmazsin ve bu seferde Fransa'da zor is bulursun. Sonuçta is veren soruyor, okulu bitirdikten sonra ne yaptin diye.
Bence senin sorunun bölümünü sevmemen. Bi kendince düsün, ilerde hangi isi yapmak istiyorsun? Gerekirse bölüm degistir canim.
Mutsuzluktan cok sikildim burayi baya kesfettim simdi degiskk yerler istiyorum ama galiba turkuyeyi bidaha dusunsem iyi olacak ben hersryin tatildeki gibi guzel gececegini dusunuyodum ama yasmak zor olacak gibi jem ben bu kadar baskiya gelemem bana patronum oyle karisamaz ben cenemi kapayamam galiba ben burda mutlu olmaya baksam iyi olacakFransada mutsuzsan Türkiyeye gel. İnsan nerede mutluysa orada yaşamalı.
Ama oradaki çalışma şartlarını, işyerindeki profesyonelliği çok arayacaksın. Türkiyede özel sektörde çalışmak zulüm. Çalışma şartları berbat. Sabah 8den akşam 7lere kadar çalışacaksın yeri gelecek. Ve ek mesai ücreti diye bir şey yok. Milli bayramlarda dahi çalışacaksın para almadan. Mobbingden bahsetmiyorum bile. Türkiyede iş etiği diye bir şey yok. Patronun makyajına laf edecek sen de çeneni kapayacaksın. Türkiyede patronlarda Tanrı kompleksi var. Çalışanları işverenlere karşı koruyan bir yasa bir yaptırım yok çünkü.
Doğum izinleri çok kısa, hastalık izni yok.
O Türkiye sıcaklığını arıyorsan İstanbula gitme derim. İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya. Buralarda yaşa.
Özellikle de İzmir Türkiyede bir kadının en rahat yaşayabileceği yer. Diğer çoğu yerde sabah sözlü tacize uğramadan koşu dahi yapamazsın.
Ayy ben boyle seylere hic gelemem burda trafikte kadina ne kad1r saygi var daha bir gun oyle kotu bakis gormedim yada ne bilim taciz bur daki erkekler ac deyil bence kadina cinsel obje olarak bakmiyolar turkiyenin boyle olmasina cok uzuldumAnadolu çomarları, taciz, iğrenç bakışlar, rezil bir toplum kalitesi ve trafikte bile kadın olduğun için sıkıştırılmayı özlediysen bekliyoruz seni
Ya galiba biz hep tatile gelince bize ondan guzel geliyor ben turk kulturunu cok seviyodum ama anlatilanalrdan sonra tekrar dusunsem iyi olacakTürkiyeye gelmek istemek.. Nasıl bir duygu acaba yaw?bu taraftan bakınca şaka gibi geliyor böyle bir istek.. millet kaçmaya çalışıyor, kaçanlar da gelmeye..
Arkadaşım, Tr'de Türk kültürü diye bir şey kalmadı.. gel, ama turist olarak gelme.. gel ve 1 sene yaşa.. bunu yurtdışında yaşayan 3 arkadaşıma da tavsiye ettim, 1 yılı doldurmadan geri döndüler.. yani "su çok güzel sen de gelsene" diyemeyeceğim sana..
NOT: mesajıma atarlanıp saldırıya geçecek hatunlar hiç yorulmasınlar..