- 8 Mayıs 2024
- 46
- 87
- 31
-
- Konu Sahibi Zumruduanka96
- #1.921
Kuzum inan bu hayatta herşey nasip insanı Allah evladıyla sınamasın benimde bir düşüğüm var ama bak her ay yeni umutlar diyerek başlıyorum hayat devam ediyor yeniden bir bebeğin neden olmasın lütfen bu karamsarlıktan çık bir sefer oldu Allah’ın izniyle yine olucakKuzum nasılsın inşallah son denemende güzel haberi alırsın. Benimde testim negatif hala adet yok. Kendimi çok çaresiz hissediyorum madem gebelik yok adet ol ozaman değil mi.
Böyle çaresiz kaldığımda keşke diyorum keşke ikizlerim olsaydı da olmuyor bırakıcam en azından evlatlarım var diyebilseydim. Bir yandan çevre baskısı kaynana baskısı bir yandan kendi içimdeki hasret çıkamıyorum durumun içinden. Biliyorum sende çook istiyorsun en az benim kadar ama sen canın sıkıldığında çaresiz kaldığında gidip evladına sarılabiliyorsun kokusunu içine çekip onunla ilgilenip kafa dağıtabiliyorsun ama ben ellerim bomboş sadece kalbimdeki özlemle kalakalıyorum. Rabbim biliyor en hayırlı zamanı hepimiz için ama ben artık anne olamıycam gibi hissetmeye başladım gerçekten elimden hiçbir şey gelmiyor. İnşallah Rabbim kalbimdeki bu çaresizliğin sabrını verir
Çoook sağol canımDoğru yere yazdın kuzum burası gebe kalmaya çalışan ve kalanlarların bilgi alışverişi yapabileceği bir yer evet herkes farklı konuları konuşabilir ama sende istediğini sorabilirsin bu hakka sahipsin yani
benimde mart ayında kimyasalım var hayla korkularım olduğu için doktor kontrolümde pazartesi olduğu için bi cevap arıyorum, evet yukardaki yorumları okumasan yazdım ama kimisi mutluğunu kimisi üzüntüsünü paylaşıyorRica ederim doğruya doğru tamam belki kimilerimizin bazı acıları oldu benimde benim de bir düşüğüm var ama bak bir umut yine deniyorum ne yani benim kaybım var die sen bu duyguyu heyecanı benimle veyahutta bizlerle paylaşamıcakmısın biz burda bir aile gibiyiz üzüntülü anlarda birlikte üzülüp mutlu anlarda mutlu oluyoruz
Offf offf yüreğimi dağladın beKuzum nasılsın inşallah son denemende güzel haberi alırsın. Benimde testim negatif hala adet yok. Kendimi çok çaresiz hissediyorum madem gebelik yok adet ol ozaman değil mi.
Böyle çaresiz kaldığımda keşke diyorum keşke ikizlerim olsaydı da olmuyor bırakıcam en azından evlatlarım var diyebilseydim. Bir yandan çevre baskısı kaynana baskısı bir yandan kendi içimdeki hasret çıkamıyorum durumun içinden. Biliyorum sende çook istiyorsun en az benim kadar ama sen canın sıkıldığında çaresiz kaldığında gidip evladına sarılabiliyorsun kokusunu içine çekip onunla ilgilenip kafa dağıtabiliyorsun ama ben ellerim bomboş sadece kalbimdeki özlemle kalakalıyorum. Rabbim biliyor en hayırlı zamanı hepimiz için ama ben artık anne olamıycam gibi hissetmeye başladım gerçekten elimden hiçbir şey gelmiyor. İnşallah Rabbim kalbimdeki bu çaresizliğin sabrını verir
Toplam 4,5 senedir. Geçen sene ocak ayında 28 haftada ikizlerimi erken doğumla kaybettim. Doğum yapalı bir seneyi geçti üç kere kimyasal dışında gebe kalamadımCanım gözlerim doldu okurkenhepimiz aynı durumdayız resmen. Ama umut hiç bitmiyo işte. Ne zamandır istiyosun bebiş
Haklısın kuzum herşey nasip ama çok uzun süre oldu ve yıprandım. Bende diyorum bir kere oldu yine olur ama olmayınca yine üzülüyorumKuzum inan bu hayatta herşey nasip insanı Allah evladıyla sınamasın benimde bir düşüğüm var ama bak her ay yeni umutlar diyerek başlıyorum hayat devam ediyor yeniden bir bebeğin neden olmasın lütfen bu karamsarlıktan çık bir sefer oldu Allah’ın izniyle yine olucak
Allahın izniyle olucakHaklısın kuzum herşey nasip ama çok uzun süre oldu ve yıprandım. Bende diyorum bir kere oldu yine olur ama olmayınca yine üzülüyorum
Bebişim böyle enerji sömürenlerle muhattap bile olma, değmez biliyorsunAnlayacak kapasite olmadığından derken siz biraz uslubunuza dikkat edermisiniz H happymelon
Biliyorum biliyorumda bernoşum burda kimi hamilelik heyecanı yaşıyor kimimiz gün sayıyor böyle bir üslupla kimse kimseyle konuşamaz kiBebişim böyle enerji sömürenlerle muhattap bile olma, değmez biliyorsun
Kesinlikle katılıyorum kuzum o hakkı kendinde görmüş sen cevabını verince de sana cevap vermemeyi tercih etmiş. Keşke baştan susmayı bilseymiş. Empatiden bahsetmiş ama kendi yoksun, hamile bir insana saçma sapan çıkışmış sanki konuşmanın, soru sormanın bir sırası zamanı varmış gibi. TuhafBiliyorum biliyorumda bernoşum burda kimi hamilelik heyecanı yaşıyor kimimiz gün sayıyor böyle bir üslupla kimse kimseyle konuşamaz ki
Evet biliyorum herkesin imtihanı farklı kimi yokluğuyla sınanır kimide varlığıyla. Dertsiz tasasız insan yokdur. Ama ben yaşadıklarımdan pişman değilim yavrularımın bu hayata gelmeleri ve gitmeleri benim için çok büyük bir nimet melek annesi oldum kısa süreli olsada sütümü verdim. Önceden böyle şeyler yaşayıcağımı bilsem hiç düşünmeden tekrar anneleri olmayı isterdim varsın ben kalbimde taşıyım onları. Bu aralar baya kötüyüm psikolojik olara zaman zaman oluyor böyle ama herzamanki gibi tekrar ayağa kalkıcam inşallah. Tüp bebeğe de maddi gücümüz var şükür ama ben manevi olarak hiç hiç hazır değilim şimdilik kaldıramam o psikolojiyi ama hayat ne getirir bilemeyiz yaşayıp görecez. İnşallah Rabbim korktuğumuza uğratmazOfff offf yüreğimi dağladın beevladın biride bir binide demişler ben kendim için bu zamana kadar lisans diploması dışında çok da bişey yapmadım. Tek çocuk olduğum için heo anne baba mutlu olsun ya onlar kızarsa, ya böyle derlerse diye büyüdüm kısacası onlar için bişeyler yaptım hep. Onlar mutlu olsun diye sevmeyeceğimi ısınamayacağımı bildiğim halde eğitim fakültesini bitirdim. Şimdi de çocuğum için istiyorum bi evlat daha olsun o ben gibi garip kalmasın. Başı dara düşerse annem üzülmesin ama bi kardeşim var onu arıyım desin diye. Hayatı paylaşmayı, paylaşırken de ne sadece kendi için ne sadece başkası için yaşamamayı öğrensin diye. Kısacası yine ben gibi olmasın diye. Biliyorum yokluğu çok zor anne baba eksikliğinin bile bi tanımı, bi adı varken evlat eksikliğinin bi adı tanımı yok veren Allah , alan Allah. Biz dilemekle hükümlüyüz. Sınırlarımız gücümüz imkanımız belirli bi çerceveyle malesef sınırlı yeminle söylüyorum şu dünyaya gelip de herhangi bi konudan sınanmayan yoktur. Senin sınavın farklı, benim sınavım cok farklı. Bazen gaflete düşüp isyan ediyorum her şeye. En kötüsünü söyleyeyim sana dünyaya geldiğime. Şu yerdeki taş toprak olsam öyle gelseydim dünyaya ya da bi ağaç dalı olsaydım yine böyle acır mıydı canım diyorum sonra sakinleyince süşünüyorum ki hepimizin bi hayata geliş amacı var. Ben ailemden bunu gördüm böyle yetiştim ya. Ben böyle bi ebeveyn olmucam deyip her defaaında kalkıp yeniden başlıyorum. Sen de her defasında yeniden ayağa kalkmalısın ve yeniden başlamalısın çünkü canlı bir varlıksın en önemlisi de değerli ve biriciksin. Denediğin yöntemlerle olmuyorsa yöntem değiştir, teknik değiştir. İmkanın varsa maddi manevi tüp bebek yöntemiyle yola cıkmaya hazırlan. Hep aynı şeylerle yeni aya başlasak da bi sonuca varamıyoruz. İnsanız sınırlıyız imkanlarımızı sonuna kadar kullanmalıyız.
CanımsınızKesinlikle katılıyorum kuzum o hakkı kendinde görmüş sen cevabını verince de sana cevap vermemeyi tercih etmiş. Keşke baştan susmayı bilseymiş. Empatiden bahsetmiş ama kendi yoksun, hamile bir insana saçma sapan çıkışmış sanki konuşmanın, soru sormanın bir sırası zamanı varmış gibi. Tuhaf
Sanada geçmiş olsun canım çok zor gerçekten. İnşallah Rabbim en çaresiz anımızda mucizelerimizi bize hediye eder inşallah hepimiz anne olabilirizO kadar iyi anlıyorum ki seni bende düşük yapmasaydım şu an doğum hazırlıkları yapıyor olacaktım gebelik için çabalıyorum uğraşıyorum ama sonuç hep boş çıkıyor artık stres yapmaya başladım ben de ama hiçbir zaman denemekten vazgeçme rabbim her sıkıntının bir çaresini veriyor çok sevdiğim bir söz var Allah geciktiriyorsa güzelleştiriyordurHayırlısıyla Allah hepimize anne olabilmeyi evlatlarımızı sağlıkla kucağımıza alabilmeyi nasip eder inşallah
YaaCanımsınız
İnşallah çok teşekkür kalpten isteyen herkese Rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah bu toptiğin altında herkesin hamilelik hikayelerini dinlemeyi nasip etsin bizeYaa
Böyle insanları hiç umursamayın bile
Bebişinizi sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah
Onlar sana cennettr şefaatçi olucak nasipleri böyleymiş. Kayınvalidemin de ilk çocuğu doğmuş bir hafta yaşamış yaşamamış vefat etmiş. Ben gebeliğimi öğrendiğim ilk zaman durumlarım karışıktı. Vazgecme bebeğinden Allah bana iki evlat nasip etti ama öncesinde bi abileri olucaktı dığduktan sonra vefat etti adı bile vardı kaç yıl oldu toprağa koyalı içimden çıkmaz. Yaşayacak ömrü yiyecek ekmeği varsa bu dünyada bi şekilde oluyo kızım sen doğur ben arkandayım demişti o zamanlar. Hiç unutamam o sözlerini. Yaşayanı derinden etkiliyo ama elden de bişey gelmiyo keşke gelse. Psikolojini kendi kendine bozuyosun bi an önce çık bu yaşam tarzından. Her ay erken testler vs inan biz kendimizi hırpaladığımız kadar bi başkası bizi hırpalamıyo. İsteğin varken imkanların varken dene ilerde başka pişmanlıkların olmadan kuzumEvet biliyorum herkesin imtihanı farklı kimi yokluğuyla sınanır kimide varlığıyla. Dertsiz tasasız insan yokdur. Ama ben yaşadıklarımdan pişman değilim yavrularımın bu hayata gelmeleri ve gitmeleri benim için çok büyük bir nimet melek annesi oldum kısa süreli olsada sütümü verdim. Önceden böyle şeyler yaşayıcağımı bilsem hiç düşünmeden tekrar anneleri olmayı isterdim varsın ben kalbimde taşıyım onları. Bu aralar baya kötüyüm psikolojik olara zaman zaman oluyor böyle ama herzamanki gibi tekrar ayağa kalkıcam inşallah. Tüp bebeğe de maddi gücümüz var şükür ama ben manevi olarak hiç hiç hazır değilim şimdilik kaldıramam o psikolojiyi ama hayat ne getirir bilemeyiz yaşayıp görecez. İnşallah Rabbim korktuğumuza uğratmaz
Amiiiinn inşallahİnşallah çok teşekkür kalpten isteyen herkese Rabbim en kısa zamanda nasip etsin inşallah bu toptiğin altında herkesin hamilelik hikayelerini dinlemeyi nasip etsin bize