Merhaba
ben gebelik için korunmayı bırakmadan 1 yıl önce doktora gitmiştim; toksoplazma rubella hepatit b gibi tahlil istemişti (gebeliğe hazırlık öncesinden bilelim diye) nitekim toksoplazma ve hepatit b negatif geldi. Bu esnada hepatit b aşılarımı oldum. Toksoplazma negatif çıktığı için evde 2 kedimiz var artık tuvaletlerini eşim temizlemeye başladı
ayrıca folik asit kullanmamı önerdi doktor, tiroid değerlerime baktı (ki hipotiroidim var zaten) ona göre doz düzenlemesi yapıldı. Biraz kilo verdim.
Yılbaşıyla birlikte çocuk isteğimiz arttı ve ocak ayında ilk denemede hamile kaldım
8 şubatta öğrendik ancak beta hcg değerim yükselmedi ve sağlıksız gebelik olduğu için 16 şubatta ilaçla kanama başlatıp düşük yaptım (dış gebelik riski de vardı o yüzden ilaçla kanama başlatıldı) 31 gün sonra ilk reglimi 19 martta oldum, 30 martta tekrar muayene oldum her şey yolunda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz dedi. Bakalım, umarım sağlıkla hepimiz bebeklerimize kavuşuruz
Özetle bence doktora gidip bir görüşün, muayene olun sizi güzelce yönlendirecektir. Ben faydasını gördüğüme inanıyorum