- 4 Aralık 2024
- 1.382
- 954
- 38
- 36
- Konu Sahibi mayala katar
-
Ahhh canım i inşallahhhh
Ahh hadi bakalım güzel haberlerini duyalım inşaallah hoşgeldinnnBenide eklermisiniz ilk denemem yaş 26 3 martta 5.gün embriyosu transfer edildi
12 martta kan vericem inşallah hepimiz pozitifleri görürüz
Gerçekten zor süreçlerden geçiyoruz ve maalesef bizi bizden başka anlayan yok. Sana sıkı sıkı sarılıyorum ve bu yolda birlikteyiz diyorumHerkese merhaba, açıkçası buraya kendimi yalnız hissettiğim ve biraz morale ihtiyacım olduğu için yazıyorum.
41 yaşındayım. İlk defa tüp bebek tedavisindeyim, dün yumurta toplama operasyonu oldu. Normalde 4 yumurta görünüyordu ama 3 tanesini alabilmişler. 3'ü de iyi görünen yumurtalarmış ve döllendiler. Doktorumuz eğer bir sorun olursa arayacağız, eğer aramadıysak her şey yolundadır dedi. Salı gününü bekleyeceğiz, eğer embriyolar 5. güne ulaşırsa sonrasında PGT-A testine gidecek. Oradan elimizde bir şey kalırsa ondan sonra embriyo transferi olacak.
Bu bekleyiş gerçekten çok zor, sürekli kaygı atakları yaşıyorum. Biz yurt dışında yaşıyoruz, ailelere tedavi gördüğümüzü haber vermedik. Yanımda eşimden başka kimsem yok destek olabilecek. Yaşımdan ve az yumurta sayısından dolayı şansımın çok çok düşük olduğunu biliyorum ama işte, insan yine de umutlanıyor. Burada her şey özelde oluyor ve cidden çok pahalı. Bu sefer olmazsa bu sene tekrar deneyebilir miyiz bilmiyorum...
Benim durumum böyle, herkese (ve kendime) bol şans diliyorum
Ayyy çok amiiiiiiiinnnnnBirgün buraya gelip bu konuşmalarımızı okuyup vay be ne günlerdi diyebiliriz inşallah Rabbim hepimize sağlıklı hayırlı güzel evlatlar nasip eylesin İnşallah
Bölünmeye başlamış sıkıntı yok canım güzel olacak inşaallahKızlar embryolog aradı bugün 2. Gün bölünmeye başlamış 4 hücre sayısı grade 1 dedi çok hızlı konuştu pek bişey anlamadım inşallah ilerliyordur diymi kötü bişey söylemedi
Hoş buldumAhh hadi bakalım güzel haberlerini duyalım inşaallah hoşgeldinnn
Amin Ecmain inşallahHoş bulduminşallah buralar pozitif haberleri ile dolup taşar
Evet canım ikinci gün 4 hücreli olması gerekiyor bölünme devam ediyor inşallah da devam eder sağlıklı bir şekilde transferin gerçekleşir kalbini ferah tutKızlar embryolog aradı bugün 2. Gün bölünmeye başlamış 4 hücre sayısı grade 1 dedi çok hızlı konuştu pek bişey anlamadım inşallah ilerliyordur diymi kötü bişey söylemedi
Amin ecmain inşallahGünaydıN hanımlar.
Bu süreçte hepimiz farklı tecrübeler ediniyoruz.
Sadece farkında olmamız gerek ki herkesin boy kilo farklı olduğu gibi içimizdede rahim olsun vb. farklı oluyor.
Herkes tıpatıp aynı ilacı kullansa bile herkesde farklı etki yapa bilir o sebepten kesinlikle transfer öncesi veya sonrası bende bu tepki yok bende öyle olmadı acaba bir sorun mu var diye kendimize stres yapmayalım.
Doğal gebeliğide etkilediği gibi tüp bebek sürecinde de stresi azaltmak gerekir.
Çok yerde okuyorum, hiç bir hareket hissetmiyorum, diyenleri.
Tutunma şansını o stresle daha aza indiriyoruz. Şöyle düşünün çok yaygın olmasa bile bir çok kadın hamileliğini bilse bile ilk 2,5 ay hiç bir şey hissetmiyor.
Birde bu tıbbi terimler de veya kalitesiymiş nasılmış falan fazla bilgilerde boğulmayalım.
Benim doktorum mesela bana şöyle dedi ilk muayeneye gittiğimde: aşama aşama ilerleyeceğiz senin bilgilerle terimlerle boğup kafa karışıklığına gerek yok.
Bir aşama bitince diğerine geçişte ne olacağını anlatacağım dedi.
Bu transfer öncesi gittiğimde bile, nasıl olacak dediğimde, pazartesi geldiğinde hastanede ben sana bilgileri vereceğim dedi.
Gerçekten fazla bilgi bazen kafa karışıklığı stres vb yarata biliyor
İnşAllah en hayırlı zamanda şu mübarek ayda hepimizin duaları kabul olur ve evlad hasretimiz tatlı doğum zamanı için bir bekleyiş ile devam eder
Merhaba yazdiklariniza baştan sonuna kadar katılıyorum. Kendi adıma da şunları söylemek isterim, ben ilk çocuğumda da tedavi sürecimde neredeyse gece gündüz bu sitedeydim. Çünkü birçok annenin yada anne adayının çeşitli tedavi süreci, kullandığı ilaçlar, yaşadığı süreç benim bilgilenmemi sağladı. Hatta tüp bebekte serum tedavisini burda öğrenip doktoruma sordum ve ilk kimyasal gebeligimden sonra ikincisinde serum tedavisi aldim. Yani farkli annelerin tedavisi bizlere umut hatta yol gösterici oldu. Annelerimizle Yeri geldi birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Aslinda uzun lafin kısası biz birbirimizin belirtileri ve tedavileriyle stresi yaşamadık aksine birbirimize umut yada farkinda bile olmadan şifa oldukGünaydıN hanımlar.
Bu süreçte hepimiz farklı tecrübeler ediniyoruz.
Sadece farkında olmamız gerek ki herkesin boy kilo farklı olduğu gibi içimizdede rahim olsun vb. farklı oluyor.
Herkes tıpatıp aynı ilacı kullansa bile herkesde farklı etki yapa bilir o sebepten kesinlikle transfer öncesi veya sonrası bende bu tepki yok bende öyle olmadı acaba bir sorun mu var diye kendimize stres yapmayalım.
Doğal gebeliğide etkilediği gibi tüp bebek sürecinde de stresi azaltmak gerekir.
Çok yerde okuyorum, hiç bir hareket hissetmiyorum, diyenleri.
Tutunma şansını o stresle daha aza indiriyoruz. Şöyle düşünün çok yaygın olmasa bile bir çok kadın hamileliğini bilse bile ilk 2,5 ay hiç bir şey hissetmiyor.
Birde bu tıbbi terimler de veya kalitesiymiş nasılmış falan fazla bilgilerde boğulmayalım.
Benim doktorum mesela bana şöyle dedi ilk muayeneye gittiğimde: aşama aşama ilerleyeceğiz senin bilgilerle terimlerle boğup kafa karışıklığına gerek yok.
Bir aşama bitince diğerine geçişte ne olacağını anlatacağım dedi.
Bu transfer öncesi gittiğimde bile, nasıl olacak dediğimde, pazartesi geldiğinde hastanede ben sana bilgileri vereceğim dedi.
Gerçekten fazla bilgi bazen kafa karışıklığı stres vb yarata biliyor
İnşAllah en hayırlı zamanda şu mübarek ayda hepimizin duaları kabul olur ve evlad hasretimiz tatlı doğum zamanı için bir bekleyiş ile devam eder
Rabbim çocuğunuza hayırlı uzun ömürler versin inşallah ilk tüp bebekte mi hamile kaldınızMerhaba yazdiklariniza baştan sonuna kadar katılıyorum. Kendi adıma da şunları söylemek isterim, ben ilk çocuğumda da tedavi sürecimde neredeyse gece gündüz bu sitedeydim. Çünkü birçok annenin yada anne adayının çeşitli tedavi süreci, kullandığı ilaçlar, yaşadığı süreç benim bilgilenmemi sağladı. Hatta tüp bebekte serum tedavisini burda öğrenip doktoruma sordum ve ilk kimyasal gebeligimden sonra ikincisinde serum tedavisi aldim. Yani farkli annelerin tedavisi bizlere umut hatta yol gösterici oldu. Annelerimizle Yeri geldi birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Aslinda uzun lafin kısası biz birbirimizin belirtileri ve tedavileriyle stresi yaşamadık aksine birbirimize umut yada farkinda bile olmadan şifa oldukiyi günler dilerim..
İnşAllah.. benim günüm yaklaştıkça burada daha çok bilgi okumaya internette bir şeyler okumaya başlıyorum.Amin ecmain inşallahtabi ki çok doğru herkesin vücudu bedeni farklı tepki verir dilerim hepimiz hayırlısıyla pozitifleri görürüz bu özlem son bulsun inşallah
kesinlikle haklısınız bir çok bilgi ediniyoruz farklı kişilerden farklı doktorlardan vs.Merhaba yazdiklariniza baştan sonuna kadar katılıyorum. Kendi adıma da şunları söylemek isterim, ben ilk çocuğumda da tedavi sürecimde neredeyse gece gündüz bu sitedeydim. Çünkü birçok annenin yada anne adayının çeşitli tedavi süreci, kullandığı ilaçlar, yaşadığı süreç benim bilgilenmemi sağladı. Hatta tüp bebekte serum tedavisini burda öğrenip doktoruma sordum ve ilk kimyasal gebeligimden sonra ikincisinde serum tedavisi aldim. Yani farkli annelerin tedavisi bizlere umut hatta yol gösterici oldu. Annelerimizle Yeri geldi birlikte sevindik, birlikte üzüldük. Aslinda uzun lafin kısası biz birbirimizin belirtileri ve tedavileriyle stresi yaşamadık aksine birbirimize umut yada farkinda bile olmadan şifa oldukiyi günler dilerim..
Aynen en güzeli akışına bırakmak transferiniz çok az kaldı dilerim çok güzel geçer sürecinİnşAllah.. benim günüm yaklaştıkça burada daha çok bilgi okumaya internette bir şeyler okumaya başlıyorum.
Sonra diyorum ki akışına bırak
kesinlikle haklısınız bir çok bilgi ediniyoruz farklı kişilerden farklı doktorlardan vs.
İnşAllah canım hepimizin bu süreç iyi geçmesini diliyorum..Aynen en güzeli akışına bırakmak transferiniz çok az kaldı dilerim çok güzel geçer sürecin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?