Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konu noolmuş boyle ya.
Ara sira girip bakiyordum da konu sahibi iyice sacmalamaya baslamis.

Burdakiler de ay yapma ceylancim iyi niyetlisin ama uzuluyoruz sana amaağğ diye diye pohpohluyorlar.

Ayol kadin nikah masasinda birakirsam ne hisseder diye bile kurguluyor, adetliyken iliskiye girerim anlamaz, ay yok iliskiye giremem dedim, ay vay ruhuma da sahip olma ama bedenime asla tavirlarinda.

Bu nedir ya
İlgi gordukce sacmalama dozu artan bir baska konu daha once hic okumamistim.

Hayir karsindaki de bir insan.
Sevmiyorsan istemiyorsan hatta bakire olmadigin icin kandirmayi dusunuyorsan ama buna ragmen nikah masasinda da birakabilirim bana fark etmez yapiyorsan konu sahibi sen iyi biri degilsin.
İyi niyetli de degilsin benim bakis acima gore.
Plan plan plan, atraksiyon ariyorsun valla ama bu is sana patlar.
Pohpohlama değil o..
Kırıcı olmadan empati yaparak yazıp vazgecirmeye çalışma..
Burada sert kırıcı yorumlar yapsak sıfatlar yakıştırsak ayıp değil mı? Ayrıca ters teper. Iyice konu sahibi savunmaya çekilir.( Bkz. Freud Savunma Mekanizmalari )
Hem konu sahibi üzülür hem içine kapanır hem konuyu kapatıp gider inanılmaz yanlış evlilik yapar.

O cinsellikten sakındırma ve kandırma konusunda kimse onu pohpohlamadı.
Hatta ben ve çoğu üye bak vebal alacaksın.
Ayrıca tehlikeli bu durum mazallah dedik..

Bir de hayatta kimse siyah veya beyaz değil.. insanlar gridir. Konu sahibi de ne saf iyi ne saf kötü. Sadece insan ama kötü bir insan asla değil. Benim gözümde kapana kısılmış iyi bir insan. Sadece anahtarı elinde tuttuğunun farkında değil.
Yeter ki hatadan dönsün..

Daha vakit var belki hatadan dönecek..
Benim hala umudum var..

Ve siz de size gel git akıllı diyen biri ile devam ettiniz.Sanırım kendi başınıza hareket edemiyorsunuz.Birilerinin sizin yerinize karar verip yaşamınıza öylece devam ediyorsunuz.Bence ciddi psikolojik yardım almalısınız.Allah sizin de ,evleneceginiz kişinin de yardımcısı olsun.Ancak bu psikoloji ile evlilik çok zor,inşaallah hemen çocuğunuz olmaz.Üçüncü kişiyi de heba etmeyin.
Gel git akıllı dedi, salak dedi, cehennemin dibine git dedi, seni boşarım dedi ...

Nafaka istemediğimden defalarca söz ettim hanımefendi . Düğündeki masrafları karşılasın diye altınların tamamını vermek de istiyorum zaten. Kendi rızamla. Maddi bir kısmını düşünüyor olabilir miyim sizce ? Sonuşta benim de düğünüm benim de akrabalarım ben de bir daha evlenmek istesem takı alamayacağım ama ona bırakıyorum neden ya hiç düşündünüz mü ? Halbuki istersem bir gün evli kalayım takılar benimdir kimse de alamaz . Ne nafakası Allah aşkına ya .

Hanimefendi siz bu adami sevmiyor ve sadece mantikli buldugunuz icin devam etmiyor musunuz?
Mantik nedir, konunuz duruyor ayol, calismadan iyi bir yasam surmek.
Hatta bu yuzden endiselenmiyor musunuz, konunuz zaten boyle basladi, ya maddiyati sandigim gibi degilse diye?
E sirf maddiyatin temel oldugu bir iliskide insanlar neden sizin nafaka isteyebileceginizi dusunmesin ki?
Sonra maddiyat degil konu bakire olmamak oldu.
bu yuzden evlenmek istiyorsunuz, nafaka umrunuzda degil su asamada cunku sizin deyiminizle mesele namus temizlemek (!)
Yani bir tasla iki kus istiyorsunuz.

O kadar acayip bir kafa yapiniz var ki adam neden psikolojik sorunlarimla ugrasmadi diye adami cezalandirmak istiyorsunuz.
Asiri pasif agresif bir tutum.
evlenmeye kalkisiyorsaniz psikolojinizden de karakterinizden de sadece siz sorumlusunuz.

Ayhhh yeter ya icim sisti.

Adam sizin psikolojik probleminizin peşinden koşmamış, ilgilense cok guzel olurdu haklisiniz neticede bir hayati paylasacaksiniz.
Ama bunu neden nisanlinizdan bekliyorsunuz? Bunca yil neden kendinizi iyileştirmek yolunda birseyler yapmadınız?
Hadi adam ilgilenmedi. Neden bunu sormadiniz? Ya sen bu konuya ilgiliydin, terapiste baslamistik, hadi devam edelim diye neden demediniz?
Ben yaptım fayda görmedim de o evlilik fobisi şeklinde değildi. Benim anlatmaya çalıştığım zaten beni tedavi etsin değildi. O yaklaşımı çok hoşuma gitmişti. Bak elele bir şeyler yapıyoruz o önemliydi. Sonra birden delirdi. Hiç bir şey yokken . Bu sorunu yüzüme vurdu aşşağıladı.

Pohpohlama değil o..
Burada sert kırıcı yorumlar yapsak sıfatlar yakıştırsak ayıp değil mı? Ayrıca ters teper. Iyice konu sahibi savunmaya çekilir.( Bkz. Freud Savunma Mekanizmalari )
Hem konu sahibi üzülür hem içine kapanır hem konuyu kapatıp gider inanılmaz yanlış evlilik yapar.

Bir de hayatta kimse siyah veya beyaz değil.. insanlar gridir. Konu sahibi de ne saf iyi ne saf kötü. Sadece insan ama kötü bir insan asla değil. Benim gözümde kapana kısılmış iyi bir insan. Sadece anahtarı elinde tuttuğunun farkında değil.

Benim hala umudum var..
Ki bende biliyorum söyledim de zaten . Vebal almaktan korkuyorum dedim. Cinsellik evlilik her konuda. Ama doluya koysam almıyo boşa koysam dolmuyor. Ne yapayım herkes kendi düşüncesini yazmakta özgür kızmıyorum kimseye sadece yalnış bilinen şeyler varsa( nafaka gibi ) açıklamaya çalışıyorum .

Ben yaptım fayda görmedim de o evlilik fobisi şeklinde değildi. Benim anlatmaya çalıştığım zaten beni tedavi etsin değildi. O yaklaşımı çok hoşuma gitmişti. Bak elele bir şeyler yapıyoruz o önemliydi. Sonra birden delirdi. Hiç bir şey yokken . Bu sorunu yüzüme vurdu aşşağıladı.
Yaptığı doğru değil ama acaba sizin aramam, ilgilenmem, sormam, yapmam tavrınızla bi alakası olabilir mi adamın bi anda değişmesinin? Konunun başında öyle anlatmıştınız tavrınızı.

Pohpohlama değil o..

Benim hala umudum var..

Hanimefendi konu sahibi acikca adetliyken iliskiye girip kendini bakire tanitmayi, maddi olarak rahat bir yasam surmeyi ve bu sirada hicbir seye el surmemeyi, ama adamin karsiliginda hicbir sey istememesini aksine bir de pesinde dolanmasini bekleyecek kadar ucuk bir kafada.

Hayalperest ve asiri pasif agresif.
Ailesi her seyden haberdar isterse gayet de evlenmeyebilir, caresizlik nedir, bakire degildir ama millet pesine töre töre diye dusecek olur, canindan endiseledir, evde huzuru yoktur vs vs.
ama o adami aptal yerine koymayi ve bircok yonden karli cikmayi istiyor.

30 yas icin bunun yolu bu degildir.

Siz yakma ceylancim kendini dedikce kadin sacmalamayi kendinde hak bulmaya basladi.
Nisanli nasil birisi mesela ben hic emin degilim cunku anlattigina gore adam ya bir melaike ya da bir seytan.
Ortasi yok nisanlinin bile, cunku kendisi cok uclarda yasadigi icin adami da oyle tarif ediyor.
Bir gun cok iyi bir gun manyak.

Nisanlisi sucluysa bile kafasinda kura kura oyle bir duruma soktu ki ne cinselligi hak ediyor ne benimle evlenmeyi diye dusunuyor
bana gelince ben sadece bu isten karli cikan kisi olacagim plani yapan birine destek vermek tam adiyla pohpohlamaktir.

İsteyen ustune alinabilir.

Gel git akıllı dedi, salak dedi, cehennemin dibine git dedi, seni boşarım dedi ...
Ne diyeyim hayat sizin.Herkes kendi seçimlerini yaşıyor bu hayatta.Ayrıca adam en azından dürüst kendini ifade etmiş sözleri ile.Siz de önce kendinize sonra ona dürüst davranmalıydiniz.Yoksa gerçek olmayan bir gün ortaya çıkar.Gerçek derken duygudan bahsediyorum yanlış anlamayın.

Son düzenleme:
Ki bende biliyorum söyledim de zaten . Vebal almaktan korkuyorum dedim. Cinsellik evlilik her konuda. Ama doluya koysam almıyo boşa koysam dolmuyor. Ne yapayım herkes kendi düşüncesini yazmakta özgür kızmıyorum kimseye sadece yalnış bilinen şeyler varsa( nafaka gibi ) açıklamaya çalışıyorum .
Ceylancim geçmişte önceden cinsellik yaşadım ama artık evlenince yaşamak istiyorum deseydin bu kadar atraksiyona gerek yoktu.. söylemedin şimdi de işin içinden çıkamıyorsun..

Ama yalana başvurma.. Ona o an cinsellik yaşamak agir geleceği için öyle dedim diyebilirsin..ben bu konuda adamın takıntılı olduğunu düşünmüyorum. Olsa yıllarca aynı evde biriyle yaşamazdı..

Bu arada nişanlına hınç devam ediyor. Unutamamışsın yaptıklarını. Evleneceksen bu hıncını yenmen gerek. Bu hıncla ve öfkeyle sağlıklı bir başlangıç yapamazsınız..

Adam şarkı seçiminde heyecanlandı mi..

Içime dokundu adamın heyecanı..yoksa seviyor mu seni..:KK45:

Hanimefendi konu sahibi acikca adetliyken iliskiye girip kendini bakire tanitmayi, maddi olarak rahat bir yasam surmeyi ve bu sirada hicbir seye el surmemeyi, ama adamin karsiliginda hicbir sey istememesini aksine bir de pesinde dolanmasini bekleyecek kadar ucuk bir kafada.

Ailesi her seyden haberdar isterse gayet de evlenmeyebilir, caresizlik nedir, bakire degildir ama millet pesine töre töre diye dusecek olur, canindan endiseledir, evde huzuru yoktur vs vs.

Siz yakma ceylancim kendini dedikce kadin sacmalamayi kendinde hak bulmaya basladi.
Nisanli nasil birisi mesela ben hic emin degilim cunku anlattigina gore adam ya bir melaike ya da bir seytan.
Ortasi yok nisanlinin bile, cunku kendisi cok uclarda yasadigi icin adami da oyle tarif ediyor.

Nisanlisi sucluysa bile kafasinda kura kura oyle bir duruma soktu ki ne cinselligi hak ediyor ne benimle evlenmeyi diye dusunuyor
bana gelince ben sadece bu isten karli cikan kisi olacagim plani yapan birine destek vermek tam adiyla pohpohlamaktir.

Ya ben kimseye düşüncelerinden dolayı kızmıyorım. Herkes istediğini söylemekte özgür ama siz sanki ben kendimi bakireymişim gibi tanıtmam kısmına takılmışsınız. Onu demesem hakkımda böyle düşünmeyecektiniz gibi geldi. Fakat bu ülkede bunu ilk yapan ben değilim ki. Bizzat bu forumda sağlık bölümünü açıp bakın binlerce kadın kızlık zarı ameliyatı oluyor. Doktorlar bilgi veriyor vs vs . Bu aşırı korkunç bir şey olsaydı forumda yer almasına izin verirler miydi sizce ? Ha ameliyatla diktirip bakireyim demişim ha adetliyken bakireyim demişim ne farkeder ki ?
Bir kadın olarak bu konuda erkekleri düşünmek bana doğru gelmiyor açıkçası. Erkeğe hiç bir şey olmaz arkadaşlar. Olan kadına oluyor her konuda. Erkek mesela bakire olmadığını bilse seninle evlilik öncesi cinsellik yaşamayı kendine hak görüyor. Değilse ilişki mi sürdüreceğiz gözüyle bakabiliyor. Erkek için evlenmeme ayrılma halinde ona bir skor olarak bakıyor bir kızla daha beraber oldjm. Ama kadın belki kendini bir erkekle daha beraber olup onla da evlenmemiş olmak dolayısıyla kendini kirli hissedebiliyor. Yani bazen töreye falan gerek yok. Töreden de daha eziyet veren şeyler olabiliyor. İnsanların ne yaşadığına bakmak lazım. O adam beni bakire bilmiş bilmemiş bir şey kaybetmez. Ama ben böyle bir beraberlik yaşasam kendi akıl sağlığımdan çok şey kaybedebilirim. Bir kadın olarak aynı şeyleri yaşamıyor düşünemiyor olabilirsiniz ama bırakın erkekleri düşünmeyi. Onların bizi düşünmediğini bir çok ekşi yazısında orda burda görebilirsiniz. Bekaret üzerinden , türk kadınları üzerinden açılan onlarca konudan apaçık görebilirsiniz. Biz ise burada ama o da insan diyebiliyoruz . Çünkü neden biz insanız . Biz duygusal ve iyiniyetli düşünebiliyoruz . Ama onlar öyle değil.

8 yildir evliyim. Butun yaralarimi bilir,en derin kirginliklarimi, en aciyan yerlerimi.. bir kere olsun oralardan vurmadı beni. Karşılıklı cinsel sorunlar yaşadık hem de cok uzun yıllar. Tedavilere gittik, basardigimiz, basaramadigimiz gunler oldu. Ben bu adamla iliskiye giremezsem bana ne yapar diye aklimdan bile gecirmedim. Beni hep sarmalayacagindan emindim çünkü. Cok sukur her zaman da oyle oldu. Evlilik böyle birşey. Lutfen goz gore gore bir yanlisin peşinden gitme

Ya ben kimseye düşüncelerinden dolayı kızmıyorım. Herkes istediğini söylemekte özgür ama siz sanki ben kendimi bakireymişim gibi tanıtmam kısmına takılmışsınız. Onu demesem hakkımda böyle düşünmeyecektiniz gibi geldi. Fakat bu ülkede bunu ilk yapan ben değilim ki. Bizzat bu forumda sağlık bölümünü açıp bakın binlerce kadın kızlık zarı ameliyatı oluyor. Doktorlar bilgi veriyor vs vs . Bu aşırı korkunç bir şey olsaydı forumda yer almasına izin verirler miydi sizce ? Ha ameliyatla diktirip bakireyim demişim ha adetliyken bakireyim demişim ne farkeder ki ?
Bir kadın olarak bu konuda erkekleri düşünmek bana doğru gelmiyor açıkçası. Erkeğe hiç bir şey olmaz arkadaşlar. Olan kadına oluyor her konuda. Erkek mesela bakire olmadığını bilse seninle evlilik öncesi cinsellik yaşamayı kendine hak görüyor. Değilse ilişki mi sürdüreceğiz gözüyle bakabiliyor. Erkek için evlenmeme ayrılma halinde ona bir skor olarak bakıyor bir kızla daha beraber oldjm. Ama kadın belki kendini bir erkekle daha beraber olup onla da evlenmemiş olmak dolayısıyla kendini kirli hissedebiliyor. Yani bazen töreye falan gerek yok. Töreden de daha eziyet veren şeyler olabiliyor. İnsanların ne yaşadığına bakmak lazım. O adam beni bakire bilmiş bilmemiş bir şey kaybetmez. Ama ben böyle bir beraberlik yaşasam kendi akıl sağlığımdan çok şey kaybedebilirim. Bir kadın olarak aynı şeyleri yaşamıyor düşünemiyor olabilirsiniz ama bırakın erkekleri düşünmeyi. Onların bizi düşünmediğini bir çok ekşi yazısında orda burda görebilirsiniz. Bekaret üzerinden , türk kadınları üzerinden açılan onlarca konudan apaçık görebilirsiniz. Biz ise burada ama o da insan diyebiliyoruz . Çünkü neden biz insanız . Biz duygusal ve iyiniyetli düşünebiliyoruz . Ama onlar öyle değil.
Daha az insan olduğunu düşündüğünüz biri ile evlilik yapacaksınız o zaman.O zaman evlilikten de daha fazla insani karşılık beklemeyin o zaman.Ne kadar verirseniz o kadar alırsınız.Maddi ve manevi insani ilişkilerde dünya böyle işliyor.Yanlış hesap yapıyorsunuz zarar edeceksiniz.

Ceylancim geçmişte önceden cinsellik yaşadım ama artık evlenince yaşamak istiyorum deseydin bu kadar atraksiyona gerek yoktu.. söylemedin şimdi de işin içinden çıkamıyorsun..

Ama yalana başvurma.. Ona o an cinsellik yaşamak agir geleceği için öyle dedim diyebilirsin..ben bu konuda adamın takıntılı olduğunu düşünmüyorum. Olsa yıllarca aynı evde biriyle yaşamazdı..

Bu arada nişanlına hınç devam ediyor. Unutamamışsın yaptıklarını. Evleneceksen bu hıncını yenmen gerek. Bu hıncla ve öfkeyle sağlıklı bir başlangıç yapamazsınız..

Adam şarkı seçiminde heyecanlandı mi..

Içime dokundu adamın heyecanı..yoksa seviyor mu seni..:KK45:
Ya bilmiyorum ki bana sanki kendi egoları doğrultusunda böyle bir evlilik yapıyormuş gibi geldi. Mesela düşünecek olursam. Söz nişan şu bu onun için önemsizken. Güzel bir düğün istedi. Kendi akrabalarında pek olmayan cinsten bir düğün ayarladı. O hep etrafında salon düğünü görmüş klasik limonata pasta. Kendisi kendi çevresine göre iyi sayılabilecek bir yerde yemekli düğün yapıyor. Nikahla düğünü ayrı yapabiliriz dememe rağmen ısrarla nikahı düğünde istedi. Ev vs hepsinin en ucuzu önemliyken düğünü bu kadar önemsemesi garip değil mi ? Ben değil belki benim salt vitrinim orda varlığım önemli olabilir mi ?

Evet bu konuya çok yazdım.
Çok yorum yaptım farkındayım.
Çünkü evlenirse burada daha mazallah çok konularını göreceğiz. Çaresizliği beni üzdü. Bende bekarım konuyu bekar olduğum için biraz içselleştirmiş olabilirim. Ama konu sahibinin yaptıklarına kimse destek vermedi. Bende vermedim. Hatta burada ne ağır laflar geldi konu sahibine. Hiç çizgisini bozmadı. Ben onun yerinde olsam bazı yorum yapanları kesinlikle kiblerdim. Bazı yorumlar çok ağırdı.

Sadece empati kurdum. Tabi burada çoğu üye; sizi kast etmiyorum genelleme yapıyorum, usluba bakmadan düşünmeden yorum attığı için beni pohpohlayıci buldunuz. Sorun değil.
Size katılmıyorum ama saygı duyuyorum.

Bu konu noolmuş boyle ya.
Ara sira girip bakiyordum da konu sahibi iyice sacmalamaya baslamis.

Burdakiler de ay yapma ceylancim iyi niyetlisin ama uzuluyoruz sana amaağğ diye diye pohpohluyorlar.

Ayol kadin nikah masasinda birakirsam ne hisseder diye bile kurguluyor, adetliyken iliskiye girerim anlamaz, ay yok iliskiye giremem dedim, ay vay ruhuma da sahip olma ama bedenime asla tavirlarinda.

Bu nedir ya
İlgi gordukce sacmalama dozu artan bir baska konu daha once hic okumamistim.

Hayir karsindaki de bir insan.
Sevmiyorsan istemiyorsan hatta bakire olmadigin icin kandirmayi dusunuyorsan ama buna ragmen nikah masasinda da birakabilirim bana fark etmez yapiyorsan konu sahibi sen iyi biri degilsin.
İyi niyetli de degilsin benim bakis acima gore.
Plan plan plan, atraksiyon ariyorsun valla ama bu is sana patlar.

Biz bu kızı üç gün sonra üçüncü sayfa haberlerinde görürüz Buralara da konu açar ama ikinci üyelikle açar o olduğunu bilmeyiz
Herkes kendi kararlarının sonucuna katlanır

Hayir arkadasim bu erkekleri dusunmek korumak savunmak degil.
Caresiz kalmis biri dedigi icin bir üye senin icin, ben de bu caresizlik degil dedim.
Ayrica tarzin da tavrin da cok itici.
Adam dunya kotusu olsa su halin yuzunden adami savunasim gelir.
Cunku sen adami kullaniyorsun.
Neler neler soyleyip gerekirse evlenip bosanmak istiyorsun cunku dedigin gibi namus temizleme meselesi.
Sen boyle bir evlilik ister miydin ya
Azicik vicdanli olmak zorundasin
Ustelik adami kandirmaktan zevk alan bir halin var.
Bu senin icin cok kotu bir pozisyon.
Adam ne yaparsa yapsin ne dusunurse dusunsun sen kendine yakisani yapmalisin.
Acikca sacmaliyorsun ve bu psikolojiyle evlenmemelisin.

Biz bu kızı üç gün sonra üçüncü sayfa haberlerinde görürüz Buralara da konu açar ama ikinci üyelikle açar o olduğunu bilmeyiz
Herkes kendi kararlarının sonucuna katlanır
Ay Allah korusun öyle söylemeyin hele hele bu zamanda. Olmasın öyle bir şey kimseye.

Öte taraftan ceylan konuyu ara ara okuyorum, son yorumlarından yola çıkarak diyorum ki iyi niyetli değilsin ve kul hakkına giriyorsun bu kadar net. Karşındaki adam beş para etmiyordur şöyledir böyledir o seni ilgilendirmez, sen kendi davranışlarından mesulsün. Sana uymuyorsa bırakır gidersin, "ama o da bana bunu yaptı"lar senin onu kandırmanı haklı çıkarmaz. Bir nevi dolandırıcılık bu. Anlatamadığın ve seni bu evliliğe mecbur eden şey ne bilmiyorum ama can güvenliğin falan tehlikede değilse yetişkin bir insan olarak sorunlarına çözüm aramak yerine başkasının da başını yakman doğru değil ve bu seni iyi bir insan yapmaz.

Sen ne yapacaksın?
Bak kimse bu evliliğin iyi olacağına inanmıyor.

Devam mi tamam mı?

Ya bilmiyorum ki bana sanki kendi egoları doğrultusunda böyle bir evlilik yapıyormuş gibi geldi. Mesela düşünecek olursam. Söz nişan şu bu onun için önemsizken. Güzel bir düğün istedi. Kendi akrabalarında pek olmayan cinsten bir düğün ayarladı. O hep etrafında salon düğünü görmüş klasik limonata pasta. Kendisi kendi çevresine göre iyi sayılabilecek bir yerde yemekli düğün yapıyor. Nikahla düğünü ayrı yapabiliriz dememe rağmen ısrarla nikahı düğünde istedi. Ev vs hepsinin en ucuzu önemliyken düğünü bu kadar önemsemesi garip değil mi ? Ben değil belki benim salt vitrinim orda varlığım önemli olabilir mi ?
Adamın seni önemsemediğini hissediyorsun.
Ve çok önemsemiyor.
Önemsenmediğin yerde kalınmaz.

Duygusal çöküşe götürür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X