Ceylan konunu düzenli olarak takip ediyorum ve sonu nereye gidecek çok merak ediyorum.
Müstakbel eşin hakkında söylediklerin inanılmaz, adam senin başına silah dayamıyorsa eğer evliliğinin tek sebebi bencilliğin. Kendi komplekslerini örtmek için evleniyorsun peki ama karşı tarafı hiç düşünüyor musun? Nikah masasında terk etmekten falan bahsediyosun gerçekten korkunç, eşin bunu hak edecek ne yaptı?
Adam sana "ben mal gibi kimseyi istemem" demiş, sense adamı daha önce yaşadığın cinsel problemini örtmek için kullanıp boşayacaksın, bir de reglken cinsel ilişkiye girmekten bahsediyosun. Sence eşin bunu önemseyecek mi, seni mal gibi isteyemem diyen adam bekaretine mi takacak? Kendi komplekslerin yüzünden karşı tarafı göremiyosun.
Evlilik ne para ne güzellik üzerine kurulur, sen şanslısın ki eşinin hali vakti yerinde. Tipini beğenmiyorsan yaptırıverirsin iki
estetik. Ama çok merak ediyorum sen bu adamla evlilik aşamasına nasıl geldin? Görücü usulü değildir diye düşünüyorum, birlikte iyi vakit geçirmişsiniz/en azından eşin bundan keyif almış olacak ki sana evlenme teklifi etmiş. Hatta evliliği düşündüğü ilk kişi sen olmuşsun.
1+1 tutulmuş eşin demiş ki "Kendi evimizi alalım kirayı fazla tutmayım", peki sen "ben bütün gün evde olacağım, geniş evde daha mutlu olurum, evimizi bir kaç sene sonra da alırız ama en azından 2+1 olsun" dedin mi? Ya açıkçası ev bakmaya birlikte bile gitmemişsin sana 1+1 bile çok diyesim geliyor.
Her şey kötü, her şey berbat? Ama hiç fikrini söyledin mi? Hiç bir şeyin olmasına çaba sarf ettin mi?
Eşin daha önce bir kızla yakın olmamış olabilir, nasıl hediye alacağını bilmiyor olabilir. Eşini sen yönlendirebilirsin.
Eşine söyle bakalım çiçekleri çok seviyorum keşke bana çiçek göndersen de bakalım ne yapacak? Nişan yapmadık ama içimde ukte kaldı bana nişan için bir hediye alabilir misin de, ne tepki verecek?
Eşin sabahları kalpli günaydın mesajı atıyormuş, akşam da arıyormuş. Gün içinde çalıştığı için normal peki senin arayıp sormaman için bahanen ne? Eşin seni bunaltmamak için seni çok aramıyor olabilir mi?
Bence daha önce 2 nişan atmanın ve şu an evlilikten vazgeçecek noktaya gelmenin sebebi yaşadığın cinsel sorun.
Bence bunu sadece sen kompleks haline getiriyosun. Cinsel sorun değil, cinsel birliktelik de yaşayabilirdin bu kimseyi ilgilendirmez. Bu seni kirli, lekeli yapmaz. Sen çok değerlisin ancak kendi değerini bilmiyosun.
Eğer bu adamla sadece bazı problemlere kılıf olsun diye evleniyorsan "kendince" kendini kurtarırsın ama hem karşı tarafa hem kendine haksızlık etmiş olursun.
Ama bence sen bu adamla bir şekilde evlilik aşamasına gelmişsin, evleneceğini düşünmüşsün ancak kendi komplekslerin yüzünden şimdi korkup kaçmaya çalışıyosun.
Yine de her şeyi bir kere bırakıp sevmiyorsan kesinlikle evlenme. Sabah gelen kalpli günaydın mesajlarını hevesle açmıyorsan, telefonun çaldığında heyecanlanmıyorsan, birlikte yaşayacağınız evi görüp heveslenmiyorsan evlenme.
Sevdiğin biriyle, bir göz odada bile mutlu olacağın, sana her koşulda destek olacak biri karşına çıkacaktır. Böyle hissetmiyorsan kendine yazık etmiş olursun.
Evleneceksen ya da evlenmeyeceksen lütfen psikolojik destek al, sen değerlisin ve her şeyin iyisi hak ediyorsun.
Umarım mutlu olursun ^.^