Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet bu konuya çok yazdım.
Çok yorum yaptım farkındayım.
Çünkü evlenirse burada daha mazallah çok konularını göreceğiz. Çaresizliği beni üzdü. Bende bekarım konuyu bekar olduğum için biraz içselleştirmiş olabilirim. Ama konu sahibinin yaptıklarına kimse destek vermedi. Bende vermedim. Hatta burada ne ağır laflar geldi konu sahibine. Hiç çizgisini bozmadı. Ben onun yerinde olsam bazı yorum yapanları kesinlikle kiblerdim. Bazı yorumlar çok ağırdı.

Sadece empati kurdum. Tabi burada çoğu üye; sizi kast etmiyorum genelleme yapıyorum, usluba bakmadan düşünmeden yorum attığı için beni pohpohlayıci buldunuz. Sorun değil.
Size katılmıyorum ama saygı duyuyorum.

İnsanların -agir konusanlar haric- neden tepki verdigini iyi analiz etmelisiniz.
Adam kotu biriyse evlenmeyecek.
Evlenmek istiyor cunku bircok yonden kendisi zarar etmeyecek, boyle dusunuyor.
Gerekirse bosanacak o zaman da karlı cunku iste bekaret meselesi.

Konu sahibiyle empati kuruyor ve hepimiz evlenme diyoruz.
Sonuc?
Evleniyor.
Gerekirse nikah masasinda bile birakmayi dusunerek evleniyor.

Empati sadece konu sahibine kurulmamali.
Beni onemsemiyor ben sadece vitrin mankeniyim diyor.
Adamin sucuysa -diger konulardan bagimsiz olarak- dugununu sasaali yapmak istemek.

Tekrar ediyorum bu kisi sizin abiniz dayiniz amcaniz ya da akrabaniz olabilirdi.
Bu boyle olmamali.

Yine baska ornek
Adamin sucu once terapiyi onermek sonra ise terapiden bahsetmemek.
Konu sahibi napiyor
Bana bir daha terapi demedi :KK43:(((

Ay ceylancim gel vazgec adami nikah masasinda birakma sen cok iyi bir insansinn :KK43:(((((( yapmak zorunda degiliz ki.

Biri de cikip bu vicdansizlik diyebilir ve haksiz olmaz.

Ben yaptım fayda görmedim de o evlilik fobisi şeklinde değildi. Benim anlatmaya çalıştığım zaten beni tedavi etsin değildi. O yaklaşımı çok hoşuma gitmişti. Bak elele bir şeyler yapıyoruz o önemliydi. Sonra birden delirdi. Hiç bir şey yokken . Bu sorunu yüzüme vurdu aşşağıladı.

Ceylancim senin bir cevabinda ben aramam, sormam, ilgilenmem tarzim bu gibi bir cumleni gormustum. Yani ikiniz de birbirinizle bir cok gerekli olan seyi konusmamissiniz. Aranizda sevgi, ask, ilgi vs.yok.
Sen evlilik nedenini bize yazdin da acaba adamin evlenme amaci ne ben asil oraya takildim.

İnsanların -agir konusanlar haric- neden tepki verdigini iyi analiz etmelisiniz.

Sonuc?
Evleniyor.

Adamin sucuysa -diger konulardan bagimsiz olarak- dugununu sasaali yapmak istemek.

Tekrar ediyorum bu kisi sizin abiniz dayiniz amcaniz ya da akrabaniz olabilirdi.
Bu boyle olmamali.

Yine baska ornek
Konu sahibi napiyor

Ay ceylancim gel vazgec adami nikah masasinda birakma sen cok iyi bir insansinn :KK43:(((((( yapmak zorunda degiliz ki.

Öte yandan bu adam özelinde konusmazsak konu sahibi kocaman kadin.
İliski yurutmeyi bilmiyor, hep almak hicbir sey vermek istemiyor bu iliskide.
Kocaman bir kadinin artik kendi ayaklari ustunde durmasi gerekmiyor mu
Kandiracagim onu cunku erkeklere acimak gereksiz kafasiyla evlenmemeli
Ne yaptigini ne soyledigini bilmiyorsa evlenmemeli
Ama evleniyor cunku bir amaci var
Bu adam kullanmaktir, cok ayip

Adamın seni önemsemediğini hissediyorsun.
Ve çok önemsemiyor.
Önemsenmediğin yerde kalınmaz.

Duygusal çöküşe götürür.
Adamın bazı tavırları ve karakteri çok değişik evet ama ben şu konuda kararsızım; bu evlilik sürecinde ceylan ne yaptı? 1+1 eve sinirlendik ama ceylan ev görmeye dahi gitmedi her şeyi telefonda konuşarak halletmeye çalıştı, isteklerini net ifade etmedi. Bildiğim kadarıyla para işleri de yüzde doksan adama ait. Ceylan adamı sevmiyor, cinsellik istemiyor dokunma sarılma falan da pek yok anladığım kadarıyla. Adam güzel bir düğün organize ediyor, gösterişliymiş. Ona bile beni vitrin olarak mı görüyor diyor. Gelinlik seçimi bile çok garip görmeden almış sanırım adam da salak değildir belki o da bizim onun hakkında düşündüğümüz gibi bu kadında bir gariplik var diye düşünüyor ama emin olamıyor. Ceylanın gel gitli tavrı, isteksizliği ve pasif agresifliği karşısında nişanlısının tavırlarının değişmesi de normal değil mi? Nasıl stabil kalabilir ki? Adam sorunlu mu yoksa onun da kafası karışık ve haklı mı karar veremiyorum ben

Bakire olmasan ne olur?
Ceylan 30 yasindasin belki de onunde bi 30 yilin daha yok.cok yanlis yaptigin uzgunum.sen o insani kandirarak evleniyorsun.ustelik onu sevmiyorsun.sahisa bakire olmadigini,onu sevmedigini hatta onunla evlenince birlikte olmayacagini ciddi ciddi soyle.adam seninle buna ragmen evlenirse evlen.ama su durumda adam da magdur.kandiriliyor.ya nereden tutsan elinde kalacak bi durum.bastan sen zor durumdasin vs demistim ama hayir sen kendini zor duruma dusuruyorsun.egitimin nedir ceylan? Ya da meslegin nedir acaba? Is bulup calissan ve hayatina baksan mesela?
Bu durum bi adami kandirip kendini ona yamamak gibi duruyor uzgunum🤦‍♀️ ve hic gercekci beklentilerin yok.evlilikte cinsellik olmayacak,adama altinlari verip bosanilacak.hayat tecruben yok belli ki ama sana insanlar bunun boyle olmadigini soyluyor.adam ne diyecek iyi ver altinlari ayrilalim mi diyecek saniyorsun.her sey o kadar kolay olacak mi ceylan saniyorsun.

Hay elini öpeyim.
Kaç zamandır yalvarma moduna geçtiler.
Kadın resmen kandırma planı yapıyor üstüne de haklı görüyor.
Haketmiyorsa bırak o halde.
Adam sana birisiyle beraber yaşadıgını söylemişse cinsel bir birliktelik yaşadıgı aşikar zaten, agzınızla sorup komik duruma düşmeye gerek bile yoktur ama sırf bu yüzden bile hakediyor(muş).
Yok cinsellik olmasın.
Yok olmazsa masada bırakıp giderim.
Yok onun şimdi ne hayalleri var yıkmaktan korkuyorum.
Önce adam zengin diye evlenmek istiyordu.
Sonra yüzügün ayarı ve fiyatı mesele oldu.
Sayfalarca insanların bir kısmı da buna çanak tuttu.
Almak zorunda mı pahalı bir yüzük ?
Değil.
Memleket meselesi gibi uzadı da uzadı.
Sonra namus(!) meselesine döndü.
Sonra aralarda adama acıdığı için boşanırsa nafaka talep etmeyecek ve hatta altınları da ona bırakacak ama konunun ilk başı mantık (!) yani para için evleniyordu ..
Şimdi hangisi gerçek Ceylan bunların ?
Agzında kırk türlü sakızı var, evirip çevirip duruyor.

Adamın bazı tavırları ve karakteri çok değişik evet ama ben şu konuda kararsızım; bu evlilik sürecinde ceylan ne yaptı? 1+1 eve sinirlendik ama ceylan ev görmeye dahi gitmedi her şeyi telefonda konuşarak halletmeye çalıştı, isteklerini net ifade etmedi. Bildiğim kadarıyla para işleri de yüzde doksan adama ait. Ceylan adamı sevmiyor, cinsellik istemiyor dokunma sarılma falan da pek yok anladığım kadarıyla. Adam güzel bir düğün organize ediyor, gösterişliymiş. Ona bile beni vitrin olarak mı görüyor diyor. Gelinlik seçimi bile çok garip görmeden almış sanırım adam da salak değildir belki o da bizim onun hakkında düşündüğümüz gibi bu kadında bir gariplik var diye düşünüyor ama emin olamıyor. Ceylanın gel gitli tavrı, isteksizliği ve pasif agresifliği karşısında nişanlısının tavırlarının değişmesi de normal değil mi? Nasıl stabil kalabilir ki? Adam sorunlu mu yoksa onun da kafası karışık ve haklı mı karar veremiyorum ben
Ceylân zaten isteksiz. Evliliği istemiyor adama yansıtıyor aslında. Ama adam fark edemiyor.
Bunlar hep isteksizlikten. Ondan eve bakmaya gitmedi. Çok ilgilenmiyor.

Adam ayrı hikaye. Adam bu isteksizliği düğün korkusuna da bağlayabilir. Veya fark edip umursamıyor da olabilir. Adam hakkında hiçbir fikrim yok. Onun düşüncelerini bilmiyorum.. Ama adam küfürbaz bir hödük. Dediği laflar çok ağır. Böyle bir adam ile dünyanın parasını da kazansa evlenmek istemezdim. Evlenmezdim. Ne olursa olsun nikahtan dönerdim ben..

Konu sahibinin yerinde olsam evi de varmış ise de girerdim. Çalışırdım.. azıcık aşım kaygısız başım olurdu.. iç huzurum olurdu. Iç huzuru herşeydir.

Nisanlisi da zaten kizi kandiriyor bu acidan birbirlerini dengelediklerini dusunuyorum.
20-30 bin kazanan insan 1+1 evde basaksehirde oturmaz. Ticarette kazanci degiskendir ama ucurum oynamaz. Net kazancim bu deyip de davetiye parasini kizdan isteyip, bilmem nasil bir uyduruk yuzukle evlilik teklifi edilmez. Parasi yoktur amenna.
Zaten isteme, nisan vs.hic olmamis. Takilarla da adam dugun salonunu odeyecekmis. Bu durumda kim kimi kullaniyor tartismaya acik :)
Ikisi de gun icinde birbirlerinden bihaber gibi sanki. Ceylanin arayip sormak tarzi degilmis. Adam zaten ilgisiz. Birbirlerini arayip sormuyorlar bile. Hic boyle bir evlilik gormedim, duymadim. Ceylanin nedeni gibi adamin da nedenleri var ben asil oraya takildim.

Adam düğün yapıyor, bütün masrafları karşılıyor ceylandan çeyiz dahi istemiyor. Ceylan da ama ev 1+1 :mad: beni sevmio:mad: sevişmicem:mad: yatağa fişne suyu dökcem bakire sansın (İroni):mad: kel çirkin pis tü kaka Mithat :mad: diyor. Ve bu hikaye de adam suçlu. Yersen.

Nisanlisi da zaten kizi kandiriyor bu acidan birbirlerini dengelediklerini dusunuyorum.
20-30 bin kazanan insan 1+1 evde basaksehirde oturmaz. Ticarette kazanci degiskendir ama ucurum oynamaz. Net kazancim bu deyip de davetiye parasini kizdan isteyip, bilmem nasil bir uyduruk yuzukle evlilik teklifi edilmez. Parasi yoktur amenna.
Zaten isteme, nisan vs.hic olmamis. Takilarla da adam dugun salonunu odeyecekmis. Bu durumda kim kimi kullaniyor tartismaya acik :)
Ikisi de gun icinde birbirlerinden bihaber gibi sanki. Ceylanin arayip sormak tarzi degilmis. Adam zaten ilgisiz. Birbirlerini arayip sormuyorlar bile. Hic boyle bir evlilik gormedim, duymadim. Ceylanin nedeni gibi adamin da nedenleri var ben asil oraya takildim.
Belki de adam cin olmadan adam çarpmaya çalıştığını anlamıştır? Sandıgımızdan daha zekidir?

Hayir arkadasim bu erkekleri dusunmek korumak savunmak degil.
Caresiz kalmis biri dedigi icin bir üye senin icin, ben de bu caresizlik degil dedim.
Ayrica tarzin da tavrin da cok itici.
Adam dunya kotusu olsa su halin yuzunden adami savunasim gelir.
Cunku sen adami kullaniyorsun.
Neler neler soyleyip gerekirse evlenip bosanmak istiyorsun cunku dedigin gibi namus temizleme meselesi.
Sen boyle bir evlilik ister miydin ya
Azicik vicdanli olmak zorundasin
Ustelik adami kandirmaktan zevk alan bir halin var.
Bu senin icin cok kotu bir pozisyon.
Adam ne yaparsa yapsin ne dusunurse dusunsun sen kendine yakisani yapmalisin.
Acikca sacmaliyorsun ve bu psikolojiyle evlenmemelisin.
Zevk mi alıyorum ? Şurada iki espri yaptım diye iki aklımı dağıttım diye zevk mi alıyorum gibi geldi ? Yahu ben ne kadar acı çekiyorum biliyormusunuz ? Ya işte ben başıma gelecekleri biliyordum biliyordum da o yüzden uzatıp nedenleri vs yazmak istemedim. Ama zorladılar beni yazdım işte bir nedenle . Keşke yazmasaydım. Zevk alıyormuşa döndüm. Sabahlara kadar ağlayan yüzü gülmeyen ne yapacağını bilmeyen resmen kendine işkence çektiren ben çok zevk alıyorum çok 👏🏻👏🏻👏🏻 Adetim aşırı düzenlidir günü misal pazartesi ise onu bile şaşmaz adet olamadım ben ya stresten ilk kez bu kadar stres yaşamışım ki vicudum bile tepki vermeye başladı. Zevk i sefa içinde yüzüyorum cidden . Ben adamı bana ne kadar kötü düşündüğünü düşünsem sevmesem de düşünmüyorum sanıyorsunuz öule mi ? Düşünmeyen biri burda çırpınır bu kadar acı çeker mi ya ? Tek ben mi ? Onu da düşündüğüm için ya asıl bu kadar acı çekmem. Her ne kadar sinirlensem de ona hak etmiyor üzülmeyi diye düşünüp kendi kendimi yiyorum ben ya .

Adam dengesiz oldugunun farkinda.
Gel git akilli da demis zaten konu sahibine.
Ama bir sekilde kabullenip onune baktigi icin adam da o kabulleniyorsa bana noluyor zaten bir sekilde ortada bulusuyoruz ya da isteklerim oluyor zaten diyor olabilir.

Dugunun parasini takilan paradan vermek kullanmak mi oluyor
Maddiyat isi tamamen adamda, bu bir cozumdur kullanmak degil.

Ayrica geliri ceylanin tahmini.
Adam gelirinden hic soz etmedi benim bildigim kadariyla.

Mantık evliliği bu değil çok yanlış anlamışsın. 😏
Ne sana sunulan maddi seyler, ne sevgi var mantık neresinde?? Ya sana aşıktır bir dediğin iki olmaz bu mantikta evlenirsin ya cok zengindir kirmizi halilarla yasatmaya çalışır seni bu mantıktır. Kusura bakma da böyle birine ancak aşık olan insan katlanır.

Bayılıyorum kendini efsane zeki sanan insanlara ya. Tilki de kendini zeki zanneder ama sonunda bir avcının kucağına düşer.

Adam sevgilisiyle aynı evde yaşamış bir süre, kadınları tanımayan bir tip olduğunu sanmıyorum. Bu adam seni fena çarpacak. Ava giderken avlanacaksın, dikkatli ol bence. Benden söylemesi.

Hay elini öpeyim.
Kaç zamandır yalvarma moduna geçtiler.
Kadın resmen kandırma planı yapıyor üstüne de haklı görüyor.
Haketmiyorsa bırak o halde.
Adam sana birisiyle beraber yaşadıgını söylemişse cinsel bir birliktelik yaşadıgı aşikar zaten, agzınızla sorup komik duruma düşmeye gerek bile yoktur ama sırf bu yüzden bile hakediyor(muş).
Yok cinsellik olmasın.
Yok olmazsa masada bırakıp giderim.
Yok onun şimdi ne hayalleri var yıkmaktan korkuyorum.
Önce adam zengin diye evlenmek istiyordu.
Sonra yüzügün ayarı ve fiyatı mesele oldu.
Sayfalarca insanların bir kısmı da buna çanak tuttu.
Almak zorunda mı pahalı bir yüzük ?
Değil.
Memleket meselesi gibi uzadı da uzadı.
Sonra namus(!) meselesine döndü.
Sonra aralarda adama acıdığı için boşanırsa nafaka talep etmeyecek ve hatta altınları da ona bırakacak ama konunun ilk başı mantık (!) yani para için evleniyordu ..
Şimdi hangisi gerçek Ceylan bunların ?
Agzında kırk türlü sakızı var, evirip çevirip duruyor.

Cok haklisiniz.
Zevk mi alıyorum ? Şurada iki espri yaptım diye iki aklımı dağıttım diye zevk mi alıyorum gibi geldi ? Yahu ben ne kadar acı çekiyorum biliyormusunuz ? Ya işte ben başıma gelecekleri biliyordum biliyordum da o yüzden uzatıp nedenleri vs yazmak istemedim. Ama zorladılar beni yazdım işte bir nedenle . Keşke yazmasaydım. Zevk alıyormuşa döndüm. Sabahlara kadar ağlayan yüzü gülmeyen ne yapacağını bilmeyen resmen kendine işkence çektiren ben çok zevk alıyorum çok 👏🏻👏🏻👏🏻 Adetim aşırı düzenlidir günü misal pazartesi ise onu bile şaşmaz adet olamadım ben ya stresten ilk kez bu kadar stres yaşamışım ki vicudum bile tepki vermeye başladı. Zevk i sefa içinde yüzüyorum cidden . Ben adamı bana ne kadar kötü düşündüğünü düşünsem sevmesem de düşünmüyorum sanıyorsunuz öule mi ? Düşünmeyen biri burda çırpınır bu kadar acı çeker mi ya ? Tek ben mi ? Onu da düşündüğüm için ya asıl bu kadar acı çekmem. Her ne kadar sinirlensem de ona hak etmiyor üzülmeyi diye düşünüp kendi kendimi yiyorum ben ya .

Nikah masasinda brakmayi dusundugun biri icin mi cirpiniyorsun ceylan
Evlilik onun icin onemli olsaydi o kizla evlenirdi
Erkeklere acimayin olan kadinlara oluyor, adetliyken iliskiye girersem hicbir sey anlamaz
Kel yakisikli degil burun killari uzun vs
Bunlar senin laflarin
Bunlarin hepsi cok kotu planlar.

Hakliligina inaniyorsan ayrilirsin.
Ayrilamiyorsan erteler gidisata bakarsin.
Haksiz oldugunu dusunuyorsan duzeltme yoluna bakarsin.
Oturdugun yerden her sey onune dussun diye bekleyemezsin ki.

Sacmaa sapan isler.

Şurada bazen gülüp eğleniyoruz arkadaşlarla öyle iyi geliyor ki . Allah razı olsun yardımcı olmaya çalışanlar, moral vermeye çalışanlar vs vs . Hakkınızı hep helal edin . İyi kötü ne yazan varsa . Kimseye açamadığım derdimi açtım sayılır açabildiğim kadar. Ben kendimdeki çelişkileri mantıksızlıklar yaptığımj hepsini hepsini kabul ediyorum. Sorun da burada ya içinden çıkamıyorum. Zaten çok mantıklı bir noktada olsam şu durumun içinde de olmazdım. Ama çok saldırmamaya çalışın ne olur . Konu kapatmayacağım çünkü bir kaç sohbet bana iyi geliuor. Evet yeri geliyor adamdan kartpapaz diye bahsetmek beni rahatlatıyor. Çok benden rahatsız olan arkadaşlardan okumamalarını rica ediyorum 🙏 çünkü kimseyi ne kırmak ne üzmek ne cevapsız bırakıp akıllarda hakkımda iyice garip bir durum oluşturmak istemiyorum. Herkese cevap vermeye bir şeyleri açıklamaya çalıştıkça iyice çorba gibi oldu . Ben haklıyım demiyorum. Ben iyi birisiyim demiyorum. Sadece paylaşıp rahatlamaya çalışıyorum. Haklılık yarışına girmek gibi bir niyetim de yok. Paylaşım benim için yeterli 🙏

Adam dengesiz oldugunun farkinda.
Gel git akilli da demis zaten konu sahibine.
Ama bir sekilde kabullenip onune baktigi icin adam da o kabulleniyorsa bana noluyor zaten bir sekilde ortada bulusuyoruz ya da isteklerim oluyor zaten diyor olabilir.

Dugunun parasini takilan paradan vermek kullanmak mi oluyor
Maddiyat isi tamamen adamda, bu bir cozumdur kullanmak degil.

Ayrica geliri ceylanin tahmini.
Adam gelirinden hic soz etmedi benim bildigim kadariyla.

Adam ceylana borc takmasa bari :)

Adam kimin maddiyat icin onunla birlikte oldugunu anlayacak kapasitededir diye dusunuyorum. Tanistiklari yer gece kulubu diye okumustum. Adam hayatinda ilk defa kiz gormuyor cunku.
20-30 bin kazaniyorum ama 1+1 basaksehirde oturacagiz diyor. Kiz tamam diyor. Isteme vs.yok. kiz ne denilirse denilsin tamam diyor. Adam hakaret ediyor degisen bir sey yok. Adam demez mi bu kiz neden bana mecbur diye dusunmez mi?

Olan ceylana olacak ona uzuluyorum :KK43: ceylanin yazildigi gibi kotu biri olmadigini dusunuyorum. Sadece zor seyler yasamis ve atlatmakta zorlaniyor.

Sonuc?
Evleniyor.

Bu boyle olmamali.

Yine baska ornek
Konu sahibi napiyor

Adamı görsem ilk ben diyeceğim;
Abi bu işten vazgeç abi diye küçük emrah gibi olacağım.. :KK61:
Ama adamı tanımıyorum iste..
O yüzden tek muhatap ceylan olduğu için ona yazıyoruz.
Bu arada adama da empati yaptığım için sürekli ceylan'a bak evlenmemek de bir seçenek yazıyorum.

Bu arada ben üsluba çok önem veririm. Bu forumda sert üslupları sevmiyorum. Beni tanıyan birkaç üye var bilirler. Ben hiçbir şeyi dan dun diye kalp kırarak söylemeyi sevmem. O yüzden yazışım böyle..

Bir de konu sahibi zaten duygusal olarak çok zor durumda. Yapıcı olmak iyidir..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X