Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladım canım.
Açıkçası ayda 30 bin kazanan birinin 1+1 de oturmak istemesi beni çok şaşırttı. Garip geldi. O tutulan yerde 2+1 ev yok muydu? Iki ev kirası arasında ütopik bir fark olmaz ki.

Ben eş adayında hiç duygu kırıntısı göremedim.
Seni sevmiyor gibi. Bir de gereksiz yere pintilik yapıyor gibi. 1+1 ile 2+1 arasında az çok 1500 tl vardır. 1500 tl için seni bu kadar üzmesi hiç mantıklı değil..

Bir de istemeye gelmemesini garipsedim. Sen istediğin için gönlünü kırmamak için gelebilirdi. Zaten diyeceği tek cümle.

Bence senin içine sinmeyen durumlar var.
Onları halletmeden evlenmek istiyor musun???

Bu arada istersen 12345. Nisanın olsun. Içine sinmiyorsa nisandan dönersin. Bunun için kimseye hesap vermene gerek yok. Bir de seninle alay eden arkadaşlarını Bence bir an önce hayatından çıkar.
Gerçek arkadaş sana destek olur. Kötü günlerin olabileceğini bilir. Alay etmez.Bel altı vurmaz.

Bir de birşey sormak istiyorum.
Çok paraya düşkün imajı istemeden çizmiş olabilir misin ?
Seni para konularinda deniyor gibi geldi bana..
Bu kadar varyemez olduğunu sanmıyorum.
Bana bilerek yapıyor gibi geldi.
Seni böyle deniyorsa bu ilişki olmamıştır.
Çok olumsuzluk var. Emin misin ?
Böyle biriyle evlenmek istiyor musun?
Ne mantık ne ask var..

Sadece millete cevap vermek için evleniyorsun gibi geldi.

Son düzenleme:
Bunları da yapmayacağımı söyledim yalnız. Yardımcı vs istedim haftada bir kaç gün gelecek .
asfggffdsass kiz 1+1 evde haftada 3 gun yardimci ne yapacak? adam peluş oyuncakla söz nişan masrafıni kapatmış, garsoniyer gibi bir eve gelin sokacak seni, yardimcı mi tutacak bir de, inandın mı sen buna? bacim bu iste bi is var, yok mu senin aklibasinda bi büyüğün adamakilli soruştur su adami, zengin koca buldum mantik evliligi yapicam diye sevinirken mafyanin eline düşme, nikahini da alamazsin geriye

Ben de bu adamda bir bit yeniği olduğunu düşünüyorum.20-30 bin bandında
kazancı olan birinin 40’ına kadar bir yatırım yapmamış olmasını es geçiyorum ama evlendiğinde kirada oturacak olması çok absürd.mantıken kiradaki evin ölçüleri,satın alacağınız evin ölçülerine uymaz,perde ve mobilyada çok sıkıntı yaratır bu durum ekstra masraf olur.ayrıca nakliye ayrı bir masraf,taşınan eşyaların bir kısmı da bozulur,çizilir ya da kırılır.kısaca neresinden bakacak olursan ol,kiraya çıkmak çok mantıksız,hem de insanın geliri bu kadar yüksekken.

1±1 ne demek hem,daha önce ben de yaşadım bu kadarlık evde ama inanır mıSın ilk başta tek olmama rağmen sığar mıyım diye ben bile tereddüt ettim evi tutmadan önce.o yüzden hayret ediyorum nişanlının minimalist yaklaşımına.hiç mi hobi,misafir veya ıvır zıvır için alana ihtiyaç olmaz

Önceki konunu okumuştum hediyeyle ilgili olan,o zaman yaşını bilmiyordum,ah ne güzel düşünmüş,almış işte demiştim ama şimdi hiç de öyle düşünmüyorum.çok ucuz ve yaşının olgunluğuna yakışır cinsten değil.bir zevki yok,seni tanıyıp sana özel bir şey sunmamış.laf olsun,almış olmak için bir şey bulup vermiş.bir özen yok sana karşı.

Sen de bu ve benzeri durumlara (isteme,hediye..)ses çıkarmıyorsun,içine sinmese de bu ilişkide yol almaya devam ediyorsun.nişanlın da muhtemelen her şey tıkırında ve her şeyin istediği gibi gitmenin mutluluğunu yaşıyor.sormuştun ya bana benden ne çıkarı var diye,işte sen mantığına yatıyorsun,ses çıkarmıyorsun,beklentilerin az geliyor ona.gençsin ve gençliğin beraberinde getirdiği tecrübesizliğin var.seni Kolay yönetebileceğini düşünüyor,ilişkide söz hakkı onda olacağını düşünüyor.gençliğinin yanında güzelliğin de vardır.vitrin gibi de işlev göreceksin,arkadaş ve çevresine.egosunu okşayacaksın.işte bu gibi sebeplerden mantık evliliği o da yapıyor.

Ama 3 kere nişanlanmış olmak canını sıkmasın,çünkü belli bu ilişki yürümeyecek.o yüzden ilişki çok derinleşmeden bırak.ileride mutsuzluğun daha büyük olacak.ava giden avlanır misali,bir durumun içindesin.3-5 gün üzül,konuşul ama tereddü5,pişmanlık ve mutsuzluğa boğulma bir ömür.

Bu adam gelir işini yalan söylüyor isteme işini de sallamış bilezik o bu şu istenmesine diye bana kalırsa herşeyin en uygununu istiyor.

Siz onun parasına kanıp kabul etmişsiniz ama yanlış yoldasınız. Mantık evliliği böyle olmaz bu biraz maddiyat evliliği olmuş.

Adam cimri değil bence aylık gelirini tam söylememiş. Aylık 20 30 bin bandında geliri olan birey 1000 TL ye liralık ev bakmaz 1+1 bakmaz. Asgari ücretten yüksek olsa geliri neyse. Ayrıca o kadar geliri olan birey düğünden önce rahatlıkla ev alabilir. Bence sen gözünü aç.

Yanlış anlamayın kırıcı olmak için yazmıyorum, empati yaparak yazıyorum.
Mantık evliliği, iki tarafın da mantıklı düşünerek yaptığı evliliktir.
Siz mantık evliliği yaparken karşı tarafın size aşık olması sizin için bir etmen olmamalı, çünkü neden kendisine aşık olmayan birini mutlu etmeye çalışsın ki? O da elbet mantıken yaklaşıyordu konuya. Hele ki 40 yaşına yaklaşık birinin karşı taraf kendisine aşık olmadıkça aşkla hareket etmesi pek mümkün değil.

Asık değilsiniz, evlilik birliğine maddi bir katkı yapmıyorsunuz ve yapmayacağınızı soyluyorsunuz. Bu durumda baştan beri o da mantıkla yaklaşıyordu diye tahmin ediyorum. Karsimdaki genç ve güzel bir kadın, ben de belli bir yasa geldim, evleniriz o da evi çekip çevirir düşüncesi. Ben hiçbir is yapmayacagim dedim demeyin, eve gelecek yardımcının organizasyonu bile rahatlaticidir erkekler icin. ayrıca 7 24 yardımcı olamayacağına göre elbet bir yemek yapılacak, günübirlik ev toplanacak, bunu evlenince daha iyi anlayacaksınız ya da şu an ailenizden ayrıysanız anlarsınız, ortak bile yapsanız bu bir is kalemi evde, yanlış anlaşılmasın bunları kadın yapar demiyorum. Ben de surekli ahım sahim temizlik yemek yapmıyorum ama ben evde olmasam bizi ev çöp eve doğru yola çıkar mesela :) öte yandan elbet bir gün çocuk olacak, eh adam çocuk da yapmış olacak. Sosyal etaplarını tamamlamak da onun mantıki menfaatleri işte. Isin mantıklı yani onun için bu.

Ama önceden de yazdım bu adam cimri. Yani bu noktada olayın tüm mantığı sizin acınızdan ölüyor. Belki gerçekten aşıktır ama cimriliği aşkının önüne geçiyordur onu bilemiyorum.

Bence mantık evliliği bile olmaz ki bu adamla
Senin isteklerinin arzularının bir önemi yok ilişkide
Sen isteme olsun ister misin ailenin böyle bir beklentisi var mı diye sormadan kendi kendine kararlar veriyor.
Ben kız istemem
Ben 1+1 evde otururum. Vs. Vs.

Ayrıca maddi şeyler belli bir yerden sonra gayet sevgi gösterisi olabiliyor.
Linç yiyebilirim ama durum bu
Aldatılan bir komşumuz aldatmadan önce her evlilik yıl dönümünde ufak bir takı alıp gelen adam başka kadını bulduktan sonra evlilik yıl dönümünde bana bir çorap alıp gelmişti diyor.

Eğer beklentiniz ilgi göreyim sevdiğimden çok sevileyimse bu adam doğru adam değil

Mantik evliligi bu kadar olur.
Ben size daha cok takildim,adam anlattiklariniza gore zengin degil. Hani her parmaginizda bir pirlanta,kolunuzda en pahali canta,altinizda milyonluk araba olmayacak. İstanbul gibi bir yerde adam orta direk sayilir 20 bin gelirle. Siz neden bu sartlarda calismayi dusunmuyorsunuz? Calissaniz mis gibi guzel sosyal hayatiniz olur 1+1 evin icinde oturmak zorunda kalmazsiniz. Oturmam demeyin adamin geliri size yukarida bahsettigim hayati yasatmaz Mecbur evde oturup koca bekleyeceksiniz. E ask olaydi bari o da yok. Yazik degil mi size?

Benimde aklıma bu geldi
20 - 30 bin kazanan birinin bir dikili ağacı yok üstelik 1+1 eve çıkacak
Hiltonda mı bu rezidans bu kadarına gücü yetti diyelim
Ya adam yalan söylüyor sakladığı bir şeyler var ya baştan aşağı cimri
Sağlam pabuç gelmedi

Hayatta herşeyin para olmadığını parayla istediğinizi almanın baget tektaş takmanın, daha pahalı evlerde oturup lüks eşyalar pahalı hediyelere sahip olmanın insanı mutlu etmediğini, aşık olmadığın insanın nasılda her olumsuz özelliğinin gözünüze batacağını, her olayı büyütüp sorun yaparken aşk olmadan bunları tolare edemediğinizi gördüğünüzde hiçbirşeyin değeri olmadığını çok geç anlayacaksınız malesef yani insan aşkı yaşamadıktan sonra aşkla bakıp hissetmedikten sonra hayat neye yarar?

Kaldı ki siz adamla mantık evliliği yapıyorsunuz, okuduğunuz dalın mesleğini yapma niyetiniz bile yok koca parası yeme derdindesiniz siz sanıyor musunuz ki karşınızdaki insan bunun farkında değil tabii ki farkında ve üst limitte yapmak istemiyor herşeyi siz aşık değilken ondan deli gibi aşık olmasını istiyorsunuz çok tutarsızsınız.

Ben katiliyorum tami tamina
Adamda bir bityenigi var kesinlikle
Adamin geliri kesinlikle bu kadar degil. Ayrica aileyle de tanismaya gitmemis ... herif bir seyler ceviriyor.

Konu sahibesi adamin ailesi nasil? Tanistiniz mi, onlarin hayat standardi nedir? Ayrica adamin arabasi ve giyimi nasil? tatilde nereye gider? Arkadaslari kimler?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…