O kadar çok sıkıntıdayım ki gerçekten. Bu benim 3. Nişanım ve artık insanlar evleneceğime bile inanmıyor. Dalga geçiyor çoğu arkadaşım. Hele bi nikah masasında görelim seni falan diyorlar. Ne bileyim o kadar yalnış tercihler yapmış olmak zoruma gidiyor. Şu aşamada nişan atmak bana feci zor geliyor. Belki evlenip boşanmak bile daha kolay. Alay malzemesi oldum ama bu adamda böyle sorunlar yaşayacağımı cidden tahmin etmemiştim. Beni sevdiğini çok aşık olduğunu düşünüyordum. Ama bekar kafasından çıkamıyor gibi. Belki bunca yıl bekar yaşadığındandır bilemiyorum gerçekten bilemiyorımAdam cimri gibi ama cimrilerin birikmis parasi olur. Bunun var mi bilmiyorum ama adamin eli sıkı. Ne biliyim ben bu adamla ilgili iyi seyler hissetmedim. Ha onceki konunda da yazmistim ama adamin yasini bilmiyordum. 40 yasindaki biri pelus oyuncak mi alir ayol. Ben sandim ki ikinizde yeni universiteden fakan mezunsunuz. Parfum al kiyafet al baska birsey al. Pelus oyuncak nedir ya. Adam da ruh da yok. Isin zor. Ha ben evlenmezdim. Seni bilemem. Sanirim sen o riski goze aliyorsun. Icini bile sinmeyen o kadar cok sey varken iyi cesaret.
Haklısınız ..Evlilikte duygusal boşluğu dünyanın serveti önünuze gelse dolduramaz.Duygu,aşk,sevgi, saygı, özveri ve değer vermektir evliliğin temeli.Para değil..
Böyle düşünen bi ben varim zannediyordum bu kısma takılmayın. Gercekten mantikli demis bence.Beni istemeye gelmedi . Birisini mal gibi isteyemezmiş öyle dedi.
Hani evlere projeden giriliyor ya veya yapılmış ama teslimine daha olan evler oluyor. Onlardan almak istediği için. Hemen taşınamayacağımızdan yani.Hem evin kirasını hem de yeni alacağımız evin taksidini ödeyeceğiz o yüzden 1000 tllik bakıyor demişsiniz de, yeni ev alıp oraya taşınınca neden hala bu eve kira ödeyeceksiniz orasını anlamadım? Ayrıca şimdi bu küçük eve de eşya alacaksınız sonuçta, 1 sene sonra belki yeni eve taşınınca yine eşya alacaksınız, bir erkek hiç bu kadar uğraşmak istemez bence her sene, şimdi herşeyi yapıp bitirelim der gibi geliyor bana. Eğer aylık kazancından kesin olarak eminseniz çok cimri nişanlınız. Yada evliliğin yürüyüp yürümeyeceğini deneyecek, hiç boşuna ev almayayım şimdiden diyor. Eğer iyi giderse alırım diyor. Cimri bir arkadaşım vardı , aynen böyle düşünüyordu mesela.
Sizi gün içinde aramaması, 40 yaşında peluş yuncak hediye almasından sanki şimdiye kadar pek bir kız arkadaş tecrübesi olmamış gibi geldi bana. Olmuş mu daha önce sevgilisi?
Bak o konu bana da biraz elalem için gibi geldi. Düğün konusu . Başta bana senin için düğün istiyorum içinde kalmasın yapalım demişti. Ben kına gecesi falan sevmediğimden yapmıcam . Düğünü de özel olarak istememiştim. Ama düğünde o istekli oldu. Yemeğini de kendi akrabalarının kendi çevresinin zevkine göre ayarladı. Aslen mayısta olacaktı düğün pandemi sebebi ile ağustosa ertelendi. İşte o pandemi zamanları ne olcak ne bitecek belli değilken. Şey falan diyordu. Zaten düğüne pek kimse gelmez artık ortamdan dolayı yemeği kaldırıp kokteyle mi dönsek. Şimdi düşünüyorum da bunu demesinin nedeni etrafı düşündüğü için belki etraftan gelecek takıyı düşündüğü içindiKılıfına uyduruyorlar bacım....yok mal gibi kadın isteyemezmiş (ne gerek var yüzüğe, çikolataya, çiçeğe demeye getiriyor)
Nasılsa 1 seneye yeni ev alacakmış. ( ayda 20 bin lira kazanan adam kira için 1 senede ekstra 10.000 lira harcamayı mı dert eder? )
Yüzüğü, peluş ayısı minnacık hesaplar yapan insan, inanıyor musun o ev için sana yardımcı tutturacağına, ya da harcamak için rahat bir bütçe ayıracağına?
Düğünden kısmamışsa elalem içindir muhtemelen. Fena cimri...Hesaplı...işin kötüsü, senin söz hakkın yok hiç, onun her zaman "haklı" bir nedeni var
Yani ilginç biri, ben herhalde ilişki konusunda çok tecrübesiz, iletişim kurmayı bilmiyor dedim ama öyle de değilmiş. İnsan nişanlısını merak etmez mi konuşmak istemez mi? Pek bir heyecan içinde değil size ve evliliğe karşı o zaman.Hani evlere projeden giriliyor ya veya yapılmış ama teslimine daha olan evler oluyor. Onlardan almak istediği için. Hemen taşınamayacağımızdan yani.
olmuş daha önce hatta beraber yaşamış bir kızla uzun yıllar sonra evlenmeyip ayrılmışlar kız başkasıyla evlenmiş. Onun anlattığına göre kendisi o sıralar evliliğe hazır olmadığından kendi istememiş evlenmeyi. Kız ondan saklayarak hamile kalmış Bebek falan aldırmış hatta kızdan evlenmeyi düşünmediğinden. Ama ben artık ona da pek inanamıyorum.
Hani evlere projeden giriliyor ya veya yapılmış ama teslimine daha olan evler oluyor. Onlardan almak istediği için. Hemen taşınamayacağımızdan yani.
olmuş daha önce hatta beraber yaşamış bir kızla uzun yıllar sonra evlenmeyip ayrılmışlar kız başkasıyla evlenmiş. Onun anlattığına göre kendisi o sıralar evliliğe hazır olmadığından kendi istememiş evlenmeyi. Kız ondan saklayarak hamile kalmış Bebek falan aldırmış hatta kızdan evlenmeyi düşünmediğinden. Ama ben artık ona da pek inanamıyorum.
Haklısın bence , mantığına da uymuyor ki sanki. Ne bileyim şimdi tamam demiş ama ya evlenince eve yardımcı almana karışırsa ? Bence maddiyat tek başına mutluluk getirmez. Zaten hesap yönetimini sana bırakacağını da sanmıyorum. Yargılamıyorum da seni, maddi olarak rahat bir hayat yaşamak tercihin olabilir. Ancak bu adam onu tam olarak karşılar mi bence bunu düşünmelisinYok yani tamam altın çok önemli değil benim için de ama konuşulması gerekir bir düğün oluyorsa. O bile konuşulmuyor. Ne görümcem arıyor ne kaynana ne kendiBu konuda laf eden yok
Teklif yüzüğüne takılma sebebim de şu yani tamam pırlanta evet ama gerçekten en en ucuzu yanında sertifikasını da bana verince sonuçta ister istemez dikkatimi çekti. Pırlanta almayacaktıysa bile teklif yüzüğü özel bir yüzük olmalıydı. Gidip yüzüğünü bile 8 ayar olanından seçmesi benim zoruma gitti.
Fena ya...iyi düşün, hani birşey yok diye insan darlanmıyor, hayat bu olduğu kadar; ama var gibi görünüp de yokluk içinde yaşamak çook fenaa.Bak o konu bana da biraz elalem için gibi geldi. Düğün konusu . Başta bana senin için düğün istiyorum içinde kalmasın yapalım demişti. Ben kına gecesi falan sevmediğimden yapmıcam . Düğünü de özel olarak istememiştim. Ama düğünde o istekli oldu. Yemeğini de kendi akrabalarının kendi çevresinin zevkine göre ayarladı. Aslen mayısta olacaktı düğün pandemi sebebi ile ağustosa ertelendi. İşte o pandemi zamanları ne olcak ne bitecek belli değilken. Şey falan diyordu. Zaten düğüne pek kimse gelmez artık ortamdan dolayı yemeği kaldırıp kokteyle mi dönsek. Şimdi düşünüyorum da bunu demesinin nedeni etrafı düşündüğü için belki etraftan gelecek takıyı düşündüğü içindi
Ama sen mutsuz evlilik yapıp ayrılmak istesen bu kez bak evliliği bile yürütemedi der bu tipler. İnsanlar susmaz ki, başkaları için yaşama hayatını , klasik ama gerçekten kapı kapanınca ardında sen yaşayacaksın. Bence virüsü bahane et seneye düğün yapalım de etrafı da susturursun bir süre sonra biraz daha düşün bu işi. Yanlış anlama ama neden çalışmayı düşünmüyorsun , başka bi şehirde iş bulsan hem o çevreden de uzakalaşmış olursun daha iyi olmaz mı ? Karar senin tabii ben yön vermek istemem kararına , sadece bu mesajına üzüldüm o nedenle naçizane tavsiyede bulunmak istedimO kadar çok sıkıntıdayım ki gerçekten. Bu benim 3. Nişanım ve artık insanlar evleneceğime bile inanmıyor. Dalga geçiyor çoğu arkadaşım. Hele bi nikah masasında görelim seni falan diyorlar. Ne bileyim o kadar yalnış tercihler yapmış olmak zoruma gidiyor. Şu aşamada nişan atmak bana feci zor geliyor. Belki evlenip boşanmak bile daha kolay. Alay malzemesi oldum ama bu adamda böyle sorunlar yaşayacağımı cidden tahmin etmemiştim. Beni sevdiğini çok aşık olduğunu düşünüyordum. Ama bekar kafasından çıkamıyor gibi. Belki bunca yıl bekar yaşadığındandır bilemiyorum gerçekten bilemiyorım
Evet dedim ya bana aşık olduğunu düşünmüştüm başta , beni seven kıymet bilir mutlu eder demiştim. Ben de ona ısınmıştım evlilik işlemleri esnasında ve ayrıca önemli bir kısmı da maddiyat ve bazı kriterlerimi karşılıyordu ondan dolayı evlenme kararı almıştım. Aileme yük olmadan evlenicektim falan . Çeyiz bile götürmicem düşünecek olursak. Benim açımdan kolaylık vardı. Fakat ben böyle hayal etmemiştim. Kendisi ile yapmaya çalıştıkları çelişiyor böyle mutlu olacak mıyım bunu sorguladım.Niye bu evlenme ısrarı?O kadar kazanıyorsa bildiğin cimri bu adam.Siz biraz maddiyatı ve yaşınız sebebi ile bu adamı istiyorsunuz gibi