Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O kadar çok sıkıntıdayım ki gerçekten. Bu benim 3. Nişanım ve artık insanlar evleneceğime bile inanmıyor. Dalga geçiyor çoğu arkadaşım. Hele bi nikah masasında görelim seni falan diyorlar. Ne bileyim o kadar yalnış tercihler yapmış olmak zoruma gidiyor. Şu aşamada nişan atmak bana feci zor geliyor. Belki evlenip boşanmak bile daha kolay. Alay malzemesi oldum ama bu adamda böyle sorunlar yaşayacağımı cidden tahmin etmemiştim. Beni sevdiğini çok aşık olduğunu düşünüyordum. Ama bekar kafasından çıkamıyor gibi. Belki bunca yıl bekar yaşadığındandır bilemiyorum gerçekten bilemiyorım

Herkesin fikri tabi ki kendine. Sizin de kendinizce haklı sebepleriniz vardır eminim ama ben yapamazdım. İstediği kadar zengin olabilir. Ona sarıldığımda kalbim huzurla dolmuyorsa anlamı da yok o evliliğin. 40 yaşındaki birinin peluş oyuncak göndermesi garip, o kadar kazancın içinde 1+1 ev garip. Yine o kadar kazancın içinde pırlantanın öyle bir pırlanta olması da garip. Bence nişanlınız yapmış olmak için yapıyor bir şeyleri. Size değer verdiğini düşünmüyorum açıkcası. E siz de aynı şekilde. Bir evi, bir yatağı, bir hayatı nasıl paylaşacaksınız? Bunu mutlaka düşünmüşsünüzdür.

Hem evin kirasını hem de yeni alacağımız evin taksidini ödeyeceğiz o yüzden 1000 tllik bakıyor demişsiniz de, yeni ev alıp oraya taşınınca neden hala bu eve kira ödeyeceksiniz orasını anlamadım? Ayrıca şimdi bu küçük eve de eşya alacaksınız sonuçta, 1 sene sonra belki yeni eve taşınınca yine eşya alacaksınız, bir erkek hiç bu kadar uğraşmak istemez bence her sene, şimdi herşeyi yapıp bitirelim der gibi geliyor bana. Eğer aylık kazancından kesin olarak eminseniz çok cimri nişanlınız. Yada evliliğin yürüyüp yürümeyeceğini deneyecek, hiç boşuna ev almayayım şimdiden diyor. Eğer iyi giderse alırım diyor. Cimri bir arkadaşım vardı , aynen böyle düşünüyordu mesela.
Sizi gün içinde aramaması, 40 yaşında peluş yuncak hediye almasından sanki şimdiye kadar pek bir kız arkadaş tecrübesi olmamış gibi geldi bana. Olmuş mu daha önce sevgilisi?

Beni istemeye gelmedi . Birisini mal gibi isteyemezmiş öyle dedi.
Böyle düşünen bi ben varim zannediyordum bu kısma takılmayın. Gercekten mantikli demis bence.
Ama 1+1 ne ya insan sürekli birbirini gôrmekten sıkılır, ben bekarim tek yasayacagim ama köpeğim var o rahat etsin diye 2+1 lere bakınıyorum. Adam gerçekten cimri geldi bana. Evi ne zaman alacaginiz da belli değil ne diye 1+1 lere bakınıyor. Pırlanta ayarindan falan anlamam. Ama anladigim kadariyla gelirine göre baya düşük harcamalar yapıyor. Calismak istemeyebilirsiniz sizin tercihiniz ama calismadiginiz için her seyin en iyisine layik görmüyor sizi.Takı almasin ama araba alsın o zaman size bunu söyleyin.
Simdi siz calismiyorum bana baksin kafasiyla evleneceksiniz ama evde yardimci kadin olmayacak,esiniz calistigi icin ev isi yapmayacak,muhtemelen camasir kurutma ve robot süpürge dahi almayacak. Sizi sürekli taşınicaz diye oyalayacak. İstemediğiniz bir hayat yaşayacaksiniz. Bence mantikli değil. Mantik evliligi bu değil. Mantık dedigin hem maddiyat iyi olur hem de eli acik olur.

Son düzenleme:
İşin maddi kısmına gelirsek benim babamın sanayide rot balans dükkanı vardı. Aylık 15-20 bin kazanıyordu ama bir o kadar da borcu vardı. Ev kredisi 2.5’tu şu kredisi bu kredisi aylık ödemeleri 15 binden fazla küçük küçük borçları vardı. Bu kadar gelire rağmen biz ne uzar ne kısalırdık. Böyle bir durum söz konusu olabilir.

Ya da yalan söylüyor. Maaşı 5-6 olan erkek arkadaşım evlendiğimiz zaman (ben de aynı maaşla çalışacağım gerçi, 10-12 diyebiliriz o zaman) için 3+1 4+1 evlere bakıyorken borcu olmayan ve 20-30 kazanan bir adamın 1+1 bakması mümkün değil. Bir işler dönüyor burada, derim.

Kılıfına uyduruyorlar bacım....yok mal gibi kadın isteyemezmiş (ne gerek var yüzüğe, çikolataya, çiçeğe demeye getiriyor)

Nasılsa 1 seneye yeni ev alacakmış. ( ayda 20 bin lira kazanan adam kira için 1 senede ekstra 10.000 lira harcamayı mı dert eder? )

Yüzüğü, peluş ayısı minnacık hesaplar yapan insan, inanıyor musun o ev için sana yardımcı tutturacağına, ya da harcamak için rahat bir bütçe ayıracağına?

Düğünden kısmamışsa elalem içindir muhtemelen. Fena cimri...Hesaplı...işin kötüsü, senin söz hakkın yok hiç, onun her zaman "haklı" bir nedeni var

Hani evlere projeden giriliyor ya veya yapılmış ama teslimine daha olan evler oluyor. Onlardan almak istediği için. Hemen taşınamayacağımızdan yani.
olmuş daha önce hatta beraber yaşamış bir kızla uzun yıllar sonra evlenmeyip ayrılmışlar kız başkasıyla evlenmiş. Onun anlattığına göre kendisi o sıralar evliliğe hazır olmadığından kendi istememiş evlenmeyi. Kız ondan saklayarak hamile kalmış Bebek falan aldırmış hatta kızdan evlenmeyi düşünmediğinden. Ama ben artık ona da pek inanamıyorum.

Bak o konu bana da biraz elalem için gibi geldi. Düğün konusu . Başta bana senin için düğün istiyorum içinde kalmasın yapalım demişti. Ben kına gecesi falan sevmediğimden yapmıcam . Düğünü de özel olarak istememiştim. Ama düğünde o istekli oldu. Yemeğini de kendi akrabalarının kendi çevresinin zevkine göre ayarladı. Aslen mayısta olacaktı düğün pandemi sebebi ile ağustosa ertelendi. İşte o pandemi zamanları ne olcak ne bitecek belli değilken. Şey falan diyordu. Zaten düğüne pek kimse gelmez artık ortamdan dolayı yemeği kaldırıp kokteyle mi dönsek. Şimdi düşünüyorum da bunu demesinin nedeni etrafı düşündüğü için belki etraftan gelecek takıyı düşündüğü içindi

Yani ilginç biri, ben herhalde ilişki konusunda çok tecrübesiz, iletişim kurmayı bilmiyor dedim ama öyle de değilmiş. İnsan nişanlısını merak etmez mi konuşmak istemez mi? Pek bir heyecan içinde değil size ve evliliğe karşı o zaman.
Ev konusunda ben hala, evlilik iyi giderse ev alacağını düşünüyorum, bir deneme süresi gibi düşünüyor olabilir. Hesap kitapçı, cimri bir insan, o tür insanlar da böyle düşünür.

Yalan bence

Haklısın bence , mantığına da uymuyor ki sanki. Ne bileyim şimdi tamam demiş ama ya evlenince eve yardımcı almana karışırsa ? Bence maddiyat tek başına mutluluk getirmez. Zaten hesap yönetimini sana bırakacağını da sanmıyorum. Yargılamıyorum da seni, maddi olarak rahat bir hayat yaşamak tercihin olabilir. Ancak bu adam onu tam olarak karşılar mi bence bunu düşünmelisin

Sonunuz halitle yıldız gibi olmasın :) ben aşık bi erkek göremedim üzgünüm belki beğenmiştir. Sizin yaş kaç bilmiyorum ama beğendiği genç bi kadınla evlenme isteğinde olabilir ayrıca var yemez gibi duruyormu bu daha kötü çünkü sen mantık evliliğinden kasıt gelir düzeyini dee içine alıyor çok muhtemel ki siz o rahatlik kismini evliliginizde yaşayamayacak gibisiniz bu adamda ısrar etmeyin derim. Karşı tarafa yoğun bir duygu hissetmediginiz gibi karşılıkta almıyorsunuz. Evlendikten sonra o refağıda size göstermezse hepten mutsuz olursunuz haberiniz olsun.

Fena ya...iyi düşün, hani birşey yok diye insan darlanmıyor, hayat bu olduğu kadar; ama var gibi görünüp de yokluk içinde yaşamak çook fenaa.

Sinir hastası eder seni...Hiç bişey sağlığımızdan değerli değil.

O kadar çok sıkıntıdayım ki gerçekten. Bu benim 3. Nişanım ve artık insanlar evleneceğime bile inanmıyor. Dalga geçiyor çoğu arkadaşım. Hele bi nikah masasında görelim seni falan diyorlar. Ne bileyim o kadar yalnış tercihler yapmış olmak zoruma gidiyor. Şu aşamada nişan atmak bana feci zor geliyor. Belki evlenip boşanmak bile daha kolay. Alay malzemesi oldum ama bu adamda böyle sorunlar yaşayacağımı cidden tahmin etmemiştim. Beni sevdiğini çok aşık olduğunu düşünüyordum. Ama bekar kafasından çıkamıyor gibi. Belki bunca yıl bekar yaşadığındandır bilemiyorum gerçekten bilemiyorım
[/QUOTE]
Kuzucugum yanlis tercihler yapan sen degilsin ki. Karsina defolu tipler cikmis sen de direkten donmussun. Ya benim gibi 12 sene sonra bosansan ne olur? O cok mu daha iyi. Bir cocukla hem de. El alemin lafiyla yuva mi kurulur? Elalemin agzini kapatiyim derken kendini bile bile cehenneme niye atasin. Sen cekeceksin, onlar degil. Evlenmek de marifet degil yani oyle başın goge falan ermiyor, kendimden biliyorum. Hele icinde sevgi yoksa o adamla o yataga girmek iskence olur biliyor musun? Ha ben bu adami duzeltirim diye dusunuyorsan, hepimiz o hatayi yaptik, duzelmiyor. 40 yasindan sonra kimseyi egip bukemezdin. Ben 14 yasindaki oglumu bazen egip bukemiyorum. Duzeltirim diyorsan bunu unut.
Ben nisanli iken kayinvalide beni hic aramazdi. Hep ben arardim. Ne bayramda ne seyranda. En son Ingiltereye is egitimine giderken de gule gule git diye aramayinca annem kayinvalideyi arayip gerekeni soylemis. Ben zorla kizimi vermiyorum, istemiyorsaniz bastan soyleyin diye. Neyse ben egitimden dondum. Kosa kosa ozledim diye nisanlimin bir de ayagina gittim 700 km yola. Annesi annemin cok agir konustugunu soyledi. Biz sana deger veriyoruz, sen evlen icimize gir geline nasil deger verilirmis gorursun dedi. Evlendim. Inan degerin "d" sini hic gormedim. Yine hep ben aradim o hic aramadi. Dogumuma geldi lohusa dikisli halimle bir de ona hizmet ettim. O elinde kumanda aksama kadar dizi izledi. Cani sıkilinca oyle habersiz cikar gelirdi otobuse atlayip 700 km yol gelirdi. Ben geliyorum demezdi. Gelince aylarca kalirdi. Bir kez corba yaptigini gormedim. Ben calisirdim. Yorgun yorgun eve gelip bir de yemek yapardim. O butun gun evdeydi. Camasirini sepete atardi bunlari da yika diye. Oglu ile ben 4 sene flort ederek evlendim. Ilk baslarda iyi idi. Asgari ucretle calisiyordu. Dolayisiyla evin tum gecimi de benim uzerime idi. Sonra ben isten ayrilmak zorunda kaldim. O da isinde yukseldi. Maasi da oyle. Ve o evlendigim adam gitti yerine bambaska biri geldi. Evde bana is yerindeki personeli gibi davraniyordu. 12 sene sonra da mutsuzum diye terk etti. Annemi dinlemedim o zaman. O zamanki aklimla ayni senin gibi olmazsa bosanirim diyordum. Nisan atmak kolay da bosanmak nasil yipratici bir bilsen. Cigerlerim söküldü sanki. Ne acimi yasayabildim ne de kimseyle derdimi paylasabildim. Oglumla işsiz doktora yapmis bir anne oyle dımdızlak ortada kaldik. O adliye koridorlarinda yurumek kolay mi saniyorsun. Sahitler, dilekceler, dilekcelere yazilan iftiralar... o surecin sen kolay atlatilacak birsey oldugunu mu saniyorsun? Yapma be kuzum. Icine sinmiyorsa kendini atma atese. Millet en fazla 2 gun konusur. Sense omur boyu yanarsin.

Ama sen mutsuz evlilik yapıp ayrılmak istesen bu kez bak evliliği bile yürütemedi der bu tipler. İnsanlar susmaz ki, başkaları için yaşama hayatını , klasik ama gerçekten kapı kapanınca ardında sen yaşayacaksın. Bence virüsü bahane et seneye düğün yapalım de etrafı da susturursun bir süre sonra biraz daha düşün bu işi. Yanlış anlama ama neden çalışmayı düşünmüyorsun , başka bi şehirde iş bulsan hem o çevreden de uzakalaşmış olursun daha iyi olmaz mı ? Karar senin tabii ben yön vermek istemem kararına , sadece bu mesajına üzüldüm o nedenle naçizane tavsiyede bulunmak istedim

Niye bu evlenme ısrarı?O kadar kazanıyorsa bildiğin cimri bu adam.Siz biraz maddiyatı ve yaşınız sebebi ile bu adamı istiyorsunuz gibi

Niye bu evlenme ısrarı?O kadar kazanıyorsa bildiğin cimri bu adam.Siz biraz maddiyatı ve yaşınız sebebi ile bu adamı istiyorsunuz gibi
Evet dedim ya bana aşık olduğunu düşünmüştüm başta , beni seven kıymet bilir mutlu eder demiştim. Ben de ona ısınmıştım evlilik işlemleri esnasında ve ayrıca önemli bir kısmı da maddiyat ve bazı kriterlerimi karşılıyordu ondan dolayı evlenme kararı almıştım. Aileme yük olmadan evlenicektim falan . Çeyiz bile götürmicem düşünecek olursak. Benim açımdan kolaylık vardı. Fakat ben böyle hayal etmemiştim. Kendisi ile yapmaya çalıştıkları çelişiyor böyle mutlu olacak mıyım bunu sorguladım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…