Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu ne biçim nişanlılık ve sonu evlilik demek geldi içimden, iletişim bile kurmuyoruz diyorsun, maddi durumu ne yalan mi atıyor der gibi sormuşsun bence hatta sen bu adamı tanımıyorsun bile!
Güzel kardeşim, çok zengin biriyle mantık evliliği yapacak 3 yıl sevgililik aşamasından yani onu çok iyi tanıyan ben vazgeçtim, seni anlıyorum ama sen daha adamı bile tanımıyorsun bence.
Sana tek bir soru soracağım, yarın öbür gün olurda işleri kötüye gider ve asgari ücretli konumuna düşerse ne yapacaksın söyler misin? Bavulunu toplayıp gideceksin, çocukta olursa ne yapacaksın söyler misin. Ben bu riski göze aldım diyorsan o zaman bari iyi tanı

Sevgili Ceyl_an Ceyl_an seni forumdan tanıyorum.
Iyi Birisin. Ondan açıkça yazacağım.
Profilinde 24 yaşında olduğun yazıyor.
Nişanlında 38 39 du galiba.
Açıkca söyleyeceğim.
Seninle genç olduğun ve toplumda kabul gören oldukça doğurgan yaşta olduğun için evleniyor.
Onda da duygu yok.
Bunu zaten belki hissetmişindir. Sende mantık yüzünden; ayda 30 bin kazandığı için, evleniyorsun.
O da bence kendine göre mantık evliliği yapıyor.
Adamın parası var. Senden o yüzden beklentisi o konuda yok. Senden çocuk bekleyecek. Ondan seninle evleniyor..

Üzgünüm ama evliliğin büyük ihtimal istediğin duygusal yoğunlukta olmayacak.
Ben o yüzden salt mantık evliliğini doğru bulmuyorum.
Hem mantık hem duygu olmalı.

Ama ikinizde mantık evliliği yapıyorsunuz.
O çocuk için evleniyor sende rahat yaşamak için.
Ya bu kazan - kazan durumunu kabul edeceksin ya da evlenmeyeceksin.

Ama ben olsam böyle biriyle değil 30 bin 100 binde kazansa evlenmezdim.
Çünkü cimrilik de var.
Varken yokluk içinde yaşamak bana mantıksız geliyor.
Bu yapılan tutumluluk değil cimrilik..

Dediğim gibi seni sevdiğini düşünmüyorum.
Sende bence onu sevmiyorsun.

Secim senin diyorum sevgili Ceyl_an Ceyl_an
Yok canım ben 24 değil 30 yaşımdayım. İlk kaydolurken yalnış girmişim bir daha düzeltmeyi beceremedim. Denedim de olmuyor uğraşmadım.
Gerçekten o kadar moralim bozuk ki. Evi geçici gördüğü için en uygunu baktığını söylüyor en fazla 1 sene oturup çıkıcaz ev alıcaz zaten diyor. E baştan almayı teklif ettim o zaman da efendim evlere bakması etmesi ayrı bir mesai gerektiriyormuş şimdi o kadar zaman yokmuş. İyice incelemek lazımmış sonuçta alıyormuşsun. Onu evlendikten sonra geniş vakitte halledecekmişiz. Ama böyle de benim hevesim olmuyor ki 1+1 bekar evi gibi 😰
Çocuk konusunda da pek bir şey söylemedi. Ki zaten ben çocuk yapmam evlilik bir kaç sene oturana kadar. Öyle evlendik hemen çocuk istemiyorum. O evliliğin oturması gerekiyor çocuk yapmak için bence .

İyi bir fizik, genç güzel olma? Erkekler çok basit düşünen canlılar, o kadar düşünmenize gerek yok.

Belli bir yaşin uzerindeki kodamanlarin kadindan beklentisi egitimli veya para kazaniyor olmasi değil zaten.
Ben 19-20 yaşlarimdayken 35-40 yaşinda adam altima sifir araba bile cekmeye kalkti. Sirf para derdim olsa evlenmeden sevgili olarak bile milletin ustunden acayip rahat gecinirdim baya firsatim oldu bunu yapmaya.
20 yaşindaki halimle para için evlilikte yapabiliridm cok rahat

Konu sahibi mantik evliligi yapiyor ama evlenecek adam daha yuzukten bile kisiyor. Ne cikari var diyor. 😬😬😬

Aylık gelirini ortalama 20 -30 bin bandında olduğunu söyledi.

1000 liralık ev bakıyor

şimdi bu çelişki

İstanbul da değilim ama 1000 Tl ye ev zor yani

adam evi sanki geçici görüyor

ucuzundan olsun bitsin modunda mı

şimdi nerede yaşıyor

ailesi ile yaşama planı vs olabilir mi

evet koca koca eve verilecek paralar çok geliyor olabilir özellikle şu ekonomik darboğazda ama üslup önemli

madem ev alınacka neden orada oturmuyorsunuz bunu da anlamadım,

bir de 1+1 evin amacı az eşya almak olmasın
Evet ev alma amaçlı olduğundan bu evi geçici görüyor. Onu yazdım zaten aynı zamanda ev taksidi ödeneceği için kiraya çok vermek istemiyor. Aidatıyla beraber bu ev 1700 e falan geliyormuş. 5 bin de ev taksidi ödesek diye düşünüyor.

Belli bir yaşin uzerindeki kodamanlarin kadindan beklentisi egitimli veya para kazaniyor olmasi değil zaten.
Ben 19-20 yaşlarimdayken 35-40 yaşinda adam altima sifir araba bile cekmeye kalkti. Sirf para derdim olsa evlenmeden sevgili olarak bile milletin ustunden acayip rahat gecinirdim baya firsatim oldu bunu yapmaya.

Konu sahibi mantik evliligi yapiyor ama evlenecek adam daha yuzukten bile kisiyor. Ne cikari var diyor. 😬😬😬
Kendimi o kadar güzel görmedim demekki . 30 yaşımdayım zaten 19 20 de değilim ki

Bunları da yapmayacağımı söyledim yalnız. Yardımcı vs istedim haftada bir kaç gün gelecek .
He he demistir kesin icinden:)adam guvenilmez geldi o parayi kazanan adam kendini o evlere layik gormez sakladigi seyler var. Ayrica o yastaki adam cok da saf olmaz sizin ne hissettiginizi tahmin ediyordur. Biraz daha olcun
bicin bu evliligi

Icimden gecenleri yazmak istiyorum.
1. Bence 1-1esit skordasiniz. O yasindan dolayi yuva kurnak derdinde. Ikinizde.yani ikinizde de sevgi hoslanma yok, evlenmis olmak icin evleniyorsunuz. Mantik evliligi mi ne adi her ne ise. Bu ikiniz icin de gecerli. Yani ortada sevgi yok.
2. Erkekler deger verdigi kadina para harcar ya da para harcadigi kadina deger verir. Soyle aciklayim: erkekler bizim gibi degil. Onlar su kadina su kadar yatirim yaptim gozuyle bakar. Dolayisiyla bu yasina kadar bir birikimi olmamasi tuhaf. Yani evi falan olmayabilir tamam da en azindan dugun yapacaksa bir birikimi olmaliydi. Bu tuttugu evden yaptigi nikahtan belli. Yani ozetle bastan nasil baslarsa oyle gider. Ogrenci evi gibi 1+1 eve gelin sokmasi tuhaf. Ha parasi olmasa tamam derim calisin beraber nice guzel evlerde oturursunuz ama bence herseyin en ucuzuyla oldu bittiye gideceksin ve omur boyu adama yemek yapip camasirini utuleyeceksin. Eee sevgi de yok ucundan kiyisindan. Yine de bu adamla emin misin? Ben pek bu evlilikte gelecek goremedim. Gorevmis gibi evlenilmez ki....

Siz değil o mantık evliliği yapıyor gibi. 40 yaşına geldim evlenip gideyim, kız da genç güzel, diye düşünüyor olabilir. Siz de aylık gelirine bakıp mantıklı olduğunu düşündünüz olayın sanırım ama önemli olan gelir değil adamın onu harcamayı bilmesi. Ne zengin tanıdıklarım var benden daha sıkı yaşıyorlar, kit kanaat, en ufak şeyi elli kere düşünerek. Ne yapayım öyle evliligi.

Asik olunca en azından böyle problemlerde orta yol bulunmaya çalışılıyor veya daha az batıyor insana. Siz mantık evliliği yapıyorum diyip bir de bu problemleri yaşarsanız evlenince sinir olursunuz, mantıklı değil çünkü.

Icimden gecenleri yazmak istiyorum.
1. Bence 1-1esit skordasiniz. O yasindan dolayi yuva kurnak derdinde. Ikinizde.yani ikinizde de sevgi hoslanma yok, evlenmis olmak icin evleniyorsunuz. Mantik evliligi mi ne adi her ne ise. Bu ikiniz icin de gecerli. Yani ortada sevgi yok.
2. Erkekler deger verdigi kadina para harcar ya da para harcadigi kadina deger verir. Soyle aciklayim: erkekler bizim gibi degil. Onlar su kadina su kadar yatirim yaptim gozuyle bakar. Dolayisiyla bu yasina kadar bir birikimi olmamasi tuhaf. Yani evi fakan olmayabilir tamam da en azindan dugun yapacaksa bir birikimi olmaliydi. Bu tuttugu evden yaptigi nikahtan belli. Yani ozetle bastan nasil baslarsa oyle gider. Ogrenci evi gibi 1+1eve gelin sokmadi tuhaf. Ha parasi olmasa tamam derim calisin beraber nice guzel evlerde oturursunuz ama bence herseyin en ucuzuyla okdu bittiye gideceksin ve omur boyu adsma tenek yapip camasirini utuleyeceksin. Eee sevgi de yok ucundan kiyisindan. Yine de bu adamla emin misin? Ben pek bu evlilikte gelecek goremedim. Gorevmis gibi evlenilmez ki....
Haklısınız ben zaten onu düşündüğüm için bu konuyu açtım. Orası kafama takıldı benim. Hani şu erkeklerin değer verdiği kadına para harcama mevzusu bu çok doğru. Konumda bir üye de yazmış doğru dürüst para kazanmayan erkekler bile evlilik teklifi ederken borç harç bir şekil yapıyor gidip yüzüğün güzelini alıyor diye. Bu adam bana yüzüğü 8 ayar almış. 8 ayar altın bile sayılmaz ki 14 den düşüğünğn sayılmadığını duymuştum . Şimdi bu adam bana yatırım yapmıyor erkek mantığı ile bakacak olursak 🤦🏻‍♀️
Bir tek düğün güzel zaten . Tam istediğim gibi hayal ettiğim şekilde güzel bir mekanda kır düğünü yemekli onu beğendim

Haklısınız ben zaten onu düşündüğüm için bu konuyu açtım. Orası kafama takıldı benim. Hani şu erkeklerin değer verdiği kadına para harcama mevzusu bu çok doğru. Konumda bir üye de yazmış doğru dürüst para kazanmayan erkekler bile evlilik teklifi ederken borç harç bir şekil yapıyor gidip yüzüğün güzelini alıyor diye. Bu adam bana yüzüğü 8 ayar almış. 8 ayar altın bile sayılmaz ki 14 den düşüğünğn sayılmadığını duymuştum . Şimdi bu adam bana yatırım yapmıyor erkek mantığı ile bakacak olursak 🤦🏻‍♀️
Bir tek düğün güzel zaten . Tam istediğim gibi hayal ettiğim şekilde güzel bir mekanda kır düğünü yemekli onu beğendim
Adam cimri gibi ama cimrilerin birikmis parasi olur. Bunun var mi bilmiyorum ama adamin eli sıkı. Ne biliyim ben bu adamla ilgili iyi seyler hissetmedim. Ha onceki konunda da yazmistim ama adamin yasini bilmiyordum. 40 yasindaki biri pelus oyuncak mi alir ayol. Ben sandim ki ikinizde yeni universiteden falan mezunsunuz. Parfum al kiyafet al baska birsey al. Pelus oyuncak nedir ya. Adam da ruh da yok. Isin zor. Ha ben evlenmezdim. Seni bilemem. Sanirim sen o riski goze aliyorsun. Icine sinmeyen o kadar cok sey varken iyi cesaret.

Son düzenleme:
Yüzük olayına takılmak kişiye göre değişir. Kimi manevi değeri var zaten kalıplaşmış bir şey pırlanta tektaş olayları o nedenle takılmam diyebilir. Ancak ben takılırdım. 8 ayar ne ya eskiden bebeklere yonca altın takılırdı ucuz diye, onun gibi. Yapıyorsan adam akıllı yap bakış açım var. Onun dışında isteme olayı bence bahane. Ne alakası var mal gibi istemekle , hadi buna da eyvallah. Altın takma kısmını ben pek sevmem, altın takacağıma evime daha kaliteli eşya alırım diye düşünürüm. Bence burada en önemli şey şu: adam sizin isteklerinizi önemsemiyor. İstemeye gelemem mal alır gibi diyor, belki siz istiyorsunuz aileniz bekliyor ama? Ev tutacak istemediğiniz evi tutma peşinde, eşya bakacak ucuzundan yine sizin isteğiniz değil ucuzundan.
Ben pek inanmadım aylık 20-30 bin geliri varsa net geliri ya daha az ya da bayağı cimri. Ayrıca yaş farkınız bana çok gibi geldi, siz daha otuzlu yaşlardayken bu adam daha ileri yaşta olacak. Bence cinsellik çok önemli
Yok yani tamam altın çok önemli değil benim için de ama konuşulması gerekir bir düğün oluyorsa. O bile konuşulmuyor. Ne görümcem arıyor ne kaynana ne kendi 🤦🏻‍♀️ Bu konuda laf eden yok 🤷‍♀️
Teklif yüzüğüne takılma sebebim de şu yani tamam pırlanta evet ama gerçekten en en ucuzu yanında sertifikasını da bana verince sonuçta ister istemez dikkatimi çekti. Pırlanta almayacaktıysa bile teklif yüzüğü özel bir yüzük olmalıydı. Gidip yüzüğünü bile 8 ayar olanından seçmesi benim zoruma gitti.

Öyle maalesef. Koluna çıtırı takmak dahi böyle erkekler için statü kazanmak demek. Hemcinslerine “ben 20 küsür yaşındaki bebek gibi kızı tatmin edebiliyorum” şeklinde cinsel ego tatmini. Girdiği her ortamda kadın erkek herkes kolundaki genç kıza baksın diye bile ilişki kurar/evlenir böyleleri. Bu arada bu yorumum bu konudaki tarzdaki erkeklere yönelik. Konu sahibi de adam da açık bir şekilde birbirlerine aşık değil.

Ben de 18 yaşındayken benden yaşça büyük (ben adamı 36 sanıyordum daha büyükmüş) bir adamla görüşmüştüm. Para pul değil (zaten yoktu) yabancı olması barda müzik grubuyla sahneye çıkması falan çekmişti beni. Adamın arkasından çıtırcı diye dalga geçiyordu çevremdekiler. Birazcık düşününce adamı haklı bulmuştum. Yaşıtı 30 yaş üstü kadınlar öylesine takılmaya gelemez çoğunluğu ciddi ilişki isterdi zaten. Adam da mecbur yaşı düşürmüştü. E tabi genç güzel kadınlarla görüşmenin de bir artısı, ego tatmini vardı. Genç kadının yaşıtı erkeklerden üstün olduklarını genç kadının o yüzden kendilerini seçtiğini düşünebiliyorlar mesela :KK53:

Not: Her yaşı kadından büyük erkek, genç kadınla bu yüzden görüşür demiyorum. Ama var yani böyleleri de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X